!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Άλλο «δεν είναι ο κύριος τρόπος» και άλλο «δεν είναι από τους κύριους τρόπους» και δεν καταλαβαίνω γιατί επικαλείσαι την wikipedia και όχι ας πούμε τον ΠΟΥ:

Current evidence suggests that COVID-19 spreads between people through direct, indirect (through contaminated objects or surfaces), or close contact with infected people via mouth and nose secretions. These include saliva, respiratory secretions or secretion droplets.

People with the virus in their noses and throats may leave infected droplets on objects and surfaces (called fomites) when they sneeze, cough on, or touch surfaces, such as tables, doorknobs and handrails. Other people may become infected by touching these objects or surfaces, then touching their eyes, noses or mouths before cleaning their hands.

This is why it is essential to thoroughly clean hands regularly with soap and water or an alcohol-based hand rub product, and to clean surfaces regularly.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Εγώ πάντως δεν ξέρω τι σκατά συμβαίνει με την πάρτυ μου αλλά ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ όταν φοράω μάσκα. Χάνω την αίσθηση του χώρου. Και ακόμα και όταν βρίσκομαι σε χώρο με κλιματισμό, νιώθω έντονα τον ζεστό αέρα που εκπνέω. Επίσης δεν έχω μπει σε καμια υπηρεσία μέχρι τώρα που να μην δω άνθρωπο να φοράει την μάσκα κάτω από την μύτη ή να μην την αγγίζει. Ε το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό. Αναρωτιέμαι αν όσοι κράζουν ή είναι τόσο υπέρ, την χρησιμοποιούν σωστά ή την αντέχουν για ώρες.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Αν δεν είσαι επαγγελματίας υγείας, η μάσκα έχει λογική μόνο αν είναι να την φορέσεις για μερικά λεπτά, το πολύ μια ώρα. Αν πας για ψώνια, αν χρησιμοποιήσεις ΜΜΜ... τέτοια πράγματα. Αλλιώς καταλήγουμε σε αυτό. Ειδικά στην Ελλάδα που μπορεί ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο να έχεις 30 βαθμούς κελσίου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

- Casper - έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:25 Αναρωτιέμαι αν όσοι κράζουν ή είναι τόσο υπέρ, την χρησιμοποιούν σωστά ή την αντέχουν για ώρες.
Αν αναρωτιέσαι αν μου αρεσει, ΟΧΙ δε μου αρεσει. Δεν ειμαι μαζοχας. ΝΑΙ ειναι ενοχλητική. Τη φοραω ΠΑΡΑ το γεγονός αυτο για να προστατεύσω πρωτιστως τους αλλους κ επειτα τον εαυτό μου. Επισης το κρανος στη μηχανη μεσα στο κατακαλόκαιρο δε με τρελαινει κιολας, αλλα το φοραω παρα το discomfort, γιατι τα οφέλη είναι σημαντικότερα απο την ανεση και το ωραίο αισθημα του αερα που σου χαιδευει τα μαλλιά :8)
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

- Casper - έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:25 Εγώ πάντως δεν ξέρω τι σκατά συμβαίνει με την πάρτυ μου αλλά ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ όταν φοράω μάσκα. Χάνω την αίσθηση του χώρου. Και ακόμα και όταν βρίσκομαι σε χώρο με κλιματισμό, νιώθω έντονα τον ζεστό αέρα που εκπνέω. Επίσης δεν έχω μπει σε καμια υπηρεσία μέχρι τώρα που να μην δω άνθρωπο να φοράει την μάσκα κάτω από την μύτη ή να μην την αγγίζει. Ε το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό.
κι εγώ, σχεδόν 100% των ΔΥ ψήφισε #ΟΧΙ.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:32 Αν δεν είσαι επαγγελματίας υγείας, η μάσκα έχει λογική μόνο αν είναι να την φορέσεις για μερικά λεπτά, το πολύ μια ώρα. Αν πας για ψώνια, αν χρησιμοποιήσεις ΜΜΜ... τέτοια πράγματα. Αλλιώς καταλήγουμε σε αυτό. Ειδικά στην Ελλάδα που μπορεί ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο να έχεις 30 βαθμούς κελσίου.
Η μασκα εχει λογικη οπου υπάρχει αναγκαστικος συνωστισμος ανεξαρτητως της χρονικης διαρκειας του. Μπορείς να διαβάσεις το pdf που σου ειχα ανεβασει σχετικα με τις συστάσεις του ΠΟΥ, αφου εισαι και φαν του ΠΟΥ :)
- Casper -

EKPLIKTIKOS έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:34
- Casper - έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:25 Αναρωτιέμαι αν όσοι κράζουν ή είναι τόσο υπέρ, την χρησιμοποιούν σωστά ή την αντέχουν για ώρες.
Αν αναρωτιέσαι αν μου αρεσει, ΟΧΙ δε μου αρεσει. Δεν ειμαι μαζοχας. ΝΑΙ ειναι ενοχλητική. Τη φοραω ΠΑΡΑ το γεγονός αυτο για να προστατεύσω πρωτιστως τους αλλους κ επειτα τον εαυτό μου. Επισης το κρανος στη μηχανη μεσα στο κατακαλόκαιρο δε με τρελαινει κιολας, αλλα το φοραω παρα το discomfort, γιατι τα οφέλη είναι σημαντικότερα απο την ανεση και το ωραίο αισθημα του αερα που σου χαιδευει τα μαλλιά :8)
Αν αντέχεις να τις φοράς για ώρες χωρίς να την αγγίζεις και χωρίς να την κατεβάζεις, τότε μου έλυσες την απορία. Γιατί αν την αγγίζεις ή την έχεις κατεβασμένη, όχι μόνο δεν έχεις όφελος αλλά μπορεί να ζημιωθείς κιόλας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος - Casper - την 08 Σεπ 2020, 14:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Εγώ τη φοράω και στον ύπνο μου, δεν είναι τίποτα ρε μαλακες
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

- Casper - έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:39
Αν αντέχεις να τις φοράς για ώρες χωρίς να την αγγίζεις και χωρίς να την κατεβάζεις, τότε μου έλυσες την απορία. Γιατί αν την αγγίζεις ή την έχεις κατεβασμένη, όχι μόνο δεν έχεις όφελος αλλά μπορεί να ζημιωθείς κιόλας.
Μόνο αν την έχει κατεβασμένη. Που και πάλι δε ζημιώνεται απλώς είναι σα να μην τη φοράει.

Για μένα όποιος βγάζει τη μύτη έξω θα έπρεπε να του τη σπάνε. Τη μύτη. Είναι το αντίστοιχο της κομμένης ζώνης που βάζεις για να μη βαράει ο συναγερμός ζώνης, με τη διαφορά ότι τότε βλάπτεις μόνο τον εαυτό σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 08 Σεπ 2020, 14:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

EKPLIKTIKOS έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:39
hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:32 Αν δεν είσαι επαγγελματίας υγείας, η μάσκα έχει λογική μόνο αν είναι να την φορέσεις για μερικά λεπτά, το πολύ μια ώρα. Αν πας για ψώνια, αν χρησιμοποιήσεις ΜΜΜ... τέτοια πράγματα. Αλλιώς καταλήγουμε σε αυτό. Ειδικά στην Ελλάδα που μπορεί ακόμη και μέσα στον Οκτώβριο να έχεις 30 βαθμούς κελσίου.
Η μασκα εχει λογικη οπου υπάρχει αναγκαστικος συνωστισμος ανεξαρτητως της χρονικης διαρκειας του. Μπορείς να διαβάσεις το pdf που σου ειχα ανεβασει σχετικα με τις συστάσεις του ΠΟΥ, αφου εισαι και φαν του ΠΟΥ :)
Οι συστάσεις του ΠΟΥ είναι ό,τι τού ζήτησαν τα κράτη που τον χρηματοδοτούν. Είναι απίστευτο το πόσο δεν ενέδωσε και επιμένει να λέει ότι αυτά είναι μόνο επικουρικά μέτρα και μόνο όπου δεν γίνεται διαφορετικά. Και δεν προτείνει πουθενά συνωστισμό. Το συστήνει μόνο για έκτακτη ανάγκη. Δεν λέει κάπου «είναι οκέι να συνωστίζεστε πάνω από μερικά λεπτά αν φοράτε μάσκα».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Casper -

foscilis έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:42

Μόνο αν την έχει κατεβασμένη. Που και πάλι δε ζημιώνεται απλώς είναι σα να μην τη φοράει.

Για μένα όποιος βγάζει τη μύτη έξω θα έπρεπε να του τη σπάνε. Τη μύτη.
Και των 10χρονων στο δημοτικό σχολείο; :lol:
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Σε ένα πράγμα έχει δικηο ο Χέλλης, χρειάζεται αλλαγή συχνή. Δουλειά του κράτους είναι να εξασφαλίσει την δημόσια υγεία μοιράζοντας δωρεάν μάσκες στο λαό.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

- Casper - έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:44
foscilis έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:42

Για μένα όποιος βγάζει τη μύτη έξω θα έπρεπε να του τη σπάνε. Τη μύτη.
Το 'παμε αυτό
Με συρραπτικό στα μάγουλα
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

- Casper - έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:44
foscilis έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:42 Για μένα όποιος βγάζει τη μύτη έξω θα έπρεπε να του τη σπάνε. Τη μύτη.
Ναι και μετά να τα παίρνουν τα μαλακιστήρια και να τα χτυπάνε κάτω σαν χταπόδια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Εγώ έχω άσθμα, ο γιατρός μου είπε ότι μπορώ να μην τη φοράω, αλλά δεν έχω δει τέτοιο discomfort που να νιώθω ότι χάνομαι.

Γενικά πάντως, αν έχεις θέμα υγείας, πώς το αποδεικνύεις; Δηλαδή, με συνταγογράφηση είμαι καλυμμένη; Τι παίζει;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”