Αγις έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:32
- Casper - έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:24
Αγις έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:17
αυτο που χρειαζεται ειναι να μην δεχεσαι πατριαρχικες πρακτικες κ να πληρωνεις τα δικα σου - ανυποχωρητα
Εγώ πάντα επιμένω, πάντα πληρώνω, είτε αν είμαι με άντρες φίλους είτε φίλες, επειδή μ' αρέσει να κερνάω. Οι περισσότεροι/περισσότερες το δέχονται αλλά μου έτυχε και το να με παρεξηγήσουν. Το κέρασμα ρε συ Άγι το κάνεις ανεξαρτήτως φύλου, επειδή το γουστάρεις, σαν μια καλή και ευγενική πράξη. Όμως επειδή το θέλω εγώ δεν σημαίνει πως δεν μπορεί κάποια στιγμή να το θελήσει και ο άλλος. Γιατί να του στερείς αυτό το δικαίωμα; Άσε που αν κάνει με χαρά την κίνηση (αυτό έγινε στην περίπτωση της παρεξήγησης που λέω) και του λες συνέχεια όχι θα φανείς ακατάδεκτη και κομπλεξική. Οπότε ήταν φάουλ εδώ γιατί δεν αναγνώρισα και την ανάγκη/καλή θέληση του άλλου.
Σε φιλίες δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες ανόητες παρεξηγήσεις. Μια κερνάει ο ένας, μια ο άλλος αν το θέλουν και οι 2 πλευρές φυσικά. Αν δεν θέλει κανείς, ο καθένας τα δικά του.
0 καθενας τα δικα του ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος
Αν είσαι φοιτητής ή άνεργος ή τσιγκούνης και δεν θέλεις ποτέ να κερνάς κανέναν, μπορεί. Ο καθένας κάνει αυτό που νιώθει. Είναι ωραία κίνηση το κέρασμα για κάποιον που το νιώθει. Φτάνει να μην τον εκμεταλλεύονται και να κερνάει και ο κερασμένος. Αλλά εσύ το σκέφτεσαι ανάλογα με το φύλο και έχεις τον δικό σου καημό, οπότε ό,τι και να λέω τώρα εγώ...
Υπάρχει ένα γκρουπάκι στο φβ, "thank you, next" όπου άντρες και γυναίκες γράφουν τις εμπειρίες τους. Πίστεψέ με δεν είναι λίγες οι φορές που είδα σχόλια από γυναίκες να λένε πως κερνούσαν ΠΑΝΤΑ και τα δικά του άλλου (το έπαιζαν κορόιδα την ώρα του λογαριασμού) και ότι εκείνοι επίτηδες έπαιρναν πάντα το πιο ακριβό. Ένας μάλιστα ενώ είχαν πάει εκδρομή και πλήρωσε η κοπέλα διόδια και βενζίνη, λίγο πριν γυρίσουν, κάποια ελάχιστα χιλιόμετρα πριν το σπίτι της κοπέλας σταμάτησε σε βενζινάδικο, ΦΟΥΛΑΡΕ το αμάξι και απαιτούσε και εκείνα τα χρήματα. Εκμεταλλευτές και γύφτοι υπάρχουν και στα 2 φύλα.