Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Leporello έγραψε: 08 Σεπ 2020, 22:05
Συνεχίζω την εμπειρία μου: Απ'όλους όσους κόλλησα, πέρασα την αρρώστια βαρύτερα. Ομολογουμένως, είναι μικρότεροι στην ηλικία και έτυχε κανένας να μην είναι καπνιστής. Μόνο ένας ανέβασε υψηλό πυρετό, αλλά δεν έπαθε πνευμονία όπως εγώ. Επίσης, δεν κόλλησε την οικογένειά του. Δύο ήταν ασυμπτωματικοί εκ των οποίων ο ένας (ας πούμε ασυμπτωματικός, το μόνο του σύμπτωμα ήταν η απώλεια γεύσης και όσφρησης) κόλλησε την γυναίκα του, η οποία ανέβασε πυρετό, όχι όμως υψηλό.
Περαστικά και πάλι. Δεν έχω καταλάβει κάτι από την όλη τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Πως μπορεί να ξέρουν ότι εσύ κόλλησες κάποιους και δεν κόλλησαν αυτοί εσένα; Είχες πχ κάποιο σύμπτωμα πριν συναντήσεις τον πρώτο από αυτούς που πιστεύεται ότι του μετέδωσες τον ιό;
Οχι, δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Οι ενδείξεις ότι εγώ τους κόλλησα και όχι αυτοί εμένα, είναι οι εξής:
- Πρώτα εμφάνισα εγώ συμπτώματα και κατόπιν αυτοί.
- Κόλλησαν άνθρωποι που ερχόταν στο γραφείο μου, ενώ δεν είχαν πολλά - πολλά μεταξύ τους.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
mao mao έγραψε: 08 Σεπ 2020, 22:02Σήμερα μας είπαν στο γραφείο οτι μια υπάλληλος βρέθηκε θετική στον covid. Είχα επαφή μαζί της την παρασκευή, και τώρα θα κάτσω δυο βδομάδες σπίτι.
Εύχομαι να είσαι αρνητικός. Κι'εδώ το ίδιο: οι γιατροί του τοπικού ΕΟΔΥ είπαν στις επαφές μου να μείνουν δύο εβδομάδες στο σπίτι και δεν συνέστησαν τεστ. Μάλιστα, άφησαν ελεύθερους δύο από τους τρείς που κόλλησα, γιατί ανέφεραν ότι με είδαν μόνο γιά σύντομα χρονικά διαστήματα και πάντα φορούσα μάσκα. Η εταιρεία όμως έστειλε με δικά της έξοδα συνολικά 33 άτομα γιά τεστ, από τα οποία όπως είπα βρέθηκαν τρία θετικά. Τα τεστ δεν έγιναν ταυτόχρονα, καθώς οι περισσότεροι από τους 33 δεν ήταν άμεσες δικές μου επαφές, αλλά επαφές εκείνων που κόλλησα.
Διάβαζα χθες και προχθές τα ποστ σου για την ευκολία που κόλλησαν τα άτομα στην εταιρία και τώρα φοβάμαι οτι δύσκολα θα το αποφύγω. Δε μιλήσαμε απλά από απόσταση. Μού έδειχνε πως κλειδώνουν κάτι πόρτες μια που θα έφευγα τελευταίος την παρασκευή. Είμασταν δίπλα δίπλα για αρκετό διάστημα.
Το τεστ σκέφτομαι να το κάνω και να το περάσω ως έξοδο μαζί με βενζίνες. Αποκλείω να μπουν στη διαδικασία να μην το πληρώσουν.
Συνεχίζω την εμπειρία μου: Απ'όλους όσους κόλλησα, πέρασα την αρρώστια βαρύτερα. Ομολογουμένως, είναι μικρότεροι στην ηλικία και έτυχε κανένας να μην είναι καπνιστής. Μόνο ένας ανέβασε υψηλό πυρετό, αλλά δεν έπαθε πνευμονία όπως εγώ. Επίσης, δεν κόλλησε την οικογένειά του. Δύο ήταν ασυμπτωματικοί εκ των οποίων ο ένας (ας πούμε ασυμπτωματικός, το μόνο του σύμπτωμα ήταν η απώλεια γεύσης και όσφρησης) κόλλησε την γυναίκα του, η οποία ανέβασε πυρετό, όχι όμως υψηλό.
Περαστικά και πάλι. Δεν έχω καταλάβει κάτι από την όλη τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Πως μπορεί να ξέρουν ότι εσύ κόλλησες κάποιους και δεν κόλλησαν αυτοί εσένα; Είχες πχ κάποιο σύμπτωμα πριν συναντήσεις τον πρώτο από αυτούς που πιστεύεται ότι του μετέδωσες τον ιό;
Οχι, δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Οι ενδείξεις ότι εγώ τους κόλλησα και όχι αυτοί εμένα, είναι οι εξής:
- Κόλλησαν άνθρωποι που ερχόταν στο γραφείο μου, ενώ δεν είχαν πολλά - πολλά μεταξύ τους.
Έχω μια απορία η οποία δεν οφείλεται μόνο σε προσωπική περιέργεια αλλά και στις συζητήσεις (εδώ και αλλού) με αρνητές. Υπάρχει κάτι σε ακτινογραφία θώρακος που να δείχνει την πνευμονία από covid και να έχει διαφορετική εικόνα από μια ακτινογραφία από κοινή πνευμονία; Να την βλέπει πχ ένας γιατρός και να υποψιάζεται αμέσως ότι πρόκειται για αυτόν τον ιό;
mao mao έγραψε: 08 Σεπ 2020, 22:02Σήμερα μας είπαν στο γραφείο οτι μια υπάλληλος βρέθηκε θετική στον covid. Είχα επαφή μαζί της την παρασκευή, και τώρα θα κάτσω δυο βδομάδες σπίτι.
Εύχομαι να είσαι αρνητικός. Κι'εδώ το ίδιο: οι γιατροί του τοπικού ΕΟΔΥ είπαν στις επαφές μου να μείνουν δύο εβδομάδες στο σπίτι και δεν συνέστησαν τεστ. Μάλιστα, άφησαν ελεύθερους δύο από τους τρείς που κόλλησα, γιατί ανέφεραν ότι με είδαν μόνο γιά σύντομα χρονικά διαστήματα και πάντα φορούσα μάσκα. Η εταιρεία όμως έστειλε με δικά της έξοδα συνολικά 33 άτομα γιά τεστ, από τα οποία όπως είπα βρέθηκαν τρία θετικά. Τα τεστ δεν έγιναν ταυτόχρονα, καθώς οι περισσότεροι από τους 33 δεν ήταν άμεσες δικές μου επαφές, αλλά επαφές εκείνων που κόλλησα.
Διάβαζα χθες και προχθές τα ποστ σου για την ευκολία που κόλλησαν τα άτομα στην εταιρία και τώρα φοβάμαι οτι δύσκολα θα το αποφύγω. Δε μιλήσαμε απλά από απόσταση. Μού έδειχνε πως κλειδώνουν κάτι πόρτες μια που θα έφευγα τελευταίος την παρασκευή. Είμασταν δίπλα δίπλα για αρκετό διάστημα.
Το τεστ σκέφτομαι να το κάνω και να το περάσω ως έξοδο μαζί με βενζίνες. Αποκλείω να μπουν στη διαδικασία να μην το πληρώσουν.
Κι'εγώ συνιστώ να κάνεις το τεστ και να το βάλεις στα έξοδα τής εταιρείας. Η σωστή εταιρεία θα έπρεπε να κάνει ιχνηλάτηση χωρίς να την υποχρεώσει κανείς. Το κόστος να σου λείπουν μιά σειρά εργαζόμενοι γιά δύο εβδομάδες, είναι υψηλότερο. Σε προσωπικό επίπεδο, αν κάνεις το τεστ, το χειρότερο που έχεις να πάθεις είναι να επιβεβαιωθεί αυτό που σου είπαν: να μείνεις στο σπίτι γιά δύο εβδομάδες. Ακόμη και να μη πληρώσει το τεστ η εταιρεία, πάλι πρέπει να το κάνεις. Το κόστος του άγχους, τής προσπάθειας που πρέπει να καταβάλεις γιά να μην έρχεσαι σε επαφή με τους άλλους, και τής ταλαιπωρίας να σου φέρνουν φαγητό και εφόδια, είναι υψηλότερο.
Ολα αυτά φυσικά με την προϋπόθεση ότι δεν θα εμφανίσεις συμπτώματα, πράγμα που σου εύχομαι.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
EKPLIKTIKOS έγραψε: 26 Αύγ 2020, 12:32
Λεπο, ειχες πονοκεφαλο εκτος απο πυρετο κ βηχα; Φιλοι μου θετικοι ανέφεραν τον πονοκεφαλο ολοι, ακομα κ αυτοι που δεν ειχαν αλλα συμπτωματα. Μιλάω για γκρουπ παρέας που επεστρεψε θετικο απο διακοπες.
Καταρχάς περαστικά στον Leporello!
Αυτό με τον έντονο πονοκέφαλο με κάνει να θεωρώ πιθανό ότι το πέρασα τον Φεβρουάριο (από τους πρώτους). Είχα για 3 ημέρες πολύ δυνατό πονοκέφαλο ενώ σαν άνθρωπος δεν κάνω πονοκεφάλους ακόμα και με άσχημα κρυώματα και γρίππες. Ο πυρετός 38 δείχνει ότι δεν ήταν κρύωμα άρα επρόκειτο είτε για κορωνοϊό είτε για γρίππη. Ελαφριά καταρροή, καθόλου βήχας, πιασμένοι μύες αλλά όχι αδυναμία σε κανονική δραστηριότητα (δεν μπορούσα όμως να κάνω κουραστικά ή έντονα πράγματα). Επίσης έκανε ότι φεύγει και επανήλθε για 2-3 ημέρες. Πάντως με ταλαιπώρησε πολύ λιγότερο απ' ότι τα κρυολογήματα, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Είμαι σχετικά μικρός βέβαια.
ST48410 έγραψε: 08 Σεπ 2020, 22:10Περαστικά και πάλι. Δεν έχω καταλάβει κάτι από την όλη τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Πως μπορεί να ξέρουν ότι εσύ κόλλησες κάποιους και δεν κόλλησαν αυτοί εσένα; Είχες πχ κάποιο σύμπτωμα πριν συναντήσεις τον πρώτο από αυτούς που πιστεύεται ότι του μετέδωσες τον ιό;
Έχω μια απορία η οποία δεν οφείλεται μόνο σε προσωπική περιέργεια αλλά και στις συζητήσεις (εδώ και αλλού) με αρνητές. Υπάρχει κάτι σε ακτινογραφία θώρακος που να δείχνει την πνευμονία από covid και να έχει διαφορετική εικόνα από μια ακτινογραφία από κοινή πνευμονία; Να την βλέπει πχ ένας γιατρός και να υποψιάζεται αμέσως ότι πρόκειται για αυτόν τον ιό;
Οχι. Εμένα μου έκαναν ακτινογραφία που έδειξε πνευμονία, αλλά δεν ήξεραν αν είναι ιογενής ή προερχόμενη από επιμόλυνση από βακτήριο. Το ξεκαθάρισαν με μία σειρά από αναλύσεις αίματος.
Δεν ξέρω μήπως αυτό που ρωτάς είναι εφικτό με αξονική τομογραφία ή κάτι τέτοιο.
1.
jason έγραψε: 08 Σεπ 2020, 16:24
Βγήκε θετικός Αγγλία, μετά από καιρό ήρθε Ελλάδα, πέρασε τεστ βγήκε αρνητικός
Μια βδομάδα Ελλάδα αισθανόταν μια χαρά
Μετά ένα βραδυ αρχισε να δυσκολευεται να αναπνεύσει
Τεστ, θετικός
Εντωμεταξύ εγώ γιατρός δεν είμαι αλλά μου τα έχουν εξηγήσει, ας τα πει ένας γιατρός εδώ μέσα τι παθαίνεις, γιατί οι πολλοί νομίζουν ότι πεθαίνεις από covid
Το πιο πιθανο ειναι να εχει δωσει λαθος αποτελεσμα καποια απο τα τρια τεστ και πιο ειδικα το δευτερο ή το τριτο.
Τελικά όλοι κάτι πάθανε. Ο ένας την όσφρηση, οι άλλοι δύο πυρετό.
"Από την πλευρά της η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υπογράμμισε επίσης την καθοριστική σημασία για τη χρήση μάσκας.
«Η ασφάλεια των παιδιών σημαίνει μάσκα. Η μάσκα σώζει ζωές. Τα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα φοράνε μάσκες 24 ώρες το 24 ώρο και έχουν σωθεί από λοιμώξεις», τόνισε χαρακτηριστικά."
Επισης αυτοι που εχουν σπασει το χερι τους φορανε γυψο. Αν βαλουμε γυψο και στα χερια αυτων που δεν τα εχουν σπασει, σε περίπτωση που πεσουν θα ειναι ασφαλεις.
panos291 έγραψε: 09 Σεπ 2020, 00:53
"Από την πλευρά της η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, υπογράμμισε επίσης την καθοριστική σημασία για τη χρήση μάσκας.
«Η ασφάλεια των παιδιών σημαίνει μάσκα. Η μάσκα σώζει ζωές. Τα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα φοράνε μάσκες 24 ώρες το 24 ώρο και έχουν σωθεί από λοιμώξεις», τόνισε χαρακτηριστικά."
Επισης αυτοι που εχουν σπασει το χερι τους φορανε γυψο. Αν βαλουμε γυψο και στα χερια αυτων που δεν τα εχουν σπασει, σε περίπτωση που πεσουν θα ειναι ασφαλεις.
Όντως, δεν είναι επιχειρήματα αυτά. Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να φοράνε μάσκα τα παιδιά ανέκαθεν μην τυχόν και κολλήσουν κάποιο με υποκείμενα νοσήματα.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας». Stephen Hawking