Αγις έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:46
shrike έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:39
Custom_F έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 13:29
Ε ναι. Αν δεν ελεγε το μυστικο της επιτυχημενης συνταγης σε εναν ασχετο, σε ποιον θα την ελεγε;
Σιγουρα παιζει ρολο το φρεσκο κουρκουτι, για να το λεει, αλλα αμα εχει καποιο μυστικο, δε στο ειπε.
Όχι ρε, σιγά. Σιγά την πολύπλοκη και δύσκολη συνταγή να κάνεις λουκουμάδες. Ουσιαστικά, δυο είναι τα σημαντικά: να φουσκώσει σωστά και να πετύχεις το πόσο πηχτό πρέπει να 'ναι το μείγμα, για να βγαίνουν εύκολα οι μερίδες με το κουταλάκι (δεν ξέρω πώς τα κάνετε οι υπόλοιποι) και να παίρνουν όσο πιο σφαιρικό σχήμα γίνεται (να μην απλώνουν δηλαδή).
Δεν ήμουν και τόσο άγνωστός του, είχα πάει αρκετές φορές (όποτε βαριόμουν να φτιάξω). Και, πάνω στην κουβέντα μια φορά, του λέω "μπράβο ρε μάστορα πάντως, σαν τους δικούς μας στο σπίτι γίνονται" και πάνω εκεί μου το είπε.
το σφαιρικό και να είναι εξωτερικά τραγανιστοί και μέσα κούφιοι πως το πετυχαίνεις ;
Το σχήμα, να είναι δηλαδή σφαιρικό (το κατά δύναμιν, βέβαια), απαιτεί δύο πράγματα: πρώτον να έχεις πετύχει καλά την πυκνότητα του μείγματος (αν είναι πολύ υδαρές θα απλώνει, αν είναι πολύ σφιχτό δεν μπορείς να το χειριστείς καλά) και δεύτερον... εμπειρία. Εγώ έχω μάθει να τους κάνω στη χούφτα, παίρνεις μια χεριά, σφίγγεις το χέρι και βγαίνει απ' την κλειστή γροθιά σου (μεταξύ αντίχειρα και δείκτη), οπότε αυτό που βγαίνει από 'κει το παίρνω με το κουταλάκι και το ρίχνω στο λάδι.
Το λάδι πρέπει να είναι καυτό, στα όρια του καπνίσματος σχεδόν, ώστε να τηγανιστεί το μείγμα γρήγορα μόλις πέσει μέσα. Μ' αυτόν τον τρόπο και διατηρείται το σχήμα του (να βγει όσο πιο στρόγγυλο μπορεί), αλλά και γίνεται όπως το λες, δηλαδή τραγανιστός απ' έξω και μαλακός μέσα. Για το "ψήσιμο" δηλαδή, το μυστικό είναι η θερμοκρασία του λαδιού.