!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:45
Χαοτικός έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:30 Ποια αυτοάμυνα ρε; Αφού έβγαλε το όπλο και απειλούσε πριν τον κυνηγήσουν.
Μπορείς να δώσεις κάποια παραπάνω πληροφορία; Ψάχνω κι εγώ να βρω τι έγινε πριν αρχίσει να τρέχει στη μέση του δρόμου με το όπλο.
Όχι γιατί δεν ασχολήθηκα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένας απλός μαλάκας. Μετά είδα ότι είναι 17χρονος και ησύχασα γιατί σκέφτηκα ότι θα στρώσει μεγαλώνοντας. Μετά έμαθα ότι πεθάνανε τελικά δύο άτομα απ' αυτούς που πυροβόλησε.
Δεν θα ψάξω με τίποτα λεπτομέρειες της υπόθεσης. Όχι άχρηστα και τετριμμένα στο μυαλό μας.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Otto Weininger έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:12
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:04
Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Αύγ 2020, 10:43
Αν βγουν οι Δημοκρατικοι το σχέδιο είναι να πείσουμε ότι υπάρχει πλάνο δικαιοσύνης, ώστε να μπει φρένο στη βία. Από εκεί και πέρα αν ακραία στοιχεία επιμένουν, θα είναι εύκολο να αντιμετωιστουν όταν δεν αντιπροσωπευουν κανέναν.

Αν ο Μπάϊντεν βέβαια επιλέξει να αγνοήσει το πρόβλημα, τότε κακό του κεφαλιού του, δεν είμαστε Μπαϊντενικοι.
Τώρα ποιον αντιπροσωπεύουν;

Εθελοτυφλείτε.
Όπου "αντιπροσωπεύουν" βαλε "χρησιμεύουν" και θα σου εμφανιστεί το πραγματικό νόημα όσων ήθελε να γράψει.
Εντάξει, τα βασικά για το ειρηνικό πλάνο :) τα έχω καταλάβει.

Αλλά μπορεί να τον παρεξήγησα, γι' αυτό ζητάω διευκρινήσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:55 γι' αυτό ζητάω διευκρινήσεις.
Δεν χρειάζονται για όσους έχουν ζήσει παρεμφερείς καταστάσεις, έστω και εάν είναι μπούμερ ή μπουμέρισσες. :D

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Χαοτικός έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:53
Χαοτικός έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:30 Ποια αυτοάμυνα ρε; Αφού έβγαλε το όπλο και απειλούσε πριν τον κυνηγήσουν.
Μπορείς να δώσεις κάποια παραπάνω πληροφορία; Ψάχνω κι εγώ να βρω τι έγινε πριν αρχίσει να τρέχει στη μέση του δρόμου με το όπλο.
Όχι γιατί δεν ασχολήθηκα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένας απλός μαλάκας. Μετά είδα ότι είναι 17χρονος και ησύχασα γιατί σκέφτηκα ότι θα στρώσει μεγαλώνοντας. Μετά έμαθα ότι πεθάνανε τελικά δύο άτομα απ' αυτούς που πυροβόλησε.
Δεν θα ψάξω με τίποτα λεπτομέρειες της υπόθεσης. Όχι άχρηστα και τετριμμένα στο μυαλό μας.
Οκ, σε ρώτησα γιατί έγραψες ότι απειλούσε πριν τον κυνηγήσουν. Το όπλο το είδαμε όλοι.

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα παραμένει γιατί δεν ήταν σε κατάσταση υστερίας, τα χτυπήματα δεν ήταν τυφλά αλλά πυροβόλησε όταν έπεσε και ήταν τελείως ψύχραιμος όταν έφτασε η αστυνομία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Otto Weininger έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:02
Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Αύγ 2020, 10:43
Αν βγουν οι Δημοκρατικοι το σχέδιο είναι να πείσουμε ότι υπάρχει πλάνο δικαιοσύνης, ώστε να μπει φρένο στη βία.
Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο παρά μόνο στο κεφάλι σου. Γι'αυτό και δεν έχουν προτείνει τίποτα ούτε στα λόγια.
Το μόνο που λένε και ξαναλενε είναι defund the police, ενώ η πιο ακραία πτέρυγα (που σχεδόν κάνει κουμάντο) ψιθύρισε και κάτι παρανοϊκά για αντικατάσταση μέρους της αστυνομίας από κοινωνικούς λειτουργούς. Good luck with that.

Επίσης πουθενά δεν στέκει το "φρένο στην βία" και ακόμα περισσότερο δεν στέκει το "φρένο στην βία της αστυνομίας αποκλειστικά στους μαύρους".

Πολλάκις έχουν μπει στατιστικά, τα οποία αγνοείτε γιατί χαλάνε την σούπα και το αφήγημα.

Μέχρι στιγμής οι μόνες εξαγγελίες των dems είναι για τρελή αύξηση φόρων, συζήτηση περί κατάργησης οπλοκατοχής και ένα σωρό νέα πραγματάκια που ανακοινώθηκαν για τους illegal immigrants. Αυτά και μόνο αυτά έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα από τα στόματα των Δημοκρατικών ως προεκλογικές εξαγγελίες.
Και με αυτά, δεν κερδίζεις εκλογές στην Αμερική. Ο μόνος λόγος που λες αυτά και δεν είσαι 20% πίσω είναι λόγω του ανέλπιστου προεκλογικού συμμάχου, δηλαδή του ιού και των καθοδηγούμενων βανδαλισμών.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά μέσα στο δικό σου κεφάλι. Είναι αυτά που εσύ φαντάζεσαι ή θες να γίνουν. Αόριστες παπαρολογιες για φρένο στην βία κλπ.
Και επειδή εσύ μπορεί να είσαι στη κοσμάρα σου, δεν σημαίνει ότι είναι και το Δημοκρατικό Κόμμα. Ξέρουν καλά ότι τις ύαινες που έχουν εξαπολύσει για να καταστρέψουν τα πάντα, μετά δεν θα τις μαζέψουν με λόγια και επιχειρήματα γιατί κανέναν από αυτούς δεν τον ενδιαφέρουν τα λόγια και τα επιχειρήματα.

Κάνε μας την χάρη λοιπόν.
Θα σε διορθώσω μόνο στο πρώτο γιατί τα λες ανάποδα. Κάποιοι ακραίοι λένε απλά defund the police και το εννουν κυριολεκτικα. Οι μετριοπαθείς λένε ότι τα ίδια λεφτά στην πρόληψη θα αποτρέψουν περισσότερη εγκληματικοτητα απ ότι αν τα ρίξεις στην καταστολή.

Επίσης στις ΗΠΑ φωνάζουν την αστυνομία εκεί που σε άλλες χώρες θα φώναζαν κοινωνικούς λειτουργούς. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα είναι να διαχωριστουν τα καθήκοντα, ναι.

Σε ότι με αφορά δεν έχω μιλήσει για βία της αστυνομίας αποκλειστικά στους μαύρους, έχω αναγνωρίσει ότι το θέμα αφορά όλους αλλά πιο πολύ στους μαύρους. Αν είσαι μαύρος μπορεί να συλληφθείς ακόμα και μπαίνοντας στο σπίτι σου αν έχεις καλό σπίτι. Ε την 3η φορά που θα γίνει αυτό μπορεί να στη δώσει και να κάνεις "αντίσταση κατά της αρχής", RIP.

Όσο για το αν έχω διάφορες με το Δημοκρατικο κόμμα, ναι έχω, ναι μπορεί να μην επιτεθούν στη βάση του προβλήματος, άλλωστε είναι συνυπευθυνοι για τη σημερινή κατάσταση. Στο Τραμπ δεν καταλογίζω ότι έχτισε μόνος του αυτή την κατάσταση γιατί είμαι δίκαιος, του καταλογίζω μόνο εμπρηστική ρητορική.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

λοιπον επειδη το θεμα ειναι περιεργο εψαξα και βρηκα ενα αρθρο που μαζεψε καποιες μαρτυριες για την φαση στην Kenosha

με βαση τα γραφομενα λοιπον, ο τυπακος φαινεται να ανεβαζε φωτογραφιες στα social media ντυμενος με φουλ στολη αστυνομικου
The young man also has a yearslong affiliation with local police cadet programs, with photographs on social media showing him in full uniform complete with a badge, arm patch and trooper-style campaign hat. The Grayslake, Lindenhurst, Hainesville Public Safety Cadet program had pictures of Rittenhouse participating in its activities on social media before its Facebook page also was taken down Wednesday.
ενω ειχε αναβασει και βιντεο στο TikTok στο οποιο φαινεται να πυροβολει με μια καραμπινα παρομοια με αυτη που χρησιμοποιησε στην διαδηλωση
His other TikTok account contains a video of himself firing a semi-automatic rifle at a target, while the song “Sail” by Kreepa plays. The rifle in the video, which was posted earlier this month, appears identical to the one he was seen carrying Tuesday night.
σχετικα με το τι δουλεια ειχε στην διαδηλωση, ο μικρος φαινεται να λεει οτι το να βρισκεται εκει "ειναι δουλεια του" και οτι "δουλεια μου ειναι να προστετεψω κοσμο.Αν καποιος χτυπησει, θα μπω στην φωτια, και για αυτο εχω μαζι μου την καραμπινα μου και ενα κιτ πρωτων βοηθειων"
“People are getting injured and our job is to protect this business,” Rittenhouse says in the 19-second clip. “And part of my job also is to protect people. If someone is hurt, I’m running into harm’s way. That’s why I have my rifle; I’ve gotta protect myself obviously. But I also have my med kit.”
τα συγκεκριμενα λογια υπαρχουν και σε ενα βιντεο που τραβηχτηκε πριν τα επεισοδια και στο οποιο ο μικρος δινει συνεντευξη σε εναν δημοσιογραφο ο οποιος τα ανεβασε στο twitter

επισης υπαρχει και ενα αλλο βιντεο στο twitter στο οποιο ο μικρος περναει με την καραμπινα μπροστα απο ενα hammer της αστυνομιας και οι αστυνομικοι παρα την απαγορευση κυκλοφοριας οχι μονο δεν τον διωχνουν αλλα του δινουν και νερακι εκφραζοντας και την ευγνωμοσυνη τους :D
In another video clip, officers in an armored vehicle toss bottles of water to Rittenhouse and other armed civilians. Though the people are clearly violating the city’s 8 p.m. curfew and Rittenhouse is too young to openly carry a firearm in Wisconsin, the officer expresses his gratitude for the group.

“We appreciate you guys,” the officer says. “We really do.”
επισης το αρθρο αναφερει οτι μετα τον πυροβολισμο του τυπου αυτος περασε μπροστα απο τους αστυνομικους με την καραμπινα στον ωμο και παρα το γεγονος οτι οι διαδηλωτες φωναζαν στους αστυνομικους να τον συλλαβουν επειδη ειχε σκοτωσει καποιον αυτοι τον αφησαν να φυγει
The sheriff also downplayed video indicating police let Rittenhouse walk past them with a semi-automatic rifle over his shoulder as members of the crowd were yelling for him to be arrested because he had shot people. The lack of response, however, allowed Rittenhouse to return to Antioch, a far northern suburb more than 20 miles from Kenosha.
αρκετα μπλεγμενη η φαση
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2020, 12:02

Οκ, σε ρώτησα γιατί έγραψες ότι απειλούσε πριν τον κυνηγήσουν. Το όπλο το είδαμε όλοι.

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα παραμένει γιατί δεν ήταν σε κατάσταση υστερίας, τα χτυπήματα δεν ήταν τυφλά αλλά πυροβόλησε όταν έπεσε και ήταν τελείως ψύχραιμος όταν έφτασε η αστυνομία.
Είναι αυταπάτη να παραμένει το εωτημα και να αξιώνεις πλήρη και ξεκάθαρη αλήθεια. μόνο με λογικα΄σενάρια κ ιαυτά για την προσέγγιση όχι για απόλυτη αλήθεια. εμένα η λογική μου μου λέει ότι για να πάει ένα μαλακιστήρι εκεί με όπλο κάπου μέσα του φαντάζεται τη συνθήκη να το βγάλει να φαίνεται. Λίγο για να ψαρώσουν οι άλλοι, λίγο για να τον φοβηθούν και πολύ για να δει τι θα γίνει τελικά από αυτές τις συο τριε εικες που εικάζει στο μυαλό του.

Βρίσκεται εκεί και δεν έχει λόγο να το βγάλει αρχικά, υποθέτω. Δεν τον έδειξε κανείς με το δάκτυλο ώστε να αρχίσουν να τον κυνηγούν γιατί τον μυρίσανε ή κατάλαβαν ότι είναι εχθρός. (Το έργο με τον Ντόναλτ Σάντερλαντ ξέχασα πως λέγεται. Που ήταν εξωγήινοι κι αν κάποιος γήινος γελούσε ή φοβόταν ή έδειχνε συναίσθημα καταλάβαιναν ότι είναι γήινος και τον έδειχνα και ούρλιαζαν). Λογικά θα άκουγε κουβέντες να λένε οι άλλοι μεταξύ τους. Κάτι θα είπε να τριφτεί λίγο με τα πράγματα και τέλος πάντων κάπως είχε την τάση να βρει αφορμή για να βγάλει σε πρώτη φάση το όπλο να φαίνεται για να εισπράξει τις αντιδράσεις που αρχικά επιθυμούσε.
Αυτό είναι λίγο υστερικό αν και δεν ορίζεται έτσι η υστερία. Ωστόσο δεν είναι κανόνας ότι θα έχεις υστερία για να ξεφύγεις από τη σωστή και λογική συμπεριφορά.
Αλλά ούτε και θα σε εμποδίσει να φανείς ψύχραιμος και λειτουργικός όταν κινδυνέψεις. Υπάρχουν άνθρωποι που λες τι αμπλαούμπλες είναι! Αδέξιοι και άστοχοι. Ο οργανισμός τους όμως φτιάχνει την κατάλληλη διάθεση (κινητικότητα, προσοχή, ετοιμότητα) ώστε να προστατευτεί.

Ξεκίνησε να κάνει μαλακία το βλήμα και τελικά η μαλακία έγινε. Και βεβαίως τη βοήθησαν μια χαρά οι άλλοι. Ας πρόσεχαν.
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

alekhine έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:38
Orion22 έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:36 το έγραψε πιο πάνω,
η αλλαγή πολιτείας που λες είναι μια απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων
οσο και ναναι ρε συ εκανε ταξιδι για να παει σε πορεια καποιων που τους σιχαινεται?(γιατι καπου πηρε το ματι μου οτι ειχε κανει κατι ακροδεξιες αναρτησεις)

και πηγε με την καραμπινα εκει να κανει τι?

μην παρεξηγεις δεν τοχω παρακολουθησει πολυ καλα το θεμα(για αυτο δεν καταλαβα και γιατι τον πηραν στο κυνηγι και τους κουμπουριασε)
καλά κάνεις και εστιάζεις στις αποστάσεις

Ενδεικτικά για να καταλάβεις το τι συμβαίνει (φιλτραρε ότι δεν θες)

ο εκ των διοργανωτών της ανταρσίας (ο τρίτος που πυροβολήθηκε - με το όπλο και αυτός στο χέρι) ζει εδώ
Εικόνα

Μαζεύτηκαν δηλαδή για τις "ειρηνικές διαδηλώσεις" και προέκυψε αυτό το ειρηνικό την πρώτη μέρα
Εικόνα

το παληκαράκι ζει εδώ
Εικόνα
φαντάζομαι υπήρξε αντίστοιχο κάλεσμα για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους

Καλυτερα όμως δες τα βιντεάκια από χτες το βράδυ, μάλλον αρκεί μόνο να δεις το 2ο βιντεάκι του νοστρόμου νομίζω που έχει όλο το χρονικό
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Αύγ 2020, 12:06
Όσο για το αν έχω διάφορες με το Δημοκρατικο κόμμα, ναι έχω, ναι μπορεί να μην επιτεθούν στη βάση του προβλήματος, άλλωστε είναι συνυπευθυνοι για τη σημερινή κατάσταση. Στο Τραμπ δεν καταλογίζω ότι έχτισε μόνος του αυτή την κατάσταση γιατί είμαι δίκαιος, του καταλογίζω μόνο εμπρηστική ρητορική.
Το πρόβλημα νάνε είναι ότι σ' αυτές τις φάσεις, τόσο η εμπρηστική όσο και η πυροσβεστική ρητορική, οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα.

Έχεις αντιληφθεί υποθέτω το κατά πόσον καταλήγουν σε εθιμικές και θεσμικώς αποδεκτές πρακτικές, οι αναλύσεις τύπου "μα πως κάνετε έτσι για μια τζαμαρία;" Και δεν αναφέρομαι στις ΗΠΑ αλλά στην Ελλάδα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

δεν ειδα κατι τετοιο στο βιντεο.

αυτο που ειδα, ειναι αυτοαμυνα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Χαοτικός έγραψε: 27 Αύγ 2020, 12:20

Είναι αυταπάτη να παραμένει το εωτημα και να αξιώνεις πλήρη και ξεκάθαρη αλήθεια. μόνο με λογικα΄σενάρια κ ιαυτά για την προσέγγιση όχι για απόλυτη αλήθεια. εμένα η λογική μου μου λέει ότι για να πάει ένα μαλακιστήρι εκεί με όπλο κάπου μέσα του φαντάζεται τη συνθήκη να το βγάλει να φαίνεται. Λίγο για να ψαρώσουν οι άλλοι, λίγο για να τον φοβηθούν και πολύ για να δει τι θα γίνει τελικά από αυτές τις συο τριε εικες που εικάζει στο μυαλό του.

Βρίσκεται εκεί και δεν έχει λόγο να το βγάλει αρχικά, υποθέτω. Δεν τον έδειξε κανείς με το δάκτυλο ώστε να αρχίσουν να τον κυνηγούν γιατί τον μυρίσανε ή κατάλαβαν ότι είναι εχθρός. (Το έργο με τον Ντόναλτ Σάντερλαντ ξέχασα πως λέγεται. Που ήταν εξωγήινοι κι αν κάποιος γήινος γελούσε ή φοβόταν ή έδειχνε συναίσθημα καταλάβαιναν ότι είναι γήινος και τον έδειχνα και ούρλιαζαν). Λογικά θα άκουγε κουβέντες να λένε οι άλλοι μεταξύ τους. Κάτι θα είπε να τριφτεί λίγο με τα πράγματα και τέλος πάντων κάπως είχε την τάση να βρει αφορμή για να βγάλει σε πρώτη φάση το όπλο να φαίνεται για να εισπράξει τις αντιδράσεις που αρχικά επιθυμούσε.
Αυτό είναι λίγο υστερικό αν και δεν ορίζεται έτσι η υστερία. Ωστόσο δεν είναι κανόνας ότι θα έχεις υστερία για να ξεφύγεις από τη σωστή και λογική συμπεριφορά.
Αλλά ούτε και θα σε εμποδίσει να φανείς ψύχραιμος και λειτουργικός όταν κινδυνέψεις. Υπάρχουν άνθρωποι που λες τι αμπλαούμπλες είναι! Αδέξιοι και άστοχοι. Ο οργανισμός τους όμως φτιάχνει την κατάλληλη διάθεση (κινητικότητα, προσοχή, ετοιμότητα) ώστε να προστατευτεί.

Ξεκίνησε να κάνει μαλακία το βλήμα και τελικά η μαλακία έγινε. Και βεβαίως τη βοήθησαν μια χαρά οι άλλοι. Ας πρόσεχαν.
δεν "εβγαλε" το οπλο. δεν ηταν κανα πιστολι. ολοκληρη γκουμουτσα ηταν, και την ειχε μονιμα περασμενη στον ωμο, και μαλιστα πριν ηταν μαζι με αλλους, επισης φανερα οπλοφορουντες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Orion22

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:37
Ασέβαστος έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:25
Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Αύγ 2020, 10:54
Για 17χρονο δεν είναι νόμιμο, οπότε και από εκεί την πάτησε ο μουζαχεντιν.
αν ειναι ετσι γινεται πολυπλοκο.

απο τη μια απαγορευεται να φερει οπλο, απο την αλλη ειναι ξεκαθαρη αυτοαμυνα. πιθανον θα τιμωρηθει, αλλα δεν εχω ιδεα πως ειναι το νομικο συστημα και ποσο βαρια καμπανα θα φαει.
Κάπου διάβασα, ότι πιθανόν να δικαστεί ως ενήλικος. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία γιατί και οι ποινές για τους ανηλίκους είναι βαριές. Οπότε, το όλο θέμα θα αφορά στην αυτοάμυνα.

Το ερώτημα είναι γιατί έτρεχε στη μέση του δρόμου, με το όπλο στο χέρι.

Η παράνομη οπλοφορία, είναι ξεχωριστό αδίκημα και δεν είναι βασικό θέμα, όταν η κατηγορία αφορά σε φόνους. Εννοώ ότι μπορεί να φάει ισόβια (εκεί δεν παίζουν 20ετίες) και κάποιους μήνες έξτρα.
Δες αυτό
Νομίζω θα σε βοηθήσει.
Εικόνα
Stand-your-ground law
Stand-your-ground in practice
Stand-your-ground from within one's vehicle
Castle doctrine only; duty to retreat in public (με πορτοκαλί)
Duty to retreat (με κόκκινο)
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
Orion22

πατησιωτης έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2020, 11:55 γι' αυτό ζητάω διευκρινήσεις.
Δεν χρειάζονται για όσους έχουν ζήσει παρεμφερείς καταστάσεις, έστω και εάν είναι μπούμερ ή μπουμέρισσες. :D

ακριβώς όμως :smt038
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Ασέβαστος έγραψε: 27 Αύγ 2020, 12:28

δεν "εβγαλε" το οπλο. δεν ηταν κανα πιστολι. ολοκληρη γκουμουτσα ηταν, και την ειχε μονιμα περασμενη στον ωμο, και μαλιστα πριν ηταν μαζι με αλλους, επισης φανερα οπλοφορουντες.
Ε άρα πήγε εκεί για να κάνει μαλακία. Μαλακία από προσωπικά του καθημερινά μικροκοπλεξάκια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Αύγ 2020, 12:02

Χαοτικέ, βασικά δεν αξιώνω πλήρη και ξεκάθαρη αλήθεια και σταμάτα να χρησιμοποιείς τόσο απόλυτες εκφράσεις. Ξέρω γιατί το κάνεις αλλά δεν είναι του παρόντος. :D

Επί του θέματος, ο οποιοσδήποτε κρατάει ένα όπλο αν κινδυνέψει άμεσα θα το χρησιμοποιήσει, ανεξαρτήτως των προθέσεων που είχε όταν το πήρε.

Αν παραδείγματος χάριν, έτρεχε προς το σπίτι κάποιων οικείων του (οικογένειας ή φίλων)/προς κάποιο μαγαζί της περιοχής/οτιδήποτε άλλο για προστασία ή βοήθεια είναι τελείως διαφορετική φάση. Λέω απλώς ένα παράδειγμα, που δεν το βρίσκω παράλογο ως ανθρώπινη αντίδραση.

Και φυσικά, μπορεί να ήταν μια καθαρά δική του πρωτοβουλία, χωρίς δηλαδή να συντρέχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για κάτι συγκεκριμένο, επειδή την είδε υπερασπιστής ή σερίφης της περιοχής.

Βάζω όλες τις πιθανότητες μέσα και απλώς ζητάω πιο συγκεκριμένες διευκρινήσεις από κάποιον που έχει περισσότερες πληροφορίες. Τις αναφορές για ακροδεξιές αναρτήσεις κλπ δεν τις θεωρώ σημαντικές πληροφορίες γιατί μ' αυτήν τη λογική θα πρέπει να βάλω στο πλαίσιο και τις ακροαριστερές.

Και να προσθέσω και κάτι άλλο. Μου έκανε φοβερή εντύπωση, για την ακρίβεια θεώρησα τελείως παράλογη, την επίθεση που του έκαναν, τόσο όταν έτρεχε όσο και όταν έπεσε. Αυτό μπορώ να το αποδώσω σε τρεις διαφορετικούς παράγοντες.
Πρώτον, στη γενναιότητα του μάρτυρος που θυσιάζει εαυτόν για τον υπερ πάντων αγώνα.
Δεύτερον, σε ναρκωτικά, μέθη, οτιδήποτε σχετικό.
Τρίτον, στην πεποίθηση ότι ακόμη και όταν κάποιος είναι οπλισμένος, δεν θα τους πειράξει γιατί έχουν θεωρήσει δεδομένη την αδράνεια, τόσο των πολιτών όσο και της αστυνομίας, οτιδήποτε και να κάνουν.

Οποιαδήποτε άλλη προσθήκη, δεκτή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”