nrg έγραψε: 04 Σεπ 2020, 13:05
Λοξίας έγραψε: 04 Σεπ 2020, 12:30
nrg έγραψε: 04 Σεπ 2020, 10:29
Γιατί; Επειδή έτσι βολεύει;
Η ονομασία έμβια - άβια είναι ταμπέλες που έβαλε ο άνθρωπος.
Τα μόρια δεν γνωρίζουν από αυτά.
Ναι ε; δηλαδή η έμβια ύλη δεν είναι η "ζωή", αλλά μια ταμπέλα που έβαλε ο άνθρωπος! Με την ταμπέλα έμβια, θα μπορούσε δηλαδή ο άνθρωπος να ονομάσει και τους κρατήρες τη Σελήνης.
Σου έγραψα τις βασικές ιδιότητες της έμβιας ύλης και εξακολουθείς να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.
Γιατί;
Με κοροϊδεύεις;

Ας μην μπλέξουμε με οριακές περιπτώσεις, όπως οι ιοί, όπου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, που έκανα πως δεν καταλαβαίνω; Είπα εγώ ότι ο ορισμός της ζωής δεν πρέπει να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις;
Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι το γιατί πρέπει να συγκρίνετε μια μηλιά με ένα αυτοκίνητο ώστ ενα καταλήξετε σε κάποια παράλογη σύνδεση.
Αυτό έγραψα, και δεν έχεις απαντήσει:
"Τι δουλειά έχει ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα όπως μια τηλεόραση, να το συγκρίνετε με ένα κύτταρο".
Γιατί τα βάζετε στο ίδιο τσουβάλι;
nrg έγραψε: 04 Σεπ 2020, 13:05nrg έγραψε: 04 Σεπ 2020, 10:29Αυτοί που υποστηρίζουν την αβιογένεση, αν δεν το κατάλαβες, υποστηρίζουν ότι κάποια συγκεκριμένα είδη μορίων είναι αυτά που από μόνα τους οργανώνονται.
Τα υπόλοιπα είναι ατίθασα και ανοργάνωτα...
Είπαμε: η αβιογένεση δεν έχει καθολικά τεκμηριωθεί. Και αυτό είναι πασίγνωστο.
Εσύ για ποιον λόγο επιδίδεσαι σε έναν ιντερνετικό αγώνα να αποδείξεις αυτό που γνωρίζουν ολοι;
Δηλαδή εγώ κάνω αγώνα, αλλά αυτοί που υποστηρίζουν την αβιογένεση τι κάνουν; Χόμπι;
Αν το παρατήρησες, τους διορθώνω γιατί γράφουν πράγματα που δεν στέκουν ή είναι φανταστικά και τα πλασάρουν σαν επιστημονική θεωρία.
Το αν η κοσμοθεωρία τους περιλαμβάνει την αβιογένεση μου είναι αδιάφορο.
Αρκεί να το παραδεχτούν και να πουν ότι αυτά που λένε αφορούν φανταστικές υποθέσεις.
Δεν μπορεί όμως να λένε ότι η αβιογένεση υποστηρίζεται από μέχρι τώρα γνώση και σαν παράδειγμα οργάνωσης να φέρνουν τους κρυστάλλους.
Δεν μπορεί να γράφουν για ειδικές συνθήκες και ατελείωτους συνδυασμούς, όταν το ζητούμενο είναι να βάλουμε 5-10 τυχαία αμινοξέα σε τυχαία σειρά.
Άλλωστε οι ατελείωτοι συνδυασμοί θέλουν και ατελείωτο χρόνο. Σωστά;
Δεν μπορεί να γράφουν για απλούς οργανισμούς, που κανένας δεν τους έχει δει και να υποστηρίζουν ότι μιλάμε για επιστήμη.
Αυτούς όμως δεν τους εγκαλείς. Γιατί;
Για ψάξε να δεις ποιος ξεκίνησε τον "αγώνα" και ΤΙ ήθελε να δείξει. Και ποιοί το συνέχισαν μετά με δηλώσεις "ψάχνουμε να βρούμε τον ευφυή νου που δημιούργησε το Σύμπαν", και άλλα παραπλήσια.
Οπότε μην ζητάς "ευθύνες" από αυτούς που απάντησαν με αντεπιχειρήματα. Εξ άλλου, είναι γνωστό πως ολοι δέχονται πως ναι μεν η αβιογένση δεν έχει αποδειχθεί καθολικά, αλλά είναι η μόνη που έχει δώσει κάποιες απαντήσεις και συνεχίζει να το ψάχνει. Η επιστήμη λοιπόν, ΔΕΝ μπορεί να βασιστεί στις δικές μου απόψεις για την δημιουργία του Σύμπαντος, της ζωής και άλλων καίριων ερωητημάτων. Έχει άλλη μέθοδο, πολύ καλά τεκμηριωμένη, και δεν θα λάβει υπ' όψιν της την δική σου ή την δική μου κοσμοθεωρία.
Οι "άλλοι" λοιπόν, που θέλεις να εγκαλέσω, παραθέτουν τις επιστημονικές θέσεις στο ζήτημα αυτό. Εσείς τις απορρίπτετε, όχι παραθέτοντας επιστημονικά ευρήματα, αλλά ερμηνεύοντας κατά το δοκούν κάποιες μελέτες και επιμένοντας με ζήλο σε δημιουργιστικά επιχειρήματα, τα οποία εχουν καταρριφθεί εδώ και 30+ χρόνια.
nrg έγραψε: 04 Σεπ 2020, 10:29nrg έγραψε: 04 Σεπ 2020, 10:29Με αυτά που γράφεις, είναι σαν να υποστηρίζεις ότι εξορισμού δεν θα μπορούμε να διακρίνουμε ένα εξωγήινο κατασκεύασμα.
Πχ αν βρούμε στον Άρη μία κατασκευή, αυτόματα θα την θεωρήσουμε προϊόν της τύχης, διότι ότι δεν την έφτιαξε ο άνθρωπος, τότε ποιος την έφτιαξε;
Καλά τα λέω;
Όχι βέβαια! Λάθος τα λες. Μάλλον προσπαθείς να θέσεις ερώτημα-παγίδα. Αλλά τι σόι ερώτημα είναι αυτό;
Εκτός του ότι το έχω ξαναγράψει (πως αν βρούμε μία άγνωστη μηχανική κατασκευή στον Άρη, θα ξέρουμε ότι δεν την έφτιαξε ανθρωπος αλλά κάποιο άγωστο εξωγήινο ον -πάντως ΟΧΙ θεός), από που κι ως που θα υποθέσουμε πως φτάχτηκε τυχαία;
Αυτό το συμπέρασμα προσπαθείτε, επί ματαίω, να το βάλετε στο στόμα των εχόντων αντίθετη άποψη από εσάς. Δεν σας βγαίνει ρε παιδιά, αλλάξετε τροπάριο καλύτερα.
Δηλαδή οι κατασκευές στην Άρη μπορεί να προέρχονται από εξωγήινους, αλλά στην Γη μόνο από γήινους;
Και τι είναι αυτό; Θεώρημα;
Μα πόσες προσπάθειες διαστρέβλωσης θα κάνεις ακόμα; Από που συνάγεται το συμπέρασμα που προσπαθείς, με το ζόρι και για άλλη μια φορά, να βάλεις στο στόμα μου; Από πουθενά φυσικά. Δεν υπεννόησα κάτι τέτοιο, ούτε και διαφαίνεται από την συμμετοχή μου στο νήμα, ότι θα μπορούσα να υπονοήσω κάτι τέτοιο. Απλώς δεν μπορείς ή δεν θέλεις να απαντήσεις σε αυτό που δηλώνω και θέτεις ένα άλλο "ό,τι να 'ναι" ερώτημα.
nrg έγραψε: 04 Σεπ 2020, 10:29nrg έγραψε: 04 Σεπ 2020, 10:29 ΥΓ
Αν εγώ είμαι ο ιεραπόστολος, εσύ τι είσαι;
Η ιερά εξέταση;
Σου φάνηκε η περιέργειά μου σαν ιεροεξεταστική ανάκριση; Απλή περιέργεια είναι. Γιατί εκνευρίζεσαι; Σου είπα, αν θέλεις απαντάς.
Πάντως, η περιέργεια εξακολουθεί να υπάρχει, διότι δεν μπορώ να εξηγήσω με την λογική την στάση σου.
Πως ένας άνθρωπος με βαθειά πίστη στην κοσμοθεωρία του, όπου "ό,τι και να αποδείξει η επιστήμη αυτός θα εξακολουθήσει να πιστεύει στον θεό του" (δικά σου λόγια), επιδίδεται σε έναν δονκιχωτικό αγώνα εναντίον της επιστήμης, της οποίας τα ευρήματα δεν τον απασχολούν καθόλου!
Δηλαδή όταν κάποιος είναι ένθεος, δεν πρέπει να τον ενδιαφέρουν τα ευρήματα της επιστήμης. Πρέπει να είναι αγράμματος γιδοβοσκός.
Ωραίος.
Πάλι διαστρέβλωση ρε παιδί; Κακιά συνήθεια σου έχει γίνει.
ΠΟΥ υπενόησα ότι ένας ένθεος δεν πρέπει να ενδιαφέρεται για τα ευρήματα της επιστήμης; Πουθενά φυσικά!
Αυτό που γράφω είναι σαφέστατο στην διατύπωσή του.
Εσύ ο ίδιος έχεις δηλώσει πως ό,τι και να βρει η επιστήμη στο κομμάτι αυτό, εσύ θα εξακολουθήσεις να πιστεύεις στον θεό σου ως δημιουργό των πάντων. Και σου έδωσα εύσημα γι' αυτό.΄Η απορία λοιπόν είναι:
Αφού είσαι τόσο βέβαιος (και καλά κάνεις), πως ό,τι και να ανακαλύψει η επιστήμη στο θέμα αυτό, εσύ δεν θα χάσεις την πίστη σου, τότε για ποιον λόγο επιδίδεσαι σε έναν τέτοιο αγώνα, και μάλιστα στο ίντερνετ, ώστε να καταρρίψεις την αβιογένεση;
Αφού και να αποδειχθεί η αβιογένεση, εσένα ΔΕΝ σε ενδιαφέρει! Δεν σε αποασχολούν τα ευρήματα της επιστήμης στον τομέα αυτόν!
ΥΓ.
Κοίτα, αν είναι να απαντήσεις με νεό διαστρεβλωτικό ερώτημα, μην το κάνεις. Καλύτερα γράψε: "έτσι γουστάρω". Εϊναι πιο τίμιο.