!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Θρησκείας
Re: Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Θρησκείας
Θα είσαστε πολύ ενδιαφέροντες συνομιλητές, αν εκφράζατε με παρρησία την κοσμοθεωρία σας.
"Μάλιστα κύριοι, εμένα η πνευματική μου θεώρηση αποδέχεται την ύπαρξη ενός υπέρτατου ελλόγου όντος, το οποίο είναι και ο σχεδιαστής των πάντων. Διαφωνώ με τις απόψεις σας, αλλά ακόμα και αν δεν μπορώ να αποδείξω τον θεό μου, αυτό δεν με εμποδίζει από το να είμαι πεπεισμένος για την ύπαρξή του."
Να σας βγάλω το καπέλο, σεβόμενος και την άποψή σας και την παρρησία σας.
Όμως με τις ανόητες προσπάθειες που κάνετε για να πείσετε για την επιστημονική δεινότητά σας, με την οποία "καταρρίπτετε" ισχύουσες και παγκοσμίως αποδεκτές επιστημονκές θεωρίες, ώστε να εισάγετε από το παράθυρο την ύπαρξη του θεού σας, γελάνε και τα τσιμέντα.
"Μάλιστα κύριοι, εμένα η πνευματική μου θεώρηση αποδέχεται την ύπαρξη ενός υπέρτατου ελλόγου όντος, το οποίο είναι και ο σχεδιαστής των πάντων. Διαφωνώ με τις απόψεις σας, αλλά ακόμα και αν δεν μπορώ να αποδείξω τον θεό μου, αυτό δεν με εμποδίζει από το να είμαι πεπεισμένος για την ύπαρξή του."
Όμως με τις ανόητες προσπάθειες που κάνετε για να πείσετε για την επιστημονική δεινότητά σας, με την οποία "καταρρίπτετε" ισχύουσες και παγκοσμίως αποδεκτές επιστημονκές θεωρίες, ώστε να εισάγετε από το παράθυρο την ύπαρξη του θεού σας, γελάνε και τα τσιμέντα.
Σας έχει κάνει τον συλλογικό κώλο κόκκινο από το ξύλο ο Λοξίας, και εσείς επιμένετε να ξύνεστε στην γκλίτσα του, αμνοερίφια.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Το κώλο δε ξέρω αν μας τον έκανε κόκκινο ο Λοξίας αλλά τον δικό σου σίγουρα τον έκανε η Γουλβς.Λεγεών έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:22 Σας έχει κάνει τον συλλογικό κώλο κόκκινο από το ξύλο ο Λοξίας, και εσείς επιμένετε να ξύνεστε στην γκλίτσα του, αμνοερίφια.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Είπε ο ανύπαρκτος, σαν και τον θεό του, Λαρισαίος.lonelyrider έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:29Το κώλο δε ξέρω αν μας τον έκανε κόκκινο ο Λοξίας αλλά τον δικό σου σίγουρα τον έκανε η Γουλβς.Λεγεών έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:22 Σας έχει κάνει τον συλλογικό κώλο κόκκινο από το ξύλο ο Λοξίας, και εσείς επιμένετε να ξύνεστε στην γκλίτσα του, αμνοερίφια.
FUCK DONALD TRUMP
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Εγώ έχω 1 πρωτάθλημα και παλικαρίσιο όχι 40 φεύγα με σπρώξιμο από τα κοράκια και με τους Αλεξανδρήδες να πέφτουν στο κόρνερ και να δίνεται πέναλντι.Λεγεών έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:31Είπε ο ανύπαρκτος, σαν και τον θεό του, Λαρισαίος.lonelyrider έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:29Το κώλο δε ξέρω αν μας τον έκανε κόκκινο ο Λοξίας αλλά τον δικό σου σίγουρα τον έκανε η Γουλβς.Λεγεών έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:22 Σας έχει κάνει τον συλλογικό κώλο κόκκινο από το ξύλο ο Λοξίας, και εσείς επιμένετε να ξύνεστε στην γκλίτσα του, αμνοερίφια.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Στα παπάρια μου τι έχεις και κυρίως τι δεν έχεις. Τον Θρύλο να προσκυνάς, και η συγχώρεση θα σου δοθεί κάποια στιγμή.lonelyrider έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:36Εγώ έχω 1 πρωτάθλημα και παλικαρίσιο όχι 40 φεύγα με σπρώξιμο από τα κοράκια και με τους Αλεξανδρήδες να πέφτουν στο κόρνερ και να δίνεται πέναλντι.Λεγεών έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:31Είπε ο ανύπαρκτος, σαν και τον θεό του, Λαρισαίος.lonelyrider έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:29
Το κώλο δε ξέρω αν μας τον έκανε κόκκινο ο Λοξίας αλλά τον δικό σου σίγουρα τον έκανε η Γουλβς.
FUCK DONALD TRUMP
Καλά σας κανει ο Λεγεών.
Αφού θέλετε δημοκρατίες και ελεύθεριες , πάρτε στη μάπα τώρα τους γαύρους και στα φόρουμς και παντού να καταστρέφουν τα στομάχια μας από.την αηδία.
Αφού θέλετε δημοκρατίες και ελεύθεριες , πάρτε στη μάπα τώρα τους γαύρους και στα φόρουμς και παντού να καταστρέφουν τα στομάχια μας από.την αηδία.
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Απλά κοίταξα το χρονικό διάστημα από την δημιουργία της Γης πριν 4,56 δισ. χρόνια μέχρι τα πρώτα τεκμηριωμένα στοιχεία ζωής στη Γη (3,5 ή 3,7 δισ. χρόνια). Βέβαια μπορεί η ζωή να χρονολογείται αρκετά κοντά στην δημιουργία της Γης σύμφωνα με κάποιες επιστημονικές έρευνες και τελικά να μην ήταν τόσο μεγάλο το διάστημα εμφάνισής της, απλά εγώ κινήθηκα με τα πιο σίγουρα δεδομένα. Δεν ξέρω ποια ακριβώς συστατικά υπήρχαν για την εμφάνιση του κυττάρου αλλά μπορώ να προβώ σε ορισμένες βασικές παρατηρήσεις όπως:nrg έγραψε:1. Και πώς το ξέρεις ότι κράτησε τόσο πολύ;
Γνωρίζεις δηλαδή ότι προϋπήρχαν τα συστατικά του κυττάρου και μετά από πολλά χρόνια "δοκιμών", σχημάτισαν το κύτταρο;
Ρητορικό το ερώτημα.
Όχι δεν το γνωρίζεις, αλλά το υποθέτεις χωρίς καμία επιστημονική βάση.
α) υπήρχε αναγωγική ατμόσφαιρα που θα ευνοούσε την εμφάνιση πρώιμων "δομικών λίθων" της ζωής.
β) η Γη έχει κατάλληλη απόσταση από το άστρο της για να φιλοξενήσει ζωή.
γ) έχουν βρεθεί ακόμα και σε μετεωρίτες που έπεσαν στη Γη πριν από 4,5 δισ. χρόνια οργανικές ενώσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη ζωής.
https://www.eurekalert.org/pub_releases ... 010918.php
Δηλαδή μπορεί να μην ξέρουμε την ακριβή διαδικασία που τα συστατικά αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους και με το περιβάλλον για τη δημιουργία της ζωής αλλά ξέρουμε ότι οι συνθήκες και τα "υλικά" την επιτρέπουν.
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε προϊόντα ανθρώπινης κατασκευής με ζωντανούς οργανισμούς καθώς υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές. Στους ζωντανούς οργανισμούς παρατηρείται ανάπτυξη, αναπαραγωγή/τεκνοποίηση, μεταβολισμός, ανταπόκριση σε ερεθίσματα του περιβάλλοντος, μεταλλάξεις (σωματικές και γενετικές) και εξέλιξη (άσχετα αν αυτό το τελευταίο δεν το αποδέχεσαι, το βάζω διότι ισχύει για τον υπόλοιπο κόσμο).nrg έγραψε:2. Διότι δεν έχουμε παρατηρήσει τέτοιες περιπτώσεις.
Το μόνο που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι οι μηχανισμοί και η διαδικασία της συναρμολόγησης προκύπτουν από νοήμονα όντα, είτε έχουμε απόδειξη για την δημιουργία τους, είτε όχι (πχ υπολογιστής Αντικυθήρων).
Δεν μπορούν λοιπόν να μπουν στο ίδιο τσουβάλι. Δεν υπάρχει σωστή αναλογία ώστε ο έλλογος σχεδιαστής να είναι το αναπόφευκτο κοινό τους σημείο.
Από το...μέλλον με στοιχεία από το παρελθόν καθώς έχουμε ολόκληρη την ανθρώπινη εμπειρία της ανακάλυψης αιτιών που εξηγούν φαινόμενα τα οποία κάποτε αποδίδονταν σε έλλογους δράστες (π.χ. σεισμοί, βουνά κλπ).nrg έγραψε:3. Πολύ σωστά.
Όμως το επιχείρημα που φέρνεις είναι από... το μέλλον.
Με την ίδια ευκολία θα γράψω ότι στο μέλλον θα βρούμε και τον σχεδιαστή μας.
Λοιπόν. Επειδή εγώ έχω ζωηρή φαντασία θα κάνω μια υπόθεση. Αν σκεφτούμε τον κόσμο μας διαπιστώνουμε πολλές αλήθειες. Σωστά; Διαπιστώνουμε τη φιλία, την αγάπη της μητέρας για το βρέφος της, την αξία της οικογένειας για τόσα όντα. Καθολική αξία θα έλεγε κανείς. Αλλά υπάρχουν άλλες πολλές αλήθειες που δυστυχώς δεν είναι γνωστές σε όλους. Αλήθειες όπως αυτές των μαθηματικών, της φυσικής, της αρχιτεκτονικής, της βιολογίας, της νομικής επιστήμης (φιλοσοφία). Γιατί αυτές να είναι υποδεέστερες αλήθειες του κόσμου; Επειδή δεν είναι και τόσο...ευχάριστες; Είναι φυσικά και οι επιστήμες που δεν γνωρίζουμε ακόμα που είναι πολλές μάλλον. Η φυτοπολιτική, η νεκρορομποτική, η πνευματοέρευνα. Οσο μαθαίνουμε φωτίζεται ο νους.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
1. Τα δομικά στοιχεία που παρουσιάζεις είναι πολύ απλά.Jimmy81 έγραψε: 09 Αύγ 2020, 05:04Απλά κοίταξα το χρονικό διάστημα από την δημιουργία της Γης πριν 4,56 δισ. χρόνια μέχρι τα πρώτα τεκμηριωμένα στοιχεία ζωής στη Γη (3,5 ή 3,7 δισ. χρόνια). Βέβαια μπορεί η ζωή να χρονολογείται αρκετά κοντά στην δημιουργία της Γης σύμφωνα με κάποιες επιστημονικές έρευνες και τελικά να μην ήταν τόσο μεγάλο το διάστημα εμφάνισής της, απλά εγώ κινήθηκα με τα πιο σίγουρα δεδομένα. Δεν ξέρω ποια ακριβώς συστατικά υπήρχαν για την εμφάνιση του κυττάρου αλλά μπορώ να προβώ σε ορισμένες βασικές παρατηρήσεις όπως:nrg έγραψε:1. Και πώς το ξέρεις ότι κράτησε τόσο πολύ;
Γνωρίζεις δηλαδή ότι προϋπήρχαν τα συστατικά του κυττάρου και μετά από πολλά χρόνια "δοκιμών", σχημάτισαν το κύτταρο;
Ρητορικό το ερώτημα.
Όχι δεν το γνωρίζεις, αλλά το υποθέτεις χωρίς καμία επιστημονική βάση.
α) υπήρχε αναγωγική ατμόσφαιρα που θα ευνοούσε την εμφάνιση πρώιμων "δομικών λίθων" της ζωής.
β) η Γη έχει κατάλληλη απόσταση από το άστρο της για να φιλοξενήσει ζωή.
γ) έχουν βρεθεί ακόμα και σε μετεωρίτες που έπεσαν στη Γη πριν από 4,5 δισ. χρόνια οργανικές ενώσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη ζωής.
https://www.eurekalert.org/pub_releases ... 010918.php
Δηλαδή μπορεί να μην ξέρουμε την ακριβή διαδικασία που τα συστατικά αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους και με το περιβάλλον για τη δημιουργία της ζωής αλλά ξέρουμε ότι οι συνθήκες και τα "υλικά" την επιτρέπουν.
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε προϊόντα ανθρώπινης κατασκευής με ζωντανούς οργανισμούς καθώς υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές. Στους ζωντανούς οργανισμούς παρατηρείται ανάπτυξη, αναπαραγωγή/τεκνοποίηση, μεταβολισμός, ανταπόκριση σε ερεθίσματα του περιβάλλοντος, μεταλλάξεις (σωματικές και γενετικές) και εξέλιξη (άσχετα αν αυτό το τελευταίο δεν το αποδέχεσαι, το βάζω διότι ισχύει για τον υπόλοιπο κόσμο).nrg έγραψε:2. Διότι δεν έχουμε παρατηρήσει τέτοιες περιπτώσεις.
Το μόνο που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι οι μηχανισμοί και η διαδικασία της συναρμολόγησης προκύπτουν από νοήμονα όντα, είτε έχουμε απόδειξη για την δημιουργία τους, είτε όχι (πχ υπολογιστής Αντικυθήρων).
Δεν μπορούν λοιπόν να μπουν στο ίδιο τσουβάλι. Δεν υπάρχει σωστή αναλογία ώστε ο έλλογος σχεδιαστής να είναι το αναπόφευκτο κοινό τους σημείο.Από το...μέλλον με στοιχεία από το παρελθόν καθώς έχουμε ολόκληρη την ανθρώπινη εμπειρία της ανακάλυψης αιτιών που εξηγούν φαινόμενα τα οποία κάποτε αποδίδονταν σε έλλογους δράστες (π.χ. σεισμοί, βουνά κλπ).nrg έγραψε:3. Πολύ σωστά.
Όμως το επιχείρημα που φέρνεις είναι από... το μέλλον.
Με την ίδια ευκολία θα γράψω ότι στο μέλλον θα βρούμε και τον σχεδιαστή μας.
Απλά δομικά στοιχεία, υπάρχουν πάνω στην Γη από τότε που δημιουργήθηκε, για να φτιάξεις τον Δίσκο της Φαιστού, αλλά και ένα αυτοκίνητο.
Σαν να λέμε βρήκαμε πηλό, άρα κάποια πήλινα αγγεία προέκυψαν από τυχαίες διεργασίες.
Για να φτιάξεις ένα κύτταρο όμως χρειάζονται πρωτεΐνες και πληροφορία.
Πρωτεΐνες δεν βρήκαμε πουθενά, ούτε πληροφορία.
Τονίζω λοιπόν ξανά, ότι οι πρωτεΐνες απαιτούν συναρμολόγηση από τα αμινοξέα. Δηλαδή μία διαδικασία που είναι φανταστική. 68 χρόνια αποτυχίες, δεν τα λες και λίγα.
Και πέρα από αυτό, έχουμε και τους αναρίθμητους συνδυασμούς που απαιτούνται για να προκύψει μία πρωτεΐνη με 150 αμινοξέα στην σειρά. Ο αριθμός 10195 είναι απαγορευτικός και δεν χρειάζεται να επεκταθώ.
Συνοπτικά:
α. δεν έχουμε βρει τρόπο που από τα αμινοξέα να προκύπτουν πρωτεΐνες.
β. ακόμα και να τον βρούμε, μιλάμε για 10195 συνδυασμούς.
γ. δεν έχουμε βρει με ποιον τρόπο παράγεται πληροφορία από τυχαίες διεργασίες.
2. Μιλάμε για αβιογένεση. Αν λοιπόν δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο το τσουβάλι, τότε παραδέχεσαι ότι η έμβια ύλη, έχει διαφορετικές ιδιότητες από την άβια.
Δηλαδή στην άβια ύλη έγινε κάτι "μαγικό" και έγινε έμβια. Από τότε έχει αυτές τις ιδιότητες στις οποίες συμφωνούμε ότι είναι μοναδικές.
3. Τώρα όμως μεταφέρεις επιχείρημα από το παρελθόν.
Με την ίδια ευκολία θα γράψω ότι επειδή οι επιστήμονες έκαναν λάθη στο παρελθόν, άρα κάνουν και σήμερα.
Βλέπεις λοιπόν ότι χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια (δεν θέλω να το παίξω έξυπνος) αντιστρέφω το επιχείρημα που γράφεις προς δικό μου όφελος.
Αυτό θα ήταν αδύνατον αν έφερνες εσύ ή οι άλλοι, πραγματικά επιστημονικά δεδομένα.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
- EKPLIKTIKOS
Λοξίας έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:15 Θα είσαστε πολύ ενδιαφέροντες συνομιλητές, αν εκφράζατε με παρρησία την κοσμοθεωρία σας.
Το λεγόμενο leap of faith, καθόλα αποδεκτό για μένα.
Η συζήτηση λοιπόν έχει ως εξής:
- Ο μηχανισμός των αντικυθήρων κατασκευάστηκε από έλλογο ον.
- Πώς το ξέρεις; Αυτό είναι leap of faith!
--------------------------
- Βρήκα ένα usb flash disk στην αμμουδιά. Κάποιος θα το έχει χάσει!
- Πώς το ξέρεις αυτό; Μπορεί να κατασκευάστηκε εκεί με φυσικές διεργασίες. Υπάρχει η θεωρητική δυνατότητα! Αυτό που κάνεις είναι leap of faith!
- Πώς το ξέρεις αυτό; Μπορεί να κατασκευάστηκε εκεί με φυσικές διεργασίες. Υπάρχει η θεωρητική δυνατότητα! Αυτό που κάνεις είναι leap of faith!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 09 Αύγ 2020, 13:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
Φίλε λοξία καλή σου μερα.EKPLIKTIKOS έγραψε: 09 Αύγ 2020, 13:36Λοξίας έγραψε: 09 Αύγ 2020, 00:15 Θα είσαστε πολύ ενδιαφέροντες συνομιλητές, αν εκφράζατε με παρρησία την κοσμοθεωρία σας.
![]()
Το λεγόμενο leap of faith, καθόλα αποδεκτό για μένα.
Με εκπλήσσεις ευχάριστα, δεν σου το είχα. Ίσω επειδή δεν σε εχω συναντήσει πολλές φορές σε συζήτηση. Είσαι αξιόλογος συζητητής, με υπερκάλυψες, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω.
Εκφράζεις απόλυτα την κοσμοθεώρηση και τις πεποιθήσεις μου.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
- Βρήκαμε πήλινα αγγεία δίπλα σε ένα ποτάμι. Άρα κάποιοι έμεναν εκεί.stavmanr έγραψε: 09 Αύγ 2020, 13:40 Η συζήτηση λοιπόν έχει ως εξής:
- Πού το ξέρεις; Ο πυλός που υπάρχει στο ποτάμι μπορεί να τα δημιούργησε με φυσικές διεργασίες. Leap of faith.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 99 Απαντήσεις
- 10707 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes