Χαοτικός έγραψε: 27 Αύγ 2020, 12:20
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2020, 12:02
Χαοτικός έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:53
Όχι γιατί δεν ασχολήθηκα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένας απλός μαλάκας. Μετά είδα ότι είναι 17χρονος και ησύχασα γιατί σκέφτηκα ότι θα στρώσει μεγαλώνοντας. Μετά έμαθα ότι πεθάνανε τελικά δύο άτομα απ' αυτούς που πυροβόλησε.
Δεν θα ψάξω με τίποτα λεπτομέρειες της υπόθεσης. Όχι άχρηστα και τετριμμένα στο μυαλό μας.
Οκ, σε ρώτησα γιατί έγραψες ότι
απειλούσε πριν τον κυνηγήσουν. Το όπλο το είδαμε όλοι.
Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα παραμένει γιατί δεν ήταν σε κατάσταση υστερίας, τα χτυπήματα δεν ήταν τυφλά αλλά πυροβόλησε όταν έπεσε και ήταν τελείως ψύχραιμος όταν έφτασε η αστυνομία.
Είναι αυταπάτη να παραμένει το εωτημα και να αξιώνεις πλήρη και ξεκάθαρη αλήθεια. μόνο με λογικα΄σενάρια κ ιαυτά για την προσέγγιση όχι για απόλυτη αλήθεια. εμένα η λογική μου μου λέει ότι για να πάει ένα μαλακιστήρι εκεί με όπλο κάπου μέσα του φαντάζεται τη συνθήκη να το βγάλει να φαίνεται. Λίγο για να ψαρώσουν οι άλλοι, λίγο για να τον φοβηθούν και πολύ για να δει τι θα γίνει τελικά από αυτές τις συο τριε εικες που εικάζει στο μυαλό του.
Βρίσκεται εκεί και δεν έχει λόγο να το βγάλει αρχικά, υποθέτω. Δεν τον έδειξε κανείς με το δάκτυλο ώστε να αρχίσουν να τον κυνηγούν γιατί τον μυρίσανε ή κατάλαβαν ότι είναι εχθρός. (Το έργο με τον Ντόναλτ Σάντερλαντ ξέχασα πως λέγεται. Που ήταν εξωγήινοι κι αν κάποιος γήινος γελούσε ή φοβόταν ή έδειχνε συναίσθημα καταλάβαιναν ότι είναι γήινος και τον έδειχνα και ούρλιαζαν). Λογικά θα άκουγε κουβέντες να λένε οι άλλοι μεταξύ τους. Κάτι θα είπε να τριφτεί λίγο με τα πράγματα και τέλος πάντων κάπως είχε την τάση να βρει αφορμή για να βγάλει σε πρώτη φάση το όπλο να φαίνεται για να εισπράξει τις αντιδράσεις που αρχικά επιθυμούσε.
Αυτό είναι λίγο υστερικό αν και δεν ορίζεται έτσι η υστερία. Ωστόσο δεν είναι κανόνας ότι θα έχεις υστερία για να ξεφύγεις από τη σωστή και λογική συμπεριφορά.
Αλλά ούτε και θα σε εμποδίσει να φανείς ψύχραιμος και λειτουργικός όταν κινδυνέψεις. Υπάρχουν άνθρωποι που λες τι αμπλαούμπλες είναι! Αδέξιοι και άστοχοι. Ο οργανισμός τους όμως φτιάχνει την κατάλληλη διάθεση (κινητικότητα, προσοχή, ετοιμότητα) ώστε να προστατευτεί.
Ξεκίνησε να κάνει μαλακία το βλήμα και τελικά η μαλακία έγινε. Και βεβαίως τη βοήθησαν μια χαρά οι άλλοι. Ας πρόσεχαν.
Χαοτικέ, βασικά
δεν αξιώνω πλήρη και ξεκάθαρη αλήθεια και σταμάτα να χρησιμοποιείς τόσο απόλυτες εκφράσεις. Ξέρω γιατί το κάνεις αλλά δεν είναι του παρόντος.
Επί του θέματος, ο οποιοσδήποτε κρατάει ένα όπλο αν κινδυνέψει άμεσα θα το χρησιμοποιήσει, ανεξαρτήτως των προθέσεων που είχε όταν το πήρε.
Αν παραδείγματος χάριν, έτρεχε προς το σπίτι κάποιων οικείων του (οικογένειας ή φίλων)/προς κάποιο μαγαζί της περιοχής/οτιδήποτε άλλο για προστασία ή βοήθεια είναι τελείως διαφορετική φάση. Λέω απλώς ένα παράδειγμα, που δεν το βρίσκω παράλογο ως ανθρώπινη αντίδραση.
Και φυσικά, μπορεί να ήταν μια καθαρά δική του πρωτοβουλία, χωρίς δηλαδή να συντρέχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για κάτι συγκεκριμένο, επειδή την είδε υπερασπιστής ή σερίφης της περιοχής.
Βάζω όλες τις πιθανότητες μέσα και απλώς ζητάω πιο συγκεκριμένες διευκρινήσεις από κάποιον που έχει περισσότερες πληροφορίες. Τις αναφορές για ακροδεξιές αναρτήσεις κλπ δεν τις θεωρώ σημαντικές πληροφορίες γιατί μ' αυτήν τη λογική θα πρέπει να βάλω στο πλαίσιο και τις ακροαριστερές.
Και να προσθέσω και κάτι άλλο. Μου έκανε φοβερή εντύπωση, για την ακρίβεια θεώρησα τελείως παράλογη, την επίθεση που του έκαναν, τόσο όταν έτρεχε όσο και όταν έπεσε. Αυτό μπορώ να το αποδώσω σε τρεις διαφορετικούς παράγοντες.
Πρώτον, στη γενναιότητα του μάρτυρος που θυσιάζει εαυτόν για τον υπερ πάντων αγώνα.
Δεύτερον, σε ναρκωτικά, μέθη, οτιδήποτε σχετικό.
Τρίτον, στην πεποίθηση ότι ακόμη και όταν κάποιος είναι οπλισμένος, δεν θα τους πειράξει γιατί έχουν θεωρήσει δεδομένη την αδράνεια, τόσο των πολιτών όσο και της αστυνομίας, οτιδήποτε και να κάνουν.
Οποιαδήποτε άλλη προσθήκη, δεκτή.