!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Re: Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Αύγ 2020, 21:42
John Brown Gun Club έγραψε: 17 Αύγ 2020, 21:33
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Αύγ 2020, 21:29

Πραγματικά απολαμβάνω την προσεκτική φρασεολογία σου για το γράμμα της συγκεκριμένης λατρευτικής παράδοσης, καθυστερημένε παπαρόμαγκα.
Προσπαθω να κανω μια πολιτισμενη συζητηση μαζι σου, αλλα ο πολιτισμος ειναι ενα πεδιο που προφανως σε δυσκολευει.
Αυτό που κάνεις δεν είναι πολιτισμένη συζήτηση ανόητε.

Είναι στροφή 180 μοιρών όταν αγγίζονται οι θρησκευτικές ευαισθησίες των μουσουλμάνων.

Τυπική συμπεριφορά αλλαχακμπαράκηδων μκοτζήδων και περιφερειακών αλλούτερων, που θεωρούν δικαίωμα τους να προσβάλλουν και να γελοιοποιούν τις άλλες θρησκείες αλλά τους πιάνει το πολιτισμικόν κατιτίς μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.

Γελοίοι. :lol:
Δεν θυμαμαι να προσεβαλα καποια θρησκεια, η ενσταση σου για το Ισλαμ ηταν γιατι δεν το συμπεριελαβα στις θηλυκες θεοτητες που θα προτιμουσα εγω να πει μια γυναικα πως την εσωσαν.

Ακομα δηλαδη κι οταν το αγνοησα τελειως, παλι εγκαλεστηκα για το Ισλαμ.

Οκ, λοιπον ανασκευαζω: θα θελα να εμφανιζοταν ο ΣΤΑΛΙΝ να εσωζε την αρχιλοχια εμω αντηχουσε απο τον κατακοκκινο ουρανο ο υμνος της ΕΣΣΔ σε τραπ ρεμιξ.

Ευχαριστημενη τωρα;
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Re: Αρχιλοχίας Πλεξίδα - Είδα την Παναγία και με έβγαλε από το ελικόπτερο που διαλύθηκε

Αυτο το μιξ συγκεκριμενα

ΔΕ ΧΟΡΤΑΙΝΩ ΝΑ Τ ΑΚΟΥΩ
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

John Brown Gun Club έγραψε: 17 Αύγ 2020, 21:51
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Αύγ 2020, 21:42
John Brown Gun Club έγραψε: 17 Αύγ 2020, 21:33

Προσπαθω να κανω μια πολιτισμενη συζητηση μαζι σου, αλλα ο πολιτισμος ειναι ενα πεδιο που προφανως σε δυσκολευει.
Αυτό που κάνεις δεν είναι πολιτισμένη συζήτηση ανόητε.

Είναι στροφή 180 μοιρών όταν αγγίζονται οι θρησκευτικές ευαισθησίες των μουσουλμάνων.

Τυπική συμπεριφορά αλλαχακμπαράκηδων μκοτζήδων και περιφερειακών αλλούτερων, που θεωρούν δικαίωμα τους να προσβάλλουν και να γελοιοποιούν τις άλλες θρησκείες αλλά τους πιάνει το πολιτισμικόν κατιτίς μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.

Γελοίοι. :lol:
Δεν θυμαμαι να προσεβαλα καποια θρησκεια, η ενσταση σου για το Ισλαμ ηταν γιατι δεν το συμπεριελαβα στις θηλυκες θεοτητες που θα προτιμουσα εγω να πει μια γυναικα πως την εσωσαν.

Ακομα δηλαδη κι οταν το αγνοησα τελειως, παλι εγκαλεστηκα για το Ισλαμ.

Οκ, λοιπον ανασκευαζω: θα θελα να εμφανιζοταν ο ΣΤΑΛΙΝ να εσωζε την αρχιλοχια εμω αντηχουσε απο τον κατακοκκινο ουρανο ο υμνος της ΕΣΣΔ σε τραπ ρεμιξ.

Ευχαριστημενη τωρα;
Σαφώς όχι, δεν μπαίνω καν στη διαδικασία επεξήγησης. Και αναφέρομαι στο μπολντ κείμενο.

Και το μόνο που αξίζει στην αντιπρόταση σου, είναι ο ύμνος της ΕΣΣΔ.

Βάλε Άγγελο, βάλε Βαλκυρία, βάλε τον Περσέα με τον Πήγασο, βάλε ό,τι θες αλλά όχι το χόμπιτ με το μουστάκι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Αύγ 2020, 22:10
Βάλε Άγγελο, βάλε Βαλκυρία, βάλε τον Περσέα με τον Πήγασο, βάλε ό,τι θες αλλά όχι το χόμπιτ με το μουστάκι.
τι ντεκαβλε που εισαι γαμωτο
Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider »

Η Πλεξίδα, ακόμα και θαύμα να έγινε, δεν έπρεπε να το διατυμπανίσει έτσι. Έπρεπε να σεβαστεί τις οικογένειες των υπολοίπων θανόντων και να το κρατήσει για τον εαυτό της ότι είδε ή σε έναν τέλος πάντων στενό οικογενειακό κύκλο.
Αλλά σε βιντεάκια που την έχω παρακολουθήσει στο Youtube δεν πρέπει αυτό το κοριτσάκι να έχει και πολύ μυαλό. Λίγο "αλαφρό" το βρίσκω.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

axilmar έγραψε: 17 Αύγ 2020, 11:18 Κλασικη περιπτωση "θαυματος": μονο ο συμμετεχων το ειδε, δεν υπαρχει κανενας τροπος να επιβεβαιωθει απο τριτους, ο συμμετεχων ηδη ειχε μεγαλη σχεση με την εκκλησια...

Χωρια βεβαια το γεγονος οτι η κοπελα ειχε βαρια καταγματα απο την πτωση...την αφησε δλδ η Παναγια να παθει καταγματα; η ολη φαση εξηγειται με το γεγονος οτι πανω στο ατυχημα η κοπελα 'ειδε' αυτα που ο εγκεφαλος της ηταν προετοιμασμενος να δει μετα απο ολη αυτην την θρησκευτικη κατηχηση που ειχε.
Δηλαδή, εαν καθίσω τώρα και αναφέρω την ιστορία φίλης μου μετά από φρικτό αυτοκινητιστικό ατύχημα δεν ξέρω τί θα λέτε οι αρνητές.
Ισχύει αυτό που λέει: δεν θα πιστέψουν και νεκροί να αναστηθούν

Είναι πολύπλοκο το θέμα θαύμα και η αποδοχή του. Ακόμη και από αυτούς τους ίδιους που το έχουν βιώσει.
Όχι μόνο ως προς την πραγματικότητα του γεγονότος αλλά και ως προς την αποδοχή του Θεού και του θελήματός Του (γενικότερα)!!!
Αναφέρθηκε παραπάνω και ο Μπίστης
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

John Brown Gun Club έγραψε: 17 Αύγ 2020, 21:45 Φοβαμαι πως δεν με εχεις καταλαβει καθολου: ειμαι με την πλευρα που κοιταει αυτα που ενωνουν, οχι αυτα που χωριζουν. Τα ανταγωνιστικα διπολα μου φαινονται αντιπαραγωγικα, υπαρχουν περισσοτερα κοινα απο οτι διαφορες μεταξυ οσων μας παρουσιαζονται ως αντιθετα.
κοινα μεταξυ 2 πραματων συνεπαγεται νομοτελειακα διαφορες με ενα τριτο

δεν τη γλυτωνετε τοσο ευκολα
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

lonelyrider έγραψε: 17 Αύγ 2020, 23:11 Η Πλεξίδα, ακόμα και θαύμα να έγινε, δεν έπρεπε να το διατυμπανίσει έτσι. Έπρεπε να σεβαστεί τις οικογένειες των υπολοίπων θανόντων και να το κρατήσει για τον εαυτό της ότι είδε ή σε έναν τέλος πάντων στενό οικογενειακό κύκλο.
Αλλά σε βιντεάκια που την έχω παρακολουθήσει στο Youtube δεν πρέπει αυτό το κοριτσάκι να έχει και πολύ μυαλό. Λίγο "αλαφρό" το βρίσκω.
Να μια αξιοσεβαστη και νηφαλια αποψη. Να προσθεσω πως οι ενστασεις που προεβαλλα ειχαν να κανουν με οσους την ωθουν και κινουν αυτην την προβολη. Οσο για την ιδια ας ειμαστε επιεικεις, τρυματιστηκε σοβαρα και κλονιστηκε σφοδρα. Ακομα και οι καλυτεροι λυγιζουν με πολυ λιγοτερα.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Yochanan έγραψε: 18 Αύγ 2020, 01:12
John Brown Gun Club έγραψε: 17 Αύγ 2020, 21:45 Φοβαμαι πως δεν με εχεις καταλαβει καθολου: ειμαι με την πλευρα που κοιταει αυτα που ενωνουν, οχι αυτα που χωριζουν. Τα ανταγωνιστικα διπολα μου φαινονται αντιπαραγωγικα, υπαρχουν περισσοτερα κοινα απο οτι διαφορες μεταξυ οσων μας παρουσιαζονται ως αντιθετα.
κοινα μεταξυ 2 πραματων συνεπαγεται νομοτελειακα διαφορες με ενα τριτο

δεν τη γλυτωνετε τοσο ευκολα
Φυσικα, αλλα και ομοιοτητες επισης. Το σημαντικο ειναι η θεληση να δημιουργεις γεφυρες, οχι να ορθωνεις τειχη.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Λοξίας έγραψε: 16 Αύγ 2020, 11:33 Αν και δεν είχα σκοπό να εμπλακώ σε θρησκευτικές (και ανούσιες) αντεγκλήσεις, την δική μου οπτική μόνον θα γράψω (και δεν θα συνεχίσω).

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με John Brown Gun Club και Ασέβαστος

Στύγιος και Κόκκορας
Κουλάρετε λίγο ρε σεις. Πιστοί είστε και σεβαστόν, αλλά μην κάνετε σαν 90χρονες γιαγιούλες...
Είναι λυπηρό, άνθρωποι μορφωμένοι, να γίνονται εύπιστοι σαν ηλικιωμένες γριούλες, λόγω της ένθερμης πίστης τους.

Δηλαδή δεν σας περνάει καθόλου από το μυαλό ότι μπορεί και να προσβάλλετε το θείον, αποδεχόμενοι πως η Παναγία λειτούργησε σαν φτηνιάρικη χρηματομεσίτρια, απαιτώντας να της δωθεί το πεντόλιρο για την μεσολάβησή της;
Και μιας και, ως φαίνεται, δεν είχε και πολλή εμπιστοσύνη στον Πουλιούδη, "προειδοποίησε" την γυναίκα του να μην το ξεχάσει...

Όλο αυτό, δεν σας δείχνει πως είναι μια κατασκευασμένη ιστορία, από τις δεκάδες παρόμοιες που κυκλοφόρησαν μετά την νίκη επί των Ιταλών, ώστε να αποδωθεί νίκη μας στην επεμβατική βοήθεια της Παναγίας;
οχι μονο για να αποδωθει η νικη μας στην παναγια. ο βασικος λογος ειναι να πεσουν τιποτα πεντολιρα στην εκκλησια, απο οσους αλλους τυχον σωθηκαν η και οσους θελουν να σωθουν.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

John Brown Gun Club έγραψε: 16 Αύγ 2020, 11:37

η ιστορια με τους Ιταλους κανει μπαμ απο χιλιομετρο πως την σκαρφιστηκαν καλογεροι για να ωθησουν τον κοσμο σε δωρεες.
ουτε καν τη σκαρφιστηκαν. η ιστορια αυτη παιζει να κυκλοφορει στα κιταπια τους εδω και καναδυο χιλιετιες, και καθενας την αντιγραφει απο καποιον προηγουμενο αλλαζοντας τοπο και ονομα. δεν μπηκαν καν στον κοπο να αλλαξουν εστω τα οπλα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

under έγραψε: 16 Αύγ 2020, 11:54
Λοξίας έγραψε: 16 Αύγ 2020, 11:33 Δηλαδή δεν σας περνάει καθόλου από το μυαλό ότι μπορεί και να προσβάλλετε το θείον, αποδεχόμενοι πως η Παναγία λειτούργησε σαν φτηνιάρικη χρηματομεσίτρια, απαιτώντας να της δωθεί το πεντόλιρο για την μεσολάβησή της;
Οχι,δεν μας περναει απο το μυαλο.
Ο λαος μας ελεγε μην ταξεις σε αγιο κερι και σε παιδι κουλουρι.
Και δεν το ελεγε για να κοροιδεψει τους αγιους αφου ειμαστε διαχρονικα ευσεβης λαος.
ευσεβεια ειναι να κανεις οικονομικο νταραβερι με το υπερφυσικο;

εμενα αν μου λεγανε σωσε με και θα σου δωκω πεντολιρο, θα το θεωρουσα προσβολη, ασεβεια. αν μπορουσα να σωσω ας πουμε εναν ναυαγο θα το εκανα επειδη ειμαι καλος ανθρωπος, αν το εκανα μονο μετα απο οικονομικη συμφωνια, θα ημουν καθικι. και αν ο ναυαγος μου προτεινε να με πληρωσει θα ηταν ασεβεια.

δεν αξιζει κανενας σεβασμος στην παναγια, αν ξηγηθηκε ετσι οπως λεει η ιστορια.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

under έγραψε: 16 Αύγ 2020, 15:49
Αυτο που εσυ ονομαζεις χρηματικη συναλλαγη (λες και εχει αναγκη μια αποκοσμη οντοτητα το Χ υλικο αγαθο) ο ευσεβης διαχρονικα ελληνικος λαος το ονομαζει ενδειξη ευγνωμοσυνης και αποδειξη πιστεως.
που κατεληξε το πεντολιρο; στην αποκοσμη οντοτητα, η στην τσεπη αυτου που εβγαλε την ιστορια;

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Ασέβαστος έγραψε: 18 Αύγ 2020, 08:46 ευσεβεια ειναι να κανεις οικονομικο νταραβερι με το υπερφυσικο;

εμενα αν μου λεγανε σωσε με και θα σου δωκω πεντολιρο, θα το θεωρουσα προσβολη, ασεβεια. αν μπορουσα να σωσω ας πουμε εναν ναυαγο θα το εκανα επειδη ειμαι καλος ανθρωπος, αν το εκανα μονο μετα απο οικονομικη συμφωνια, θα ημουν καθικι. και αν ο ναυαγος μου προτεινε να με πληρωσει θα ηταν ασεβεια.

δεν αξιζει κανενας σεβασμος στην παναγια, αν ξηγηθηκε ετσι οπως λεει η ιστορια.
Επαναλαμβανεις το επιχειρημα της πουτσας.
Νταλαβερι με το υπερφυσικο γινεται ; Εχει αναγκη το υπερφυσικο ενα πεντολιρο ;
Το ταμα ειναι ομολογια πιστεως : Εσυ με βοηθησες και εγω το αναγνωριζω με το πεντολιρο γιατι το πεντολιρο ειναι κατι πολυτιμο για εμενα.
Ο αλλος που δεν εχει πεντολιρο ταζει να ανεβαινει γονατιστος μεχρι το ναο της ευαγγελιστριας στην Τηνο καθε χρονο.
Ανταποδιδω το καλο που μου εκανες με ενα τροπο ταπεινωσης που δειχνει οτι ως θνητος ειμαι στα χερια σου και που ομολογει την πιστη μου σε σενα.
Οσο για το σεβασμο,εσυ δεν θα τον εδειχνες ετσι κι αλλιως.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 17 Αύγ 2020, 00:03 Πρόσεξε. Η περίπτωση της θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μήνυμα από τον Κύριο για το πώς δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα θαύματα.
κοτζαμ κυριος, με υπερφυσικες δυνατοτητες θαυματων, δεν μπορει να βρει εναν τροπο να στελνει μυνηματα με σαφηνεια;

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”