Τα μοριακά τεστ έγιναν από γιατρούς ιδιωτικής κλινικής στη Μύκονο και τα δείγματα εστάλησαν στην Αθήνα.
Άνθρωπος της επιχείρησης μιλώντας νωρίτερα στο protothema.gr, υποστήριξε ότι παρά τις προσπάθειες να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ στον τηλεφωνικό αριθμό που αναφέρεται στο site του, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό διότι όπως εξήγησαν, « δεν σήκωνε κανείς το τηλέφωνο».
https://www.protothema.gr/greece/articl ... -alemagou/
Επιστροφή στα ωραία της άνοιξης.
Εμένα μου είχαν πει μην απομονώνεις τις επαφές υπόπτου κρούσματος, κάτσε να δουμε το αποτέλεσμα του εργαζόμενου πρώτα... κι εδώ είμαστε για ιχνηλάτηση... Μα το μικρό παιδί του είχε κολησει. Κι αν το αποτέλεσμα ήταν θετικό; Οι άλλοι θα κινούνταν ελεύθεροι στον εργασιακό χώρο; Τελικά ήταν αρνητικό.. Κι απομονώθηκαν για 7 μέρες, γτι υπάρχουν κ τα ψευδώς αρνητικά, με δική μας πρωτοβουλία, όχι του ΕΟΔΥ.
Επισης οι εργοδότες στην Μύκονο μπορούσαν και πληρώσαν ιδιωτικά τα τεστ (υποθέτω δεν θα πληρωσαν οι εργαζόμενοι) και μπορούν να βάλουν λουκέτο για ένα διάστημα.
ΔΟΥ ή οι ΟΤΑ μπορούν να κλείσουν επισης. Το κράτος πληρώνεις όπως έγινε με την εφορία της Θεσσαλονίκης.
Φανταστείτε ομως μια άλλη επιχείρηση ιδιωτική με κρούσματα. Μπορεί να πληρώσει τα τεστ; Μπορεί να κλεισει για ένα διάστημα; Μπορεί να απομονώνει εργαζόμενους από μόνη της για την ασφάλεια της ίδιας της επιχείρησης; Δεν νομίζω...