Winston Smith έγραψε: 25 Αύγ 2020, 19:51
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Αύγ 2020, 16:50
Winston Smith έγραψε: 25 Αύγ 2020, 16:38
Το συμπέρασμα από αυτό ποιο είναι; Ότι κάποιος που ασχολείται με την εμφάνισή τους, τους κάνει χάρη επειδή δίνει νόημα στη ζωή τους και καλώς το κάνει γιατί βοηθάει τους συνανθρώπους του; Ή ότι κακώς το κάνει και ο καλύτερος τρόπος για να τους επιτεθεί είναι να τους αγνοήσει και να το θεωρήσει ένα συνηθισμένο στοιχείο της καθημερινότητας;
Τo δικό μου συμπέρασμα είναι ήδη γραμμένο.
Οι ερμηνείες που μπορεί να δώσει ο καθένας, δεν είναι δικό μου συμπέρασμα.
"Η πρόκληση και η διαφορετικότητα, τους "σχηματοποιεί"" δεν είναι συμπέρασμα, είναι διαπίστωση. Δεν είναι ξεκάθαρο τι συμπέρασμα βγάζεις από αυτή τη διαπίστωση σε σχέση με το θέμα μας (που είναι η φερόμενη επίθεση από αστυνομικούς). Ότι είναι μάταιο να περιορίσουμε υβριστικές συμπεριφορές αστυνομικών απέναντι στην ιδιαιτέροτητα γιατί θα βρουν άλλη ταυτότητα/ιδιαιτερότητα; Ότι είναι οκ γιατί τους δίνουμε νόημα στη ζωή τους;
Επειδή ανέφερες το ποστ που κουόταρες ως άνευ νοήματος, ψάχνω να βρω νόημα στο δικό σου ποστ, αλλά μία προϋπόθεση για νόημα είναι η ξεκάθαρη διατύπωση.
Οκ, είναι πιθανόν να θεώρησες ότι προσπαθώ να δικαιολογήσω τη συμπεριφορά των αστυνομικών, μεταθέτοντας το πρόβλημα σε άλλο πεδίο.
Επ' αυτού, έχω ήδη αναφερθεί.
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2020, 15:41
Σαφώς και δεν είναι οκ. Δεν είναι καν δικαίωμα τους.
Αλλά η κυρίαρχη νοοτροπία, είναι αυτή.
enterprise-psi έγραψε: 25 Αύγ 2020, 18:51
Καμία σχέση φίλε.
Εγώ μπορώ να πω πως είσαι έτσι ρε μπρο, να γυρίσει να μου πει ότι θέλει.
Οι μπάτσοι δεν μπορούν , όσο είναι σε υπηρεσία.
Είναι απλά τα πράγματα.
Όπως βλέπεις λοιπόν, δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα.
Το σίγουρο όμως είναι ότι το "πως είσαι έτσι μπρο" δεν αφορά μόνον σε λοατκι ακτιβιστές αλλά και σε στρέιτ περιπτώσεις, που ο χ ή ο πσι θα δει
ως γραφικές και γελοίες φιγούρες, ανεξαρτήτως του φύλου και της όποιας ιδιαιτερότητας τους. Και μπορεί να εκφρασθεί είτε λεκτικά, είτε με υποτιμητική ματιά είτε με μειδίαμα και κάποιες φορές με περισσότερο απτές εκδηλώσεις βίας. Αυτό συνέβαινε πάντα και θα συνεχίσει να συμβαίνει.
Και δεν είναι θέμα μόνον συστημικού αλλά και αντισυστημικού ρατσισμού.
Όσο λοιπόν ο κάθε θεσμικός ή μη προχωκάγκουρας θεωρεί ότι μπορεί να ειρωνεύεται, να βρίζει, να προκαλεί όποιους "μικροαστούς" δεν γουστάρει, προσωπικώς δεν τραβάω κανένα ιδιαίτερο ζορι αν κάποιος αστυνομικός θίξει λεκτικά το μεγαλείο της ύπαρξης τους, ασχέτως αν είναι ή δεν είναι δικαίωμα του. Και βρίσκω σχεδόν γελοίο να παθαίνουν πολιτισμικό σοκ, όσοι αντί για τον όρο "αστυνομικός" χρησιμοποιούν ως καθημερινό και εθιμικό χαρακτηρισμό τους όρους
χοιρινά και
μπάτσοι.
Για τη "σχηματοποίηση", την επιδιωκόμενη πρόκληση κλπ μπορούμε να μιλήσουμε πιο αναλυτικά, όποτε θέλεις.