Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
ναι, μάλλον ήθελαν να τονίσουν ότι πλήττει και τους νέους και τους ξέφυγε.
Εγώ κατάλαβα πως εννοούσε ότι δεν τον κολλάνε μόνο νέοι που γενικώς αντέχουν, αλλά και ηλικιωμένοι ή ασθενικοί που θα έχουν πρόβλημα.
Μπα λάθος στη μετάφραση του φιλολόγου του πολιτικάντη είναι
Το σημερινό αφήγημα δαχτυλοδειχνει τους νέους για κάποιο λόγο και λέει 25% αυτοί
Επιμένω Παρακάτω το λέει καθαρά.
«Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Δεν πλήττει μόνο τους νέους, αλλά και τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι φοβερά επικίνδυνο αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή. Θα το τονίσουμε ξανά. Τηρείτε όλους τους κανόνες. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κοινώς "νέοι μην ξεσαλώνετε, γιατί μετά θα κολλήσετε τους γέρους σας". Μήπως εννοεί τα παιδιά του;
Arisvilla έγραψε: 12 Αύγ 2020, 19:56
Σε λίγο δεν θα μας βγάζουν που εντοπίζονται τα κρούσματα γιατί θα είναι παντού σε όλη την Ελλάδα. Το μόνο καλό από οτι είδα είναι οτι εξήλθαν 3 από ΜΕΘ για αυτό και έπεσαν οι διασωληνωμένοι (συν οι 2 θάνατοι βέβαια)
Α, δεν θα φτάσουν τους 80 σε 10 μέρες; Χάλασε το μοντέλο σου;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μια πιο πιθανή αιτία διασποράς σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι οι μαλακισμένες πορείες, μια για το BLM μια για κάθε αρχιδιά που κατέβασε η κούτρα του κάθε καμένου.
Βέβαια όλοι αυτοί που κατηγορούν κυβέρνηση ή επιχειρηματίες ή πολίτες γιατί δεν φοράνε μάσκες, ταυτόχρονα υποστήριζαν όλες αυτές τις αρχιδιές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Να προσθέσω κάπου εδώ για όσους λένε ότι έχει σημασία που δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο, ότι δεν ξέρω και κανέναν που προτίθεται να το κάνει, όσο κι αν φοβάται τον κορωνοϊό. Λογικό, γιατί ποιος θέλει να δοκιμάσει πρωτοεμφανιζόμενο εμβόλιο με κλινικές δοκιμές μερικών μηνών μόνο; Θα είχε περισσότερο νόημα εάν επρόκειτο για κάποια νόσο με μεγάλη θνησιμότητα, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες ο αριθμός των ατόμων που θα εμβολιαστούν είναι μικρός, πιθανότατα μικρότερος απ' αυτόν της γρίπης.
Οπότε, υπάρχει ή δεν υπάρχει εμβόλιο, δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι ουσιώδες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Θα πρέπει και οι καλλιτέχνες να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να κατεβάσουν το κασέ τους. Δεν γίνεται να ζητάνε 20.000 για μια συναυλία. Από που θα βγουν αυτά τα λεφτά. Αναγκάζονται οι επιχειρηματίες να βάλουν στα μαγαζιά τους περισσότερο κόσμο για να μην πτωχεύσουν. Δίνουμε ψωμί σε χιλιάδες οικογένειες
Σπύρος έγραψε: 12 Αύγ 2020, 22:52
Στα μέσα διαβάζω για 2 νέους καταγεγραμμένους θανάτους. Τι εννοεί; Εγώ καταλαβαίνω ότι το προηγούμενο 24ωρο είχαμε 2 θανάτους. Όμως, στο worldometers διαβάζω ότι είχαμε 1 χτες και 1 προχτές. Ποιο είναι το ακριβές;
edit: απ' ότι βλέπω στο worldometers η Ελλάδα έχει 2 θανάτους σήμερα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η ημέρα. Ίσως αυτό να εννοούν.
Το worldometer ενημερώνει τους μετρητές του στις 2 ώρα Ελλάδας (00:00 GMT)
Σε εστία διασποράς του κορονοϊού φαίνεται ότι εξελίχθηκε μία συναυλία που διοργανώθηκε σε beach bar της Χαλκιδικής, με τη συγκεκριμένη πληροφορία να κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.
Το απόγευμα της Τετάρτης ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η μετάδοση το κορονοϊού στον οίκου ευγηρίας με τα 35 κρούσματα έγινε από νεαρό που παραβρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, πρόκειται για την συγκεκριμένη συναυλία, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 2.000 άτομα.
Τρεις μπάρμαν που ετοίμαζαν ποτά για όλο αυτό τον κόσμο βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Το ίδιο και ένας αθλητής από επαγγελματική ομάδα ποδοσφαίρου.
Εργαζόμενος του beach bar κατήγγειλε στο thestival ότι δόθηκε γραμμή να μην μαθευτεί η ύπαρξη κρουσμάτων για να μην δυσφημιστεί η επιχείρηση. Ζητήθηκε από το προσωπικό απόλυτη εχεμύθεια όμως κάποιοι το θεώρησαν λάθος και κατήγγειλαν τα όσα έγιναν.
Την ίδια ώρα γνωστός επιχειρηματίας στον τομέα της διασκέδασης δηλώνει στο thestival: «Θα πρέπει και οι καλλιτέχνες να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να κατεβάσουν το κασέ τους. Δεν γίνεται να ζητάνε 20.000 για μια συναυλία. Από που θα βγουν αυτά τα λεφτά. Αναγκάζονται οι επιχειρηματίες να βάλουν στα μαγαζιά τους περισσότερο κόσμο για να μην πτωχεύσουν. Δίνουμε ψωμί σε χιλιάδες οικογένειες».
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
hellegennes έγραψε: 12 Αύγ 2020, 23:41
Να προσθέσω κάπου εδώ για όσους λένε ότι έχει σημασία που δεν υπάρχει ακόμα εμβόλιο, ότι δεν ξέρω και κανέναν που προτίθεται να το κάνει, όσο κι αν φοβάται τον κορωνοϊό. Λογικό, γιατί ποιος θέλει να δοκιμάσει πρωτοεμφανιζόμενο εμβόλιο με κλινικές δοκιμές μερικών μηνών μόνο; Θα είχε περισσότερο νόημα εάν επρόκειτο για κάποια νόσο με μεγάλη θνησιμότητα, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες ο αριθμός των ατόμων που θα εμβολιαστούν είναι μικρός, πιθανότατα μικρότερος απ' αυτόν της γρίπης.
Σε κοβω σε λιγο να γραφεις για τις μαγικες ιδιοτητες της υδροξυχλωροκινης.
Γιατί να γράψω μαλακίες που έχουν αποδειχθεί μαλακίες;
Τι περίεργο έχω γράψει στο παρατιθέμενο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν προκειται να κυκλοφορησει εμβολιο που να μην εχει περασει απο τους απαραιτητους ελεγχους ασφαλειας.Στην Ευρωπη τουλαχιστον,δεν αναφερομαι σε αυτο του Πουτιν.Τωρα αν θελεις να περιμενεις 10 χρονια για να εισαι σιγουρος για τις μακροχρονιες συνεπειες του δικαιωμα σου.Εν μεσω πανδημιας οι περισσοτεροι θα εμβολιαστουν και θα πουν και ενα τραγουδι λεω εγω.Ειδικα οταν ο αριθμος θυματων θα σκαρφαλωνει και δεν θα υπαρχει φως στο τουνελ.
Μέχρι τα μέσα Ιουνίου η κυβέρνηση πέτυχε απίστευτα πράγματα και ακόμα και αυτό το άνοιγμα των σχολείων έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τα μπράβο που όντως τα άξιζαν τους έκαναν να χαλαρώσουν σε υπερβολικό βαθμό και οι μετέπειτα χειρισμοί είναι μνημείο αυτοκτονικής βλακείας. Είναι απορίας άξιο πως οι ίδιοι άνθρωποι που κατάφεραν να χειριστούν εξαιρετικά την πρώτη φάση κάναν τόσες ανοησίες μαζεμένες. Εκτός και αν δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι. Αν δηλαδή έκαναν στην άκρη τους ειδικούς και πήραν αποφάσεις με πολιτικά κριτήρια.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες και αποτελεσματικές λύσεις εδώ που φτάσαμε. Ούτε lockdown μπορεί να εφαρμοστεί με τη χώρα γεμάτη τουρίστες, ούτε ημίμετρα του κλεισίματος νωρίτερα των νυκτερινών μαγαζιών θα πετύχουν κάτι. Τώρα υπάρχει επιτακτική ανάγκη να συμμορφωθούν και να βοηθήσουν οι πολίτες. Αλλά εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η χαλάρωση του Ιουνίου έκανε τους αρνητές και τους διαφόρων θεωριών ψεκασμένους να αναθαρρήσουν και τώρα δεν τους μαζεύεις με τίποτα. Μου μιλούν με ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά ότι ο ιός είναι πρόφαση και υπάρχει άλλη ατζέντα, ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν η υγεία των πολιτών, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τις νέες ηλικίες κλπ κλπ Και όλα αυτά από τα μέσα Ιουνίου που έβλεπαν τα κυβερνητικά στελέχη να κυκλοφορούν χωρίς μάσκες και να συνωστίζονται.
Εν τω μεταξύ τα διάφορα μέτρα αντιμετωπίζονται πολύ εχθρικά από τους καταστηματάρχες. Αρκετοί μου είπαν ότι θα προτιμούσαν να τους είχε κλείσει υποχρεωτικά παρά να τους αναγκάζει να λειτουργούν με τρόπο που γράφουν ζημιές.
Πραγματικά ασκήστε όσοι επιρροή έχετε σε άτομα της οικογένειας και φίλους σας να φερθούν υπεύθυνα και να επηρεάσουν με τη σειρά τους όσους μπορούν.
Να πω ότι δεν έχω πάρει σαφή απάντηση ακόμα από arisvilla, dwarven blacksmith και foscilis για το αν δέχονται να πέσει ο μισθός τους στο όριο του κατώτατου για να βοηθηθεί η οικονομία.
Γιατί κι απ' τους τρεις βλέπω μεγάλα χουβαρντιλίκια με το «η υγεία είναι πάνω απ' την οικονομία», όταν δεν αφορά τα δικά τους οικονομικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 12 Αύγ 2020, 23:41
Υποθέτω ότι όταν βγει κάτι στην αγορά θα υπάρχουν κράτη με μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς και θα το δοκιμάσουν πρώτοι. Αν φτάσουμε κι εδώ καμιά 500αριά νεκρούς ο κόσμος θα το δει πολύ διαφορετικά.