!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εργαλεία ηλεκτρικά και χειρός, για το σπίτι, τον κήπο, το ερασιτεχνικό εργαστήριο.

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Εργαλεία ηλεκτρικά και χειρός, για το σπίτι, τον κήπο, το ερασιτεχνικό εργαστήριο.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Αγις έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 00:53 Επεσε κάποτε στα χέρια μου ενα Bosch PSR 12 VE 2 - με 2 νεκρές μπαταρίες -95 ευρώ η τιμή σετ με το φορτιστη καινούργιο.Η μία μπαταρία 35 + ευρώ
Αγορά με 14 ευρουλίνια 2 μπαταριών μολύβδου 12 v 1.2 ah μετατροπή - λειτουργεί ακόμα.
άγη νομίζω χάνεις το νόημα των νέων μπαταριών, αν θες να αποκτήσεις ένα τρυπάνι 5 φορές πιο δυνατό, απλά βάλτου μία κανονική μπαταρία.

Η μολίβδου που λές έχουν ένα ρυθμό αποφόρτισης περίπου στο 3Χ της ονομαστικής περίπου, αν ειναι 1.2 Ah μπορεί να βγάλει μέχρι 3.6 amp/h. Μία lion έχει c15, αν είναι 1.5ah μπορεί να δώσει 18a/h, αντέχουν πολύ λίγο αν τα ζορίσεις τα μικρά, αλλά είναι πολύ δυνατά πλέον, καμία σχέση με παλιά.

σορυ άκυρο, ειναι cidad εργαλείο αυτό που λές, έχει αλλάξει η εποχή άγη, έχουν γίνει 3-4 φορές πιο δυνατά λόγο μπαταρίας και μοτέρ, ένα 10.8 είναι πολύ πιο δυνατό από ένα παλιό 18άρι. .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 02 Ιούλ 2018, 01:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Εργαλεία ηλεκτρικά και χειρός, για το σπίτι, τον κήπο, το ερασιτεχνικό εργαστήριο.

Αγις έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 01:16 Να αφήσεις τους πέτρινους τοίχους ησυχους στην πραγματικότητα - στην φαντασία σου κάνε ότι θές.
έχω δει ένα τέτοιο πάντως, κάναμε μία τρύπα σε πέτρινο τοίχο 85 πόντων, έφτιαξα και 2 ωραία διακοσμητικά γιατί το μέσα δεν το τρώει, είναι σαν ποτήρι. :)
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

enaon έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 01:19
Αγις έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 00:53 Επεσε κάποτε στα χέρια μου ενα Bosch PSR 12 VE 2 - με 2 νεκρές μπαταρίες -95 ευρώ η τιμή σετ με το φορτιστη καινούργιο.Η μία μπαταρία 35 + ευρώ
Αγορά με 14 ευρουλίνια 2 μπαταριών μολύβδου 12 v 1.2 ah μετατροπή - λειτουργεί ακόμα.
άγη νομίζω χάνεις το νόημα των νέων μπαταριών, αν θες να αποκτήσεις ένα τρυπάνι 5 φορές πιο δυνατό, απλά βάλτου μία κανονική μπαταρία.

Η μολίβδου που λές έχουν ένα ρυθμό αποφόρτισης περίπου στο 3Χ της ονομαστικής περίπου, αν ειναι 1.2 Ah μπορεί να βγάλει μέχρι 3.6 amp/h. Μία lion έχει c15, αν είναι 1.5ah μπορεί να δώσει 18a/h, αντέχουν πολύ λίγο αν τα ζορίσεις τα μικρά, αλλά είναι πολύ δυνατά πλέον, καμία σχέση με παλιά.
Μια χαρά τα πηγαίνει για δραπανοκατσάβιδο. Να καθησω να κολλάω συστοιχίες από μπαταρίες lion και να προσαρμόζω στο κέλυφος - βαριέμαι και έχει κόστος.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
enaon

Αγις έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 01:24 Μια χαρά τα πηγαίνει για δραπανοκατσάβιδο. Να καθησω να κολλάω συστοιχίες από μπαταρίες lion και να προσαρμόζω στο κέλυφος - βαριέμαι και έχει κόστος.
ναι δεν κατάλαβα οτι μιλάς για nicad εργαλείο, δεν έχει νόημα, και το μοτέρ του δεν θα αντέχει. Έχουν αλλάξει πολύ πάντως, τα 10.8 σήμερα είναι πολύ πιο δυνατά απο τα παλια 18άρια.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Δεν μ αρέσει να τελειώνουν άδοξα την καριέρα τους - προσπαθώ να τα κρατάω σε ζωή η να επαναφέρω σε λειτουργία τα αποσυρμένα.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

enaon έψαχνα να βρω δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας που όμως να παίρνει απλές μπαταρίες lion.
Μήπως ξέρεις τίποτα εσύ;
Άβαταρ μέλους
enaon

Μηχανικός έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 01:32 enaon έψαχνα να βρω δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας που όμως να παίρνει απλές μπαταρίες lion.
Μήπως ξέρεις τίποτα εσύ;
δεν γίνεται σαν ιδέα.

δεν μπορείς να βάλεις απλές 18650 και να παίξει, πρέπει να είναι ψηλής αποεκφόρτωσης, αν έβαζες ένα άδειο κελί σε μία συστοιχία με 4 γεμάτα, θα έπαιρνε φωτιά και τέλος. Γενικά τα κελιά μόνα τους δεν λένε κάτι, τα κάνεις συστοιχίες 2π κλπ, και μετά είναι ωφέλημα, αλλά πρέπει πάντα όλα να είναι στην ίδια κατάσταση φόρτισης.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

enaon έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 01:40
Μηχανικός έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 01:32 enaon έψαχνα να βρω δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας που όμως να παίρνει απλές μπαταρίες lion.
Μήπως ξέρεις τίποτα εσύ;
δεν γίνεται σαν ιδέα.

δεν μπορείς να βάλεις απλές 18650 και να παίξει, πρέπει να είναι ψηλής αποεκφόρτωσης, αν έβαζες ένα άδειο κελί σε μία συστοιχία με 4 γεμάτα, θα έπαιρνε φωτιά και τέλος. Γενικά τα κελιά μόνα τους δεν λένε κάτι, τα κάνεις συστοιχίες 2π κλπ, και μετά είναι ωφέλημα, αλλά πρέπει πάντα όλα να είναι στην ίδια κατάσταση φόρτισης.
Να έχει το δράπανο σύστημα έλεγχου και προστασίας των μπαταριών.

Και στους μεγάλους φακούς που έχουν συστοιχίες από απλές μπαταρίες 18650 δεν είναι της ίδιας τάξης μεγέθους η κατανάλωση με το δράπανο;
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Πήγα να μετρήσω την χωρητικότητα της μπαταρίας του δραπανοκατσάβιδου με τον Imax B6, όπως κάνω με όλες τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και το κύκλωμα που έχει δεν αφήνει, ούτε να την φορτίσω αφήνει.
Εικόνα

Τι λες γι αυτό enaon;
Άβαταρ μέλους
enaon

Μηχανικός έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 01:51 Να έχει το δράπανο σύστημα έλεγχου και προστασίας των μπαταριών.

Και στους μεγάλους φακούς που έχουν συστοιχίες από απλές μπαταρίες 18650 δεν είναι της ίδιας τάξης μεγέθους η κατανάλωση με το δράπανο;
έχει, τα καλά δηλαδή έχουν. Δεν έχει σχέση ο φακός με τα εργαλεία. Ένα τρυπάνι 10.8 με 1.5ah μπαταρία c10, πες μπορεί να δουλεύει στο φουλ για 6 λεπτά, θα δώσει στο μοτέρ δηλαδή για 6 λεπτά 10χ~15 =150watt/h για έξη λεπτά. Δεν υπάρχει φακός με λεδ 150watt, αν υπάρχει θα είναι για γήπεδο :)
Άβαταρ μέλους
enaon

Μηχανικός έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 02:05 Πήγα να μετρήσω την χωρητικότητα της μπαταρίας του δραπανοκατσάβιδου με τον Imax B6, όπως κάνω με όλες τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και το κύκλωμα που έχει δεν αφήνει, ούτε να την φορτίσω αφήνει.
Εικόνα

Τι λες γι αυτό enaon;
τάση μέτρησες κάπου, είσαι σίγουρος οτι ακουμπάς σωστά ποδαράκια;
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

enaon έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 02:09 τάση μέτρησες κάπου, είσαι σίγουρος οτι ακουμπάς σωστά ποδαράκια;
Ξεκίνησε κανονικά, έκανε ανίχνευση βρήκε τι μπαταρία είναι, άρχισε την αποφόρτιση και μετά από λίγο σταμάτησε. Αποφόρτιση με 0,5Α και με 1Α δοκίμασα.
Για φόρτιση ούτε που ξεκίναγε.
Άβαταρ μέλους
enaon

Μηχανικός έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 02:26
enaon έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 02:09 τάση μέτρησες κάπου, είσαι σίγουρος οτι ακουμπάς σωστά ποδαράκια;
Ξεκίνησε κανονικά, έκανε ανίχνευση βρήκε τι μπαταρία είναι, άρχισε την αποφόρτιση και μετά από λίγο σταμάτησε. Αποφόρτιση με 0,5Α και με 1Α δοκίμασα.
Για φόρτιση ούτε που ξεκίναγε.
και τί βρηκε οτι ειναι, την βρήκε σωστά; Τι μπατατία ειναι, πόσα βολτ; Δεν έχω καταλάβει ακόμα άν εισαι σίγουρος οτι εχεις συνδεθεί στην έξοδο και όχι στο bms της.

φόρτηση πάλι πώς θα κάνεις σε αυτές ρε μηχανικέ έτσι, τί νόημα έχει, όλη η τεχνολογία είναι στους φορτηστές τους. Η μακίτα φορτίζει την μπαταρία με 9αμπερε, σε 35 λεπτά την έχει έτοιμη, της στέλνει αέρα να την ψύχει κλπ, πώς θα τα κάνουμε εμείς αυτά να έχει νόημα, που θα βρείς 20βολτ 10 αμπ τροφοδοτικό;
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

enaon έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 20:05
shrike έγραψε: 30 Ιουν 2018, 09:46
Chilloutbuddy έγραψε: 30 Ιουν 2018, 08:44
oύτε ένα δεν έχω δει :102:
τι μάρκες έχετε ρε συ?
Κοίτα, μέχρι πριν λίγα χρόνια, που ο κύριος όγκος δραπανοκατσάβιδων που πουλιόντουσαν ήταν έως 12βολτα, ίσχυε αυτό. Μόνο τα μεγαλύτερα (από 14.4 και πάνω) έβγαιναν σχεδόν στάνταρ με κρούση. Σ' αυτά με μικρότερο βολτάζ, τα 12βολτα ήταν μοιρασμένα με τα περισσότερα να είναι χωρίς, στα ακόμα μικρότερα σχεδόν κανένα δεν είχε κρούση.

Αλλά αυτό μέχρι πριν κάποια χρόνια, όπως λέω. Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαλείων που πουλιέται είναι είτε μικρά-κόμπακτ (10.8V) στα οποία όντως δεν παίζει η κρούση -αλλά είναι και τα λιγότερα σε πωλήσεις- και μετά πηδάμε κατ' ευθείαν στα 18V, στα οποία η κρούση είναι στανταράκι.
Δωδεκάρια και δεκατεσσάρια κλπ πρακτικά δεν πουλιούνται πλέον, ή τέλος πάντων είναι πολύ σπάνια. Όπως και τα πολύ μεγάλα (φτάνουν μέχρι 54V).
εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τί μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος και να χρειάζεται εργαλείο πιο δυνατό απο το 10.8v, τα 18v είναι για να βάλεις κομπρεσέρ ή να δουλεύεις ώρες.

Γενικά παιδιά, αν ένα σπίτι έπρεπε να έχει μόνο ένα δράπανο, εγώ θα έλεγα να είναι 10.8 παλμικό, αυτό που έχει την κρούση δηλαδή κάθετα στον άξονα, αν του βάλεις και καλά τρυπάνια δεν το σταματάει τίποτα.

εγώ εμπειρικά ξέρω οτι ένα 10.8 μακίτα impact wrench με αυτά τα τρυπάνια, κόβει καλύτερα πέτρα και τσιμέντο από ότι ένα απλό κρουστικό ηλεκτρικό με μπος μπλε μύτες.

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00 ... UTF8&psc=1
Δεν πάει έτσι. Τα μικρά (10.8 & 12) είναι κόμπακτ εργαλεία, μια χαρά για βιδώματα και ψιλοτρυπήματα. Τα σύγχρονα 18βολτα, ακόμα και αρκετά "ερασιτεχνικά" (δεν αναφέρομαι σε κινεζιές σούπερ μάρκετ) μπορούν πλέον να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα του ρεύματος. Κάτι που πριν χρόνια γινόταν μόνο με πολύ ακριβά επαγγελματικά. Οπότε, πολλοί τα παίρνουν για αυτονομία, αφού γλυτώνεις από το καλώδιο, αλλά με δύναμη ισάξια ενός νορμάλ δραπάνου ρεύματος.

Για αυτό που λες με τα παλμικά τώρα, παίζει η εξής παρεξήγηση. Υπάρχουν τα impact όπως λες που έχουν παλμό για το βίδωμα και υπάρχουν και αυτά που έχουν καστάνια βιδώματος. Στα μάτια ενός άσχετου (ή καλύτερα, στα αυτιά του), αυτά τα δυο μοιάζουν να είναι το ίδιο πράγμα, κυρίως λόγω ήχου. Στην πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετα το ένα με το άλλο. Τα παλμικά, μόλις ζοριστούν ανεβάζουν τη ροπή τους (τα νιουτόμετρα) για να μπορούν να βιδώσουν σε ζόρικα υλικά ή πιο χοντρές βίδες (ιδανικό για αυτοδιάτρητες σε χοντρή λαμαρίνα ή σε κοιλοδοκούς, για μπουλόνια κλπ). Τα άλλα με την καστάνια, μόλις ζοριστούν απελευθερώνουν την περιστροφή για να μην βιδώσουν παραπάνω (αυτό είναι ιδανικό για να βάζεις πχ νοβοπανόβιδες σε ξύλο, να βιδώνεις σε βύσματα κλπ κλπ). Ο ήχος μοιάζει ίδιος, γι' αυτό και γίνεται μπέρδεμα συχνά, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο. Για έναν ερασιτέχνη που ασχολείται με διάφορες κατασκευές, χρειάζονται και τα δυο. Αν θες να έχεις μόνο ένα από τα δύο, συνήθως στο σπίτι πιο χρήσιμο είναι το δεύτερο, αυτό με την καστάνια, παρά το πρώτο.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Μηχανικός έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 00:40
Chilloutbuddy έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 00:23 Πάντως συμφωνώ, 11-12V είναι ό,τι πρέπει και δεν κουβαλάς και το πεντόκιλο όλη μέρα σα βαράκι.
Εγώ έχω το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο Bosch Uneo Maxx 18v που ζυγίζει μαζί με την μπαταρία 1490 γραμμάρια.

Εικόνα
Τoo big

Εγώ έχω αυτό το κόσμημα, φοριέται και στο αυτί σαν σκουλαρίκι
Εικόνα

σετάκι με αυτό:
Εικόνα

μ'αυτά τα δύο έχω κάνει τρεις ανακαινήσεις και έχω χτίσει δυό αποθήκες και μια βεράντα. Μου έχουν πέσει από σκάλες, τα έχω πατήσει, σε κάποια φάση στο ένα είχα περάσει ένα δίσκο μπροστά, είχα μπλοκάρει και τη σκανδάλη και το είχα κάνει τριβείο. Σιγά μην πάρω 18V, να το κάνω τι;

Επίσης αυτό που λες εσύ είναι SDS, άλλο πράμα για άλλη δουλειά. Έχω κι ένα τέτοιο και το έχω χρησιμοποιήσει 2 φορές συνολικά για να περάσω κάτι dynabolts σε μπετό, αλλά εδώ δεν έχουμε κολώνες στους τοίχους ούτε πλάκες ανάμεσα στα πατώματα, τα πάντα είναι ξυψοσανίδα και ξύλο.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”