Δεν μπορούν να υπάρξουν καθολικά αποδεκτές αποδείξεις για την ύπαρξη του Θεού. Η ύπαρξη του Θεού δεν είναι και δεν μπορεί να είναι επιστημονικό ζήτημα ή ζήτημα του λογικού. Βέβαια, τόσο την επιστήμη όσο και το λογικό μας τα έχει δωρίσει ο Θεός για να θαυμάζουμε την δημιουργία Του και να σκεφτόμαστε περί της δημιουργίας Του.Λοξίας έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:03Χαχαχαχα...επιμονή στον παραλογισμό ε;nrg έγραψε: 08 Αύγ 2020, 19:33 Βρε καλέ μου...
Τι ακριβώς να απαντήσουμε;
Θέλεις να μου πεις ότι υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι ένα τεχνούργημα το έφτιαξε ο άνθρωπος;
Αν ναι, σε παρακαλώ να μας την παρουσιάσεις.
Θέλεις να μου πεις ότι υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι από τυχαίες διεργασίες προκύπτει πληροφορία;
Αν ναι, σε παρακαλώ να μας την παρουσιάσεις.
Επειδή εσείς είστε ασυνεπείς με τα πιστεύω σας, εμείς θα την πληρώσουμε;
Η Αφροδίτη της Κνίδου, είναι γνωστότατο έργο του Πραξιτέλη (πηγές: Αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία).
Η Αφροδίτη της Μήλου όμως, είναι αγνώστου κατασκευαστή.
Σύμφωνα με εσάς λοιπόν, αφού δεν μπορούμε να αποδείξουμε τον δημιουργό της, τότε δεν μπορούμε να αποφανθούμε επιστημονικά ότι την έχει φτάξει άνθρωπος ε;
Να γελάσω τώρα ή να το αφήσω για αργότερα;
Το αστείο (αλλά και λυπηρό της υπόθεσης), είναι ότι ξέρετε πολύ καλά ότι ο συλλογισμός που κάνετε είναι εντελώς παράλογος.
[Όπως θα βρίσκατε και εσείς εντελώς παράλογο τον ίδιο τον συλλογισμό σας, αν τον χρησιμοποιούσα εγώ για να σας πείσω για την δυνατότητα ύπαρξης του ιπτάμενου μακαρονοτέρατος.]
Πολύ πονηρός συλλογισμός μεν, πολύ παράλογος δε. Αλλά δεν σας βγαίνουν τα κουκιά αλλιώς...
Τα κουκιά λοιπόν που καταβάλλετε προσπάθεια να σας βγούν, είναι για να καταλήξετε στο εξής:Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των δύο "τεχνουργημάτων.Είδατε που ενώ γνωρίζετε πως το άγαλμα το έχει φτιάξει άνθρωπος, δεν μπορείτε να το αποδείξετε;
Ε, έτσι και εμείς. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο θεός μας έφτιαξε τα κύτταρα, αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε.
Συνεπώς είμαστε πάτσι!
Αφού εσείς δεν μπορείτε να φέρετε επιστημονικές αποδείξεις για το ποιος έφτιαξε την Αφροδίτη της Μήλου, τότε μην ζητάτε να φέρουμε εμείς αποδείξεις για τον δικό μας κατασκευαστή των κυττάρων!
Ένα ανθρώπινο τεχνούργημα, ακόμα και αν ο κατασκευαστής του είναι άγνωστος (Αφροδίτη της Μήλου), είναι απόλυτα λογικό να ταυτιστεί με ανθρώπινη κατασκευή (Αφροδίτη της Κνίδου).
Ο κατασκευαστής όμως των κυττάρων, σαφώς ΜΗ ανθρωπίνων δημιουργημάτων, ήταν και παραμένει παντελώς άγνωστος.
Και δεν έχετε την παραμικρή ένδειξη ότι υπάρχει ένας. Απλώς καταφεύγετε σε παραλογισμούς μπας και σας βγει κάνα κουκί παραπάνω.
Από την άλλη όμως, διατυπώνετε ευθαρσώς πως......ε τότε, αφού μόνον από έλλογο ον μπορούν να προέρχονται τα όποια "αυτά", κάντε μας την χάρη να παρουσιάσετε τις:nrg έγραψε: 08 Αύγ 2020, 11:04 [...]
Τέτοια πληροφορία (δηλαδή προερχόμενη από την σωστή σειρά συμβόλων) προέρχεται μόνο από έλλογο ον.
Αν δεν έχετε, οι αιτιάσεις σας δεν διαφέρουν καθόλου, μα καθόλου, από αυτούς που προσπαθούν να δείξουν ότι υπάρχουν φαντάσματα.
- Καθολικά δεκτές αποδείξεις σας για την ύπαρξη αυτού του έλλογου όντος.
Και εκείνοι, φέρνουν "φωτογραφίες", "μαρτυρίες ανθρώπων" και άλλα απροσδιόριστα, και μη ιχνηλατίσημα επιστημονικά, "ίχνη" φαντασμάτων.
Αλλά από φαντάσματα νάδα, νούλα, νιέντε, γιοκ.
Είπαμε λοιπόν...Δει δε αποδείξεων, και άνευ τούτων ουδέν έστι πιστεύσθαι των λεγομένων.
Αλλά, το να ισχυρίζεται κάποιος ότι μπορεί να φέρει ατράνταχτες αποδείξεις για την ύπαρξη του Θεού μέσω λογικών συλλογισμών ή πειραμάτων είναι τουλάχιστον τολμηρό φιλοσοφικά και επιστημονικά.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στα μεταφυσικά ζητήματα δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε την διαψευσιμότητα. Μπορούμε να κάνουμε λογικά συνεπείς συλλογισμούς, αλλά μέχρι εκεί. Λογικά συνεπείς συλλογισμούς μπορεί να κάνει και η αντίθετη πλευρά.
Από θεολογικής άποψης, κατά την γνώμη μου, ο Θεός μόνο αποκαλύπτεται, δεν συλλαμβάνεται λογικά. Και τούτο διότι Θεός και άνθρωπος διαφέρουν οντολογικά. Συνεπώς η μόνη οδός για να γνωρίσει ο άνθρωπος τον Θεό είναι η Αποκάλυψη.