!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών - Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, φοβόμουν ότι θα απελαθούν

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Γλαύκος

Re: Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών - Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, φοβόμουν ότι θα απελαθούν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γλαύκος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 17:25
Beria έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 17:16 Είμαι ο Θανάσης ( σημ. αδερφός του Γιάννη) Αντετοκούνμπο και γεννήθηκα στο Αρεταίειο. Το λέω για να μη νομίζει κανείς ότι από κάπου μας έφεραν ή ότι ήρθαμε από το φεγγάρι. Εδώ γεννήθηκα, εδώ πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο.
---
Μα ακριβώς γι' αυτό έγραψα ότι συμπαθώ τον Αντετοκούνμπο και την οικογένεια του. Γιατί είχα διαβάσει και είχα δει συνεντεύξεις του τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα είναι ότι και αυτή η συνέντευξη είναι περσινή. Και κάπου έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών που πρέπει ή δεν πρέπει να λέγονται και κυρίως να δημοσιεύονται στις συνεντεύξεις που δίνονται μετά το θάνατο του Φλοϋντ.
Ο θάνατος του Φλόυντ εγείρει συζητήσεις για το ρατσιμό. Αυτό δεν είναι άκυρο ώστε να ενίσταται κάποιος. Γιατί να μην ειπωθεί το οτιδήποτε;
Άβαταρ μέλους
Γλαύκος

Re: Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών - Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, φοβόμουν ότι θα απελαθούν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γλαύκος »

Cecily Anne έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:07
Γλαύκος έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:07
Cecily Anne έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:04

Ρε, βαριέμαι, αλήθεια. Πες τα με τον Τζώνυ που έχει υπομονή να στα σπάει σε τάληρα.
Ρε παλικάρι, σοβαρά τώρα. Εντελώς στ 'αρχίδια μου μιλάμε. Σόρυ έτσι;
Ναι ρε φίλος, αλήθεια τώρα, κανένα θέμα. Σε συγχωρώ.
Μάλλον από κάποιο ίδρυμα θα γράφετε κάποιοι συγκεκριμένοι εδώ μέσα. Δεν εξηγείται αλλιώς.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Beria έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 17:27
Beria έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 17:16 Είμαι ο Θανάσης ( σημ. αδερφός του Γιάννη) Αντετοκούνμπο και γεννήθηκα στο Αρεταίειο. Το λέω για να μη νομίζει κανείς ότι από κάπου μας έφεραν ή ότι ήρθαμε από το φεγγάρι. Εδώ γεννήθηκα, εδώ πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο.
---
Μα ακριβώς γι' αυτό έγραψα ότι συμπαθώ τον Αντετοκούνμπο και την οικογένεια του. Γιατί είχα διαβάσει και είχα δει συνεντεύξεις του τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα είναι ότι και αυτή η συνέντευξη είναι περσινή. Και κάπου έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών που πρέπει ή δεν πρέπει να λέγονται και κυρίως να δημοσιεύονται στις συνεντεύξεις που δίνονται μετά το θάνατο του Φλοϋντ.
Ναι βρε ΓΑΛΗ. Στην Αμερική ζουν, στο σύμπαν που λέγεται NBA
Πρέπει να παίξουν το παιχνίδι
Αυτό έχω πει από την αρχή Beria.

Ότι όσο και να γουστάρουν την Ελλάδα, αυτοί είναι αναγκασμένοι να παίξουν το παιχνίδι με τους κανόνες που ισχύουν στις ΗΠΑ σήμερα. Και είναι δικαίωμα τους.

Εγώ δεν προτίθεμαι να το παίξω.

Και το θεωρώ επίσης αναμφισβήτητο δικαίωμα μου.

Είναι πολύ απλό... ή όχι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Γλαύκος έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 17:30
---

Ο θάνατος του Φλόυντ εγείρει συζητήσεις για το ρατσιμό. Αυτό δεν είναι άκυρο ώστε να ενίσταται κάποιος. Γιατί να μην ειπωθεί το οτιδήποτε;
Μπορείς να πεις ό,τι γουστάρεις. Ποιος σου το απαγόρευσε;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 14:39 Γιατι πχ το δικαιωμα στην στεγη και την τροφη να μην θεωρουνται ανθρωπινα δικαιωματα;
επειδη για να φτιαχτει η στεγη και η τροφη, πρεπει καποιος να δουλεψει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Cecily Anne έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 15:47
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 15:44

Όλα έχουν ένα όριο/μέτρο/κόκκινη γραμμή. Τη δική μου την έβαλα και ας γίνει ό,τι είναι να γίνει. :lol:
Eγω θα επιμένω να απορώ, για ποιό λόγο μας ενδιαφέρει η γνώμη του περισσότερο από την κυρία που κάνει λάντζα σε εστιατόριο της Νew York.
επειδη τη γνωμη του θα την ακουσουν πολλοι. δεν εχει παραπανω αξια απο οποιουδηποτε αλλου, φυσικα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ασέβαστος έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 17:44
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 14:39 Γιατι πχ το δικαιωμα στην στεγη και την τροφη να μην θεωρουνται ανθρωπινα δικαιωματα;
Μα ακριβώς γι' αυτό τον ρώτησα για τα τμ της στέγης και την ποσότητα του φαγητού, γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μια τεράστια γκάμα. Ξεκινάνε από τη σωτηρία της ζωής και καταλήγουν σε ξαπλώστρα του costa navarino.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

Αυτο δεν το αναιρει. Και η εγγυημενη εργασια μπορει να εννοηθει ως δικαιωμα.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν είχα πλούσιους γονείς. Αν κάτι άλλαξε στη ζωή μου, αυτό έγινε με τη σκληρή δουλειά. Βρήκα κάτι που αγάπησα και το ακολουθώ σαν θρησκεία, μέχρι να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία (...).

Είχα δίπλα μου ανθρώπους που με βοήθησαν, όπως την κυρία Μαριέττα Σγουρδαίου, που την αποκαλώ “νονά”. Φιλόλογος στο Αρσάκειο και ηθοποιός. Μας πήγε, παιδιά 12-13 ετών, να ακούσουμε συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη. Μας σύστησε την κυρία Μαρία Χορς, που ντύνει τις ιέρειες. Μυήθηκα στην ελληνική κουλτούρα, στο αρχαίο δράμα. Διάβασα βιβλία. “Θανάση, θα πάθεις σοκ αν διαβάσεις τους Αδελφούς Καραμαζώφ”, μου είπαν κάποτε. “Θα σου ανοίξουν τα μάτια”. Αυτές οι εμπειρίες με άλλαξαν, χωρίς να το καταλαβαίνω. Με βοήθησαν και στον αθλητισμό, εμένα, που ήμουν ένα παιδί μεταναστών χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτε. Δεν χρειάζεται να έχει λεφτά κάποιος για να αισθανθεί πλούσιος. Ο πλούτος είναι στο μυαλό και στην ψυχή.

Αν δεν αγαπάς τον συνάνθρωπό σου, δεν είσαι άνθρωπος. Άσχετα με το χρώμα του δέρματος και με την εθνικότητά του. Κοίταξέ με λίγο, μόνο η αγάπη σε κάνει άνθρωπο. Και η σκέψη. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικό ζώον. Αν βγάλεις την πολιτική από μέσα του, μένει σκέτο ζώον! Νοιάζομαι για το κοινό συμφέρον, δεν είμαι απολιτίκ.(…).

Πώς είναι δυνατόν να μη θεωρείται Έλληνας κάποιος που γεννήθηκε εδώ, πήγε παιδικό σταθμό, σχολείο, πανεπιστήμιο, έλαβε την ελληνική παιδεία; Βγαίνω εκτός εαυτού τώρα. Όπου πηγαίνω, λέω ότι είμαι Έλληνας με καταγωγή από τη Νιγηρία. Εγώ ξέρω ποιος είμαι. Έλληνας είμαι.

Είμαι αλληλέγγυος στα παιδιά που μοχθούν ( σημ. για την υπηκοότητα και την ιθαγένεια) . Φεύγω για τις Η.Π.Α., αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ τελειώνουμε. Παρακολουθώ και προβληματίζομαι. Να το ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι, ότι είμαι εδώ. Στο πλευρό τους! Τους σκέφτομαι. Η χώρα μου δεν είναι η Αμερική, αλλά η Ελλάδα. Αισιοδοξώ ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Και δεν τα παρατάω ποτέ. Ποτέ. Ποτέ».
:+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 19:48
φυσικα και το αναιρει. αν εγω εχω δικαιωμα σε στεγη, σημαινει οτι πρεπει να εχω στεγη χωρις να δουλεψω για αυτην. καποιος αλλος πρεπει να δουλεψει για να φτιαχτει, χωρις να πληρωθει. αυτο ονομαζεται σκλαβια.

οποτε το δικαιωμα ενος στη στεγη, τρακαρει με το δικαιωμα του αλλου να μη δουλευει χωρις ανταλλαγμα.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

nick έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 01:03 https://www.facebook.com/rachel.makri/p ... 6719260360
με αυτό το πράγμα συγκυβερνούσε ο συνασπισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς.το έγραψα ολόκληρο για την έξτρα ειρωνεία
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

Ασέβαστος έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 08:18

φυσικα και το αναιρει. αν εγω εχω δικαιωμα σε στεγη, σημαινει οτι πρεπει να εχω στεγη χωρις να δουλεψω για αυτην. καποιος αλλος πρεπει να δουλεψει για να φτιαχτει, χωρις να πληρωθει. αυτο ονομαζεται σκλαβια.

οποτε το δικαιωμα ενος στη στεγη, τρακαρει με το δικαιωμα του αλλου να μη δουλευει χωρις ανταλλαγμα.
μα γιατι να μην πληρωθει; και η δωρεαν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη θεωρειται (περιπου) σαν ενα τετοιο δικαιωμα, και παρεχεται δωρεαν ενω κοστιζει και στοιχιζει.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Tα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίζονται σε αρνητικά και θετικά.Τα αρνητικά δικαιώματα αφορούν την αποχή του κράτους από δράσεις που δεν θέλουν οι πολίτες : ελευθερία λόγου,ελευθερία μετακίνησης κλπ.Δηλαδή ζητάνε από το κράτος να απέχει από κάτι που δεν θέλουν.Αναπτύχθηκαν με τις φιλελεύθερες επαναστάσεις κυρίως τον 19ο αιώνα.
Κατά τον 20ο αιώνα αναπτύχθηκαν λόγω σοσιαλισμού αλλά και παρεμβατικού κράτους κυρίως μετά το 1930 τα ονομαζόμενα θετικά δικαιώματα.Δηλαδή αυτά στα οποία το κράτος δεν απέχει απλώς αλλά υποχρεώνεται να κάνει παροχές και να εγγυάται ορισμένα πράγματα στους πολίτες του.Δικαίωμα σε τροφή και στέγη,στην περίθαλψη,στην παιδεία κλπ.Αυτά όμως είναι ουσιαστικά οικονομικές παροχές και δει δη χρημάτων :D για την ικανοποίησή τους.Με την κρίση του σοσιαλισμού μετά το 1980 κλονίσθηκαν,παρ όλα αυτά ο περισσότερος κόσμος επιθυμεί τη διεύρυνσή τους.Ομως αυτή εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση ενός κράτους.Εσύ μπορεί να υπόσχεσαι τροφή και στέγη,έχεις όμως να δώσεις;
Αντίθετα για να μη συλλαμβάνει η αστυνομία όποιον μιλάει εναντίον μιας κυβέρνησης δεν χρειάζεται η κυβέρνηση να δώσει κάτι,απλά να διατάξει την αστυνομία να μην το κάνει.
Τα θετικά δικαιώματα πάντα θα έχουν οροφή την οικονομική δυνατότητα της κάθε χώρας.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

John Brown Gun Club έγραψε: 29 Ιούλ 2020, 08:38 μα γιατι να μην πληρωθει; και η δωρεαν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη θεωρειται (περιπου) σαν ενα τετοιο δικαιωμα, και παρεχεται δωρεαν ενω κοστιζει και στοιχιζει.
Το πληρώνουν οι φορολογούμενοι.There is no such a thing as a free lunch.Somebody always pays for.

Margaret Thatcher
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”