!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ζευγαρι Ελλήνων κανει το γυρο του κοσμου σε 6 χρονια μαζι με 8χρονη κορη τους που θα βγαλει το δημοτικο με τηλεκπαίδευση

Ταξίδια, εκδρομές, περιγραφές, αναμνήσεις, πληροφορίες και νέες οργανώσεις!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ζευγαρι Ελλήνων κανει το γυρο του κοσμου σε 6 χρονια μαζι με 8χρονη κορη τους που θα βγαλει το δημοτικο με τηλεκπαίδ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

enaon έγραψε: 18 Αύγ 2020, 17:46
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Αύγ 2020, 17:30
enaon έγραψε: 18 Αύγ 2020, 17:25 ναι ναι, στην επαρχία το ταμπλετ μυρίζει γιασεμί, ειναι καλύτερα. :003:
Ε, μα αυτό ακριβώς λέω.

Κάποιοι γουστάρουν φύση, κάποιοι όχι. Και ναι, ισχύει και για τα παιδιά το ίδιο.

Αυτό δεν είναι κάτι που επιβάλλεται.

Το να προσπαθείς να βάλεις τα παιδιά στο δικό σου τριπάκι, είναι ένας εγωκεντρισμός και τίποτα περισσότερο.
επομένως αν το παιδί το συγκεκριμένο θέλει φύση και ταξίδια, τους βγάζεις το καπέλο και νιώθεις ντροπή και θαυμασμό, που λόγο εγωκεντρισμού θα το έβαζες να μένει στο διαμέρισμα;
Από που προκύπτει ότι το συγκεκριμένο παιδί θέλει φύση και ταξίδια από τη στιγμή που δεν του έδωσαν καν την επιλογή του διαμερίσματος και των επιλογών που μπορούσε να έχει;

Και βάσει ποιου σκεπτικού θεωρεί κάποιος ότι δεν μπορεί να γίνει συνδυασμός αμφότερων;

Θα σταματήσετε να γράφετε σαν 15χρονα, είτε έχετε παιδιά είτε όχι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Ζευγαρι Ελλήνων κανει το γυρο του κοσμου σε 6 χρονια μαζι με 8χρονη κορη τους που θα βγαλει το δημοτικο με τηλεκπαίδ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

απο που προκύπτει οτι το συγκεκριμένο δεν θέλει; Αν θέλει, είπαμε, εγωκεντρικός όποιος έχει ένσταση, ακατάλληλος κλπ, ε;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Κατά τα άλλα, αγορίνες μου, τα πράγματα είναι απλά.

Όσοι γουστάρουν την αυτοκινούμενη οικογένεια, καλό είναι να την επιχειρήσουν.

Όσοι την γουστάρουν αλλά δεν την εφάρμοσαν, καλό είναι να εξηγήσουν το γιατί.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

nowhere έγραψε: 18 Αύγ 2020, 15:44 τους βγάλαν μαλάκες τους ανθρώπους.χάνει το πιτσιρίκι το τρομερό εκπαιδευτικό σύστημα που αν δεν ασχοληθούν οι γονείς βγάζουν το δημοτικό συλλαβίζοντας και την κοινωνικοποίηση της μιάς ώρας στις κούνιες κάθε κυριακή
Μονο που το παιδακι αυτο δεν ζουσε Ελλαδα.
Ιταλια ηταν ο Τεμπεριδης και η γυναικα του.Εκει εκαναν την οικογενεια τους κι εκει θα πηγαινε σχολειο.
Χωρια που στην Ελλαδα αυτος ο τροπος εκπαιδευσης (τηλεκπαιδευση) απαγορευεται.
Οι περισσοτεροι απο εσας δεν γνωριζετε καν τον Τεμπεριδη αλλα σπευδετε να κανετε κριτικη χωρις καν να να μπειτε στον κοπο να ψαξετε την προΐστορια του.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Χαοτικέ τύπε, τούς έχεις πάρει τα σώβρακα, γκουρτζιεφικά και γιουνγκικά! Φοβούνται μην χάσουν τα μικρο-εγώ τους και τα υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια. Χαρακτηρίζουν κατευθείαν το εγχείρημα αυτό, ως αριστερο-χίπικο, επειδή ίσως οι γονείς του παιδιού να είναι αριστεροί.

Σε ένα άλλο νήμα, η τύπισσα υπερασπίζεται με σθένος και απολαμβάνει τον γυμνισμό και το ελεύθερο κάμπινγκ. Τα δεξιά εγώ της εξαφανίζονται ως δια μαγείας εκεί. Έρχονται να αναλάβουν τα εγώ των κορασίδων της αρχαίας Σπάρτης με τα μίνι, της Ρίφενσταλ με τα γυμνά της, του bushcraft και των τακτικών επιβιώσεως των Royal Marines.

Το λεγόμενο homeschooling είναι καλό αν το κάνει κανένας Τεξανός, οπαδός της οπλοκατοχής και υπέρμαχος της ελευθερίας όπως την εννοούν οι Αμερικανοί. Το σχολείο είναι κακό όταν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι αριστεροί και κομμουνιστές και προάγει τον εθνομηδενισμό.

Με απλά λόγια, με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω.

Συνέχισε να αναδεικνύεις την τοξική οσμή της ναφθαλίνης που βγάζει η συντηριτικούρα κάποιων εδώ μέσα και να αποδομείς επίπλαστους χαρακτήρες.

Για το συγκεκριμένο θέμα, έχω επιφυλάξεις για την κοινωνικοποίηση του παιδιού. Θεωρώ πως τα παιδιά πρέπει να έχουν παρέες της ηλικίας τους που μεγαλώνουν μαζί, έστω και για διαστήματα 6μηνου. Αλλά και πάλι, δεν είμαι ειδικός, ούτε έχω παιδιά και στην τελική το ισοζύγιο των εμπειριών και μαθημάτων ζωής, μπορεί να γείρει θετικά ως προς την ανάπτυξη του παιδιού.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 18 Αύγ 2020, 18:00 απο που προκύπτει οτι το συγκεκριμένο δεν θέλει; Αν θέλει, είπαμε, εγωκεντρικός όποιος έχει ένσταση, ακατάλληλος κλπ, ε;
Περιμένεις από μένα να σου εξηγήσω γιατί ένα παιδί που από τα δύο του χρόνια έμαθε να θεωρεί ως κανονικότητα τη ζωή μέσα σε ένα αυτοκονούμενο, θέλει ή δεν θέλει κάτι;

Σοβαρολογούμε τώρα; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

1. Μπράβο τους!
2. Εμπ1!
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Feindflug έγραψε: 18 Αύγ 2020, 18:02 Χαοτικέ τύπε, τούς έχεις πάρει τα σώβρακα, γκουρτζιεφικά και γιουνγκικά! Φοβούνται μην χάσουν τα μικρο-εγώ τους και τα υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια. Χαρακτηρίζουν κατευθείαν το εγχείρημα αυτό, ως αριστερο-χίπικο, επειδή ίσως οι γονείς του παιδιού να είναι αριστεροί.

Σε ένα άλλο νήμα, η τύπισσα υπερασπίζεται με σθένος και απολαμβάνει τον γυμνισμό και το ελεύθερο κάμπινγκ. Τα δεξιά εγώ της εξαφανίζονται ως δια μαγείας εκεί. Έρχονται να αναλάβουν τα εγώ των κορασίδων της αρχαίας Σπάρτης με τα μίνι, της Ρίφενσταλ με τα γυμνά της, του bushcraft και των τακτικών επιβιώσεως των Royal Marines.

Το λεγόμενο homeschooling είναι καλό αν το κάνει κανένας Τεξανός, οπαδός της οπλοκατοχής και υπέρμαχος της ελευθερίας όπως την εννοούν οι Αμερικανοί. Το σχολείο είναι κακό όταν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές είναι αριστεροί και κομμουνιστές και προάγει τον εθνομηδενισμό.

Με απλά λόγια, με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω.

Συνέχισε να αναδεικνύεις την τοξική οσμή της ναφθαλίνης που βγάζει η συντηριτικούρα κάποιων εδώ μέσα και να αποδομείς επίπλαστους χαρακτήρες.

Για το συγκεκριμένο θέμα, έχω επιφυλάξεις για την κοινωνικοποίηση του παιδιού. Θεωρώ πως τα παιδιά πρέπει να έχουν παρέες της ηλικίας τους που μεγαλώνουν μαζί, έστω και για διαστήματα 6μηνου. Αλλά και πάλι, δεν είμαι ειδικός, ούτε έχω παιδιά και στην τελική το ισοζύγιο των εμπειριών και μαθημάτων ζωής, μπορεί να γείρει θετικά ως προς την ανάπτυξη του παιδιού.
Προτείνω να το εφαρμόσεις για να πάρεις μερικά ακόμη σώβρακα.

Δεν στήνονται με υποθέσεις ή ευχολόγια οι επαναστάσεις. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Αύγ 2020, 18:01 Κατά τα άλλα, αγορίνες μου, τα πράγματα είναι απλά.

έλα λίγο να συζητήσουμε τον εγωκεντρισμό μας που είναι πιο μπερδεμένο. :003:

Το πήγες 2-3 χρόνια ταξίδια με τροχόσπιτο πριν το βάλεις στο διαμέρισμα ώστε να έχει την δυνατότητα να επιλέξει, ή δεν του έδωσες επιλογή λόγο εγωκεντρισμού;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

enaon έγραψε: 18 Αύγ 2020, 18:09
ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Αύγ 2020, 18:01 Κατά τα άλλα, αγορίνες μου, τα πράγματα είναι απλά.

έλα λίγο να συζητήσουμε τον εγωκεντρισμό μας που είναι πιο μπερδεμένο. :003:

Το πήγες 2-3 χρόνια ταξίδια με τροχόσπιτο πριν το βάλεις στο διαμέρισμα ώστε να έχει την δυνατότητα να επιλέξει, ή δεν του έδωσες επιλογή λόγο εγωκεντρισμού;
Τι να συζητήσουμε μωρέ, που μαζευτήκανε όλοι οι μπάκουρες και οι τεθλιμμένοι οικογενειάρχες και το παίζουν επαναστάτες;

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
enaon

ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Αύγ 2020, 18:04
enaon έγραψε: 18 Αύγ 2020, 18:00 απο που προκύπτει οτι το συγκεκριμένο δεν θέλει; Αν θέλει, είπαμε, εγωκεντρικός όποιος έχει ένσταση, ακατάλληλος κλπ, ε;
Περιμένεις από μένα να σου εξηγήσω γιατί ένα παιδί που από τα δύο του χρόνια έμαθε να θεωρεί ως κανονικότητα τη ζωή μέσα σε ένα αυτοκονούμενο, θέλει ή δεν θέλει κάτι;

Σοβαρολογούμε τώρα; :lol:
περιμένω απο εσένα να καταλάβεις γιατί ενα παιδί που από την αρχή έμαθε να θεωρεί κανονικότητα να ζεί σε ένα διαμέρισμα, θέλει ή δεν θέλει κάτι;

δεν σοβαρολογώ οχι, πλάκα κάνω λίγο.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

Χαοτικός έγραψε: 18 Αύγ 2020, 17:55
John Brown Gun Club έγραψε: 18 Αύγ 2020, 17:08 Η νομαδικη ζωη χρειαζεται ολοκληρη νομαδικη φυλη (tribe not race, dumbfuck). Ενα κανονικο καραβανι δηλαδη, με πολλα οχηματα, και κοσμο ολων των ηλικιων. Μια ευρυτερη μεγαλη οικογενεια, μια νομαδικη φατρια. Η πυρηνικη οικογενεια ειναι αστεακος θεσμος που δεν μπορει να λειτουργησει αποτελεσματικα σε τετοιες συνθηκες.
Καλός συλλογισμός και σπουδαία (και χρήσιμη) παρατήρηση. Αλλά μιλάς κι εσύ για αποτέλεσμα. δεν κάνουμε πείραμα. Γουστάρουμε να ζήσουμε. :102:
ας δούμε όμως και τα αποτελέσματα που όλοι εκεί είναι προσανατολισμένοι για να δώσουν νόημα στο ζήτημα. δεν θα μπορεί το παιδί να κάνει τι;
να γαμήσει;
Να δουλέψει;
Να κάνει παιδιά;
Να αγαπήσει;
να έχει ψυχική ισορροπία;

Καλό είναι και μια κατηγοριοποίηση.
Να εχει καποια αλλη παρεα εκτος απο τους δυο γονεις: αδερφια, ξαδερφια, θειους, θειες, και γενικα ολα εκεινα τα αλλα ανθρωπινα προτυπα με τα οποια θα αναπτυξει την προσωπικοτητα του. Τι να το κανεις δηλαδη αμα βλεπεις τοσα ωραια τοπια και δεν εχεις καποια παρεα στα μετρα σου για να παιξεις;

Υπαρχει επισης και το θεμα της ασφαλειας. Οταν κοιμασαι σε καταυλισμους στην ερημια υπαρχουν κινδυνοι, κι οχι μονο οσοι σχετιζονται με την εγκληματικοτητα, αλλα και ατυχηματα, ασθενειες, βλαβες, εκθεση στα στοιχεια. Αυτα θελουν ικανο αριθμο ατομων για να ανταπεξελθεις. Και φυσικα θελουν και την αναλογη κουλτουρα για να μπορεις να ζεις συνεχεια με τοσους ανθρωπους, κατι που ο ανθρωπος του αστεως εχει χασει εδω και πολυ καιρο.

Δες πως το κανουν οι επαγγελματιες (οι ρομα δηλαδη): σε κανενα προχειρο καταυλισμο δε θα δεις ενα μονο οχημα σταθμευμενο, τουλαχιστον τρια θα ειναι.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

ST48410 έγραψε: 18 Αύγ 2020, 16:41 Μεγάλο ρίσκο. Κι εγώ δεν είμαι σίγουρος για το ισοζύγιο αλλά θα παραθέσω μερικές σκέψεις όπως έρχονται:

Στο θετικό ή το αρνητικό τελικό αποτέλεσμα θα βαρύνει πολύ το ποιοι είναι γονείς και πόσο χρόνο θα μπορούν να αφιερώσουν καθημερινά στο παιδί.

Αν φροντίσουν να το διαβάζουν και αν κάποιος έχει και 5 σχετικές γνώσεις δεν βλέπω πρόβλημα στο να αποκτηθούν οι γνώσεις του δημοτικού. Για την τηλεκπαίδευση ίσως έχουν συμβληθεί με κάποιο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο οπότε η ποιότητα των σπουδών και το ωρολόγιο πρόγραμμα μπορεί να τηρούνται επαρκώς. Ωστόσο θα λείψουν κάποιες εμπειρίες του σχολείου που δύσκολα θα τις αναπληρώσουν (πχ γράφω διαγώνισμα στην τάξη).

Θα λείψουν οι σταθερές φιλίες με την έννοια του συμμαθητή αλλά θα κάνει πιθανότατα πολλές φιλίες στα διάφορα μέρη που θα μείνουν για παραπάνω από μία μέρες (για ανεφοδιασμό, επισκευή στο αυτοκίνητο, για γιατρούς κλπ). Μετά θα αναλάβει η τεχνολογία και θα μπορεί να κρατήσει επαφή με αυτά τα παιδάκια αν το θέλει εξ αποστάσεως.

Θα χαθούν γυμναστήρια, κολυμβητήρια κλπ αλλά οι εμπειρίες στη φύση θα είναι απερίγραπτες. Θα μάθει να αλλάζει λάστιχο σε κακοκαιρία, να ξεκολλάει το αυτοκίνητο από τις λάσπες, να ψαρεύει, να σκαρφαλώνει σε δέντρα, βράχους κλπ Θα δει ζώα και πράγματα που ένα παιδί της πόλης τα βλέπει μόνο σε τσίρκο ή αργά στην ενηλικίωσή του αν και όποτε ταξιδέψει.

Θα χαθεί πιθανόν η εντατική μάθηση μιας ξένης γλώσσας αλλά θα μάθει το παιδί πολλές λέξεις σε διάφορες γλώσσες, να διακρίνει προφορές, εθνικότητες, συνήθειες και θα διευρύνει απίστευτα τους ορίζοντές του. Το ίδιο μπορεί να χαθεί και η ευκαιρία για μάθηση μουσικού οργάνου αλλά αν ξέρει ο μπαμπάς ή η μαμά, κάτι γίνεται.

Δεν θα ξεχάσω τη φοβισμένη 8χρονη πιτσιρίκα, κρεμασμένη στο παράθυρο της τάξης της να βλέπει τους αστυνομικούς που είχε στείλει ο μπαμπάς για να την πάρουν από το δημοτικό επειδή βρισκόταν σε διένεξη με την μάνα της. Αν οι γονείς είναι μονιασμένοι κ αγαπημένοι και δείχνουν σοβαρό ενδιαφέρον για το παιδί, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι περισσότερο που θα έχει ανάγκη στην προεφηβική ηλικία. Θέλω να πω πως πολλά παιδάκια θα μεγαλώσουν έχοντας τα πάντα και φορτώνονται με ένα κάρο ψυχολογικά προβλήματα.

Η ποιότητα της καλλιέργειας της προσωπικότητας των γονέων και της μεταξύ τους σχέσης νομίζω θα βαρύνουν στο τελικό αποτέλεσμα.
:goodpost:
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

Υποψιν, δε λεω πως ειναι λαθος αυτο που κανουν, αλλα οτι το κανουν με λαθος τροπο.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Αύγ 2020, 17:51 Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από μια εστία και το εννοώ με την απολύτως συντηρητική του έννοια. Δηλαδή αυτήν της σταθερότητας. Και ότι ο οποιοσδήποτε γονιός θεωρεί ότι τα παιδιά έχουν τις ίδιες ανάγκες με τον ίδιο, αλλού πατάει αλλού βρίσκεται και ότι όντως χρειάζεται να γίνει το παιδί "ψυχάρα" για να κατανοήσει κάποια στιγμή την παιδαριώδη συμπεριφορά των γονιών του.

Αν το ζητούμενο είναι αυτό, τότε ναι, έχεις δίκιο.
Κι εγώ έχω ανάγκη για μια εστία. Πλέον έχουν και τα παιδιά μου. μως τίποτα δεν μου αποδεικνύει ότι αυτό είναι απόλυτος κανόνας. Μάθανε έτσι τα παιδί αλλά δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αυτή είναι η φύση μας όταν η ιστορία μας λέει ότι ήμασταν νομάδες κάποτε. Το γεγονός ότι βοηθάει στην παραγωγή η μόνιμη κατοικία και η παραγωγή τη ζωή, αποτελεί και αντικείμενο εξέτασης για τη ζωή την ίδια. αλλά να ξέρουμε και σε τι ακριβώς βοηθήκαμε. Μήπως από τις επιθέσεις άγριων ζώων; από τις αρρώστιες επίσης. Βεβαίως η εξέλιξη μας έφερε σε αυτό το στάδιο. Όμως να έχουμε επίγνωση του κατά πόσο είναι ένα στάδιο και όχι επιταγή της ίδιας της φύσης και των νόμων της αν μπορείς να το πεις έτσι. ήταν δηλαδή ο απόλυτος προορισμός, αυτός ο τρόπος ζωής που κάνουμε;

Για το συντηρητισμό που μου τη λες, ξέρω γιατί επιμένω και με αυτό ασχολούμαι. Αυτό που εσύ λες ότι σε βοηθάει από φαινόμενα εκφυλισμού ή ανεξέλεγκτης και ανησυχητικής πορείας για την ανθρωπότητα σε αντιπαράθεση με τέτοια φαινόμενα σαν κι αυτό που κατηγορούμε εδώ. Εγώ το βλέπω σαν την αιτία πολλών δυστυχισμένων, καταπιεζόμενων από πατροπαράδοτες μαλακίες που ταιριάζουν με τη φύση μας σε όλα τα στάδια της ζωής μας.
Ηθικοί κανόνες, αισθητικοί κανόνες που τελικά είναι νταβατζιλίκι και μόνο. κι αυτό που κατηγορείς είναι για τον πούτσο ως φαινόμενο. Σπάνιο και ακίνδυνο.
Αυτό που λέω εγώ το τρώμε στη μάπα, το τρώγανε κι οι προηγούμενοι, Το τρώμε χιλιετίες τώρα.

Έχει μία σημασία το σπάνιο και το εναλλακτικό λοιπόν από μόνο του. Με ανοιχτό μυαλό πρέπει να το προσεγγίσεις και να σεβαστείς τις δυναμικές.
Αλλιώς δεν διαφέρεις από τους Σι ζ ε γουίτς!
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ταξίδια”