ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Αύγ 2020, 17:51
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από μια
εστία και το εννοώ με την απολύτως συντηρητική του έννοια. Δηλαδή αυτήν της σταθερότητας. Και ότι ο οποιοσδήποτε γονιός θεωρεί ότι τα παιδιά έχουν τις ίδιες ανάγκες με τον ίδιο, αλλού πατάει αλλού βρίσκεται και ότι όντως χρειάζεται να γίνει το παιδί "ψυχάρα" για να κατανοήσει κάποια στιγμή την παιδαριώδη συμπεριφορά των γονιών του.
Αν το ζητούμενο είναι αυτό, τότε ναι, έχεις δίκιο.
Κι εγώ έχω ανάγκη για μια εστία. Πλέον έχουν και τα παιδιά μου. μως τίποτα δεν μου αποδεικνύει ότι αυτό είναι απόλυτος κανόνας. Μάθανε έτσι τα παιδί αλλά δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αυτή είναι η φύση μας όταν η ιστορία μας λέει ότι ήμασταν νομάδες κάποτε. Το γεγονός ότι βοηθάει στην παραγωγή η μόνιμη κατοικία και η παραγωγή τη ζωή, αποτελεί και αντικείμενο εξέτασης για τη ζωή την ίδια. αλλά να ξέρουμε και σε τι ακριβώς βοηθήκαμε. Μήπως από τις επιθέσεις άγριων ζώων; από τις αρρώστιες επίσης. Βεβαίως η εξέλιξη μας έφερε σε αυτό το στάδιο. Όμως να έχουμε επίγνωση του κατά πόσο είναι ένα στάδιο και όχι επιταγή της ίδιας της φύσης και των νόμων της αν μπορείς να το πεις έτσι. ήταν δηλαδή ο απόλυτος προορισμός, αυτός ο τρόπος ζωής που κάνουμε;
Για το συντηρητισμό που μου τη λες, ξέρω γιατί επιμένω και με αυτό ασχολούμαι. Αυτό που εσύ λες ότι σε βοηθάει από φαινόμενα εκφυλισμού ή ανεξέλεγκτης και ανησυχητικής πορείας για την ανθρωπότητα σε αντιπαράθεση με τέτοια φαινόμενα σαν κι αυτό που κατηγορούμε εδώ. Εγώ το βλέπω σαν την αιτία πολλών δυστυχισμένων, καταπιεζόμενων από πατροπαράδοτες μαλακίες που ταιριάζουν με τη φύση μας σε όλα τα στάδια της ζωής μας.
Ηθικοί κανόνες, αισθητικοί κανόνες που τελικά είναι νταβατζιλίκι και μόνο. κι αυτό που κατηγορείς είναι για τον πούτσο ως φαινόμενο. Σπάνιο και ακίνδυνο.
Αυτό που λέω εγώ το τρώμε στη μάπα, το τρώγανε κι οι προηγούμενοι, Το τρώμε χιλιετίες τώρα.
Έχει μία σημασία το σπάνιο και το εναλλακτικό λοιπόν από μόνο του. Με ανοιχτό μυαλό πρέπει να το προσεγγίσεις και να σεβαστείς τις δυναμικές.
Αλλιώς δεν διαφέρεις από τους Σι ζ ε γουίτς!
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.