Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
foscilis έγραψε: 21 Αύγ 2020, 15:55
Quiz: πόσο σφάλμα κάνει κάποιος που έχει προβλέψει 60 διασωληνομένους μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες του Αυγούστου ενώ στην αρχή είχαμε 8 και τώρα έχουμε 30; 50% αν μιλάμε με απόλυτα νούμερα. Μιάμιση εβδομάδα αν μιλάμε με χρονικά σημεία υποθέτοντας σταθερό ρυθμό αύξησης (αισιόδοξη υπόθεση αν δεν έπεφτε κωλόχερο στους τουριστικούς προορισμούς και τα κλαμπίδια).
Από το ότι δεν τρέχει τίποτα να χαθεί το 25% της οικονομίας, ως το 50% σφάλμα δεν είναι τίποτα σπουδαίο, όσο πας το κάνεις και καλύτερο, ρε μπαγάσα.
Βέβαια ο Arisvilla είχε πει 70-80 διασωληνωμένοι (τώρα είναι 28), αλλά ας μείνουμε και στους 60. Ας δούμε την καμπύλη εξέλιξης, για να δούμε την εκθετική της αύξηση:
Ναι. Νομίζω ότι είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για εκθετική αύξηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
nik_killthemall έγραψε: 21 Αύγ 2020, 16:14
Η κλίση (ταχυτητα θανατων) του τελευταίου 2βδομαδου ειναι ιδια με τη κλιση του 2βδομαδου 5-19 Απρ.
Το δεκαπενθήμερο που λες ήμασταν σε φουλ καραντίνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ο χελλις ορμώμενος απο την μικροαστική του θέση θα υπερασπιστεί οτιδήποτε και θα ψαξει να βρει οτιδήποτε στοιχεία για να περισώσει τη θέση του. Κάπως όπως το νουμερο 8, θα έψαχνε παντού να το επιβεβαιώσει.
Και πώς δεν θα την μεταδώσει ο ασθενής αν δεν τηρεί τα πρωτόκολλα τα οποία συνοδεύουν τη χρήση της απόλυτα;
Η χρήση της μάσκας δεν συνδέεται με το να μην κολλήσει ο υγιής, αλλά ψιλά γράμματα ακόμα και σήμερα μετά από τόσο καιρό.
Τα πρωτόκολλα είναι βαριά λέξη και τους τρομάζεις. Ρώτησέ τους αν ακολουθούν ΕΣΤΩ αυτά που λέει το σποτάκι της τηλεόρασης. Θα τρομάξεις εσύ μετά.
Προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι ακριβώς η διαφορά στο «να μην κολλήσει ο υγιής» και στο «να μην μεταδώσει ο ασθενής». Για το ίδιο πράγμα δεν μιλάμε; Αδυνατώ να κατανοήσω τον διαχωρισμό και θα ήθελα πολύ κάποιος να με διαφωτίσει αν μπορεί.
Το πρώτο δεν ελέγχεται, ενώ το δεύτερο μπορείς να το πολεμήσεις.
Από ερώτηση δημοσιογράφου σε γονέα, σήμερα.
—θα στέλνατε το παιδάκι σας με μάσκα στο σχολείο;
—όχι, υποτίθεται ότι μάσκα φοράει αυτός που ασθενεί.
Επειδή όμως δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να ασθενεί φοράμε όλοι. Με αυτόν τον τρόπο φοράει μάσκα και ο ασθενής και έτσι φρεναρεται η μεταδοση του υιού, που τώρα τρέχει με μια άλφα ταχύτητα.
Fluffy έγραψε: 21 Αύγ 2020, 23:22
ο χελλις ορμώμενος απο την μικροαστική του θέση θα υπερασπιστεί οτιδήποτε και θα ψαξει να βρει οτιδήποτε στοιχεία για να περισώσει τη θέση του. Κάπως όπως το νουμερο 8, θα έψαχνε παντού να το επιβεβαιώσει.
Δεν ψάχνω να περισώσω κάτι. Όλα τα στοιχεία με δικαιώνουν. Και επιτέλους, αυτές οι μαλακίες με τις μικροαστικότητες και τις πίπες είναι πολύ κουραστικές. Άνθρωπος είμαι, όχι κουτάκι για να με τοποθετείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
dotcom έγραψε: 21 Αύγ 2020, 15:13
Σε κάποια φάση εκεί μέσα στον Μαίο πιστέψαμε ότι με τα λοκντταουνς και τις καραντίνες μπορεί να εξολοθρεύαμε τον ιό.
Κάπου εκεί μας δίεφυγε το γεγονώς ότι όλο αυτό που ζούμε έχει ξεκινήσει από ΕΝΑΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Αυταπάτη επιπέδου Τσίπρα '15
Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκει τον τρόπο να λειτουργεί.
Είμαι κατά της παγκόσμιο ποίησης, αλλά αυτό το πράμα μόνο παγκόσμια μπορεί να αντιμετωπιστει. Όσο και καλά να τα πάει μια χώρα, κάνει τρύπες στο νερό όταν οι άλλοι τα πάνε χαλια
nik_killthemall έγραψε: 21 Αύγ 2020, 16:14
Η κλίση (ταχυτητα θανατων) του τελευταίου 2βδομαδου ειναι ιδια με τη κλιση του 2βδομαδου 5-19 Απρ.
Το δεκαπενθήμερο που λες ήμασταν σε φουλ καραντίνα.
Ακριβώς είμασταν φουλ καραντίνα και επιβραδύναμε (δηλαμε ρίχναμε την κλίση) στην καμπύλη που βλέπεις ! Αντίθετα τώρα δεν είμαστε σε καραντίνα και ξανα-"συναντήσαμε" αυτή την κλίση κινούμενοι όμως ανάποδα, δηλ. αυξάνοντας την κλίση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 22 Αύγ 2020, 12:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
ΣΕ, αυτό το είπαμε, είναι προφανές : η συντριπτική πλειοψηφεία αυτών που σκούζουν τώρα γιατί άνοιξε ο τουρισμός κι έφερε έξαρση κορονοϊου, είναι οι ίδιοι που έσκουζαν, γιατί ο τουρισμός δεν άνοιγε (νωρίτερα απ'ότι άνοιξε) κι κόζμάκις έχανε το ψωμί του και θα πεθαινε στο δρόμο ...
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
foscilis έγραψε: 21 Αύγ 2020, 15:55
Quiz: πόσο σφάλμα κάνει κάποιος που έχει προβλέψει 60 διασωληνομένους μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες του Αυγούστου ενώ στην αρχή είχαμε 8 και τώρα έχουμε 30; 50% αν μιλάμε με απόλυτα νούμερα. Μιάμιση εβδομάδα αν μιλάμε με χρονικά σημεία υποθέτοντας σταθερό ρυθμό αύξησης (αισιόδοξη υπόθεση αν δεν έπεφτε κωλόχερο στους τουριστικούς προορισμούς και τα κλαμπίδια).
Από το ότι δεν τρέχει τίποτα να χαθεί το 25% της οικονομίας, ως το 50% σφάλμα δεν είναι τίποτα σπουδαίο, όσο πας το κάνεις και καλύτερο, ρε μπαγάσα.
Βέβαια ο Arisvilla είχε πει 70-80 διασωληνωμένοι (τώρα είναι 28), αλλά ας μείνουμε και στους 60. Ας δούμε την καμπύλη εξέλιξης, για να δούμε την εκθετική της αύξηση:
Ναι. Νομίζω ότι είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για εκθετική αύξηση.
nik_killthemall έγραψε: 22 Αύγ 2020, 11:26
ΣΕ, αυτό το είπαμε, είναι προφανές : η συντριπτική πλειοψηφεία αυτών που σκούζουν τώρα γιατί άνοιξε ο τουρισμός κι έφερε έξαρση κορονοϊου, είναι οι ίδιοι που έσκουζαν, γιατί ο τουρισμός δεν άνοιγε (νωρίτερα απ'ότι άνοιξε) κι κόζμάκις έχανε το ψωμί του και θα πεθαινε στο δρόμο ...
Ενδεικτικά.
Πριν:
Εσείς είστε ικανοί και όσους πεθαίνουν από την πείνα στην Αιθιοπία να τους χρεωσετε στον ψευτοιο
Εσύ που κάνεις πως τα ξέρεις όλα μπορείς να μου αναφέρεις με στοιχεία ποια είναι η εκτιμώμενη θνησιμότητα αυτού του ψευτοιου;
Άλλο ένα στοιχείο υπέρ της άποψης ότι κορωνοιος = μουφα
Με 0,5% θνησιμότητα ακόμα το συζητάτε αν είναι μουφα;;
Χαμός γίνεται έξω! Κανένας δεν τηρεί κανένα μέτρο πλέον, χθες ήμουν σε ένα τρικουβερτο γλέντι και γινόταν της τρελης, χαχαχα!
Ερημιά στο νήμα. Πάνε χαμένα τα όνειρα για εκατοντάδες κρούσματα χεχε
8 κρούσματα, πλημμυρισαν οι ΜΕΘ, χαχαχαχα
16 κρούσματα. Πηξιματος συνέχεια για τους κοροινοιολαγνους, χοχοχο
Ακόμα κάποιοι καραντινολαγνοι ελπίζουν σε τριψηφιο αριθμό κρουσμάτων, χαχα
Με το ζόρι κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι υπάρχει έξαρση αλλά μας το κρύβουν. Από το χειμώνα ξανά καραντίνα, τώρα... Μυκονοοοοοος
Υπερδιπλασιαστηκαν σήμερα τα κρούσματα!! Θα γεμίσουν οι ΜΕΘ, τι κάνει επιτέλους η κυβέρνηση;;; Χαχαχα
Αυτό που θα γίνει θα είναι να πεθάνει ο 1 στους 3000 νοσουντες και που θα είναι συνήθως άτομο με ήδη υποκείμενο νόσημα
Εδώ και μια ώρα που βλέπω Ευαγγελάτο μόνο για το βιτριολι λέει, πηξτε καραντινολαγνοι
Χθες είχαμε 9 νέα κρούσματα αλλά σήμερα 11, αύξηση 22%!! Καραντίνα άμεσα, θα γεμίσουν οι ΜΕΘ, χαχαχα
Ούτε οι ίδιοι οι κυβερνώντες δεν πιστεύουν το παραμύθι του κορωνοιου αλλά έτσι όταν έχουν να κάνουν με προβατα
Άρχισαν να διαδίδουν και μπαρούφες οι καραντινολαγνοι
9 κρούσματα μόνο σήμερα. Βιάστηκαν να χαρούν οι καραντινολαγνοι, χαχαχα
Είναι hoax γιατί το ποσοστό θνησιμότητας είναι απειροελαχιστο
Απάτη είναι ο κορονοϊός προκειμένου να περάσουν τα καθάρματα αντεργατικα μέτρα χωρίς να ανοίξει μυτη
Σαν να το ομολογουν οτι ειναι απατη ο κορονοιος. Ολα εγιναν για περασουν τα αντεργατικα μετρα που ηθελαν τα καθαρματα
Υπερδιπλάσια κρούσματα από χτες, κινδυνεύει η δημόσια υγεία, ουγκ ουγκ
Μετά:
58 κρούσματα στην πλάτη του ζαβου, χοχοχο
Α ρε κορονοιε τι τους κάνεις, χαχαχα
Κατοστάρα σήμερα για τα κρούσματα του Μητσοτακουλα, χαχαχα
Κι άλλος γάμος - κορονοβομβα
Και που είστε ακόμα.. Έχει να πέσει πολύ κλάμα από τους εμπιγειρημαντιεζ του ντουριζντικου γκλαδου, χοχοχο