Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Αύγ 2020, 21:47
ε πέστου "για να μη βγάλεις κανα μάτι".
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συνδέονται οπωσδήποτε οι παπούδες και οι γιαγιάδες με τη φάση. Και βρίσκω αυτήν τη νοοτροπία λανθασμένη για πολλούς λόγους.
Γιατί είναι οι ευάλωτοι της κοινωνίας μας. Μαζί με τα παιδιά και άλλους συνανθρώπους μας ευπαθείς λόγω υγείας. Αν δεν μπορούμε να προστατέψουμε τις ευάλωτες ομάδες με τόσα μέσα, καληνύχτα. Αποτύχαμε ως κοινωνία.
Gherschaagk έγραψε: 24 Αύγ 2020, 21:42
Άσχετο αλλά επειδή θα μου στρίψει βίδα αν συνεχίσει έτσι αυτή η κατάσταση, βασικά χειρότερη θα γίνει αλλά δεν τολμώ να το σκεφτώ, με το που θα κυκλοφορήσει εμβόλιο, παίζει να είμαι από τους πρώτους που θα το κάνουν κι ας βγάλω και δεύτερο κεφάλι.
Προς το παρόν φρόντισε για εμβόλια γρίπης μη σου πω οτι σε κάποια περίπτωση και τουπνευμονιόκοκκου να γίνει ...
Αντιγριπικό θα κάνω, του πνευμονιόκοκκου νομίζω κάναμε παιδιά αλλά απ' όσο ξέρω οι πνευμονιόκοκκοι είναι πολλοί και το εμβόλιο μόνο ένα και δεν γνωρίζω τι παίζει.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συνδέονται οπωσδήποτε οι παπούδες και οι γιαγιάδες με τη φάση. Και βρίσκω αυτήν τη νοοτροπία λανθασμένη για πολλούς λόγους.
Γιατί είναι οι ευάλωτοι της κοινωνίας μας. Μαζί με τα παιδιά και άλλους συνανθρώπους μας ευπαθείς λόγω υγείας. Αν δεν μπορούμε να προστατέψουμε τις ευάλωτες ομάδες με τόσα μέσα, καληνύχτα. Αποτύχαμε ως κοινωνία.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Αύγ 2020, 21:47
ε πέστου "για να μη βγάλεις κανα μάτι".
Έχω κάνει πιο αναλυτική αναφορά στο προηγούμενο μήνυμα αλλά σε κάθε περίπτωστη ρε Νάιδα με το που σκέφτομαι ότι θα αρχίσω να λέω σε κάποιο πιτσρίκι ότι "πρέπει να προστατέψουμε τους ευάλωτους και ευπαθείς της κοινωνίας μας" με πιάνουν τα γέλια.
Gherschaagk έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:37
Αντιγριπικό θα κάνω, του πνευμονιόκοκκου νομίζω κάναμε παιδιά αλλά απ' όσο ξέρω οι πνευμονιόκοκκοι είναι πολλοί και το εμβόλιο μόνο ένα και δεν γνωρίζω τι παίζει.
Συνίσταται από το υπουργείο για τις ευπαθείς ομάδες και κρατάει 5 χρόνια.
stella έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:37
Μπορούν να λένε στα παιδιά ότι χωρίς μάσκα δεν θα έρθει ο Άγιος Βασίλης, μην τρώτε τις μύξες σας γιατί δεν έχει PS5 κτλ.
Και μολις στρίβει τα μάτια του ο δάσκαλος θα ανταλλάζουν μάσκες.
Επιτρέψτε μου να επαναλάβω για πολλοστή φορά και μην το αρνηθείτε αν είστε ειλικρινείς.
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ (1) κάνει ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ της μάσκας.
Τα παιδιά των μικρότερων ηλικιών μαθαίνουν δια του παραδείγματος. Με αυτό που βλέπουν.
stella έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:37
Μπορούν να λένε στα παιδιά ότι χωρίς μάσκα δεν θα έρθει ο Άγιος Βασίλης, μην τρώτε τις μύξες σας γιατί δεν έχει PS5 κτλ.
θα ήταν αστειο αν δεν επρόκειτο για τη δημοσια υγεία. Συμπυκνώνουν όλα τα μέτρα σε μια μασκα, οι αλήτες!
taliban έγραψε: 24 Αύγ 2020, 22:20
Το χειμώνα θα γίνει μακελειό με την γρίπη και τις κοινές ιωσεις.
Όλοι θα νομίζουν πως έχουν κορονοιο .
Λογικά όχι. Τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα επηρεάσουν και τις κοινές ιώσεις
Λες ?
Μου κάνει εντύπωση πως δεν δίνουν τόσο σημασία στην μετάδοση με την αφη . Όταν πάω σμ ή κάπου αλλού φοράω γάντια.
Φυσικά και δίνουν. Γι αυτό τα αντισηπτικά, γιαυτό οι συχνοί καθαρισμοί θρανίων, γιαυτό και η αποφυγή ανταλλαγής στυλό, κλπ
Τα γάντια δεν σε προστατεύουν αν ακουμπήσεις μύτη, στόμα με αυτά ενώ έχει ακουμπήσει προηγουμένως μολυσμένη επιφάνεια. Αυτό που νομίζω ότι προσφέρουν είναι ότι καθώς το διαφορετικό υλικό ακουμπά το πρόσωπό σου το συνειδητοποιείς πιο άμεσα. Προσωπικά βάζω γάντια όπου δεν μπορώ να έχω την πολυτέλεια/χρόνο να χρησιμοποιήσω αντισηπτικό.