!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η κατάσταση των εργαζομενων στον επισιτισμό-τουρισμό
- hellegennes
Re: Η κατάσταση των εργαζομενων στον επισιτισμό-τουρισμό
Είναι παντρεμένη και έχει δυο κορίτσια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν είναι λογικό το 2020 με τις τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες που έχει η κοινωνία να εξαρτάται απο το αν θα έρθουν διακοπές ο βολφγκανκ και η μιλιτσα το αν θα έχει θέρμανση τον χειμώνα και δε θα λιποθυμάνε τα παιδια όπως το κοριτσακι της εποχιακης εργαζομενης στη ροδο.hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2020, 23:11Και τι κλαίγεσαι, αφού δεν ήθελες τουρισμό φέτος; Εγώ πάντως που είμαι ευνοημένος βραχυπρόθεσμα από την κρίση αυτή, έδωσα αύξηση μισθού στην υπάλληλό μου από την πρώτη μέρα του κορωνοϊού + κάτι περιοδικά μπόνους. Το τελευταίο το ονόμασα «επίδομα μάσκας» και της είπα ότι το παίρνει γιατί αναγκάζεται να φοράει μάσκα στο μαγαζί. Επίσης δουλεύω στο μαξ τον κλιματισμό για να μην αισθάνεται δυσφορία.
Εσείς πάλι, με την κλάψα σας, ήσασταν μεταξύ άλλων αιτία που χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άνεργοι.
Αυτή είναι η διαφορά αυτού που νοιάζεται για τον εργαζόμενο κι αυτού που λέει μαλακίες και μετά ζητάει να τα πληρώσουν άλλοι.
Δηλαδή για την ικανοποιηση των αναγκών των εργαζομένων στον επισιτισμο-τουρισμό κριτήριο μου δεν είναι το κέρδος μια χούφτα μεγαλοξενοδόχων (γιατί αυτοί είναι που αγγίζουν τα όρια των χιλίων εργαζομένων αλλα ακομα και αν δεν το αγγιζουν απασχολουν εκατοντάδες σε μια επιχείρηση) αλλά αν υπάρχει η παραγωγική και τεχνολογική δυνατότητα να καλύφθουν αυτές οι ανάγκες.
- hellegennes
Δεν υπάρχει ακόμα.Fluffy έγραψε: 18 Αύγ 2020, 05:37 αν υπάρχει η παραγωγική και τεχνολογική δυνατότητα να καλύφθουν αυτές οι ανάγκες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Hector Buas
Οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις είναι οικογενειακές. Απασχολούν δηλαδή κατα μέσο όρο μία μέση οικογένεια: πατέρας, μητέρα και δύο παιδιά...Yannis έγραψε: 17 Αύγ 2020, 17:11Για 5 δωματεια θα απασχολουνται 4 ατομα; αληθεια τωρα;Hector Buas έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 10:24Υπάρχει μια ολόκληρη αριστερή μυθολογία σχετικά με τα υπερκέρδη των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα η οποία όμως ποτέ δεν επαληθεύεται από τα οικονομικά δεδομένα.Ασέβαστος έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 08:27
ξερεις πολλες επιχειρησεις αυτου του μεγεθους που να τρεχουν στον αυτοματο, χωρις να ασχολειται ο ιδιοκτητης; κατι λαθος εικονα εχεις.
Ας υποθέσουμε μια μέση οικογενειακή επιχεήρηση η οποία νοικιάζει 5 δωμάτια για περίοδο (σεζόν) 6 μηνών με ένα ημερήσιο μίσθωμα 100 Ευρώ (πολλά είναι, το μέσο μίσθωμα είναι στα 80 Ευρώ).
Σε ολόκληρη την σεζόν των 6 μηνών (180 ημέρες) η οικογενειακή αυτή επιχείρηση θα εισπράξει 90,000 Ευρώ και αν αφαιρέσει κανείς τα τυπικά έξοδα της (φώς, νερό, αυτασφάλιση, διάφοροι φόροι, συντήρηση & δάνεια) τελικά θα της μείνουν κάπου 60,000 Ευρώ.
Αν υποθέσουμε πως στην επιχείρηση ασχολούνται οι γονείς και τα δύο παιδιά τους, τότε το κατά κεφαλήν ετήσιο έσοδο είναι 15,000 Ευρώ. Ένα μέσο δηλαδή εισόδημα, το οποίο θα έβγαζαν αν ήταν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε μια καλή επιχείρηση με 1,250 ευρώ τον μήνα.
Αυτή είναι η "πλουτοκρατία", κατά τους αριστερούς πάντα, των τουριστικών επιχειρήσεων...1 αυτοαπασχολουμενος 1 υπαλληλος και ας βοηθησει λιγο η γυναικα του ιδιοκτητη
- Hector Buas
Εκείνοι οι πειραματισμοί με τις καλλιέργεις λεφτόδεντρων πως πάνε?Fluffy έγραψε: 18 Αύγ 2020, 05:37 ...
Δεν είναι λογικό το 2020 με τις τεχνολογικές και παραγωγικές δυνατότητες που έχει η κοινωνία να εξαρτάται απο το αν θα έρθουν διακοπές ο βολφγκανκ και η μιλιτσα το αν θα έχει θέρμανση τον χειμώνα και δε θα λιποθυμάνε τα παιδια όπως το κοριτσακι της εποχιακης εργαζομενης στη ροδο.
Δηλαδή για την ικανοποιηση των αναγκών των εργαζομένων στον επισιτισμο-τουρισμό κριτήριο μου δεν είναι το κέρδος μια χούφτα μεγαλοξενοδόχων (γιατί αυτοί είναι που αγγίζουν τα όρια των χιλίων εργαζομένων αλλα ακομα και αν δεν το αγγιζουν απασχολουν εκατοντάδες σε μια επιχείρηση) αλλά αν υπάρχει η παραγωγική και τεχνολογική δυνατότητα να καλύφθουν αυτές οι ανάγκες.
Δε ξερω γιατι εσκεμενα το πας αλλου..Hector Buas έγραψε: 18 Αύγ 2020, 11:39Οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις είναι οικογενειακές. Απασχολούν δηλαδή κατα μέσο όρο μία μέση οικογένεια: πατέρας, μητέρα και δύο παιδιά...Yannis έγραψε: 17 Αύγ 2020, 17:11Για 5 δωματεια θα απασχολουνται 4 ατομα; αληθεια τωρα;Hector Buas έγραψε: 31 Ιούλ 2020, 10:24
Υπάρχει μια ολόκληρη αριστερή μυθολογία σχετικά με τα υπερκέρδη των τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα η οποία όμως ποτέ δεν επαληθεύεται από τα οικονομικά δεδομένα.
Ας υποθέσουμε μια μέση οικογενειακή επιχεήρηση η οποία νοικιάζει 5 δωμάτια για περίοδο (σεζόν) 6 μηνών με ένα ημερήσιο μίσθωμα 100 Ευρώ (πολλά είναι, το μέσο μίσθωμα είναι στα 80 Ευρώ).
Σε ολόκληρη την σεζόν των 6 μηνών (180 ημέρες) η οικογενειακή αυτή επιχείρηση θα εισπράξει 90,000 Ευρώ και αν αφαιρέσει κανείς τα τυπικά έξοδα της (φώς, νερό, αυτασφάλιση, διάφοροι φόροι, συντήρηση & δάνεια) τελικά θα της μείνουν κάπου 60,000 Ευρώ.
Αν υποθέσουμε πως στην επιχείρηση ασχολούνται οι γονείς και τα δύο παιδιά τους, τότε το κατά κεφαλήν ετήσιο έσοδο είναι 15,000 Ευρώ. Ένα μέσο δηλαδή εισόδημα, το οποίο θα έβγαζαν αν ήταν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης σε μια καλή επιχείρηση με 1,250 ευρώ τον μήνα.
Αυτή είναι η "πλουτοκρατία", κατά τους αριστερούς πάντα, των τουριστικών επιχειρήσεων...1 αυτοαπασχολουμενος 1 υπαλληλος και ας βοηθησει λιγο η γυναικα του ιδιοκτητη
Το νοημα της συζητησης ειναι για το κατακεφαλην εισοδημα κ κερδη μιας τετοιας επιχειρησης..ε με τα υποθετικα νουμερα που ανεφερες το κερδος ειναι πολλαπλασια μεγαλυτερο....αν το δουλευει ενας αντε δυο...τα 10 ή τα 5 χιλιαρικα καθαρο κερδος στο παραδειγμα σου...σε 6 μηνες ειναι τεραστιο ποσο
Τα παιδια του ιδιοκτητη να δουλεψουν αλλου υπαλληλακια
Αυτα απο εναν αριστερο μυθολογο των 8.500 το 12μηνο υπακουοντας στο σηκω σηκω ...κατσε κατσε
Άλλο ρώτησα ρε δικέ μου. Την περνάς ανέπαφα την κάρτα;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
- hellegennes
Όχι αγορίνα μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Συνδικάτο Τουρισμού-Επισιτισμού Αττικής: Κυβέρνηση Και Ξενοδόχοι Κουκουλώνουν Τα Στοιχεία Για Τα Κρούσματα Covid-19 Θυσιάζοντας Την Υγεία Των Εργαζομένων!
Στο όνομα της «προστασίας» της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο τουρισμό, η κυβέρνηση κατά εντολή των Ξενοδόχων κουκουλώνει τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν την εξάπλωση της πανδημίας, στις μεγάλες τουριστικές περιοχές, όπως στην Αττική. Δεν έχει απαντήσει ακόμα στις σοβαρές και εμπεριστατωμένες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας στις μεγάλες τουριστικές περιοχές.
Είναι προκλητικό και απαράδεκτο η κυβέρνηση να κρύβει τα στοιχεία, την αλήθεια από τους εργαζόμενους την ίδια ώρα που τα έδωσαν όλα στους Ξενοδόχους . Ακόμα περισσότερα νομικά «εργαλεία», για να παγιώσουν την εκ περιτροπής εργασία, την κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης στα Ξενοδοχεία.
Είναι προκλητικό να ζητάει επίσημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, το κουκούλωμα, την απόκρυψη των στοιχείων στο όνομα της προστασίας του τουρισμού, την ίδια ώρα που από την έναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων , όπως και κατά την περίοδο της καραντίνας, με τις πλάτες της κυβέρνησης έκαναν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο. Με ελάχιστο προσωπικό, που αναγκάζεται να δουλεύει σε απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες, ακυρώνουν στην πράξη κάθε μέτρο προστασίας της Υγείας των εργαζομένων, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.
Είναι ήδη γνωστό ότι έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε Ξενοδοχεία της Αθήνας, με τους εργαζόμενους να είναι εκτεθειμένοι. Είναι γνωστό επίσης ότι γνωστό 5άστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους που τόσο καιρό τα βγάζουν πέρα με 500ευρώ να πληρώσουν από τη τσέπη τους το τεστ covid-19, λειτουργώντας ως ντίλερ ιδιωτικής κλινικής.
Αυτές οι μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της Υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων δε θα περάσουν. Επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά η βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής.
Εφόσον τα στοιχεία δεν τα δώσει η ίδια η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, οι εργαζόμενοι της Αττικής θα αποκαλύπτουν μέσω του Συνδικάτου κάθε προσπάθεια συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού.
Απαιτούμε:
Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πραγματικά στοιχεία των κρουσμάτων covid-19 σε περιοχές και επιχειρήσεις.
Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας .
Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/8 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
https://pamehellas.gr/syndikato-toyrism ... rgazomenon
Στο όνομα της «προστασίας» της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο τουρισμό, η κυβέρνηση κατά εντολή των Ξενοδόχων κουκουλώνει τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν την εξάπλωση της πανδημίας, στις μεγάλες τουριστικές περιοχές, όπως στην Αττική. Δεν έχει απαντήσει ακόμα στις σοβαρές και εμπεριστατωμένες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας στις μεγάλες τουριστικές περιοχές.
Είναι προκλητικό και απαράδεκτο η κυβέρνηση να κρύβει τα στοιχεία, την αλήθεια από τους εργαζόμενους την ίδια ώρα που τα έδωσαν όλα στους Ξενοδόχους . Ακόμα περισσότερα νομικά «εργαλεία», για να παγιώσουν την εκ περιτροπής εργασία, την κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης στα Ξενοδοχεία.
Είναι προκλητικό να ζητάει επίσημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, το κουκούλωμα, την απόκρυψη των στοιχείων στο όνομα της προστασίας του τουρισμού, την ίδια ώρα που από την έναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων , όπως και κατά την περίοδο της καραντίνας, με τις πλάτες της κυβέρνησης έκαναν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο. Με ελάχιστο προσωπικό, που αναγκάζεται να δουλεύει σε απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες, ακυρώνουν στην πράξη κάθε μέτρο προστασίας της Υγείας των εργαζομένων, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.
Είναι ήδη γνωστό ότι έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε Ξενοδοχεία της Αθήνας, με τους εργαζόμενους να είναι εκτεθειμένοι. Είναι γνωστό επίσης ότι γνωστό 5άστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους που τόσο καιρό τα βγάζουν πέρα με 500ευρώ να πληρώσουν από τη τσέπη τους το τεστ covid-19, λειτουργώντας ως ντίλερ ιδιωτικής κλινικής.
Αυτές οι μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της Υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων δε θα περάσουν. Επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά η βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής.
Εφόσον τα στοιχεία δεν τα δώσει η ίδια η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, οι εργαζόμενοι της Αττικής θα αποκαλύπτουν μέσω του Συνδικάτου κάθε προσπάθεια συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού.
Απαιτούμε:
Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πραγματικά στοιχεία των κρουσμάτων covid-19 σε περιοχές και επιχειρήσεις.
Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας .
Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/8 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
https://pamehellas.gr/syndikato-toyrism ... rgazomenon
- Hector Buas
Αυτό που πάντα με παραξένευε στο αριστερό σκεπτικό είναι το πόσο ξεκομμένοι είναι οι αριστεροί από τις έννοιες της οικονομίας. Το πόσο δηλαδή αδυνατούν να κατανοήσουν και τα απλούστερα πράγματα που σχετίζονται με την λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.Yannis έγραψε: 18 Αύγ 2020, 21:28 ...
Δε ξερω γιατι εσκεμενα το πας αλλου..
Το νοημα της συζητησης ειναι για το κατακεφαλην εισοδημα κ κερδη μιας τετοιας επιχειρησης..ε με τα υποθετικα νουμερα που ανεφερες το κερδος ειναι πολλαπλασια μεγαλυτερο....αν το δουλευει ενας αντε δυο...τα 10 ή τα 5 χιλιαρικα καθαρο κερδος στο παραδειγμα σου...σε 6 μηνες ειναι τεραστιο ποσο
Τα παιδια του ιδιοκτητη να δουλεψουν αλλου υπαλληλακια
Αυτα απο εναν αριστερο μυθολογο των 8.500 το 12μηνο υπακουοντας στο σηκω σηκω ...κατσε κατσε
Δεν υπάρχουν εξωπραγματικά κέρδη στον χώρο του τουρισμού. Αυτό είναι ένας αριστερός μύθος. Οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και απασχολούνται σε αυτές τα μέλη μιας οικογένειας. Δεν υπάρχουν υπάλληλοι, δεν υπάρχουν πολλές εξωτερικές "εξαρτήσεις" (π.χ. συντήρηση εγκαταστάσεων, εξοπλισμού κτλ.). Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Το κέρδος αυτών των απιχειρήσεων είναι μικρό, αλλά αρκετό να συντηρήσει τους απασχολούμενους για την διάρκεια ενός χρόνου με μέσο επίπεδο διαβίωσης. Τίποτε άλλο.
- Hector Buas
Θα το επαναλάβώ: εκείνες οι καλλιέργειες λεφτόδετρων απέδωσαν τίποτε?
Παλι μαλακιες γραφει ο φλαφης. Στα χανια ειδα με τα ματια μου ατομα να φεύγουν με δακρυα απο μεγαλο τετραστερο που κλεινει επειδη η ελ κυβέρνηση ΔΕΝ κρυβει κρουσματα με αποτέλεσμα να μας μπλοκαρουν οι φινλανδοι με τους Νορβηγους πριν λιγες μερες.
Οι ανθρωποι κλαινε επειδη χανουν τις δουλειες τους οχι για τις μαλακιες που γραφουν τα κουμμουνια, αλλωστε οποιος θελει δεν δουλεύει.
Οι ανθρωποι κλαινε επειδη χανουν τις δουλειες τους οχι για τις μαλακιες που γραφουν τα κουμμουνια, αλλωστε οποιος θελει δεν δουλεύει.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 46 Απαντήσεις
- 2093 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα
-
- 0 Απαντήσεις