stavmanr έγραψε: 28 Αύγ 2020, 08:32
Μα καί τα δομικά στοιχεία μίας απλής συσκευής (τηλεόρασης, αυτοκινήτου, τηλεφώνου κλπ) υπάρχουν ήδη στον κόσμο μας. Από εκεί τα παίρνουμε για να φτιάξουμε τις συσκευές αυτές. Έχεις όμως ποτέ σου δει αυτοσχηματισμό τηλεόρασης; Αναμένεις ποτέ σου αυτοσχηματισμό τηλεόρασης;
Αν όχι, γιατί;
Η δική μου απάντηση είναι ότι είναι εξαιρετικά πολύπλοκες δομές που απαιτούν συγκεκριμένη επιμονή σε λεπτομερή και σταθερή εργασία που δεν είναι δυνατό να φτιαχτούν από τυχαίες επιρροές ενός μεταβαλλόμενου και μη προβλέψιμου περιβάλλοντος, όπως αυτό που έχουμε στον κόσμο μας.
Αυτό που δεν μπορεί να παρέχει το φυσικό περιβάλλον μας, δηλαδή επιμονή και σταθερότητα στην κατασκευή, το παρέχει ο ευφυής νους μας.
Επομένως, πολύπλοκες και εξειδικευμένες κατασκευές, μπορούν να παραχθούν μόνο με την μετοχή ενός ευφυούς σχεδιασμού.
Δεν καταλαβαίνω τη λέξη "πλάνη" όταν μιλάμε για ίδια πράγματα: κατασκευή αντικειμένων από φυσικές συνθήκες ή σχεδιασμό. Όλα υποτίθεται ότι αποτελούν χημικές ενώσεις και φυσικές διεργασίες. Δεν κάνουμε κάτι το παραφυσικό στην τεχνολογία μας.
Τέλος, το "τυχαίο" ουδέποτε έγινε ...καραμέλα από εμένα. Είμαι αντίθετος στην χρήση της έννοιας "τυχαίο" πέρα από τη σημασία του "δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει" ή "δεν μπορώ να υπολογίσω".
Να λοιπόν και δική σου ομολογία πίστης!
Οπότε, οι παραπλανητικές δηλώσεις σου περί
"φιλοσοφικής συζήτησης και όχι θεολογικής" στο παρόν νήμα, πάνε περίπατο!
Ας υποδείξω, για άλλη μια φορά, το κλασικότατο λάθος(;) που κάνετε.
Θεωρείτε πως οι "πολύπλοκες δομές", στις οποίες αναφέρεστε κατά κόρον, εμφανίστηκαν στην Γη ακριβώς όπως τις βλέπετε σήμερα και από την μια μέρα στην άλλη!
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερα, στο μυαλό σας έχετε την ιδέα πως μια Δευτέρα δεν υπήρχε ο άνθρωπος και την Τρίτη εμφανίστηκε ξαφνικά, προερχόμενος από τον Παράδεισο.
Το μυαλό σας δεν δέχετε να συλλάβει την ιδέα πως για να φτάσει η ποικιλομορφία των αρκούδων για παράδειγμα) να είναι όπως τις βλέπουμε σήμερα, χρειάστηκαν δυο δεκάδες εκατομμύρια χρόνια, χιλιάδες μεταλλάξεις και περάσματα από ειδη και υποείδη.
Αλλά και για να φτάσουν να εμφανιστούν οι πρώτες αρκτίδες πριν κάπου 25 εκατομμύρια χρόνια, είχαν κάποιους προ-προγόνους, πυ με την σειρά τους χρειάστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια για να δώσουν τς πρώτες αρκτίδες. Αλλά και πάλι, ΔΕΝ φτάνει αυτό!
Έπρεπε να περάσουν δυο δισεκατομμύρια χρόνια, για να εξελιχθούν κάποιοι από τους πρόδρομους πολυκύτταρους μικροοργανισμούς σε τέτοιο σημείο ώστε να περάσουν σε πιο πολύπλοκους οργανισμούς, που με την σειρά τους έδωσα ακόμα πιο πολύπλοκους οργανισμούς, για να καταλήξουμε στην εμφάνιση των πρώτων αρκτίδων.
Όλα αυτά, ισχυρά τεκμηριωμένα, δεν χωράνε στο μυαλό σας. Διότι αυτό έχει κατακλυσθεί από την Γένεση της ΠΔ. Και θεωρείτε πως μια Δευτέρα υπήρχε το χάος πάνω από την Γη και την Πέμπτη φτιάχτηκαν οι μορφές ζωής (όπως τις βλέπουμεσήμερα), ενώ το Σάββατο φτιάχτηκα η κορωνίδα της δημιουργίας. Ακριβώς όπως την βλέπουμε σήμερα!
Ας είναι λοιπόν. Το μυαλό σας δεν τα χωράει, οπότε μιας και αποφάσισες να παίξεις στο γήπεδό σου, δώσε μας και εσύ τις παγκόσμια δεκτές αποδείξεις για την ύπαρξη αυτής της
"μετοχής ενός ευφυούς σχεδιασμού", που ισχυρίζεσαι.