!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κατοικίες που μας αρέσουν!

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Athina__P

Re: Κατοικίες που μας αρέσουν!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

bizeli έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 16:43
Είναι εδώ στη γειτονιά μου μία που μένει απέναντι σε μια μονοκατοικία και ασχολείται συνέχεια με το σπίτι της. Δεν την έχω δει να χαμογελάει ποτέ. Σας το ορκίζομαι. Είναι συνέχεια μέσα στην γκρίνια και κακομούτσουνη. Ασχολείται όλη μέρα με μαλακίες. Είναι όλη μέρα με μια σκούπα και ένα φαράσι. Όλοι και όλα την ενοχλούν. Κάνει στους πάντες παρατηρήσεις που αφορούν το σπίτι της. Σχεδόν μας απαγορεύει να περάσουμε από μπροστά.
Όλη της η ζωή είναι το σπίτι της. Δεν την έχω δει να φεύγει ποτέ. Θέλει να κάθεται και να το φυλάει. Όσες φορές πάει για ψώνια πχ στο γυρισμό κοιτάει μην και τυχόν βρει κάτι μεμπτό όσο έλειπε. Δεν πάει καλά. Είναι μέσα στο άγχος. Τι ζωή είναι αυτή ρε μλκς πραγματικά;
Πολύ σωστά... Αν μιλάς για μια από τις πιο καινούργιες γειτονιές, ένας λόγος για τη μιζέρια αυτή μπορεί να είναι ότι αυτές οι γειτονιές δεν είναι γειτονιές πραγματικά. Οι άνθρωποι συχνά δεν έχουν λόγο και αφορμή να κάνουν ουσιαστικούς δεσμούς με τους γύρω και απλά συνυπάρχουν. Είναι ένα σημαντικό κενό αυτό. Και αυτό να μην ισχύει, μεγάλη παγίδα να ασχολείσαι τόσο πολύ με ένα σπίτι. Αλλά το μεγάλο σπίτι έχει αρκετή δουλειά. Το θέμα είναι ποιος την κάνει και πότε ή λες ας μείνει και τίποτα να μην είναι τέλειο.
Σουβλίτσα έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 16:29.
Σουβλίτσα, αν και δεν μου έκανε πάρα πολύ έντονη εντύπωση κάτι άλλο από αυτό το σπίτι, αυτή την κουζίνα τη βρίσκω ονειρεμένη! Έτσι όπως ενώνεται ο εξωτερικός χώρος με τον εσωτερικό και το υπόστεγο. Ιδανικός για καθημερινότητα και για παρέες. Εμείς πέσαμε λίγο έξω σε αυτό, ενώ έχουμε υποτίθεται μια αρκετά καλή κατάσταση στο μπαλκόνι μας έχουμε κάτσει εδώ και αρκετά χρόνια ΜΙΑ φορά με παρέα! Ούτε καν μόνοι μας δεν θυμάμαι αν συνέβη ποτέ. Μόνο στα πεταχτά για κανένα τσιγάρο. Δεν μας εμπνέει στην πράξη δεν ξέρω. Κάτι με τον ήλιο όπως πέφτει, δεν ξέρω, απλά δεν μας εμπνέει. Μόνο ως κάτι να βλέπουμε από μέσα από το σπίτι ως θέα. Οι γείτονες πάλι κάθονται συχνά σχετικά στους αντίστοιχους χώρους.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ξέρεις στην πράξη τι θα γίνει ακριβώς αν ζήσεις μέσα στο σπίτι, μπορεί να σου βγει κάτι αλλιώς και κάτι στο οποίο επένδυσες σχετικά να μη χρησιμοποιηθεί.
bizeli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli »

Athina__P έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 21:54
Πολύ σωστά... Αν μιλάς για μια από τις πιο καινούργιες γειτονιές, ένας λόγος για τη μιζέρια αυτή μπορεί να είναι ότι αυτές οι γειτονιές δεν είναι γειτονιές πραγματικά. Οι άνθρωποι συχνά δεν έχουν λόγο και αφορμή να κάνουν ουσιαστικούς δεσμούς με τους γύρω και απλά συνυπάρχουν. Είναι ένα σημαντικό κενό αυτό. Και αυτό να μην ισχύει, μεγάλη παγίδα να ασχολείσαι τόσο πολύ με ένα σπίτι. Αλλά το μεγάλο σπίτι έχει αρκετή δουλειά. Το θέμα είναι ποιος την κάνει και πότε ή λες ας μείνει και τίποτα να μην είναι τέλειο.
Δεν είναι κακό απλά να συνυπάρχεις με τους άλλους. Αλλά πλέον ούτε αυτό δεν είναι εφικτό. Όλοι έχουν νεύρα, τα πάντα τους ενοχλούν με το παραμικρό και θέλουν τα πάντα να γίνονται με τον δικό τους τρόπο.
Για να μπορούν να συνυπάρξουν τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι μαζί θα πρέπει όλοι να είναι διατεθειμένοι να κάνουν και κάποιες υποχωρήσεις. Ειδικά στις πόλεις που ζούμε ο ένας πάνω στον άλλον.

Όσον αφορά το θέμα "σπίτι" πράγματι είναι μεγάλη παγίδα που μπορεί να σε περιορίσει από πολλά πράγματα στη ζωή σου. Κάποιοι δίνουν πολύ παραπάνω αξία για κάτι που δεν αξίζει να χαλιέσαι και τόσο.
Γενικά το να αποκτήσεις σπίτι μετά κόπων και βασάνων και όλη σου η ζωή να εξαρτάται από αυτό το θεωρώ μεγάλη βλακεία.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Dies Irae έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 00:46 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Αυτό είναι έργο του Φρανκ Λόιντ-Ράιτ
εμβλημα της αμερικανικής αρχιτεκτονικής
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Dies Irae

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dies Irae »

Beria έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 00:49
Αυτό είναι έργο του Φρανκ Λόιντ-Ράιτ
εμβλημα της αμερικανικής αρχιτεκτονικής
Ναι, και είναι μουσείο-μνημείο(;) εδώ και πολλές δεκαετίες νομίζω. Ενώ στο πρώτο πρέπει να μένει ακόμα η οικογένεια, αν δεν κάνω λάθος.

Απλά, έτσι, για την ιστορία :)
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 20:03 Αγη ένας τρόπος νά αποφεύγεις τίς ανακαινίσεις
είναι νά κάνεις τά " έπιπλα " χτιστά καί εντοιχισμένα
όπως οι παλιοί ......

Αντιλήψεις γιά τήν Κατοικία ....

Τό Παράδοξο ......

Ο Κόσμος ζεί σέ πόλεις .....
Καί όταν πάει διακοπές , συνήθως πάει σε μέρος όμορφο
γιά ένα μήνα , καί μετά έρχεται στό άσχημο νά ζήσει τούς 11 ...!!!!!

Νομίζω οτι ή καλύτερη ανάπτυξη κατοικίας είναι ή προαστίων Αμερικής
μέ ντεκόρ κήπο καί δέντρα μίνιμουμ γιά μένα 4-9 στρέμματα
καί όχι τή μπουγάδα τού απέναντι καί τίς υστερικές φωνές
τής καθε Κατίνας καί Κατίνου στά αυτία μας ....

Ρέ Ερμή ....πού θά παίζουν τά παιδιά σε τέτοια σπίτια ;
Θέλουν ένα ζωτικό χώρο τά παιδιά ...φυσικό όχι α-φυσικό .....

Η ζωή τού Ελλην είναι υπαίθριος .....
Ελεγε κάποιος κάποτε ....
Μέχρι πού ήρθαν οι μέλισσες .......

Ο πιό όμορφος δρόμος μέ σπίτια πού είδα
στή ζωή μου πρέπει νά είναι ο δρόμος
μέ τά μαγαζιά στήν Αντίπαρο ....
μέ τα σπίτια πού είχαν αυλές μπροστά
καί τώρα είναι οι αυλές τών μαγαζιών
μέ τη βροχή από μπουκαμβίλιες
καί τό αβατάρ μου ο Ήστγουντ
νά κρατάει αντί γιά πιστόλια σουβλάκια
στό καταπληκτικό Σουβλιτσο μάγαζο .....

Η Σουβλίτσα πρέπει νά έχει οργασμικά συμπτώματα
όταν κοιτάει ωραία πράγματα
γιαυτό θά τής
ανοίξω ένα νήμα μέ διακόσμηση .....

Αυτό σάν ενδιάμεσος τύπος είναι πιό ενδιαφέρων .....

Hotel-Le-Moulin-du-Roc-France.jpg
:g030:

Γενικά φίλε Σκεπτικέ, μου αρέσει τελικά πολύ όπως περιγράφεις τα πράγματα, συνέχισε!

Παιδιά, το θέμα κατοικία/εστία είναι σημαντικό, είναι ο χώρος που υπάρχουμε, που ζούμε, που κινούμαστε και που αναπνέουμε.
Δεν είναι θέμα το μεγάλο/ακριβό/εντυπωσιακό σπίτι. Το κυρίως θέμα είναι ένα σπίτι όπου οι άνθρωποι μπορούν να ζουν ανθρώπινα (με ό,τι αυτό σημαίνει).
Η Αρχιτεκτονική σε αυτό καλείται να δώσει λύσεις.

Όλες αυτές τις κατοικίες, δεν τις βλέπεις μόνο για το "κάλος", βλέπεις γραμμές, υλικά, βλέπεις τον φωτισμό, βλέπεις τα ανοίγματα, τους περιβάλλοντες χώρους...σχηματίζεις μια εικόνα γενικότερη μέσα στο κεφάλι σου.

Τελος πάντων , μεγάλο θέμα, και τώρα είναι αργά
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Σουβλίτσα, αν και δεν μου έκανε πάρα πολύ έντονη εντύπωση κάτι άλλο από αυτό το σπίτι, αυτή την κουζίνα τη βρίσκω ονειρεμένη! Έτσι όπως ενώνεται ο εξωτερικός χώρος με τον εσωτερικό και το υπόστεγο. Ιδανικός για καθημερινότητα και για παρέες. Εμείς πέσαμε λίγο έξω σε αυτό, ενώ έχουμε υποτίθεται μια αρκετά καλή κατάσταση στο μπαλκόνι μας έχουμε κάτσει εδώ και αρκετά χρόνια ΜΙΑ φορά με παρέα! Ούτε καν μόνοι μας δεν θυμάμαι αν συνέβη ποτέ. Μόνο στα πεταχτά για κανένα τσιγάρο. Δεν μας εμπνέει στην πράξη δεν ξέρω. Κάτι με τον ήλιο όπως πέφτει, δεν ξέρω, απλά δεν μας εμπνέει. Μόνο ως κάτι να βλέπουμε από μέσα από το σπίτι ως θέα. Οι γείτονες πάλι κάθονται συχνά σχετικά στους αντίστοιχους χώρους.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ξέρεις στην πράξη τι θα γίνει ακριβώς αν ζήσεις μέσα στο σπίτι, μπορεί να σου βγει κάτι αλλιώς και κάτι στο οποίο επένδυσες σχετικά να μη χρησιμοποιηθεί.
Ναι, το πέτυχες τι ήταν το πιο ονειρεμένο.

Για το υπόλοιπο που έχω μπολντάρει, έχεις απόλυτο δίκιο!
Έχω σκεφτεί αρκετές φορές πως σχεδιάζοντας ένα σπίτι στο χαρτί, ακόμα και λαμβάνοντας υπόψιν τους προσανατολισμούς, ειναι πολύ δύσκολο να βρεις τα κατάλληλα σημεία τα οποία όντως θα σου δώσουν αυτό που ζητάς.
Σε αυτό επάνω που λέμε, γενικότερα για την κατοικία και όχι μόνο για μεμονωμένα δωμάτια, τον σημαντικότερο ρόλο νομιζω παίζει, ο αρχιτέκτονας να μελετήσει καλά τις πηγές φωτισμού και να δουλέψει σωστά τα ανοίγματα. Πολύ σπουδαίο αυτό σε έναν χώρο, το σημαντικότερο.
Athina__P

Σουβλίτσα έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 01:58

Ναι, το πέτυχες τι ήταν το πιο ονειρεμένο.

Για το υπόλοιπο που έχω μπολντάρει, έχεις απόλυτο δίκιο!
Έχω σκεφτεί αρκετές φορές πως σχεδιάζοντας ένα σπίτι στο χαρτί, ακόμα και λαμβάνοντας υπόψιν τους προσανατολισμούς, ειναι πολύ δύσκολο να βρεις τα κατάλληλα σημεία τα οποία όντως θα σου δώσουν αυτό που ζητάς.
Σε αυτό επάνω που λέμε, γενικότερα για την κατοικία και όχι μόνο για μεμονωμένα δωμάτια, τον σημαντικότερο ρόλο νομιζω παίζει, ο αρχιτέκτονας να μελετήσει καλά τις πηγές φωτισμού και να δουλέψει σωστά τα ανοίγματα. Πολύ σπουδαίο αυτό σε έναν χώρο, το σημαντικότερο.
Στο δικό μας σπίτι τέθηκε το θέμα να κάνουμε την έξοδο προς τον ανοιχτό χώρο στο στυλ αυτό που έβαλες (βέβαια δεν είχαμε αεροδρόμιο κήπο όπως έβαλες, αλλά κηπάκι) ή να κάνουμε το παραδοσιακό "επειδή το κάνουν όλοι", αυτό το παραθυράκι πάνω από το νεροχύτη γιατί ο νεροχύτης ΠΡΕΠΕΙ να έχει θέα... :fp: και αυτό το πορτάκι που βγάζει σε μπαλκονάκι που είχαν και τα διαμερίσματα στα 70s.... :fp: Είναι από τα πράγματα που μετάνιωσα και που ο άντρας μου έβαλε βέτο έτσι για να βάλει, ενώ με είχε αφήσει να σολάρω σε όλα σχεδόν τα θέματα διακόσμησης. Είχαμε και διακοσμήτρια που είχε την ίδια άποψη με το σύζυγο :fp: To κηπάκι θα το διαμόρφωνα έτσι που να άξιζε να το βλέπεις, ενώ τώρα την πλήρωσε και το κηπάκι αφού δεν είναι και τίποτα σπουδαίο η κουζινούλα μας από πλευρά θέας με όλα αυτά τα κουφωματάκια που βάλαμε αντί για τη τζαμαρία... Υποχώρησα εν μέρει γιατί δεν είχα και μεγάλη σχέση με τις δραστηριότητες του νεροχύτη.

Γουατέβερ, ήταν για να βάλει και ένα βέτο ο χάσμπαντ! Για όλα οι άντρες φταίνε :003: :003: Φυσικά το έχει παραδεχτεί ότι ήταν άνευ νοήματος η επιμονή του για τα παραθυράκια και τα πορτάκια. Δεν βαριέσαι, δεν νιώθει από διακόσμηση, δεν είναι τέλειος κανείς.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Ήθελες δηλαδή τζαμαρία και δεν ήθελε ο άνδρας με την διακοσμήτρια? (αχ αυτές οι διακοσμήτριες και οι διακοσμητές, i know..)

Το θέμα ειναι οτι από πρώτη άποψη, παράθυρα αφήνουν πάνω από τον νεροχύτη για κατάλληλο φωτισμό και για εξαρισμό (συνηθως εκεί τριγύρω είναι και η εστία μαγειρέματος).
Πάντως, εαν πχ υπάρχει κήπος και καλός προσανατολισμός ή πρόβλεψη περαιτέρω στοιχείων αναλόγως του προσανατολισμού*, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μην κάνει ένα ωραίο άνοιγμα σαν αυτό που λες

δηλαδή πχ, τζαμαρία σε μεσημβρινό δωμάτιο που το βαράει ο ήλιος αλύπητα + την ζέστη από τα μαγειρέματα, του καλοκαιρινούς μήνες στην χώρα μας είναι κόλαση εαν δεν υπάρχει σύστημα σκίασης και ψύξης/αερισμού κατάλληλο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σουβλίτσα την 02 Ιούλ 2018, 18:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

tumblr_ohgu9538wj1rrqsx6o1_640.jpg
Athina__P

Σουβλίτσα έγραψε: 02 Ιούλ 2018, 18:48 Ήθελες δηλαδή τζαμαρία και δεν ήθελε ο άνδρας με την διακοσμήτρια? (αχ αυτές οι διακοσμήτριες και οι διακοσμητές, i know..)

Το θέμα ειναι οτι από πρώτη άποψη, παράθυρα αφήνουν πάνω από τον νεροχύτη για κατάλληλο φωτισμό και για εξαρισμό (συνηθως εκεί τριγύρω είναι και η εστία μαγειρέματος).
Πάντως, εαν πχ υπάρχει κήπος και καλός προσανατολισμός ή πρόβλεψη περαιτέρω στοιχείων αναλόγως του προσανατολισμού*, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μην κάνει ένα ωραίο άνοιγμα σαν αυτό που λες

δηλαδή πχ, τζαμαρία σε μεσημβρινό δωμάτιο που το βαράει ο ήλιος αλύπητη + την ζέστη από τα μαγειρέματα, του καλοκαιρινούς μήνες στην χώρα μας είναι κόλαση εαν δεν υπάρχει σύστημα σκίασης και ψύξης/αερισμού κατάλληλο
Η διακοσμήτρια μας έλυσε τα χέρια εκείνο το διάστημα, αν και ήμουν υπερβολικά εξαντλημένη από όλα τα άλλα που κάναμε τότε, άσχετα με το θέμα φτιάχνω σπίτι. Μας έδωσε πολύ καλές ιδέες που θα ήταν αδύνατον να ανακαλύψω μόνη μου στο χρόνο που είχαμε. Οπότε δεν έχω παράπονο. :102: Ήταν άλλες εποχές βέβαια. Άααααλες εποχές. Τότε που όλα ήταν λίγο πιο αισιόδοξα στα οικονομικά ολονών και οτιδήποτε μας ζόριζε του ρίχναμε διαθέσιμα λεφτά και εξαγοράζαμε χρόνο και ενέργεια. Με μικρά παιδιά και αρκετές άλλες υποχρεώσεις και ελάχιστη έως ανύπαρκτη βοήθεια από τους δικούς μας (γιατί από όλα τα αδέρφια μας εμείς ήμασταν πάντα αυτοί που τα καταφέρναμε), αυτή ήταν η δική μας ώρα ανάγκης να ξοδεύουμε από τα έτοιμα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 02 Ιούλ 2018, 18:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Τελικά, δεν έγινε η τζαμαρία προς τον κήπο?
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Ερμής έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 11:50 Εικόνα

:g094: :romance-hearteyes:
Παρε απο Θεσσαλονικη

Εικόνα

Εικόνα

http://popaganda.gr/urban-soul-project/
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος under την 02 Ιούλ 2018, 18:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

:8)
Αγις έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 14:26 Πάμε τα βασικά.
Αν ανακατευτεί Γυναίκα ( εστω και στο ελάχιστο) - Μανούλα :hebit: - Αδελφές - Διακοσμήτρια - Αρχιτεκτόνισσα - Σύντροφος ( ειδικά η τελευταία ) για το που - πως ΠΡΕΠΕΙ να είναι το σπιτι Σου ΤΗΝ ΠΟΥΛΕΨΕΣ.

Θα σου κοστίσει 4+ φορές επάνω.
Δεν θα είναι λειτουργικό και άνετο .
Δεν θα ανήκει σε εσένα αλλά στις φίλες της και στη θεία Μεταξία - καλεσμένους.
Θα είσαι παρείσακτος - χωρίς δικαίωμα λόγου - και τυχερός αν σου επιτραπεί να έχεις ένα χώρο διαστάσεων πλυσταριού
Θα πληρώνεις συνεχώς γιατί οι μόδες αλλάζουν - και οι περίφημες ''γωνιες '' τους θα θέλουν αλλαγή.
Θα σε πρήζει αν πατάς η αγγίζεις οπουδήποτε και οτιδήποτε και δεν κινείσαι ελαφρά στον αέρα με την χάρη Ζεπελιν.
Θα πληρώνεις συνεχώς για κάθε απίθανο και πιθανό αχρηστο αντικείμενο - αλλαγές κουρτινων- καναπέδων - φωτιστικών κλπ καθε τόσο το έγραψα;

Συνεχίζεται...
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”