!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πάμε πόλεμο

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Αν δεν θέλετε να βρίσετε τις ξεφτιλισμένες σιμητόπουστες απορώ, για ποιον άλλο λόγο προσπαθείτε να κάνετε διάλογο μαζί τους;
Πόσο παραπάνω να ξεφτιλιστούν δηλαδή;
Τι περιμένετε να ακούσετε άλλο;
Τι;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Πάρταλος έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:27
Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:10
Πάρταλος έγραψε: 13 Σεπ 2020, 15:59Ποια είναι αυτά τα 3-4 πακέτα θεμάτων;
Δεν ξέρω. Εκείνο που λέω είναι ότι αν η Τουρκία επιχειρήσει να φορτώσει την ατζέντα με ένα σωρό θέματα γιά να μη καταλήξουμε πουθενά, η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιπροτείνει μοίρασμά τους σε 3-4 πακέτα, ώστε τουλάχιστον κάποια να προχωρήσουν και κυρίως το θέμα τής οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.
Δηλαδή να δεχτούμε, σε ένα ξεχωριστό πακέτο για χάρη των θαλασσίων ζωνών , ότι θα αποφασίσει το ΔΔ για το που ανήκουν Ελληνικά κατοικημένα νησιά;
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις παλικάρι μου;

.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Belisarius έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:19
Δεν ξέρω. Εκείνο που λέω είναι ότι αν η Τουρκία επιχειρήσει να φορτώσει την ατζέντα με ένα σωρό θέματα γιά να μη καταλήξουμε πουθενά, η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιπροτείνει μοίρασμά τους σε 3-4 πακέτα, ώστε τουλάχιστον κάποια να προχωρήσουν και κυρίως το θέμα τής οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.
Πακέτο 1: Καστελόριζο και Ανατολική Μεσόγειος.
Πακέτο 2: Καθεστώς αμφισβητούμενης κυριαρχίας νήσων στο Αιγαίο, αποστρατικοποίηση.
Πακέτο 3: Χάραξη Θαλασσίων Ζωνών (υφαλοκρυπίδα, ΑΟΖ και χωρικά ύδατα) στο Αιγαίο - Συνεκμετάλλευση.

Μπορεί να είναι κάποια άλλα;

Δηλαδή ουσιαστικά Λέπο, αν κοιτάξουμε τι πρακτικά σημαίνουν οι προτάσεις σου, μιλάς για πλήρη αποδοχή των τουρκικών θέσεων, μήπως και χάσουμε κάποια κοιτάσματα στο ελάχιστο κομμάτι που θα απομείνει ως δική μας ΑΟΖ πέραν του 28ου.

Αν λες κάτι διαφορετικό, εξήγησε μας.
Οχι έτσι. Κάπως έτσι.
Πακέτο 1: Χάραξη Θαλασσίων Ζωνών παντού.
Πακέτο 2: Αποστρατιωτικοποίηση νησιών
........
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello

sys3x έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:35 Αν δεν θέλετε να βρίσετε τις ξεφτιλισμένες σιμητόπουστες απορώ, για ποιον άλλο λόγο προσπαθείτε να κάνετε διάλογο μαζί τους;
Τι;
Ποτέ δεν διακρινόσουν γιά το μυαλό σου. Τώρα νομίζω ότι τα έχεις χάσει τελείως.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Πάρταλος έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:27
Δηλαδή να δεχτούμε, σε ένα ξεχωριστό πακέτο για χάρη των θαλασσίων ζωνών , ότι θα αποφασίσει το ΔΔ για το που ανήκουν Ελληνικά κατοικημένα νησιά;
Είσαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να φθάσει ένα τέτοιο θέμα σε Διεθνές Δικαστήριο; Τι νομικά επιχειρήματα έχει η τουρκική πλευρά;
1.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

αποστρατιωτικοποιηση νησων = ομηροι της τουρκιάς
σοβαρευτειτεεεε
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:37
Belisarius έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:19
Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:10 Δεν ξέρω. Εκείνο που λέω είναι ότι αν η Τουρκία επιχειρήσει να φορτώσει την ατζέντα με ένα σωρό θέματα γιά να μη καταλήξουμε πουθενά, η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιπροτείνει μοίρασμά τους σε 3-4 πακέτα, ώστε τουλάχιστον κάποια να προχωρήσουν και κυρίως το θέμα τής οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.
Πακέτο 1: Καστελόριζο και Ανατολική Μεσόγειος.
Πακέτο 2: Καθεστώς αμφισβητούμενης κυριαρχίας νήσων στο Αιγαίο, αποστρατικοποίηση.
Πακέτο 3: Χάραξη Θαλασσίων Ζωνών (υφαλοκρυπίδα, ΑΟΖ και χωρικά ύδατα) στο Αιγαίο - Συνεκμετάλλευση.

Μπορεί να είναι κάποια άλλα;

Δηλαδή ουσιαστικά Λέπο, αν κοιτάξουμε τι πρακτικά σημαίνουν οι προτάσεις σου, μιλάς για πλήρη αποδοχή των τουρκικών θέσεων, μήπως και χάσουμε κάποια κοιτάσματα στο ελάχιστο κομμάτι που θα απομείνει ως δική μας ΑΟΖ πέραν του 28ου.

Αν λες κάτι διαφορετικό, εξήγησε μας.
Οχι έτσι. Κάπως έτσι.
Πακέτο 1: Χάραξη Θαλασσίων Ζωνών παντού.
Πακέτο 2: Αποστρατιωτικοποίηση νησιών
........
Όλη η ουσία εδώ είναι στις λεπτομέρειες. Ποια θα είναι τα υπόλοιπα πακέτα; Ήδη το 2 δεν το συζητά η ελληνική πλευρά.
Και επίσης τι θα κερδίσουμε από τη βιασύνη; Πόση ΑΟΖ πέραν του 28ου με πόσο ορυκτό πλούτο;
Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 »

Η τουρκια δεν εχει καν δικαιωμα να μιλαει για τα 12νησα βασει του διεθνους δικαιου οποτε τι να συζητησουμε μαζι τους για αυτα και την αποστρατικοποιηση
Άβαταρ μέλους
sys3x

Leporello έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:37
sys3x έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:35 Αν δεν θέλετε να βρίσετε τις ξεφτιλισμένες σιμητόπουστες απορώ, για ποιον άλλο λόγο προσπαθείτε να κάνετε διάλογο μαζί τους;
Τι;
Ποτέ δεν διακρινόσουν γιά το μυαλό σου. Τώρα νομίζω ότι τα έχεις χάσει τελείως.
Οδηγείς ανάποδα στην εθνική οδό παλικαράκι μου, εγώ δεν έμαθα ποτέ στη ζωή μου να μιλώ ευγενικά σε ναρκισσιστικά ανθρωποειδή.
Τις κόρνες τις ακούς;
Φυσικά δεν τις ακούς.
Συνέχισε, εδώ είμαστε.

.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

Πάντως η αποστρατικοποίηση των νησιών και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των "αμφισβητούμενων" είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί με κάποιο τρόπο. Να αφαιρεθεί από το τουρκικό διπλωματικό οπλοστάσιο.

Νέα επεξηγηματική προέκταση της συμφωνίας με την Ιταλία όπου θα διευκρινίζεται η παραχώρηση και τον εξαρτώμενων νήσων και προσφυγή στη Χάγη με συμμάχους για την αποστρατικοποίηση των νήσων με έξυπνα τοποθετημένο το διακύβευμα. Δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται κάτι τέτοιο. Ακόμα καλύτερα θα ήταν η παρουσία βάσεων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκ μέρους κάποιων εκ των συμβαλλόμενων μερών, ασκήσεις, ελλιμενισμοί, στάση αεροσκαφών κτλ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Belisarius την 13 Σεπ 2020, 16:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

εχουμε γεμισει μαρλαφεκες ετοιμους να συζητησουν κ να παραδωσουν τα παντα
τοσο ηλιθιοι δεν μπορει να ειναι κ να ξεπουλιουνται σαν ποντιες πουτανες .....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αγις την 13 Σεπ 2020, 16:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Belisarius έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:44 Πάντως η αποστρατικοποίηση των νησιών και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των "αμφισβητούμενων" είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί με κάποιο τρόπο. Να αφαιρεθεί από το τουρκικό διπλωματικό οπλοστάσιο.

Νέα επεξηγηματική προέκταση της συμφωνίας με την Ιταλία όπου θα διευκρινίζεται η παραχώρηση και τον εξαρτώμενων νήσων και προσφυγή στη Χάγη με συμμάχους για την αποστρατικοποίηση των νήσων με έξυπνα τοποθετημένο το διακύβευμα. Δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται κάτι τέτοιο.
Δεν υπάρχει στρατός επάνω, αστυνομία είναι.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

sys3x έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:24
elchav έγραψε: 13 Σεπ 2020, 15:39
sys3x έγραψε: 13 Σεπ 2020, 15:32 Κατά τα άλλα μιλάμε για απίστευτο θράσος από όλους εσάς που μέχρι πριν λίγο καιρό αμφισβητούσατε (ακόμη και τώρα για τα επιβεβαιωμένα έγραψες "τα πιθανά" :lol: έλεοc κάπου) τα κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο και το Ιόνιο, και θα ήταν πολύ οκ αν απλά αμφισβητούσατε και δεν κάνατε σαν ψεκασμένοι.
Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κοιτάσματα αν δεν γίνει δοκιμαστική γεώτρηση.
Γενικά, δεν υπάρχουν κοιτάσματα αν δεν επιβεβαιωθούν. Είναι πολύ συγκεκριμένος ο όρος.
sys3x έγραψε: 13 Σεπ 2020, 15:32 Α και το πρώτο μέλημα είναι το φυσικό αέριο, που φυσικά υπάρχει άφθονο, όχι το πετρέλαιο, μετά το πετρέλαιο.
Και πριν ακόμη από αυτό είναι ο ηστ μεντ, ούτε καν τα δικά μας κοιτάσματα.
Στην εποχή των ΑΠΕ, το φυσικό αέριο μεσο-μακροπρόθεσμα θα γίνει ανευ ουσίας, το πετρέλαιο πάλι όχι γιατί το μισό χρησιμοποιείται για πετροχημικά,κ.α. και όχι για παραγωγή ενέργειας.
Αλλά αυτό είναι η προσωπική γνώμη του υποφαινόμενου.
Δεκτά μάνμου όλα αυτά που λες, αλλά για πες με, εσύ που ήσουνα όταν αυτά τα ανθρωπάκια σε κάθε νέα πληροφορία για κοιτάσματα στις προαναφερθείσες περιοχές σχίζανε τα κατουρημένα κιλοτάκια τους φωνάζοντας ου ου πσεκχαζμένοι ναζί που ασφυχτιάτε την Τούρκιε γκε ντον εβρωμπαηγκόν μπροζαναντολιζμόνε τήσνε;
Α;
:wink
Εγώ στη μέση ήμουν, γιατί δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια για τους τούρκους ούτε πίστεψα ποτέ στο νέο secular muslim powerhouse που θα έφερνε μια νέα πνοή στην ΕΕ

Από την άλλη, γελούσα με κοιτάσματα από ανθρώπους όπως ο Μάζης ή ο Βελόπουλος που δεν ξέρανε σε ποια περιοχή μιλούσαν (αρχικά για Αιγαίο, μετά για Μεσόγειο λες και είναι το ίδιο) ενώ δεν είχαν κάνει καν σεισμικές έρευνες
:wink
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
sys3x

Αγις έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:39 αποστρατιωτικοποιηση νησων = ομηροι της τουρκιάς
σοβαρευτειτεεεε
Πάτα λίγο πιο δυνατά την κόρνα παιδί μου δεν ακούγεται.
Η κόρνα σου φταίει μάλλον.
:lol:

.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

Cavaliere έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:46
Belisarius έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:44 Πάντως η αποστρατικοποίηση των νησιών και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των "αμφισβητούμενων" είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να λυθεί με κάποιο τρόπο. Να αφαιρεθεί από το τουρκικό διπλωματικό οπλοστάσιο.

Νέα επεξηγηματική προέκταση της συμφωνίας με την Ιταλία όπου θα διευκρινίζεται η παραχώρηση και τον εξαρτώμενων νήσων και προσφυγή στη Χάγη με συμμάχους για την αποστρατικοποίηση των νήσων με έξυπνα τοποθετημένο το διακύβευμα. Δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται κάτι τέτοιο.
Δεν υπάρχει στρατός επάνω, αστυνομία είναι.
Στη πράξη έχουμε πρόβλημα με αυτή τη ρητορική.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”