!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κρούσματα covid - μέλη του phorum

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Prepon έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:18 View ORCID Profile
Theodore Lytras, Georgios Panagiotakopoulos, Sotirios Tsiodras

https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 20042218v1
α, γι'αυτό τον έφαγε η μαρμάγκα τον Τσιόρδα; :003:
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

stella έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:17 Τι συζητάτε, βρε παιδιά; Αν φταίει κάποιος που παραβιάζει υγειονομικό πρωτόκολλο εν γνώσει του και θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες άλλες ζωές, μαζί και τη δική του;

Πρόστιμο παίζει, μαζί και φυλάκιση (με αναστολή). Θα αρχίσουν να τελεσιδικούν και τέτοιες υποθέσεις.

Ε στο δικαστήριο μπορεί να ισχυριστεί ότι το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι πιο σημαντικό από 5-6 θειες με αναπνευστικά. Ή ότι το κέντρο υγείας του νησιού διαθέτει καλύτερη θέα από την Αθήνα για την αιμοκάθαρση. Ή ότι στα 24 δεν μπορεί ακόμη να διαλέξει πίτσα ή σουβλάκια, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κρίση της ακόμη δεν έχει κατασταλάξει - νιότη, φευ.
Μα δεν συζητάμε.
Τους λες υπάρχουν προβλεπόμενες ποινές, όοοχι, να της ξεριζώσουν και τα νύχια!
Μετά συγκρίνουμε τις "ωριμότητές" μας, κάνουμε υποδείξεις πώς πρέπει να γράφει ο άλλος και μοιραζόμαστε την απόλυτη γνώση για κάθε περιστατικό που συμβαίνει.
Γαρνιρισμένο όλο αυτό με κάθε λογής βεβαιότητες για τα κακομαθημένα πλούσια κωλόπαιδα που βρήκαν ευκαιρία να συνωστιστούν με 1500 άλλα παρόμοια γίδια στο κωλόμπαρο ενός λαμόγιου που βρίσκεται σ' ένα νησί που προ πολλού έπρεπε να έχει σβηστεί απ' τον χάρτη.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:21
Prepon έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:18 View ORCID Profile
Theodore Lytras, Georgios Panagiotakopoulos, Sotirios Tsiodras

https://www.medrxiv.org/content/10.1101 ... 20042218v1
α, γι'αυτό τον έφαγε η μαρμάγκα τον Τσιόρδα; :003:
Δηλαδή;
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:24 Δηλαδή;
δεν μοιάζει να ήταν ένθερμος οπαδός της λύσης που ακολουθήσαμε, εκτός αν κάνει πλάκα στο άρθρο του.
ethereal

enaon έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:28
δεν μοιάζει να ήταν ένθερμος οπαδός της λύσης που ακολουθήσαμε, εκτός αν κάνει πλάκα στο άρθρο του.
...ναι, αλλά δάκρυσε όμως...
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Μα το άρθρο είναι του Μαρτίου με στοιχεία από την Κίνα. Νομίζω ότι όταν έγινε ο κακός χαμός στην Ιταλία και την Γαλλία άρχισαν να έχουν μια εικόνα του τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο ιός και παράλληλα είχαν στοιχεία από την Ελλάδα που ήξεραν με μεγάλη ακρίβεια τι περιγράφουν.

Εμένα μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να πιστέψω ότι η Κίνα είχε συνολικά 4500 νεκρούς
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Το άρθρο καταλήγει κυριολεκτικά ότι το #1 πράγμα που χρειάζεται (στις 23 Μαρτίου) είναι περισσότερα δεδομένα.

Κάποιος με παρατηρητικότητα ξερωγώ πτώματος χελώνας καρέτα-καρέτα που σαπίζει γύρω στους 5 μήνες σε μια έρημη παραλία παρ' όλα αυτά θα πρόσεχε ότι από τις 24 Μαρτίου και μετά είχαμε ΠΑΡΑ πολλά παραπάνω δεδομένα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2020, 22:13 Δεν ξαναμπηκα ως guruni. Μπηκε η αδερφη μου και αυτος ο ηλιθιος μπουγατσοκιμας προτιμησε να ριξει το μοναδικο σε δεκα χρονια permaban σε αυτο το νικ παρα να παραδεχτει οτι του εχωσε τα αρχιδακια στο στομα με τοσο χαρακτηριστικα δικο μου τροπο ενα ατομο που οχι απλα δεν ημουν εγω αλλα ηταν και 25χρονη κοπελιτσα.
Αυτή που έβριζες τις προάλλες που ήρθε από Αγγλία ή κάποια άλλη που γράφει ακριβώς όπως εσύ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

ethereal έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:24
stella έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:17 Τι συζητάτε, βρε παιδιά; Αν φταίει κάποιος που παραβιάζει υγειονομικό πρωτόκολλο εν γνώσει του και θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες άλλες ζωές, μαζί και τη δική του;

Πρόστιμο παίζει, μαζί και φυλάκιση (με αναστολή). Θα αρχίσουν να τελεσιδικούν και τέτοιες υποθέσεις.

Ε στο δικαστήριο μπορεί να ισχυριστεί ότι το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι πιο σημαντικό από 5-6 θειες με αναπνευστικά. Ή ότι το κέντρο υγείας του νησιού διαθέτει καλύτερη θέα από την Αθήνα για την αιμοκάθαρση. Ή ότι στα 24 δεν μπορεί ακόμη να διαλέξει πίτσα ή σουβλάκια, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κρίση της ακόμη δεν έχει κατασταλάξει - νιότη, φευ.
Μα δεν συζητάμε.
Μετά συγκρίνουμε τις "ωριμότητές" μας, κάνουμε υποδείξεις πώς πρέπει να γράφει ο άλλος και μοιραζόμαστε την απόλυτη γνώση για κάθε περιστατικό που συμβαίνει.
Γαρνιρισμένο όλο αυτό με κάθε λογής βεβαιότητες για τα κακομαθημένα πλούσια κωλόπαιδα που βρήκαν ευκαιρία να συνωστιστούν με 1500 άλλα παρόμοια γίδια στο κωλόμπαρο ενός λαμόγιου που βρίσκεται σ' ένα νησί που προ πολλού έπρεπε να έχει σβηστεί απ' τον χάρτη.
Κοίταξε, προφανώς τον θέτεις σε γενικότερο πλαίσιο τον προβληματισμό. Σε ένα φόρουμ, εκ προοιμίου γνωρίζεις ότι θα ανταλλάξεις απόψεις, στοιχεία, πληροφορίες κτλ. Άλλος πιο ήπια, άλλος πιο φανατισμένα, ο καθένας με τον δικό του "τρόπο γραφής".

Τώρα στο συγκεκριμένο θέμα, αυτό που κάνει πολλούς να θυμώνουν είναι το γεγονός πως ένας άνθρωπος με αυξημένες υγειονομικές ανάγκες φαίνεται να μη σέβεται τις υγειονομικές ανάγκες των άλλων, και μάλιστα χωρίς να νοιάζεται αν τις προκαλέσει ο ίδιος. Ε είναι εξοργιστικό, όπως και να το κάνεις. Και η δικαιολογία του νεαρού της ηλικίας είναι γελοία, δε μιλάμε για παιδί. Πλούσια, πάμπτωχη, δεν έχει αυτό σημασία. Σημασία έχει η συμπεριφορά, που προσδίδει βαθιά αντικοινωνικότητα.
Ανέβηκε στο πλοίο, έχοντας συμπληρώσει μια μαλακία που βεβαιώνει ότι δεν νοσούσε. Για να πάει για διακοπές, για να ξεσκάσει, όπως λέει η ίδια. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η ζωή για έναν νεφροπαθή, πολύ δύσκολη. Όμως ο ίδιος ο νεφροπαθής θα πρέπει να σέβεται περισσότερο τους ανθρώπους, ώστε να μη θέλει να καταδικάσει (έστω εν δυνάμει) έστω κι έναν άνθρωπο σε εντατική φροντίδα, σε αναπνευστικά, σε θάνατο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

GoBack έγραψε: 28 Αύγ 2020, 22:21
foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2020, 22:04 Δε νομίζω ότι σκέφτηκε πιο πέρα από τον εαυτό της και το ονειρεμένο τριήμερο με το γκόμενο σε όλα αυτά τα instagrammable μέρη.
Κατι που ειναι απολυτως φυσιολογικο για την ηλικια της.Εχετε παραγερασει εδω μεσα και ξεχνατε πως λειτουργει ο ανθρωπινος εγκεφαλος στα διαφορετικα σταδια της ζωης του.Ας πουμε ενας εφηβος θα ριξει κερμα για το αν θα γαμησει μια μουναρα που βρισκεται μπροστα του με ανοιχτα τα ποδια παρολο που του πει οτι εχει aids,και αν κατσει κορωνα θα πει "οκ θα το ρισκαρουμε".Ο κοβιντ ειναι σαν να μην υπαρχει για το μεγαλυτερο ποσοστο των μικρων ηλικιων στη ληψη αποφασεων,ουτε που τον βλεπουν.
Λογικό, αφού σε ηλικίες κάτω των 40 η θνησιμότητα είναι ελάχιστα πάνω από το απόλυτο μηδέν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
enaon

foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:41 Το άρθρο καταλήγει κυριολεκτικά ότι το #1 πράγμα που χρειάζεται (στις 23 Μαρτίου) είναι περισσότερα δεδομένα.

Κάποιος με παρατηρητικότητα ξερωγώ πτώματος χελώνας καρέτα-καρέτα που σαπίζει γύρω στους 5 μήνες σε μια έρημη παραλία παρ' όλα αυτά θα πρόσεχε ότι από τις 24 Μαρτίου και μετά είχαμε ΠΑΡΑ πολλά παραπάνω δεδομένα.
ναι τρελαθήκαμε στις μελέτες από τότε, με το κιλό τις κάναμε. Ο στ απαντάει πιο καλά, συνωμοσία των Κινέζων που κρύβουν στοιχεία. :003:
ethereal

stella έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:43
ethereal έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:24

Μα δεν συζητάμε.
Κοίταξε, προφανώς τον θέτεις σε γενικότερο πλαίσιο τον προβληματισμό. Σε ένα φόρουμ, εκ προοιμίου γνωρίζεις ότι θα ανταλλάξεις απόψεις, στοιχεία, πληροφορίες κτλ. Άλλος πιο ήπια, άλλος πιο φανατισμένα, ο καθένας με τον δικό του "τρόπο γραφής".

Τώρα στο συγκεκριμένο θέμα, αυτό που κάνει πολλούς να θυμώνουν είναι το γεγονός πως ένας άνθρωπος με αυξημένες υγειονομικές ανάγκες φαίνεται να μη σέβεται τις υγειονομικές ανάγκες των άλλων, και μάλιστα χωρίς να νοιάζεται αν τις προκαλέσει ο ίδιος. Ε είναι εξοργιστικό, όπως και να το κάνεις. Και η δικαιολογία του νεαρού της ηλικίας είναι γελοία, δε μιλάμε για παιδί. Πλούσια, πάμπτωχη, δεν έχει αυτό σημασία. Σημασία έχει η συμπεριφορά, που προσδίδει βαθιά αντικοινωνικότητα.
Ανέβηκε στο πλοίο, έχοντας συμπληρώσει μια μαλακία που βεβαιώνει ότι δεν νοσούσε. Για να πάει για διακοπές, για να ξεσκάσει, όπως λέει η ίδια. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η ζωή για έναν νεφροπαθή, πολύ δύσκολη. Όμως ο ίδιος ο νεφροπαθής θα πρέπει να σέβεται περισσότερο τους ανθρώπους, ώστε να μη θέλει να καταδικάσει (έστω εν δυνάμει) έστω κι έναν άνθρωπο σε εντατική φροντίδα, σε αναπνευστικά, σε θάνατο.
Και; (Με λύπη επειδή σου απαντώ όπως και στον Αρχαίο Λατίνο...)
Και;

Να το ξαναπώ και τέταρτη για τις συμπεριφορές; Θα με μαλώσει ο γλαφυρός.
Άντε να το πιπιλάμε καμια εκατοστή φορές ότι επέδειξε αντικοινωνική συμπεριφορά.
Πέρα από το γεγονός ότι τα παρουσιαζόμενα εδώ είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα αναμασήματα της τηλεόρασης και των φυλλάδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία τους, τι άλλο θά 'πρεπε να γίνει; Να πλατιάζουμε με μαλακίες "επειδή φόρουμ κι έτσι...";
Και ποιος είναι πιο μαλάκας στην τελική; Αυτός που την κάνει ή αυτός που τάχα μου πέφτει απ' τα σύννεφα και σκληρίζει μέχρι να πέσει φωτιά να κάψει το μαύρο πρόβατο;
Εκτός αν είμαστε σε κανένα κοινωνιολογικό συμπόσιο και δεν το 'χω αντιληφθεί.

Α, και κάτι ακόμα.
Όσοι με κάτι τέτοια βρίσκουν ευκαιρία να πουν ότι "εμείς τα πληρώνουμε όλα αυτά τα καθίκια για να μας γράφουν στα παπάρια τους" είμαι όλο και πιο βέβαιος πως είναι τα χειρότερα λαμόγια όλων, αποφεύγοντας να βάλουν το χέρι στην τσέπη για ο,τιδήποτε αφορά το καλό του συνόλου. Χώρια που δεν θά 'πρεπε ΚΑΝ να επικαλούνται την έννοια του συνόλου όταν αμφισβητούν την πεμπτουσία του, που είναι η ΜΗ αναλογικότητα προσφοράς και οφέλους.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:44
Λογικό, αφού σε ηλικίες κάτω των 40 η θνησιμότητα είναι ελάχιστα πάνω από το απόλυτο μηδέν.
δεν εννοει αυτο ο τυπος. Εννοει οτι η πιθανότητα ενας νεος να κανει risky πραγματα ειναι συχνά μεγαλυτερη σε σχεση με τους πιο μεγαλους σε ηλικια. Ο νεος θα την κανει πιο ευκολα τη μαλακια του, ειτε λεγεται σουζα με 200, ειτε λεγεται πουτσα μου χύνω μεσα κ πληρώνω κ την εκτρωση κ χεστηκα για τα κονδυλωματα, κτλ
Άβαταρ μέλους
hellegennes

EKPLIKTIKOS έγραψε: 29 Αύγ 2020, 00:04
hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:44
δεν εννοει αυτο ο τυπος. Εννοει οτι η πιθανότητα ενας νεος να κανει risky πραγματα ειναι συχνά μεγαλυτερη σε σχεση με τους πιο μεγαλους σε ηλικια. Ο νεος θα την κανει πιο ευκολα τη μαλακια του, ειτε λεγεται σουζα με 200, ειτε λεγεται πουτσα μου χύνω μεσα κ πληρώνω κ την εκτρωση κ χεστηκα για τα κονδυλωματα, κτλ
Ναι, φυσικά. Ακόμα περισσότερο όμως αν αυτό που κάνει έχει σχεδόν μηδενικό ρίσκο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 28 Αύγ 2020, 23:42
foscilis έγραψε: 28 Αύγ 2020, 22:13 Δεν ξαναμπηκα ως guruni. Μπηκε η αδερφη μου και αυτος ο ηλιθιος μπουγατσοκιμας προτιμησε να ριξει το μοναδικο σε δεκα χρονια permaban σε αυτο το νικ παρα να παραδεχτει οτι του εχωσε τα αρχιδακια στο στομα με τοσο χαρακτηριστικα δικο μου τροπο ενα ατομο που οχι απλα δεν ημουν εγω αλλα ηταν και 25χρονη κοπελιτσα.
Αυτή που έβριζες τις προάλλες που ήρθε από Αγγλία ή κάποια άλλη που γράφει ακριβώς όπως εσύ;
Το δεύτερο φυσικά.

Και δε γράφει ακριβώς όπως εγώ. Ακόμα έχει τα @@ του στο στόμα ο pumpkin.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”