!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:48 Πούτσα ξύλο σούβλα. Με τανκ πρέπει να μπει ο μέγας χάρδα και να τους βατέψει τον αδόξαστο
Και ένα κερασάκι στην τούρτα

https://www.facebook.com/AhoyMK
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

hellegennes έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:16
nik_killthemall έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:08 3700 πρόπερσι (2017 - 2018) ΔΕΝ ήταν, γιατί στο λέει και η περσινή έκθεση του ΕΟΔΥ πως πέρυσι "Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος σε σχέση με την περσινή περίοδο 2017-2018" !! Και πράγματι προπερσι (2017-2018) Α = 54 και Β δεν εκτιμήθηκε.

Όπως και προ-προπερσι (2016 - 2017) Α = 108 και Β δεν εκτιμήθηκε.
Πρώτον, τράβα διάβασε την έκθεση του 2017, αντί να μου λες τι λέει η περσινή έκθεση και μην με παροτρύνεις να ξεστραβωθώ γιατί εσύ τώρα διαβάζεις για πρώτη φορά τις εκθέσεις ενώ εγώ τις διαβάζω κάθε χρόνο, όπως είπα από το 2009. Για να σε βοηθήσω, γιατί δεν φαίνεται να τα πας καλά στην ανάγνωση:

Κατά την εβδομάδα 51/2016 όμως, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τις 2 σταθερές αποκλίσεις (SD) από το αναμενόμενο, φτάνοντας την εβδομάδα 2/2017 να υπερβαίνει το αναμενόμενο κατά 6.4SD ή 3.686 θανάτους.

Δες το τώρα και σε γράφημα και σε σύγκριση με τον κορωνοϊό που ΕΧΕΙ εκτιμηθεί η στατιστική του απόκλιση και είναι αυτό που έχω κυκλωμένο με κόκκινο. Το έχω βάλει και μεγαλύτερο από κάτω για να το βλέπεις καλύτερα:

Εικόνα

Όχι μόνο δεν έχει καμμιά σχέση με τις κορυφές της γρίπης, που παρουσιάζουν μεγάλη σταθερή απόκλιση από την μέση θνησιμότητα (δες και του 2017, άλλη μια φορά, να την εμπεδώσεις), αλλά δεν είναι καν πάνω από την μέση θνησιμότητα η περίοδος του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Μαν πρέπει να ηρεμήσεις γιατί αντί για λιγότερες, λες περισσότερες βλακείες ... Έλεγες και σου απάνταγα σχετικά με τους πραγματικά επιβεβαιωμένους θανάτους γρίπης και τη στατιστική εκτίμηση θανάτων γρίπης, και συγκεκριμένα πως το 3000 και το 3700 δεν υπάρχει πουθενά στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ ως στατιστική εκτίμηση και πράγματι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !

Και σαν αντιλογο μου φέρνεις τι ? Πινακάκια που αφορούν την ΓΕΝΙΚΗ θνησιμότητα από όλες τις αιτίες ? Όντως στην έκθεση του ΕΟΔΥ του 2016 αναγράφεται πως
"Στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου, η θνησιμότητα από όλες της αιτίες στον Ελληνικό πληθυσμό κινήθηκε αρκετά κοντά στην αναμενόμενη για την εποχή (Διάγραμμα 7). Κατά την εβδομάδα 51/2016 όμως, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τις 2 σταθερές αποκλίσεις (SD) από το
αναμενόμενο, φτάνοντας την εβδομάδα 2/2017 να υπερβαίνει το αναμενόμενο κατά 6.4SD ή 3.686 θανάτους. Στη συνέχεια η θνησιμότητα ακολούθησε πτωτική πορεία, πέφτοντας την εβδομάδα 7/2017 κάτω από το όριο των 2 τυπικών αποκλίσεων από το αναμενόμενο. Οι θάνατοι αυτοί
αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά την ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω.
Το φαινόμενο ακολούθησετο επιδημικό κύμα της γρίπης όπως καταγράφηκε από το σύστημα παρατηρητών νοσηρότητας και την εργαστηριακή επιτήρηση. Τονίζεται ότι οι αριθμοί αυτοί αφορούν το σύνολο των θανάτων από όλες τις αιτίες· παρ' όλα αυτά ένα μεγάλο μέρος αυτής της υπερβάλλουσας θνησιμότητας (excess mortality) θεωρείται ότι σχετίζεται με την αυξημένη δραστηριότητα της γρίπης στον πληθυσμό.
Παρόμοια αυξημένη γενική θνησιμότητα κατά τη φετινή περίοδο γρίπης 2016-2017 παρατηρήθηκε στις περισσότερες από τις χώρες (Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ελβετία, Ιταλία, κλπ) που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό δίκτυο EuroMOMO"
Η λέξη κατά, αν κοίταζες το πινακάκι θα καταλάβαινες πως εννοεί ΣΕ 6.4SD ή 3.686 θανάτους ! Κοιτώντας το πινακάκι βλέπεις πως 3686 (λίγο πάνω από το 3500) είναι οι ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ θανάτοι κάθε αιτίας κατά την εβδομάδα 2/2017 και ΟΧΙ η υπέρβαση των θανάτων από τον μέσο όρο !
1.png
Η υπέρβαση από τον μέσο όρο είναι περίπου 1000-1200 θανατους, που ο ΕΟΔΥ παρατηρώντας αυτό που συνέβει στις υπόλοιπες χώρες εκείνη τη περίοδο, αποδίδει απλά το μεγαλύτερο μέρος αυτών στην γρίπη ! Άρα και πάλι μιλάμε για στατιστική εκτίμηση κοντά στο 800-1000 όπως πέρυσι !

Τα υπόλοιπα που λες για τον κορονοϊο είναι ψεκασμενιές που δεν θα κάτσω να χάσω το χρόνο μου (καλα ρε μου συγκρίνεις τη γενική θνησιμότητα από όλες τις αιτίες ΚΑΙ ΠΑΛΙ κατά τη περίοδο της καραντίνας ?? Για να μου αποδείξεις τι ? Πως ο κορονοϊος έχει μικρότερο ιμπακτ από τη γρίπη ? Μόνο την μείωση των τροχαίων κατά τη καραντίνα να βάλεις εξηγήθηκε η ψεκασμενιά που επιχειρείς).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 12 Αύγ 2020, 13:02, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

foscilis έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:13 Summer is a state of mind. Ιε γιελαδα εχιε μαγικουο ηλιου.Αν δεν θέλανε μιετρα ιε κιεβερνυσιε γιεμιες θα δουλεύαμε μια χαρά.

Εικόνα

Εικόνα
Θα μου επιτρέψεις και μια άλλη ανάγνωση.

Μετά τον χαμό στην Ιταλία, πήγαμε στην Ελλάδα για να διασκεδάσουμε σαν άνθρωποι και μόλις καταλάβαμε ότι υπάρχει επικινδυνότητα, την κάναμε με ελαφρά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

NewModelArmy έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:46 Τι στο διαολο συγκρινουμε εδω.Οσο και να το ξαναγραφουν καποιοι ΔΕΝ ειναι γριππη ο κορωνοιος.Ειναι πολυ πιο μεταδοτικος και πιο επικινδυνος,
Μόνο ο foscilis και ο obelix το γράφουν αυτό. Οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

foscilis έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:46
hellegennes έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:20 Γιατί δεν έγινε. Αποδεδειγμένα το καλοκαίρι σε όλην την Ευρώπη έπεσε η δραστηριότητα κοντά στο 0. Αν αρχίσει να ανεβαίνει σημαντικά πάλι

[img]https://i.postimg.cc/9FjpGhVN/Scre ... .png[/img]
:o :o

fuck...
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

foscilis έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:46
hellegennes έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:20 Γιατί δεν έγινε. Αποδεδειγμένα το καλοκαίρι σε όλην την Ευρώπη έπεσε η δραστηριότητα κοντά στο 0. Αν αρχίσει να ανεβαίνει σημαντικά πάλι

[img]https://i.postimg.cc/9FjpGhVN/Scre ... .png[/img]
Δεν είναι πραγματική αύξηση, απλά αυξήσανε τα τεστ, τα πραγματικά κρούσματα είναι ίδια ... εντελώς συμπτωματικά όμως οι διασωληνωμένοι 2πλασιάζονται κάθε 5 μέρες ...
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:50
foscilis έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:14 αυτά παθαίνουμε όταν χαράσσουμε πολιτική με βάση τι ΝΟΜΙΖΕΙ ότι είναι καλό για τη δουλειά του ένας μικρομεσαίος που κάθε χρόνο τη χρεωκοπεί.
Με πρόλαβες. Αυτά να τα διαβάζουνε στο διπλανό όπου η ΓΑΛΗ σκούζει για τα κοσέρ
Για τα χαλάλ έγραψα αλλά αυτά τα καταπίνεις αμάσητα, λατρεία. :g094:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

hellegennes έγραψε: 12 Αύγ 2020, 13:00
NewModelArmy έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:46 Τι στο διαολο συγκρινουμε εδω.Οσο και να το ξαναγραφουν καποιοι ΔΕΝ ειναι γριππη ο κορωνοιος.Ειναι πολυ πιο μεταδοτικος και πιο επικινδυνος,
Μόνο ο foscilis και ο obelix το γράφουν αυτό. Οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό.
Μέσω συνεχών συμψηφισμών προσπαθείς να δείξεις ότι σιγά το θέμα και σιγά τα μέτρα, δεν κάνουν και τίποτα.
Το βλέπουν όλοι, άσχετα αν σου απαντάνε μόνοι λίγοι που έχουν όρεξη.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

https://skai.gr/news/greece/asvestoxori ... o-eygirias
Είναι που δεν θα περνούσε στις ευπαθείς ομάδες.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Εχουμε πηξει στους μαλακες εδω μεσα...
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Yochanan έγραψε: 12 Αύγ 2020, 13:02
:o :o

fuck...
Της πουτανας θα γίνει τυπάκο μου. Το πρώτο κύμα θα ειναι παιδική χαρά, τώρα ο κόσμος νομίζει ότι αποκλείεται να αρρωστήσει επειδή είναι καλοκαίρι
Άβαταρ μέλους
hellegennes

nik_killthemall έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:56
hellegennes έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:16
nik_killthemall έγραψε: 12 Αύγ 2020, 12:08 3700 πρόπερσι (2017 - 2018) ΔΕΝ ήταν, γιατί στο λέει και η περσινή έκθεση του ΕΟΔΥ πως πέρυσι "Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος σε σχέση με την περσινή περίοδο 2017-2018" !! Και πράγματι προπερσι (2017-2018) Α = 54 και Β δεν εκτιμήθηκε.

Όπως και προ-προπερσι (2016 - 2017) Α = 108 και Β δεν εκτιμήθηκε.
Πρώτον, τράβα διάβασε την έκθεση του 2017, αντί να μου λες τι λέει η περσινή έκθεση και μην με παροτρύνεις να ξεστραβωθώ γιατί εσύ τώρα διαβάζεις για πρώτη φορά τις εκθέσεις ενώ εγώ τις διαβάζω κάθε χρόνο, όπως είπα από το 2009. Για να σε βοηθήσω, γιατί δεν φαίνεται να τα πας καλά στην ανάγνωση:

Κατά την εβδομάδα 51/2016 όμως, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τις 2 σταθερές αποκλίσεις (SD) από το αναμενόμενο, φτάνοντας την εβδομάδα 2/2017 να υπερβαίνει το αναμενόμενο κατά 6.4SD ή 3.686 θανάτους.

Δες το τώρα και σε γράφημα και σε σύγκριση με τον κορωνοϊό που ΕΧΕΙ εκτιμηθεί η στατιστική του απόκλιση και είναι αυτό που έχω κυκλωμένο με κόκκινο. Το έχω βάλει και μεγαλύτερο από κάτω για να το βλέπεις καλύτερα:

Εικόνα

Όχι μόνο δεν έχει καμμιά σχέση με τις κορυφές της γρίπης, που παρουσιάζουν μεγάλη σταθερή απόκλιση από την μέση θνησιμότητα (δες και του 2017, άλλη μια φορά, να την εμπεδώσεις), αλλά δεν είναι καν πάνω από την μέση θνησιμότητα η περίοδος του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Μαν πρέπει να ηρεμήσεις γιατί αντί για λιγότερες, λες περισσότερες βλακείες ... Έλεγες και σου απάνταγα σχετικά με τους πραγματικά επιβεβαιωμένους θανάτους γρίπης και τη στατιστική εκτίμηση θανάτων γρίπης, και συγκεκριμένα πως το 3000 και το 3700 δεν υπάρχει πουθενά στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ ως στατιστική εκτίμηση και πράγματι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !

Και σαν αντιλογο μου φέρνεις τι ? Πινακάκια που αφορούν την ΓΕΝΙΚΗ θνησιμότητα από όλες τις αιτίες ? Όντως στην έκθεση του ΕΟΔΥ του 2016 αναγράφεται πως

"Στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου, η θνησιμότητα από όλες της αιτίες στον Ελληνικό πληθυσμό κινήθηκε αρκετά κοντά στην αναμενόμενη για την εποχή (Διάγραμμα 7). Κατά την εβδομάδα 51/2016 όμως, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε τις 2 σταθερές αποκλίσεις (SD) από το
αναμενόμενο, φτάνοντας την εβδομάδα 2/2017 να υπερβαίνει το αναμενόμενο κατά 6.4SD ή 3.686 θανάτους. Στη συνέχεια η θνησιμότητα ακολούθησε πτωτική πορεία, πέφτοντας την εβδομάδα 7/2017 κάτω από το όριο των 2 τυπικών αποκλίσεων από το αναμενόμενο. Οι θάνατοι αυτοί
αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά την ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω.

Η λέξη κατά, αν κοίταζες το πινακάκι θα καταλάβαινες πως εννοεί ΣΕ 6.4SD ή 3.686 θανάτους ! Κοιτώντας το πινακάκι βλέπεις πως 3686 (λίγο πάνω από το 3500) είναι οι ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ θανάτοι κάθε αιτίας κατά την εβδομάδα 2/2017 και ΟΧΙ η υπέρβαση των θανάτων από τον μέσο όρο !

Όχι, είναι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα, ΟΧΙ οι συνολικοί θάνατοι. Ξαναδιάβασε τι σημαίνει υπερβάλλουσα θνησιμότητα και τι λέει το γαμημένο το κείμενο.

Για να το πω ξανά, είναι 3700 θάνατοι που αποδίδονται στην γρίπη, δεν είναι γενική θνησιμότητα. Στα ελληνικά είναι το κείμενο:

υπερβαίνει το αναμενόμενο κατά 6.4SD ή 3.686 θανάτους

Και αυτοί αποδίδονται στην γρίπη γιατί αφορούν «σχεδόν αποκλειστικά την ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω» και γιατί μιλάμε για την περίοδο της γρίπης.

Τα άλλα που λες ψεκασμενιές είναι χοντρό θράσος. Αφενός τα τροχαία καταγράφονται, μπορείς να δεις την πορεία τους. Τα τροχαία είναι θλιβεροί θάνατοι αλλά επηρεάζουν ελάχιστα την θνησιμότητα. Αν είχες καλή πίστη θα πήγαινες να δεις σε τι αριθμούς μεταφράζονται αντί να τα υποθέτεις ως δικαιολογία. Σε παραπέμπω σε παλιότερο ποστ μου για να μάθεις την πραγματικότητα:

hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2020, 23:52 Ο Απρίλιος είναι από τους χαμηλότερους σε θανάτους τροχαίων μήνες.

Για την ακρίβεια, είναι ένατος από τους 12, με βάση τα αναλυτικά στοιχεία των τελευταίων 5 ετών. Ο Μάρτιος είναι δέκατος, ο Ιανουάριος ενδέκατος και ο Φεβρουάριος δωδέκατος και τελευταίος. Ο πρώτος σε θανάσιμα ατυχήματα μήνας είναι μακράν ο Αύγουστος, με 40% περισσότερους θανάτους από τον Απρίλιο και σχεδόν 60% περισσότερους από τον Μάρτιο. Δεύτερος σε θανάτους είναι ο Ιούλιος.

Αν σε ενδιαφέρει πόσους πρέπει να αφαιρέσουμε από το σύνολο, κατά την σύγκριση νεκρών, ο αριθμός είναι 57, με βάση την τελευταία πενταετία (μέσος όρος νεκρών από τροχαία τον Απρίλιο).

Αφετέρου, πήγες να πεις την ψεκασμενιά ότι όταν υπολογιστεί η υπερβάλλουσα θνησιμότητα θα φανεί ότι τα θύματα από τον κορωνοϊό είναι περισσότερα. Και σου βάζω το γράφημα του Euromomo που ΔΕΙΧΝΕΙ την υπερβάλλουσα θνησιμότητα και μου λες δικαιολογίες για ατυχήματα και παπαριές.

Σου είπα ότι οι θάνατοι από κορωνοϊό δεν θα εκτιμηθεί ότι ήταν πολύ περισσότεροι στην Ελλάδα από τους καταγεγραμμένους ή όχι; Το δείχνει αυτό το γράφημα του Euromomo ή όχι;

Να έχεις την τιμιότητα να παραδέχεσαι τα στοιχεία όταν σου τα παραθέτουν και να μην εμμένεις στις απόψεις σου γιατί έτσι πρέπει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ακριβέστερα, τώρα που το τσέκαρα, φέτος πέθαναν σε τροχαία 21 άτομα λιγότερα σε σχέση με τον περσινό Απρίλιο. Μπορείς αν θέλεις να τα προσθέσεις στον υπολογισμό σου, αν και δεν θα αλλάξει τίποτα, μιας και η θνησιμότητα ανά μήνα είναι περίπου 10.000 άτομα.

Δηλαδή μειώνει την γενική θνησιμότητα κατά 0,2%, που δεν θα φαίνεται καν σε ένα γράφημα που δεν είναι γιγαντοαφίσα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Χέλι έχει και πινακάκι ο ΕΟΔΥ, στο παρέθεσα το προσπέρασες γιατί ΔΕΝ σε συμφέρει. Άρα ΕΣΥ προσπερνάς και ΔΕΝ παραδέχεσαι !
Στο πινακάκι βλέπεις με κόκκινη γραμμή πως ο αναμενόμενος αριθμός θανάτων κάθε αιτίας ήταν κοντά στο 2300 και την εν λόγω εβδομάδα έφτασε πάνω από 3500. Ας κάνουμε έγγραφο ερώτημα στον ΕΟΔΥ από αυτό, να μας πεί ποια είναι η υπερβάλλουσα θνησιμότητα ... έλεος ...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Το πινακάκι δεν έχει 3 σημεία, είναι συνεχές διάγραμμα. Μέτρα το σύνολο των καταγεγραμμένων θανάτων στις εβδομάδες αυτές και αφαίρεσε το baseline και πες μου τι βρήκες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”