!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:38
Otto Weininger έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:31 Εξαιρουμένων των υγειονομικών, όντως παίζει να αγγίζει το 100% το ποσοστό όσων κάνουν εντελώς λάθος χρήση.
Αληθές. Την φοράνε πλέον αρκετοί αλλά με τσαπατσούλικο τρόπο. Ωστόσο νομίζω πως η σύσταση πλέον δεν γίνεται να μην κολλήσει ο υγιής αλλά περισσότερο για να μην μεταδώσει ο ασθενής.

Εχθές στην εκκλησία έβηχαν δυο γερόντια και την είχαν περασμένη στο χέρι. Ούτε καν σήκωσαν τον αγκώνα να καλύψουν το στόμα. Ακόμα και λάθος να την φορούσαν κάποιο κέρδος θα υπήρχε για τους γύρω σε περίπτωση που αυτοί οι 2 είχαν κορωνοϊό.
Εγώ που βλέπω πολύ κόσμο κάθε μέρα, μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανέναν να την φοράει για πάνω από μερικά δευτερόλεπτα σωστά. Δεν πέφτω από τα σύννεφα, το είπα από την πολύ αρχή ότι αν δεν είναι η δουλειά σου να φοράς μάσκα ή αν δεν είσαι καθυστερημένος Ασιάτης να την φοράς ακόμα και στον ύπνο σου και να την έχεις συνηθίσει, δεν μπορείς έτσι εύκολα να μάθεις να την χειρίζεσαι σωστά.

Υπόψη ότι η αποτελεσματικότητα της μάσκας από μόνη της θεωρείται εξαιρετικά χαμηλή, ακόμα κι αν φοριέται σωστά και τηρεί υψηλές προδιαγραφές. Αν φοριέται λάθος είναι όχι απλώς σαν να μην υπάρχει αλλά και σαφώς πιο επικίνδυνη από το να μην υπάρχει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

Planis έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:43
Otto Weininger έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:31 Εξαιρουμένων των υγειονομικών, όντως παίζει να αγγίζει το 100% το ποσοστό όσων κάνουν εντελώς λάθος χρήση.
Αληθές. Την φοράνε πλέον αρκετοί αλλά με τσαπατσούλικο τρόπο. Ωστόσο νομίζω πως η σύσταση πλέον δεν γίνεται να μην κολλήσει ο υγιής αλλά περισσότερο για να μην μεταδώσει ο ασθενής.

Εχθές στην εκκλησία έβηχαν δυο γερόντια και την είχαν περασμένη στο χέρι. Ούτε καν σήκωσαν τον αγκώνα να καλύψουν το στόμα. Ακόμα και λάθος να την φορούσαν κάποιο κέρδος θα υπήρχε για τους γύρω σε περίπτωση που αυτοί οι 2 είχαν κορωνοϊό.
Και πώς δεν θα την μεταδώσει ο ασθενής αν δεν τηρεί τα πρωτόκολλα τα οποία συνοδεύουν τη χρήση της απόλυτα;
Η χρήση της μάσκας δεν συνδέεται με το να μην κολλήσει ο υγιής, αλλά ψιλά γράμματα ακόμα και σήμερα μετά από τόσο καιρό.

Τα πρωτόκολλα είναι βαριά λέξη και τους τρομάζεις. Ρώτησέ τους αν ακολουθούν ΕΣΤΩ αυτά που λέει το σποτάκι της τηλεόρασης. Θα τρομάξεις εσύ μετά.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:46
Arisvilla έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:40
hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:38

Σοκολάτες τρως;
Γιατί θες να μου πουλήσεις από το μπακάλικο?
Όχι, θέλω να σε ρωτήσω πώς νιώθεις με την συνείδησή σου ξέροντας ότι τους κόκκους κακάο που περιέχει τούς μάζεψαν απλήρωτοι ανήλικοι εργάτες, που χαλαρά πεθαίνουν από τις κακουχίες και πριν ενηλικιωθούν. Πώς μπορείς να είσαι τόσο κυνικός;

Πώς μπορείς να παίρνεις το αυτοκίνητό σου κάθε μέρα και να μην διαδηλώνεις ενάντια στην χρήση τους, όταν ξέρεις πως συνέπεια της μηχανοκίνησης είναι τα τροχαία δυστυχήματα;

Θέλω να μάθω δηλαδή από πού προκύπτει αυτή η ιδιαίτερη ευαισθησία για έναν ιό, τόση ώστε να δικαιολογεί να διαλυθεί τελείως η ομαλή λειτουργία ενός κράτους (και κατά συνέπεια να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, να πεθάνει κόσμος, κτλ).
100% πολιτικά κριτήρια.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

ethereal έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:51
Planis έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:43

Και πώς δεν θα την μεταδώσει ο ασθενής αν δεν τηρεί τα πρωτόκολλα τα οποία συνοδεύουν τη χρήση της απόλυτα;
Η χρήση της μάσκας δεν συνδέεται με το να μην κολλήσει ο υγιής, αλλά ψιλά γράμματα ακόμα και σήμερα μετά από τόσο καιρό.

Τα πρωτόκολλα είναι βαριά λέξη και τους τρομάζεις. Ρώτησέ τους αν ακολουθούν ΕΣΤΩ αυτά που λέει το σποτάκι της τηλεόρασης. Θα τρομάξεις εσύ μετά.
Προσπαθώ να καταλάβω ποια είναι ακριβώς η διαφορά στο «να μην κολλήσει ο υγιής» και στο «να μην μεταδώσει ο ασθενής». Για το ίδιο πράγμα δεν μιλάμε; Αδυνατώ να κατανοήσω τον διαχωρισμό και θα ήθελα πολύ κάποιος να με διαφωτίσει αν μπορεί.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Σοκολάτες τρως;
Όχι, θέλω να σε ρωτήσω πώς νιώθεις με την συνείδησή σου ξέροντας ότι τους κόκκους κακάο που περιέχει τούς μάζεψαν απλήρωτοι ανήλικοι εργάτες, που χαλαρά πεθαίνουν από τις κακουχίες και πριν ενηλικιωθούν. Πώς μπορείς να είσαι τόσο κυνικός;

Πώς μπορείς να παίρνεις το αυτοκίνητό σου κάθε μέρα και να μην διαδηλώνεις ενάντια στην χρήση τους, όταν ξέρεις πως συνέπεια της μηχανοκίνησης είναι τα τροχαία δυστυχήματα;

Θέλω να μάθω δηλαδή από πού προκύπτει αυτή η ιδιαίτερη ευαισθησία για έναν ιό, τόση ώστε να δικαιολογεί να διαλυθεί τελείως η ομαλή λειτουργία ενός κράτους (και κατά συνέπεια να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, να πεθάνει κόσμος, κτλ).
Aχα μάλιστα. Τώρα σε έπιασαν οι ευαισθησίες για τους εργάτες. Οταν έκανε το δίμηνο καθολικό λοκ νταουν ο κούλης σου τότε ήταν ο ηγέτης που έβαζε πάνω από ολα τη δημόσια υγεια. Ακου φιλαράκι εγώ ποτε δεν έκανα κωλοτούμπα στο θεμα κοβιντ σαν και εσας. Και ποτέ φυσικά δεν είπα να διαλυθεί η ομαλή λειτουργία του κράτους και να κλείσουν εργοστάσια (που ούτε επί λοκ ντάουν δεν έγινε αυτό που λες) Αλλά τώρα που ο ηγέτης σας που έβαζε πάνω από όλα τη δημόσια υγεία φαίνεται να τα γυρίζει (δεν είμαι σίγουρος για αυτό βέβαια) αλλάζετε θέση. Αν κάνει πάλι λοκ ντάουν πάλι θα αλλάξεις θέση και θα γράφεις τι καλά κάνει τώρα ο Κούλης και σώζει ζωές αφού οι ανεύθυνοι έλληνες δεν τηρούσαν τα μέτρα.
Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς »

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:50

Εγώ που βλέπω πολύ κόσμο κάθε μέρα, μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανέναν να την φοράει για πάνω από μερικά δευτερόλεπτα σωστά. Δεν πέφτω από τα σύννεφα, το είπα από την πολύ αρχή ότι αν δεν είναι η δουλειά σου να φοράς μάσκα ή αν δεν είσαι καθυστερημένος Ασιάτης να την φοράς ακόμα και στον ύπνο σου και να την έχεις συνηθίσει, δεν μπορείς έτσι εύκολα να μάθεις να την χειρίζεσαι σωστά.

Υπόψη ότι η αποτελεσματικότητα της μάσκας από μόνη της θεωρείται εξαιρετικά χαμηλή, ακόμα κι αν φοριέται σωστά και τηρεί υψηλές προδιαγραφές. Αν φοριέται λάθος είναι όχι απλώς σαν να μην υπάρχει αλλά και σαφώς πιο επικίνδυνη από το να μην υπάρχει.
Άσε να τα λέω εγώ που είμαι περίεργος. Εσύ είσαι "χρωματισμένος" και δεν θα σε πιστέψουν.

Να επισημάνουμε ακόμα δυο πράγματα.

Το θέμα μάσκα αναζωπυρώθηκε όταν τα παγκόσμια αποθέματα και η παραγωγή μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στην τρομακτική ζήτηση. Μέχρι τότε, οι περισπούδαστοι επιστήμονες, κρατούσαν μια μάλλον αρνητική στάση όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί και εδώ μέσα.

Το θέμα μάσκα, από όλα τα "μέτρα" είναι το μόνο ουσιαστικά απλό, μετρήσιμο και, κυρίως, παρατηρήσιμο, από τον κοινωνικό περίγυρο. Παρ' όλο που αποτελεί το μικρότερης ισχύος όπλο απέναντι σε μια πανδημία, έχει πεταχτεί μέσω των ΜΜΕ φυσικά ως μπαλάκι στον κόσμο για νά 'χει να ασχολείται και για νά 'χουν και κάποιοι άλλοι να τον κατακρίνουν όταν τα πλέον σοβαρότερα μέτρα ίσως δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ethereal έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:43
Το εχθρικό και το παράξενο που νιώθει ότι οφείλει να πολεμήσει είναι μια στρεβλή αντανάκλαση του ίδιου του εαυτού του. Δεν είναι κόκκινος, είναι μπλε. Δεν είναι μπλε, είναι πράσινος. Και αυτό το ανάγει σε ύψιστο χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του.

Ταυτόχρονα, τούτη τη στιγμή, το πραγματικά εχθρικό και παράξενο προς την ανθρώπινη φύση δεν είναι φυσικά ο ιός.
Είναι η απόφαση να πορευτεί ο πλανήτης φασκιωμένος και απομονωμένος (σωστά μέχρι εναν βαθμό), αλλά που βρίσκει τους ίδιους ανθρώπους σχεδόν να πανηγυρίζουν και να προσφέρονται ως "τοποτηρητές" των μέτρων στο διηνεκές, ει δυνατόν. Απεμπολούν την ίδια την αγελαία κοινωνική φύση του ανθρώπινου είδους για χάρη μιας αμφίβολης έκβασης ενός παγκόσμιου γεγονότος, χωρίς καν να ενδιαφέρονται για τις αιτίες του, τους υπαιτίους και το πλαίσιο μέσα απ' το οποίο προκύπτουν σιγά σιγά "λύσεις" και "νέες πραγματικότητες".
Πολύ μου άρεσε το μπολνταρισμένο. Ναι ρε έτσι είναι. Πλην όμως ο εαυτός έχει ένα βάρος. Μπορεί να ξέρουμε ότι το ιδανικό είναι η αυταπάρνηση, ότι είναι ανώτερο πράγμα. Πάντα θεωρούμε πιο έγκυρο κάτι που δεν περιέχει προσωπικά πάθη. Αλλά όση σημασία και να μην έχει για μας η φάση του άλλου, γι αυτόν έχει βαρύτητα και τον τραβάει εκεί.

Λες λοιπόν ότι πρέπει να πάμε κάπως σαν τη Σουηδία;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Σοκολάτες τρως;

Μαθαίνεις λοιπόν να ψάχνεις τον τρόπο παραγωγής και αποφασίζεις. Δεν παίρνεις μπεμβέ και μερσεντές (καραβλαχοψωνάρα) (όχι εσύ) που ξέρεςι ότι ζουν φαντάσματα εβραίων αιχμαλώτων εκεί μέσα. Οι σοκολάτες δεν γίνονται από κακάο που έχουν μαζέψει παιδιά. που παίζουν τέτοιες συνθήκες δουλείας σήμερα;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Arisvilla έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:58

Aχα μάλιστα. Τώρα σε έπιασαν οι ευαισθησίες για τους εργάτες. Οταν έκανε το δίμηνο καθολικό λοκ νταουν ο κούλης σου τότε ήταν ο ηγέτης που έβαζε πάνω από ολα τη δημόσια υγεια. Ακου φιλαράκι εγώ ποτε δεν έκανα κωλοτούμπα στο θεμα κοβιντ σαν και εσας. Και ποτέ φυσικά δεν είπα να διαλυθεί η ομαλή λειτουργία του κράτους και να κλείσουν εργοστάσια (που ούτε επί λοκ ντάουν δεν έγινε αυτό που λες) Αλλά τώρα που ο ηγέτης σας που έβαζε πάνω από όλα τη δημόσια υγεία φαίνεται να τα γυρίζει (δεν είμαι σίγουρος για αυτό βέβαια) αλλάζετε θέση. Αν κάνει πάλι λοκ ντάουν πάλι θα αλλάξεις θέση και θα γράφεις τι καλά κάνει τώρα ο Κούλης και σώζει ζωές αφού οι ανεύθυνοι έλληνες δεν τηρούσαν τα μέτρα.
Σου φαίνεται να συμφωνώ με ό,τι λέει η κυβέρνηση;

Και δεν απάντησες στις ερωτήσεις μου. Γιατί είναι πιο κυνικό να πεις «ο τουρισμός πρέπει να δουλέψει ακόμα κι αν πεθάνουν 100 υπερήλικες» από το «τα αυτοκίνητα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν κι ας πεθαίνουν 700 άτομα τον χρόνο, όλων των ηλικιών»;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Ιδού τα αποτελέσματα του οριενταλισμου.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

ethereal έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:59

Άσε να τα λέω εγώ που είμαι περίεργος. Εσύ είσαι "χρωματισμένος" και δεν θα σε πιστέψουν.

Να επισημάνουμε ακόμα δυο πράγματα.

Το θέμα μάσκα αναζωπυρώθηκε όταν τα παγκόσμια αποθέματα και η παραγωγή μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στην τρομακτική ζήτηση. Μέχρι τότε, οι περισπούδαστοι επιστήμονες, κρατούσαν μια μάλλον αρνητική στάση όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί και εδώ μέσα.

Το θέμα μάσκα, από όλα τα "μέτρα" είναι το μόνο ουσιαστικά απλό, μετρήσιμο και, κυρίως, παρατηρήσιμο, από τον κοινωνικό περίγυρο. Παρ' όλο που αποτελεί το μικρότερης ισχύος όπλο απέναντι σε μια πανδημία, έχει πεταχτεί μέσω των ΜΜΕ φυσικά ως μπαλάκι στον κόσμο για νά 'χει να ασχολείται και για νά 'χουν και κάποιοι άλλοι να τον κατακρίνουν όταν τα πλέον σοβαρότερα μέτρα ίσως δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα.
Νομίζω ότι τα είπες όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο... :goodpost:
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Otto Weininger έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:23
hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:21
foscilis έγραψε: 16 Αύγ 2020, 14:40

Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι αξίζει να πεθάνουν άνθρωποι για να δουλεψει το μαγαζί μου
Κανείς δεν ισχυρίζεται τέτοιο πράγμα. Αυτό που λες είναι μια μαλακισμένη σοφιστεία.

Να πω κι εγώ ότι εσύ ισχυρίζεσαι πως αξίζει να πεθάνουν άνθρωποι για να μπορείς να μετακινείσαι γρηγορότερα στην δουλειά σου, αφού το ξέρεις πολύ καλά ότι αναπόφευκτη συνέπεια της μετακίνησης με μηχανοκίνητα οχήματα είναι θάνατοι στον δρόμο.
Θα τσακωνεστε με τον φοσιλις μέχρι να περάσει η πανδημία; :lol:
Αυτός τσακώνεται.

Εγώ δείχνω έλεος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Χαοτικός έγραψε: 17 Αύγ 2020, 00:05 Οι σοκολάτες δεν γίνονται από κακάο που έχουν μαζέψει παιδιά. που παίζουν τέτοιες συνθήκες δουλείας σήμερα;
Hello!!!!

https://en.wikipedia.org/wiki/Child_lab ... production
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 17 Αύγ 2020, 00:14
Otto Weininger έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:23
hellegennes έγραψε: 16 Αύγ 2020, 23:21

Κανείς δεν ισχυρίζεται τέτοιο πράγμα. Αυτό που λες είναι μια μαλακισμένη σοφιστεία.

Να πω κι εγώ ότι εσύ ισχυρίζεσαι πως αξίζει να πεθάνουν άνθρωποι για να μπορείς να μετακινείσαι γρηγορότερα στην δουλειά σου, αφού το ξέρεις πολύ καλά ότι αναπόφευκτη συνέπεια της μετακίνησης με μηχανοκίνητα οχήματα είναι θάνατοι στον δρόμο.
Θα τσακωνεστε με τον φοσιλις μέχρι να περάσει η πανδημία; :lol:
Αυτός τσακώνεται.

Εγώ δείχνω έλεος.
Δεν τσακώνομαι με κάποιον. Καταδεικνύω τα (σφ)άλματα λογικής στην χοντροκομμένη συλλογιστική σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”