Πολύ σωστά... Αν μιλάς για μια από τις πιο καινούργιες γειτονιές, ένας λόγος για τη μιζέρια αυτή μπορεί να είναι ότι αυτές οι γειτονιές δεν είναι γειτονιές πραγματικά. Οι άνθρωποι συχνά δεν έχουν λόγο και αφορμή να κάνουν ουσιαστικούς δεσμούς με τους γύρω και απλά συνυπάρχουν. Είναι ένα σημαντικό κενό αυτό. Και αυτό να μην ισχύει, μεγάλη παγίδα να ασχολείσαι τόσο πολύ με ένα σπίτι. Αλλά το μεγάλο σπίτι έχει αρκετή δουλειά. Το θέμα είναι ποιος την κάνει και πότε ή λες ας μείνει και τίποτα να μην είναι τέλειο.bizeli έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 16:43
Είναι εδώ στη γειτονιά μου μία που μένει απέναντι σε μια μονοκατοικία και ασχολείται συνέχεια με το σπίτι της. Δεν την έχω δει να χαμογελάει ποτέ. Σας το ορκίζομαι. Είναι συνέχεια μέσα στην γκρίνια και κακομούτσουνη. Ασχολείται όλη μέρα με μαλακίες. Είναι όλη μέρα με μια σκούπα και ένα φαράσι. Όλοι και όλα την ενοχλούν. Κάνει στους πάντες παρατηρήσεις που αφορούν το σπίτι της. Σχεδόν μας απαγορεύει να περάσουμε από μπροστά.
Όλη της η ζωή είναι το σπίτι της. Δεν την έχω δει να φεύγει ποτέ. Θέλει να κάθεται και να το φυλάει. Όσες φορές πάει για ψώνια πχ στο γυρισμό κοιτάει μην και τυχόν βρει κάτι μεμπτό όσο έλειπε. Δεν πάει καλά. Είναι μέσα στο άγχος. Τι ζωή είναι αυτή ρε μλκς πραγματικά;
Σουβλίτσα, αν και δεν μου έκανε πάρα πολύ έντονη εντύπωση κάτι άλλο από αυτό το σπίτι, αυτή την κουζίνα τη βρίσκω ονειρεμένη! Έτσι όπως ενώνεται ο εξωτερικός χώρος με τον εσωτερικό και το υπόστεγο. Ιδανικός για καθημερινότητα και για παρέες. Εμείς πέσαμε λίγο έξω σε αυτό, ενώ έχουμε υποτίθεται μια αρκετά καλή κατάσταση στο μπαλκόνι μας έχουμε κάτσει εδώ και αρκετά χρόνια ΜΙΑ φορά με παρέα! Ούτε καν μόνοι μας δεν θυμάμαι αν συνέβη ποτέ. Μόνο στα πεταχτά για κανένα τσιγάρο. Δεν μας εμπνέει στην πράξη δεν ξέρω. Κάτι με τον ήλιο όπως πέφτει, δεν ξέρω, απλά δεν μας εμπνέει. Μόνο ως κάτι να βλέπουμε από μέσα από το σπίτι ως θέα. Οι γείτονες πάλι κάθονται συχνά σχετικά στους αντίστοιχους χώρους.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ξέρεις στην πράξη τι θα γίνει ακριβώς αν ζήσεις μέσα στο σπίτι, μπορεί να σου βγει κάτι αλλιώς και κάτι στο οποίο επένδυσες σχετικά να μη χρησιμοποιηθεί.