δεν μετράει αυτό, όλοι ξέραμε ότι είναι μέτρο για μικρά παιδιά, απλά μας άρεσε να θυμόμαστε παλιές καλές εποχές που ρωτούσαμε τον μπαμπά πριν βγούμε.EKPLIKTIKOS έγραψε: 17 Αύγ 2020, 17:13Εννοείς εκτος απο το γεγονός οτι οποιος έβγαινε από το σπίτι έπρεπε να ενημερώνει επώνυμα με sms τις αρχές για το που μένει και ακριβως που παει;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τεστ για covid-19 και προσωπικά δεδομένα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Τεστ για covid-19 και προσωπικά δεδομένα
Ναι, θα επιμείνω ότι δεν είναι το ίδιο. Πρώτον, επειδή επιτρεπόταν η μετακίνηση προς και από χώρους άμεσης ανάγκης (σ/μ, φαρμακεία κλπ) δεύτερον, επειδή η ψυχαγωγία (περίπατος/άθληση) αφορούσε σε κοντινές αποστάσεις και τρίτον επειδή δεν έπαιζαν κοινωνικές και φιλικές συναντήσεις σε σπίτια ή χώρους διασκέδασης στο κόνσεπτ. Τη διεύθυνση, τα τηλέφωνα κλπ τα ξέρουν ούτως ή άλλως.EKPLIKTIKOS έγραψε: 17 Αύγ 2020, 17:13Εννοείς εκτος απο το γεγονός οτι οποιος έβγαινε από το σπίτι έπρεπε να ενημερώνει επώνυμα με sms τις αρχές για το που μένει και ακριβως που παει;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
κυρίως όμως γιατί αν εστελνες ¨πάω να κολλήσω τους πάντες κονβιτ, και να βάλω μια βόμβα στο μαξίμου", δεν θα σε ενοχλούσε κανείς.
Γενικά αν έδινε χατζιλικι και συμβουλές να μην αφήσεις την κοπέλα σου έγκυο, θα ήταν αλήθεια τέλειο.
Γενικά αν έδινε χατζιλικι και συμβουλές να μην αφήσεις την κοπέλα σου έγκυο, θα ήταν αλήθεια τέλειο.
Μα το θέμα αφορά στον έλεγχο όλων των εργαζόμενων του οποιουδήποτε χώρου.talaipwros έγραψε: 17 Αύγ 2020, 17:18Δεν τίθεται ζήτημα να υπερισχύσει η κοινοτική οδηγία οταν υπάρχει λογος υγείας, αρκεί να μην υπάρχει παραλογη διάκριση (π.χ κανουμε έλεγχο σε οσους το επώνυμο ξεκιναει απο Τσι. Αυτο ναι, θα ηταν παρανομο)ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Αύγ 2020, 17:16 Και για να το κάνω πιο σαφές. Ναι, μέχρι σήμερα ήταν σύνηθες τόσο να γίνονται τεστ όσο και να δίνεται αναφορά για τις μετακινήσεις και επαφές του κάθε κρούσματος.
Αλλά επίσης, δεν έχει καταγραφεί κάποια άρνηση για τεστ ή παροχή πληροφοριών λόγω προσωπικών δεδομένων με νομική υποστήριξη.
Μπορεί ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, από τη στιγμή που έρχεται σε επαφή με συναδέλφους ή κοινό, να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε συνολικό ή δειγματοληπτικό έλεγχο, επικαλούμενος καταπάτηση προσωπικών δεδομένων;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
βρε γαλή αλήθεια ρωτάς; Σου παίρνουν αίμα, πρέπει να προνοήσουν να βγάλουν ενα φεκ, τι συζητάμε;ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Αύγ 2020, 17:46 Μα το θέμα αφορά στον έλεγχο όλων των εργαζόμενων του οποιουδήποτε χώρου.
Μπορεί ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, από τη στιγμή που έρχεται σε επαφή με συναδέλφους ή κοινό, να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε συνολικό ή δειγματοληπτικό έλεγχο, επικαλούμενος καταπάτηση προσωπικών δεδομένων;
Πάντως παιδιά στην πράξη, αν κάποιος πάει σε ένα νοσοκομείο σήμερα επισκέπτης, θα του πάρουν την θερμοκρασία με ενα θερμομετράκι κινέζικο υπέρυθρων, και αυτά, ούτε το όνομα δεν κρατάνε.
δηλαδή αλήθεια, υπάρχει καλύτερο μέρος για να κάνεις δειγματοληπτικό έλεγχο από ένα νοσοκομείο, το οποίο επισκέπτεται κάποιος σαν συνοδός κλπ; Πάει το βουνό στον μωάμεθ, και εκείνος του μετράει την θερμοκρασία.
δηλαδή αλήθεια, υπάρχει καλύτερο μέρος για να κάνεις δειγματοληπτικό έλεγχο από ένα νοσοκομείο, το οποίο επισκέπτεται κάποιος σαν συνοδός κλπ; Πάει το βουνό στον μωάμεθ, και εκείνος του μετράει την θερμοκρασία.
Κανενα τεστ δεν γινεται χωρις την συναινεση του εξεταζομενου. Αυτο σημαινει οτι δεν θα του γινει με την επιβολη βιας, αν θελει, θα υποβληθει. Η επιλογη του θα εχει ομως τις αναλογες συνεπειες δεν θα μπορει να εισελθει στον χωρο εργασιας του. Απο την στιγμη που τα αποτελεσματα καταγραφονται και αρχειοθετουνται υπαγονται στον νομο των προσωπικων δεδομενων. Η παραβιαση της αυτοδιαθεσης του ατομου εξισορροπειται απο την Αρχη της Αναλογικοτητας.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Αύγ 2020, 14:45 Άκουσα πριν λίγο στην ΕΡΤ έναν εργατολόγο (Καρούζος είναι το όνομα του) να λέει ότι ανεξαρτήτως της ιατρικής εγκυρότητας του τεστ, αυτό μπορεί να γίνεται μόνον κατόπιν συναίνεσης του εργαζόμενου και ότι γενικώς οι οποιεσδήποτε διευκρινήσεις για το που πήγε και σε ποιες εκδηλώσεις ήταν παρών, είναι παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.
Ξέρει κάποιος τι ακριβώς ισχύει γι' αυτό το θέμα;
Υπάρχει δυνατότητα άρνησης του τεστ ανεξαρτήτως του χώρου που κινείται ή εργάζεται κάποιος;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- hellegennes
Ναι, αλλά για τον περιορισμό των μετακινήσεων υπάρχει σχετική διάταξη στο σύνταγμα που τον επιτρέπει για υγειονομικούς λόγους. Το σύνταγμα δεν επιτρέπει κατάλυση άλλων ελευθεριών ή δικαιωμάτων.EKPLIKTIKOS έγραψε: 17 Αύγ 2020, 17:07 Δε νομίζω οτι τίθεται θέμα από τη στιγμή που μιλάμε για πανδημία και δημόσια υγεία. Αυτό δεν ήταν και το σκεπτικό για τη νομιμότητα του λοκνταουν;
Αυτό δεν είναι κατάλυση προσωπικών δεδομένων. Το κράτος κήρυξε απαγόρευση μετακινήσεων και αυτό συνταγματικά μπορεί να το κάνει. Έδωσε όμως την δυνατότητα να μετακινηθείς για κάποιους ορισμένους λόγους και εκεί αποτελεί επιλογή σου και άρα το να δώσεις τα στοιχεία σου (υπόψη, σε ένα αυτόματο σύστημα) δεν είναι αντίθετο στον νόμο. Εξάλλου δεν έδινες κάποια πληροφορία που δεν είσαι έτσι κι αλλιώς υποχρεωμένος να παρέχεις στο κράτος, δηλαδή ονοματεπώνυμο, πού μένεις και το κινητό σου.EKPLIKTIKOS έγραψε: 17 Αύγ 2020, 17:13 Εννοείς εκτος απο το γεγονός οτι οποιος έβγαινε από το σπίτι έπρεπε να ενημερώνει επώνυμα με sms τις αρχές για το που μένει και ακριβως που παει;
Θα ήταν παράνομο να σου ζητούσε ίσως να του αποκαλύψεις πού ακριβώς πας, όπως λες, αλλά δεν ζητούσε τέτοιο πράγμα το SMS.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν έχει σημασία αν μπορείς να το αρνηθείς, διότι αν η συνέπεια είναι να σου απαγορευτεί η εργασία, παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας. Είτε το ένα είτε το άλλο δικαίωμα παραβιάζεται. Εγώ στην πραγματικότητα δεν βλέπω τρόπο να παρακαμφθεί το σύνταγμα σ' αυτήν την περίπτωση.paul25 έγραψε: 17 Αύγ 2020, 22:32 Κανενα τεστ δεν γινεται χωρις την συναινεση του εξεταζομενου. Αυτο σημαινει οτι δεν θα του γινει με την επιβολη βιας, αν θελει, θα υποβληθει. Η επιλογη του θα εχει ομως τις αναλογες συνεπειες δεν θα μπορει να εισελθει στον χωρο εργασιας του.
Btw, κάτι αισχρό που μου είπε πελάτισσά μου νοσηλεύτρια: γύρισε από διακοπές και έπρεπε να της κάνουν τεστ. Αν την έβρισκαν θετική, 14 μέρες καραντίνα. Απλήρωτες 14 μέρες καραντίνα, γιατί είναι συμβασιούχα, όχι μόνιμη. Για να πληρωθεί αυτά τα λεφτά θα πρέπει να κάνει αίτηση και να τα πάρει κάποια στιγμή στο μέλλον (στο όχι και τόσο εγγύς, υποψιάζομαι, με βάση την παρούσα οικονομική κατάσταση). Τελικά ήταν τυχερή, βγήκε αρνητικό. Αλλιώς θα έτρωγε αέρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- EKPLIKTIKOS
Και πιστοποιητικό υγείας μπορείς να αρνηθείς αλλα ξέχνα τη δουλειά όπου προβλέπεται, και εξετάσεις απο γιατρούς για δίπλωμα το ίδιο, και εξετάσεις απο δερματολόγο για πισινα, και εξετάσεις απο παθολόγο για γυμναστήριο κ ουκ εστιν αριθμός.hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2020, 23:03Δεν έχει σημασία αν μπορείς να το αρνηθείς, διότι αν η συνέπεια είναι να σου απαγορευτεί η εργασία, παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας. Είτε το ένα είτε το άλλο δικαίωμα παραβιάζεται. Εγώ στην πραγματικότητα δεν βλέπω τρόπο να παρακαμφθεί το σύνταγμα σ' αυτήν την περίπτωση.paul25 έγραψε: 17 Αύγ 2020, 22:32 Κανενα τεστ δεν γινεται χωρις την συναινεση του εξεταζομενου. Αυτο σημαινει οτι δεν θα του γινει με την επιβολη βιας, αν θελει, θα υποβληθει. Η επιλογη του θα εχει ομως τις αναλογες συνεπειες δεν θα μπορει να εισελθει στον χωρο εργασιας του.
- hellegennes
Αυτά τα προβλέπει ο νόμος για να συνάψεις σύμβαση. Ακόμα όμως και να μην τα προέβλεπε νόμος, η σύμβαση εργασίας είναι σαν οποιοδήποτε συμβόλαιο. Μπορεί να σου ζητάει πράγματα που αφορούν προσωπικά δεδομένα ή πράξεις που μπορεί να μην γουστάρεις. Εκεί το αποδέχεσαι ή όχι. Δεν μπορεί όμως να αλλάξει τους όρους της σύμβασης αναδρομικά και να ζητάς πράγματα που δεν αποδέχτηκες όταν προσλήφθηκες.EKPLIKTIKOS έγραψε: 17 Αύγ 2020, 23:08 Και πιστοποιητικό υγείας μπορείς να αρνηθείς αλλα ξέχνα τη δουλειά όπου προβλέπεται, και εξετάσεις απο γιατρούς για δίπλωμα το ίδιο, και εξετάσεις απο δερματολόγο για πισινα, και εξετάσεις απο παθολόγο για γυμναστήριο κ ουκ εστιν αριθμός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Εμπεδοκλής
Ούτε ψέματα δεν ξέρετε να πείτε. Ακούτε τους πολιτικούς και αδυνατείτε να πιστέψετε ότι κάποιος μπορεί να πει ψέματα...
Αλήθεια τώρα. Υπάρχει κανείς που να συμπλήρωσε τη φόρμα πριν ταξιδέψει και να δήλωσε ότι είχε ύποπτα συμπτώματα; Και όπου σταθείς όλοι βήχουν από τα ερκοντίσιον και μόνο...
Αλήθεια τώρα. Υπάρχει κανείς που να συμπλήρωσε τη φόρμα πριν ταξιδέψει και να δήλωσε ότι είχε ύποπτα συμπτώματα; Και όπου σταθείς όλοι βήχουν από τα ερκοντίσιον και μόνο...
- EKPLIKTIKOS
Μπορεί. Και εσύ με τη σειρά σου μπορείς να καταγγείλεις τη δυσμενή μεταβολή, να αποχωρήσεις και να ζητήσεις αποζημίωσηhellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2020, 23:27
Δεν μπορεί όμως να αλλάξει τους όρους της σύμβασης αναδρομικά και να ζητάς πράγματα που δεν αποδέχτηκες όταν προσλήφθηκες.
- hellegennes
Δεν είναι μεταβολή των όρων εργασίας (π.χ. ωράριο ή αντικείμενο) αλλά των προϋποθέσεων. Αυτό είναι παράνομο.
Φυσικά μπορεί και μετά μπορείς εσύ να αποχωρήσεις και να ζητήσεις αποζημίωση. Αυτό το «μπορεί» είναι ισοδύναμο με το «μπορεί να μπει κάποιος στο σπίτι σου απρόσκλητος και να αφαιρέσει αντικείμενα». Δηλαδή μπορεί = είναι πρακτικά εφικτό, όχι = νόμιμο.
Φυσικά μπορεί και μετά μπορείς εσύ να αποχωρήσεις και να ζητήσεις αποζημίωση. Αυτό το «μπορεί» είναι ισοδύναμο με το «μπορεί να μπει κάποιος στο σπίτι σου απρόσκλητος και να αφαιρέσει αντικείμενα». Δηλαδή μπορεί = είναι πρακτικά εφικτό, όχι = νόμιμο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Φυσικα και παραβιαζονται δικαιωματα και γι'αυτο σου αναφερθηκα στην αρχη της αναλογικοτητας που επιτρεπει την κατ'εξαιρεση προσωρινη παραβιαση με αντισταθμιστικα οφελη. Δεν ειναι κατι που εκπιπτει απο την μεχρι τωρα πολιτικη που εχει ακολουθηθει στο εν λογω θεμα.hellegennes έγραψε: 17 Αύγ 2020, 23:03Δεν έχει σημασία αν μπορείς να το αρνηθείς, διότι αν η συνέπεια είναι να σου απαγορευτεί η εργασία, παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα της εργασίας. Είτε το ένα είτε το άλλο δικαίωμα παραβιάζεται. Εγώ στην πραγματικότητα δεν βλέπω τρόπο να παρακαμφθεί το σύνταγμα σ' αυτήν την περίπτωση.paul25 έγραψε: 17 Αύγ 2020, 22:32 Κανενα τεστ δεν γινεται χωρις την συναινεση του εξεταζομενου. Αυτο σημαινει οτι δεν θα του γινει με την επιβολη βιας, αν θελει, θα υποβληθει. Η επιλογη του θα εχει ομως τις αναλογες συνεπειες δεν θα μπορει να εισελθει στον χωρο εργασιας του.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 37 Απαντήσεις
- 1261 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Alex Amsterdam
-
- 223 Απαντήσεις