!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δημοσιεύσεις: 11627
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 16:39
Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κουλούρι Θεσσαλονίκης »

Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:29
shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:26 Μια φορά που πιάσαμε κουβέντα, ενώ περίμενα να βγάλει μια δόση για να πάρω, μού είχε πει ότι το μυστικό του ήταν το καλό κουρκούτι.
Ε ναι. Αν δεν ελεγε το μυστικο της επιτυχημενης συνταγης σε εναν ασχετο, σε ποιον θα την ελεγε; :lol: :c020:

Σιγουρα παιζει ρολο το φρεσκο κουρκουτι, για να το λεει, αλλα αμα εχει καποιο μυστικο, δε στο ειπε. :e040:
μήπως το κάνει με ιδιαίτερο τρόπο το κουρκούτι;; :oops:
άσχετη είμαι.έτσι το'πα!!
Άβαταρ μέλους
lyna
Δημοσιεύσεις: 2141
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:38

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Πωπω.. ναχαμε τώρα πέντε λουκουμάδακια με μέλι ολοστρόγγυλα ..
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Η Μανούλα :hebit: είναι τρίτη γενιά - επαγγελματιών του είδους - με εργασία 50 + χρόνων στον τομέα.
Λουκουμάδες έφτιαχναν θεικούς - οπως και παγωτά.
Για τα προφιτερόλια απ αυτά που μου έχει πεί - εβλεπα - και αν δεν έχει αλλάξει κάτι - δεν θα έδινα ουτε 20 λεπτά αν αποφάσιζα ποτέ να δοκιμάσω.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
shrike
Δημοσιεύσεις: 4282
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
Phorum.gr user: Isildur
Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:29
shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:26 Μια φορά που πιάσαμε κουβέντα, ενώ περίμενα να βγάλει μια δόση για να πάρω, μού είχε πει ότι το μυστικό του ήταν το καλό κουρκούτι.
Ε ναι. Αν δεν ελεγε το μυστικο της επιτυχημενης συνταγης σε εναν ασχετο, σε ποιον θα την ελεγε; :lol: :c020:

Σιγουρα παιζει ρολο το φρεσκο κουρκουτι, για να το λεει, αλλα αμα εχει καποιο μυστικο, δε στο ειπε. :e040:
Όχι ρε, σιγά. Σιγά την πολύπλοκη και δύσκολη συνταγή να κάνεις λουκουμάδες. Ουσιαστικά, δυο είναι τα σημαντικά: να φουσκώσει σωστά και να πετύχεις το πόσο πηχτό πρέπει να 'ναι το μείγμα, για να βγαίνουν εύκολα οι μερίδες με το κουταλάκι (δεν ξέρω πώς τα κάνετε οι υπόλοιποι) και να παίρνουν όσο πιο σφαιρικό σχήμα γίνεται (να μην απλώνουν δηλαδή).

Δεν ήμουν και τόσο άγνωστός του, είχα πάει αρκετές φορές (όποτε βαριόμουν να φτιάξω). Και, πάνω στην κουβέντα μια φορά, του λέω "μπράβο ρε μάστορα πάντως, σαν τους δικούς μας στο σπίτι γίνονται" και πάνω εκεί μου το είπε.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29767
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Ερμής έγραψε: 14 Απρ 2018, 21:07 Αναβίωση του παλιού νήματος απο το πχώρουμ.
......
:hammer: :hammer: :hammer:

μακριά απ' την ζάχαρη λέμε!!!
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
lyna
Δημοσιεύσεις: 2141
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:38

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Αγις έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:38 Η Μανούλα :hebit: είναι τρίτη γενιά - επαγγελματιών του είδους - με εργασία 50 + χρόνων στον τομέα.
Λουκουμάδες έφτιαχναν θεικούς - οπως και παγωτά.
Για τα προφιτερόλια απ αυτά που μου έχει πεί - εβλεπα - και αν δεν έχει αλλάξει κάτι - δεν θα έδινα ουτε 20 λεπτά αν αποφάσιζα ποτέ να δοκιμάσω.
:hammer: :003:
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:39
Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:29
shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:26 Μια φορά που πιάσαμε κουβέντα, ενώ περίμενα να βγάλει μια δόση για να πάρω, μού είχε πει ότι το μυστικό του ήταν το καλό κουρκούτι.
Ε ναι. Αν δεν ελεγε το μυστικο της επιτυχημενης συνταγης σε εναν ασχετο, σε ποιον θα την ελεγε; :lol: :c020:

Σιγουρα παιζει ρολο το φρεσκο κουρκουτι, για να το λεει, αλλα αμα εχει καποιο μυστικο, δε στο ειπε. :e040:
Όχι ρε, σιγά. Σιγά την πολύπλοκη και δύσκολη συνταγή να κάνεις λουκουμάδες. Ουσιαστικά, δυο είναι τα σημαντικά: να φουσκώσει σωστά και να πετύχεις το πόσο πηχτό πρέπει να 'ναι το μείγμα, για να βγαίνουν εύκολα οι μερίδες με το κουταλάκι (δεν ξέρω πώς τα κάνετε οι υπόλοιποι) και να παίρνουν όσο πιο σφαιρικό σχήμα γίνεται (να μην απλώνουν δηλαδή).

Δεν ήμουν και τόσο άγνωστός του, είχα πάει αρκετές φορές (όποτε βαριόμουν να φτιάξω). Και, πάνω στην κουβέντα μια φορά, του λέω "μπράβο ρε μάστορα πάντως, σαν τους δικούς μας στο σπίτι γίνονται" και πάνω εκεί μου το είπε.
το σφαιρικό και να είναι εξωτερικά τραγανιστοί και μέσα κούφιοι πως το πετυχαίνεις ;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29767
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

χαλώντας πολλά κιλά λάδι και πολλές δόσεις χυλού.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
lyna
Δημοσιεύσεις: 2141
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 01:38

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Σταματήστε ρε άτιμοι τύποι .. τα σάλια μου τρέξανε :oops:
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Δημοσιεύσεις: 17355
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:39
Τοποθεσία: Helsingør

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Gherschaagk έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:42
Ερμής έγραψε: 14 Απρ 2018, 21:07 Αναβίωση του παλιού νήματος απο το πχώρουμ.
......
:hammer: :hammer: :hammer:

μακριά απ' την ζάχαρη λέμε!!!
Γιουργιααααα ! ;12218
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Custom_F
Δημοσιεύσεις: 9262
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:12

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Η εμπειρια τα μαθαινει ολα. Αν εχεις μια βασικη συνταγη -τι ναναι; αλευρι, νερο, μαγια και λιγο αλατι;- και ορεξη, μια δυο τρεις, θα βρεις τι θελει για να την κανεις τελεια. Το θεμα ειναι να θες να ασχοληθεις.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
YouOnlyLiveOnce
Δημοσιεύσεις: 1911
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 12:23

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από YouOnlyLiveOnce »

lyna έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:49 Σταματήστε ρε άτιμοι τύποι .. τα σάλια μου τρέξανε :oops:
Πε τα !! Απο το πρωι μας εχουν ξελιγωσει :c040:
Άβαταρ μέλους
shrike
Δημοσιεύσεις: 4282
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 08:39
Phorum.gr user: Isildur
Τοποθεσία: Παρά θῖν' ἁλὸς

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Αγις έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:46
shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:39
Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:29

Ε ναι. Αν δεν ελεγε το μυστικο της επιτυχημενης συνταγης σε εναν ασχετο, σε ποιον θα την ελεγε; :lol: :c020:

Σιγουρα παιζει ρολο το φρεσκο κουρκουτι, για να το λεει, αλλα αμα εχει καποιο μυστικο, δε στο ειπε. :e040:
Όχι ρε, σιγά. Σιγά την πολύπλοκη και δύσκολη συνταγή να κάνεις λουκουμάδες. Ουσιαστικά, δυο είναι τα σημαντικά: να φουσκώσει σωστά και να πετύχεις το πόσο πηχτό πρέπει να 'ναι το μείγμα, για να βγαίνουν εύκολα οι μερίδες με το κουταλάκι (δεν ξέρω πώς τα κάνετε οι υπόλοιποι) και να παίρνουν όσο πιο σφαιρικό σχήμα γίνεται (να μην απλώνουν δηλαδή).

Δεν ήμουν και τόσο άγνωστός του, είχα πάει αρκετές φορές (όποτε βαριόμουν να φτιάξω). Και, πάνω στην κουβέντα μια φορά, του λέω "μπράβο ρε μάστορα πάντως, σαν τους δικούς μας στο σπίτι γίνονται" και πάνω εκεί μου το είπε.
το σφαιρικό και να είναι εξωτερικά τραγανιστοί και μέσα κούφιοι πως το πετυχαίνεις ;
Το σχήμα, να είναι δηλαδή σφαιρικό (το κατά δύναμιν, βέβαια), απαιτεί δύο πράγματα: πρώτον να έχεις πετύχει καλά την πυκνότητα του μείγματος (αν είναι πολύ υδαρές θα απλώνει, αν είναι πολύ σφιχτό δεν μπορείς να το χειριστείς καλά) και δεύτερον... εμπειρία. Εγώ έχω μάθει να τους κάνω στη χούφτα, παίρνεις μια χεριά, σφίγγεις το χέρι και βγαίνει απ' την κλειστή γροθιά σου (μεταξύ αντίχειρα και δείκτη), οπότε αυτό που βγαίνει από 'κει το παίρνω με το κουταλάκι και το ρίχνω στο λάδι.

Το λάδι πρέπει να είναι καυτό, στα όρια του καπνίσματος σχεδόν, ώστε να τηγανιστεί το μείγμα γρήγορα μόλις πέσει μέσα. Μ' αυτόν τον τρόπο και διατηρείται το σχήμα του (να βγει όσο πιο στρόγγυλο μπορεί), αλλά και γίνεται όπως το λες, δηλαδή τραγανιστός απ' έξω και μαλακός μέσα. Για το "ψήσιμο" δηλαδή, το μυστικό είναι η θερμοκρασία του λαδιού.

Άβαταρ μέλους
Custom_F
Δημοσιεύσεις: 9262
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 02:12

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Εικόνα

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
Αγις
Δημοσιεύσεις: 27938
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:09

Re: Ζαχαροπλαστεία που έγιναν θεσμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:50 Η εμπειρια τα μαθαινει ολα. Αν εχεις μια βασικη συνταγη -τι ναναι; αλευρι, νερο, μαγια και λιγο αλατι;- και ορεξη, μια δυο τρεις, θα βρεις τι θελει για να την κανεις τελεια. Το θεμα ειναι να θες να ασχοληθεις.
:smt018

Τα απλά - οπως οι λουκουμάδες - είναι και τα πιο δυσκολα με δεκάδες μυστικά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”