!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
CRWH
Phorum.gr user: CRWH

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CRWH »

Σε μεγαλα αεροδρομια και λιμανια δεν φοραει κανεις γιατι υπαρχει εντολη για ανοχη στους τουριστες ωστε να μην υπαρχουν παραπονα και δεν γινουν ουτε αυτες οι ελαχιστες κρατησεις που περιμενουν.
Ο κουλης θελει ενα μινι σαξες στορυ στον τουρισμο αλλα δυστυχως το πραγμα παει για απολυτη καταστροφη και ας προσπαθει να περασει μια εικονα κανονικοτητας.
Οποιος ταξιδευει συχνα απο Ελ Βενιζελος ειδικα, ξερει.
Οι πιο απείθαρχοι ειναι οι Ιταλοι που δεν εχουν καν μασκα στο σαγονι για τα ματια του κοσμου και δευτερευοντως οι πορτογαλοβραζιλιανοι.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

CRWH έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 13:35 Σε μεγαλα αεροδρομια και λιμανια δεν φοραει κανεις γιατι υπαρχει εντολη για ανοχη στους τουριστες ωστε να μην υπαρχουν παραπονα και δεν γινουν ουτε αυτες οι ελαχιστες κρατησεις που περιμενουν.
Ο κουλης θελει ενα μινι σαξες στορυ στον τουρισμο αλλα δυστυχως το πραγμα παει για απολυτη καταστροφη και ας προσπαθει να περασει μια εικονα κανονικοτητας.
Οποιος ταξιδευει συχνα απο Ελ Βενιζελος ειδικα, ξερει.
Οι πιο απείθαρχοι ειναι οι Ιταλοι που δεν εχουν καν μασκα στο σαγονι για τα ματια του κοσμου και δευτερευοντως οι πορτογαλοβραζιλιανοι.
Συμφωνώ, στο μετρό οι τουρίστες συμπεριφέρονται με τον πλέον αντικοινωνικό τρόπο και είναι προφανές ότι αυτό έχει γίνει επειδή υπάρχει εντολή για ανοχή. Επίσης ΠΟΙΟΣ θα πάει ταξιδάκια σε άλλη χώρα εν μέσω πανδημίας, αν όχι ο πιο παρακμιακός που υπάρχει;

Επίσης η πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο που είδα Κινέζες χωρίς μάσκα οπουδήποτε στον πλανήτη, ήταν πριν δυο εβδομάδες στο σούπερ μάρκετ ΑΒ στο Πικέρμι. Πολύ ωραία μουνιά παρεμπιπτόντως, νομίζω η μία έχει παίξει και σε τσόντα αλλά φαντάσου, ο Κούλης κατάφερε να περάσει το μήνυμα "εδώ δε χρειάζεστε μάσκα" ακόμα και στους Κινέζους.

Κατά τη γνώμη μου δεν αργεί η μέρα που Έλληνες θα σαπακιάσουν τουρίστα στο ξύλο επειδή δε φοράει μάσκα ή αγνοεί εντελώς τις πινακίδες για την κοινωνική απόσταση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 30 Ιούλ 2020, 13:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

hellegennes έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 22:54
nrg έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 14:45
hellegennes έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 23:45 Μετρήστε σ' αυτό το βίντεο πόσοι πιάνουν την μάσκα με τα χέρια τους.
Αν το κέρδος λόγω μάσκας είναι στο 5%, αλλά όπως φαίνεται πάνω από 5% την χρησιμοποιούν λάθος, τότε η έξαρση οφείλεται στην κακή χρήση της.

Γιατί όμως αποφασίζουν να την κάνουν υποχρεωτική σε περισσότερες δραστηριότητες;

Ήρεμα ρωτάω… :)
Γιατί αισθάνονται πίεση από το τι κάνουν άλλες χώρες και από την αντιπολίτευση να πάρουν κάποιο μέτρο. Κι αυτό είναι κατά την γνώμη τους το πιο ανώδυνο.
Μα δεν είναι ανώδυνο.
Είναι επικίνδυνο.
Από αυτά που βλέπουμε η χρήση της μάσκας γίνεται συντριπτικά με λάθος τρόπο.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ναι, το είπα από την αρχή ότι είναι επικίνδυνο, αλλά ο μέγας πανεπιστήμονας foscilis με διέψευσε, φέρνοντας ως πηγή την κυβέρνηση, που παρεμπιπτόντως ούτε κι αυτή έχει πει ότι δεν είναι επικίνδυνο, απλά δεν έχει πει τίποτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Έχω να δώσω ένα ποιντ στον χελλακο μετά από όλα τα αρνητικά.
Είμαι σε Έναν Μασούτης κι περιμένω σε εύλογη απόσταση να πληρώσωστο ταμείο ένα πρόβειο βούτυρο και έναν στιγμιαίο καφέ ντε ώσπου έρχεται Ένας ηλικιωμένος πάνω από 70 Κολιτσιδα δίπλα μου, τον μαλώνω και βγάζει γλώσσα αφού φοράμε μάσκα. Γιατί, τον λέω, 2 μέτρα παρά ´κει θα πάθεις τίποτα;
Άβαταρ μέλους
sloopy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sloopy »

Εσείς ξέρετε να υπολογίζετε το 65% πληρότητας των λεωφορείων ή είστε τίποτα τεταρτοπέμπτοι;
Hang on sloopy :smt023
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ας δούμε λίγο τι λέει ο ΠΟΥ στην τελευταία του ενημέρωση για τις μάσκες:

Non-medical, fabric masks are being used by many people in public areas, but there has been limited evidence on their effectiveness and WHO does not recommend their widespread use among the public for control of COVID-19.

Ο [user]foscilis[/user] βέβαια ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο ΠΟΥ απλώς λέει να πλένεις τα χέρια σου αφού βγάλεις την μάσκα.

Βέβαια, στο ίδιο QA ο ΠΟΥ λέει ότι εφόσον υπάρχει πληθώρα κρουσμάτων σε ένα μέρος, καλό είναι οι κυβερνήσεις να ενθαρρύνουν την χρήση μάσκας όπου δεν είναι εφικτή η απόσταση. Π.χ. σε ΜΜΜ. Τονίζει όμως ότι από μόνες τους είναι άχρηστες.

Τονίζει επίσης ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν την άποψη ότι οι μάσκες κάνουν κάτι. Είναι ουσιαστικά μέτρο απελπισίας και τελευταίας γραμμής, απαραιτήτως σε συνδυασμό με άλλα μέτρα:

At the present time, the widespread use of masks everywhere is not supported by high-quality scientific evidence, and there are potential benefits and harms to consider.
It is important to note that masks should only be used as part of a comprehensive strategy. Masks on their own will not protect you from COVID-19. People should also clean their hands frequently and maintain a distance of at least 1 metre from others.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Fluffy έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 15:03 Έχω να δώσω ένα ποιντ στον χελλακο μετά από όλα τα αρνητικά.
Είμαι σε Έναν Μασούτης κι περιμένω σε εύλογη απόσταση να πληρώσωστο ταμείο ένα πρόβειο βούτυρο και έναν στιγμιαίο καφέ ντε ώσπου έρχεται Ένας ηλικιωμένος πάνω από 70 Κολιτσιδα δίπλα μου, τον μαλώνω και βγάζει γλώσσα αφού φοράμε μάσκα. Γιατί, τον λέω, 2 μέτρα παρά ´κει θα πάθεις τίποτα;
Μπακλαβάς ή γαλακτομπούρεκο; :smt038
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Planis έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 16:05
Fluffy έγραψε: 30 Ιούλ 2020, 15:03 Έχω να δώσω ένα ποιντ στον χελλακο μετά από όλα τα αρνητικά.
Μπακλαβάς ή γαλακτομπούρεκο; :smt038
Γενικα να βρίσκεται, καμία ομελέτα.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

65 κρούσματα
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Από τα 65, τα 17 στις πύλες εισόδου.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Βγήκε και ένας από την εντατική.
Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 »

Tα κρουσματα "Αυξανονται" οι νεκροι αναλογικα και οι διασωληνομενοι μειωνονται
απολυτα λογικο
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Αυτό πάντως που δεν καταλαβαίνω καθόλου από αυτά που λένε οι επιστήμονες και τους ακολουθούν και οι πολιτικοί είναι ότι τώρα προσβάλλονται από τον ιό οι νεώτεροι άνθρωποι επειδή οι πιο ηλικιωμένοι είναι (λένε) προστατευμένοι. Πώς ακριβώς είναι προστατευμένοι και δεν ήταν π.χ. την Άνοιξη; Στηρίζεται κάπου αυτό που λένε ή είναι απλώς μία πρόχειρη δικαιολογία για το ότι δεν υπάρχει καμία έξαρση του ιού τώρα το καλοκαίρι; Ας μου εξηγήσει κάποιος να καταλάβω κι εγώ...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”