!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Re: Ο πρώτος νεκρός
Έπρεπε να μην σταματήσει ποτέ να δίνεται έμφαση στις αποστάσεις και την υγιεινή και αντιθέτως να επιδοτούνται (κυριολεκτικά). Αντιθέτως, για τις αποστάσεις και την υγιεινή δεν μπορούν πρακτικά να επιβληθούν πρόστιμα. Γι' αυτό και οι μάσκες, που είναι μέτρο ελέγξιμο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Casper -
Στα σουπερμαρκετ και καταστήματα δεν σας υποχρεώνουν με το που μπείτε να βάλετε αντισηπτικό; Δεν έχει σεκιούριτυ απ' έξω που καταγράφει αριθμούς και ελέγχει την κίνηση;
Και οι αποστάσεις είναι μέτρο ελέγξιμο. Αλλά η κυβέρνηση τα έκανε κυριολεκτικά σκατά.hellegennes έγραψε: 18 Αύγ 2020, 01:56 Έπρεπε να μην σταματήσει ποτέ να δίνεται έμφαση στις αποστάσεις και την υγιεινή και αντιθέτως να επιδοτούνται (κυριολεκτικά). Αντιθέτως, για τις αποστάσεις και την υγιεινή δεν μπορούν πρακτικά να επιβληθούν πρόστιμα. Γι' αυτό και οι μάσκες, που είναι μέτρο ελέγξιμο.
Τι χάλι είναι αυτό πχ;

Δε μπορούσε να ελεγχθεί; Ή δε μπορούσαν να ελεγχθούν τα πάρτυ στη Χαλκιδική;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Και πρόσεξε, ένα χοντρό πρόστιμο στους διοργανωτές τέτοιων events δημιουργεί παραδειγματισμό.
Δυστυχώς όχι. Η μόνη περίπτωση που ξέρω ότι σε υποχρεώνουν να βάλεις αντισηπτικό ήταν σήμερα το πρωί στα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).- Casper - έγραψε: 18 Αύγ 2020, 01:57 Στα σουπερμαρκετ και καταστήματα δεν σας υποχρεώνουν με το που μπείτε να βάλετε αντισηπτικό; Δεν έχει σεκιούριτυ απ' έξω που καταγράφει αριθμούς και ελέγχει την κίνηση;
Γενικώς, όσο μικρότερος ο χώρος (π.χ. μαγαζάκια) τόσο πιό πλημμελή τα μέτρα.
-
- Casper -
Αυτό είναι βλακεία. Έτσι θα μπορούσαν να ανοίξουν και θέσεις εργασίας για τους φύλακες, που θα υποχρέωναν τον κόσμο με το που μπαίνει να βάζει αντισηπτικό και να ελέγχουν ποιός μπαίνει και ποιός βγαίνει, να τους βάζουν σε σειρά αναμονής. Καλά αυτό είναι και αναλόγως του καταστήματος αλλά εδώ στην Κύπρο π.χ ισχύει για όλες τις υπεραγορές και επιπλέον έχουν βάλει παντού αντισηπτικά, σε όλες τις υπηρεσίες και σε καταστήματα. Αν δεν βάλεις σου κάνουν παρατήρηση. Π.χ προχθές μπήκα σε κατάστημα και δεν έβαλα αντισηπτικό επειδή μόλις είχα βγει από άλλο και είχα βάλει πριν κάτι δευτερόλεπτα, και ήρθε η πωλήτρια και μου ζήτησε να βάλω.vatraxos έγραψε: 18 Αύγ 2020, 02:01Δυστυχώς όχι. Η μόνη περίπτωση που ξέρω ότι σε υποχρεώνουν να βάλεις αντισηπτικό ήταν σήμερα το πρωί στα ιατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).- Casper - έγραψε: 18 Αύγ 2020, 01:57 Στα σουπερμαρκετ και καταστήματα δεν σας υποχρεώνουν με το που μπείτε να βάλετε αντισηπτικό; Δεν έχει σεκιούριτυ απ' έξω που καταγράφει αριθμούς και ελέγχει την κίνηση;
Γενικώς, όσο μικρότερος ο χώρος (π.χ. μαγαζάκια) τόσο πιό πλημμελή τα μέτρα.
Καλά αυτό με τις συναυλίες και τα πάρτυ, δεν το συζητώ. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
- hellegennes
Όσο και να ελέγχει την κίνηση το κατάστημα, χωρίς υποστήριξη από το κράτος στο μέτρο δεν γίνεται τίποτα. Το ίδιο και με το αντισηπτικό. Άντε και έβαλες πριν μπεις. Και; Σημασία έχει να διατηρείς την υγιεινή των χεριών σου συνέχεια και να το έχεις στον νου σου ότι είναι σημαντικό. Διαφορετικά το επόμενο λεπτό έχεις τρίψει μάτια, έχεις αγγίξει 100 φορές το πρόσωπό σου και βγαίνοντας από το κατάστημα πάει περίπατο η υγιεινή, έτσι κι αλλιώς.- Casper - έγραψε: 18 Αύγ 2020, 01:57 Στα σουπερμαρκετ και καταστήματα δεν σας υποχρεώνουν με το που μπείτε να βάλετε αντισηπτικό; Δεν έχει σεκιούριτυ απ' έξω που καταγράφει αριθμούς και ελέγχει την κίνηση;
Ας το ξαναπώ ότι οι πωλήσεις των αντισηπτικών, των απολυμαντικών, ακόμη και των απλών σαπουνιών, σημείωσαν κατακόρυφη πτώση μετά τον Μάιο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μπα, εμφανές της επιδιωκόμενης ομοιομορφίας και τους φτάνει. Απλώς τσεκάρουν την υπακοή μας βήμα βήμα.
Ελέγξιμο παπάρια, φοράω εκατό φορές την ίδια μάσκα γιά να αποφύγω το γαμωπρόστιμο.
Μιά παρέα μαύρων στο Λίντλ απλώς τις φορούσε σαν κολιέ αφού πέρασε μέσα. Ποιός θα τους έκλανε οτιδήποτε ;
Έναν μπάρμπα που την πρώτη δεν άκουσε την δεύτερη δεν κατάλαβε και την τρίτη δεν χαμπάριασε τον άφησαν χύμα.
Στην εταιρεία φοράμε όλοι αλλά είναι περισσότερο παράσταση.
Ο Χαρδαλιάς επειδή είναι γελοίος την φορά και ας μην έχει κανέναν δίπλα του.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Αφού ο κόσμος στόκαρε για τη πανδημία του 2118hellegennes έγραψε: 18 Αύγ 2020, 02:07
Ας το ξαναπώ ότι οι πωλήσεις των αντισηπτικών, των απολυμαντικών, ακόμη και των απλών σαπουνιών, σημείωσαν κατακόρυφη πτώση μετά τον Μάιο.
Στα δικαστήρια είναι υποχρεωτική. Φοράνε όλοι εκτός από τους υπαλλήλους. Σε κανένα κτήριο στην Ευελπίδων που μπήκα σήμερα (πάνω από 5) δε φορούσαν. Αλλά παντού έχουν σήμανση ότι δε μπαίνεις χωρίς να φοράς μάσκα.
- hellegennes
Μπα, τα κατανάλωναν σε χρόνο dt. Το ίδιο και το οινόπνευμα. Αποκλείεται να έχει κανείς απόθεμα. Άλλωστε το δίναμε με το δελτίο.vatraxos έγραψε: 18 Αύγ 2020, 02:11Αφού ο κόσμος στόκαρε για τη πανδημία του 2118hellegennes έγραψε: 18 Αύγ 2020, 02:07
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μου κάνει εντύπωση, αντισηπτικά βρίσκεις παντού, ακόμα και στα τραπέζια στις καφετέριες.hellegennes έγραψε: 18 Αύγ 2020, 02:14Μπα, τα κατανάλωναν σε χρόνο dt. Το ίδιο και το οινόπνευμα. Αποκλείεται να έχει κανείς απόθεμα. Άλλωστε το δίναμε με το δελτίο.vatraxos έγραψε: 18 Αύγ 2020, 02:11Αφού ο κόσμος στόκαρε για τη πανδημία του 2118hellegennes έγραψε: 18 Αύγ 2020, 02:07
-
- Casper -
Μα εδώ έχει δίκαιο ο βάτραχος. Δεν μπορεί να ελένξει τα πάρτυ και τις συναυλίες και να βάλει πρόστιμα και μπορεί να ελένξει τις μάσκες; Όπως λέει και ο Μπίστης, πολλύς κόσμος την βάζει για παράσταση, για να αποφύγει απλά το πρόστιμο. Δεν διαφωνούμε πως θα έπρεπε να συνεχίζουν να τονίζουν την σημαντικότητα της υγιεινής. Αν είχες συνεχώς κάποιον να στο επιβάλλει και να ελέγχει και τις αποστάσεις, δεν θα ήταν ένα μήνυμα προς τον κόσμο ότι τα πράγματα συνεχίζουν να είναι σοβαρά και ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε; Ε με το άνοιγμα του τουρισμού και βγαίνοντας από μια καραντίνα ο κόσμος είναι λογικό να είχε χαλαρώσει, προσωπικά δηλαδή έτσι το βλέπω.hellegennes έγραψε: 18 Αύγ 2020, 02:07Όσο και να ελέγχει την κίνηση το κατάστημα, χωρίς υποστήριξη από το κράτος στο μέτρο δεν γίνεται τίποτα. Το ίδιο και με το αντισηπτικό. Άντε και έβαλες πριν μπεις. Και; Σημασία έχει να διατηρείς την υγιεινή των χεριών σου συνέχεια και να το έχεις στον νου σου ότι είναι σημαντικό. Διαφορετικά το επόμενο λεπτό έχεις τρίψει μάτια, έχεις αγγίξει 100 φορές το πρόσωπό σου και βγαίνοντας από το κατάστημα πάει περίπατο η υγιεινή, έτσι κι αλλιώς.- Casper - έγραψε: 18 Αύγ 2020, 01:57 Στα σουπερμαρκετ και καταστήματα δεν σας υποχρεώνουν με το που μπείτε να βάλετε αντισηπτικό; Δεν έχει σεκιούριτυ απ' έξω που καταγράφει αριθμούς και ελέγχει την κίνηση;
- hellegennes
Ελέγξιμο αν την φοράς, όχι αν εφαρμόζεις σωστά το μέτρο.Μπίστης έγραψε: 18 Αύγ 2020, 02:11Ελέγξιμο παπάρια, φοράω εκατό φορές την ίδια μάσκα γιά να αποφύγω το γαμωπρόστιμο.
Έρχεται τις προάλλες ο πωλητής της Χ εταιρείας (δεν θέλω να πω, αλλά είναι πολύ μεγάλη εταιρεία) και του λέω αστειευόμενος: «Καλά, πώς μπαίνεις έτσι χωρίς μάσκα;»
Χαμογελάει και πάει να βγάλει από την τσέπη του χειρουργική μάσκα μιας χρήσης και πάει να την βάλει. Οπότε τού λέω «Άσ' την, βρε παπάρα, πανάθεμά σε. Όχι μόνο είναι μιας χρήσης, την πιάνεις με τα χέρια σου όπως να 'ναι, την είχες και στην τσέπη».
Το είπα από την πολύ αρχή: είναι αντιρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι θα έχει μαζί του κανείς 100 μάσκες για να αλλάζει κάθε τρεις και πέντε, που απαιτείται, ειδικά με τόση ζέστη. Είναι αναμενόμενο να μην εφαρμόζει κανείς ορθά αυτό το μέτρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ναι και κανείς δεν τα χρησιμοποιεί. Κάποια στιγμή άρχισαν να παράγουν μαζικά και προμηθεύτηκαν οι εταιρείες και τα μαγαζιά. Αλλά αυτό ήταν το τελευταίο κύμα πωλήσεων. Μετά γιοκ, αφού κανείς δεν βάζει για να χρειαστεί να τα αναπληρώσουν.vatraxos έγραψε: 18 Αύγ 2020, 02:19Μου κάνει εντύπωση, αντισηπτικά βρίσκεις παντού, ακόμα και στα τραπέζια στις καφετέριες.hellegennes έγραψε: 18 Αύγ 2020, 02:14 Μπα, τα κατανάλωναν σε χρόνο dt. Το ίδιο και το οινόπνευμα. Αποκλείεται να έχει κανείς απόθεμα. Άλλωστε το δίναμε με το δελτίο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1657 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις