!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών - Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, φοβόμουν ότι θα απελαθούν

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών - Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, φοβόμουν ότι θα απελαθούν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:01
Γλαύκος έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 15:41
John Brown Gun Club έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 15:27

καλα, μην το θεωρεις και ως απολυτο δεδομενο αυτο. Η οικονομικη επιφανεια και η κοινωνικη ανοδος δεν παρεχουν παντα ασυλια απεναντι στον ρατσισμο, σε ορισμενες περιπτωσεις μπορει και να επιδεινωσουν τα πραγματα.
Λέω ότι ο θεατρινισμός του δεξιού που κάθε φορά παρουσιάζει επιχειρήματα που δήθεν πατάνε σε κάποιες ηθικές αρχές είναι εμφανέστατος. θα τον δεις να υπερασπίζεται έναν χρυσαυγίτη που και καλά έχει διαφορές μαζί του, όταν επιτεθεί και τραυματίσει έναν Πακιστανό. Με την ίδια θέρμη θα δεις να τον καταδικάζει και να πετάει τσιτάτα και ωραία ηθική περί ισότητας και εξέλιξης και προόδου, αν η επίθεση ήταν σε Πακιστανό μεν αλλά πλούσιο επιχειρηματία. Για το ούγκανο πράγματι δεν θα ισχύει κάποια ασυλία. Τουλάχιστον το ούγκανο είναι απαλλαγμένο από τις φαντασιώσεις του δεξιού περί πλούτου και γκλαμουριάς και μένει μόνο στην ισχύ της φυλής.

Δε συμφωνω, εχω την εντυπωση πως ενας αλλοδαπος που εχει πετυχει μπορει να προκαλεσει περισσοτερο φθονο απο καποιον που δεν εχει, οπως καλη ωρα ο Αντετοκουνμπο ή οι αλλοδαποι αριστουχοι μαθητες που τους αρνηθηκαν να φερουν την σημαια.
Αλλα και αλλου, η επιτυχια δεν προστατευει απο τον ρατσισμο. Ιστορικα επισης, τα μεγαλα ρατσιστικα πογκρομ ειτε εναντιον εβραιων, ειτε εναντιον μαυρων αμερικανων, σημειωθηκαν σε περιοδους που οι κοινοτητες τους σημειωσαν αναπτυξη (που συμφωνα με την ρατσιστικη ρητορικη ηταν προιον κλοπης). Η σφαγη της Ταλσα στην Οκλαχομα πχ συμπιπτει χρονικα με την εμφανιση των πρωτων μαυρων εκατομμυριουχων στις ΗΠΑ.
Άσε αυτές τις παπαριές.

Ειδικώς στο θέμα του αθλητισμού, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ουδείς είναι ρατσιστής και εθνικιστής.

Η ομάδα είναι ΠΑΝΩ από όλα. Κανών. :D

Αναφορικά δε με τους εκατομμυριούχους σε άλλους τομείς στις ΗΠΑ, το ερώτημα είναι πόσοι από αυτούς επισκέφτηκαν την πατρίδα τους, έκαναν δωρεές ή πήγαν να ζήσουν σε αυτήν μια και το πρόβλημα επιβίωσης τους πλέον ήταν λυμένο.

Γιατί από μπουλουμού και μπλαμπλαμπλα άλλο τίποτα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Γλαύκος

Re: Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών - Οι γονείς μου ήταν παράνομοι, φοβόμουν ότι θα απελαθούν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γλαύκος »

Daje έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:05 Το περιεχομενο του αρθρου ειναι μια χαρα.
Ωραια τα λεει ο ανθρωπος, αποτυπωνει την πραγματικοτητα διχως ιχνος εκδικητικοτητας.
Ο τιτλος ομως του αρθρου ειναι πολεμικος και παραπεμπει σε λαθος νοηματα.
Κλασικη περιπτωση δημοσιογραφιας του κωλου που αποσκοπει στη δημιουργια flame.
Μια χαρά είναι ο τίτλος για να πήζουν τα ανεγκέφαλα ρατσιστάκια που πάνε τώρα να ντυθούν καρναβάλια μπας και δεν τους καταλάβουμε. Υπάρχει ρατσισμός και υπάρχουν υποστηρικτές του. Ό,τι μαλακίες και να γράφουν εδώ μέσα. Φαίνονται.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Γλαύκος έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:09
Daje έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:05 Το περιεχομενο του αρθρου ειναι μια χαρα.
Ωραια τα λεει ο ανθρωπος, αποτυπωνει την πραγματικοτητα διχως ιχνος εκδικητικοτητας.
Ο τιτλος ομως του αρθρου ειναι πολεμικος και παραπεμπει σε λαθος νοηματα.
Κλασικη περιπτωση δημοσιογραφιας του κωλου που αποσκοπει στη δημιουργια flame.
Μια χαρά είναι ο τίτλος για να πήζουν τα ανεγκέφαλα ρατσιστάκια που πάνε τώρα να ντυθούν καρναβάλια μπας και δεν τους καταλάβουμε. Υπάρχει ρατσισμός και υπάρχουν υποστηρικτές του. Ό,τι μαλακίες και να γράφουν εδώ μέσα. Φαίνονται.
Ναι, πέσαμε σε δαιμόνιους ερευνητές της αλήθειας και την πατήσαμε, το σωστό να λέγεται.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:09
Αναφορικά δε με τους εκατομμυριούχους σε άλλους τομείς στις ΗΠΑ, το ερώτημα είναι πόσοι από αυτούς επισκέφτηκαν την πατρίδα τους, έκαναν δωρεές ή πήγαν να ζήσουν σε αυτήν μια και το πρόβλημα επιβίωσης τους πλέον ήταν λυμένο.

Εικόνα
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ναι, καρενισμός είναι να σημειώνεις το προφανές. Ότι ο Uncle Ben θα αλλάξει όνομα κι αυτό θα λύσει τα προβλήματα διάκρισης και οικονομικής επιβίωσης των ασθενέστερων. Εξάλλου η μαμά εταιρεία, όπως έχω ξαναπεί (η Mars) βγάζει τα λεφτά της από παιδική δουλεία, μιας και έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν οι καημένοι τον τρόπο να ξέρουν από πού προέρχεται το κακάο που βάζουν στις σοκολάτες τους. Η συνολική τους περιουσία (της οικογένειας Μαρς) δεν είναι ούτε 200 ψωροδισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά εντάξει, τώρα που θα αλλάξει το όνομα του Uncle Ben, θα πεθάνουν απ' την χαρά τους τα ανήλικα που δουλεύουν τζάμπα σε φυτείες κακάο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:24
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:09

Εικόνα
Οι κάρεν είναι οι τρέντυ μπουλουμπουτζούδες, άσχετο πλάσμα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Γλαύκος έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 15:58
Γλαύκος έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 15:53

Ναι μωρέ. Μετά από πολύ κόπο και σκέψη κατέληξες σε συμπέρασμα. :smt005: Όπως τα λες. Είχες όλην την καλή διάθεση αλλά ως εδώ.

:giggle:
Γράφει ο τύπος που έχει ως σημείο αναφοράς τον Φύσσα.

Να υποθέσω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να με προβληματίσει;
Σημείο αναφοράς; :smt017 Έχεις κάποιο επιτραπέζιο με κάρτες μπροστά σου και προσπαθείς να σχηματίσεις προτάσεις; Με ζάρι παίζεται;
Όχι, με ανάγνωση άλλων θεμάτων. Αν στα γκρουπάκια "φίλοι του Φύσσα", "φίλοι της Τζάκι", "φίλοι του Τζαβέντ Ασλάμ" και λοιπούς έντεχνους, βρεις έστω και έναν που δεν είναι μπουλουμουτζής, θα το πάρω πίσω.

Όλα αυτά πάνε πακέτο. :lol:

Έχει και στη νδ φρανσάιζ μαγαζί αλλά σε πιο κυριλέ ντιζάιν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club »

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:32
μπα
Εικόνα
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

John Brown Gun Club έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:55
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 16:32
μπα
Εικόνα
Δεν το σώζεις. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Είμαι ο Θανάσης ( σημ. αδερφός του Γιάννη) Αντετοκούνμπο και γεννήθηκα στο Αρεταίειο. Το λέω για να μη νομίζει κανείς ότι από κάπου μας έφεραν ή ότι ήρθαμε από το φεγγάρι. Εδώ γεννήθηκα, εδώ πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο.

Δεν είχα πλούσιους γονείς. Αν κάτι άλλαξε στη ζωή μου, αυτό έγινε με τη σκληρή δουλειά. Βρήκα κάτι που αγάπησα και το ακολουθώ σαν θρησκεία, μέχρι να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία (...).

Είχα δίπλα μου ανθρώπους που με βοήθησαν, όπως την κυρία Μαριέττα Σγουρδαίου, που την αποκαλώ “νονά”. Φιλόλογος στο Αρσάκειο και ηθοποιός. Μας πήγε, παιδιά 12-13 ετών, να ακούσουμε συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη. Μας σύστησε την κυρία Μαρία Χορς, που ντύνει τις ιέρειες. Μυήθηκα στην ελληνική κουλτούρα, στο αρχαίο δράμα. Διάβασα βιβλία. “Θανάση, θα πάθεις σοκ αν διαβάσεις τους Αδελφούς Καραμαζώφ”, μου είπαν κάποτε. “Θα σου ανοίξουν τα μάτια”. Αυτές οι εμπειρίες με άλλαξαν, χωρίς να το καταλαβαίνω. Με βοήθησαν και στον αθλητισμό, εμένα, που ήμουν ένα παιδί μεταναστών χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτε. Δεν χρειάζεται να έχει λεφτά κάποιος για να αισθανθεί πλούσιος. Ο πλούτος είναι στο μυαλό και στην ψυχή.

Αν δεν αγαπάς τον συνάνθρωπό σου, δεν είσαι άνθρωπος. Άσχετα με το χρώμα του δέρματος και με την εθνικότητά του. Κοίταξέ με λίγο, μόνο η αγάπη σε κάνει άνθρωπο. Και η σκέψη. Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άνθρωπος είναι πολιτικό ζώον. Αν βγάλεις την πολιτική από μέσα του, μένει σκέτο ζώον! Νοιάζομαι για το κοινό συμφέρον, δεν είμαι απολιτίκ.(…).

Πώς είναι δυνατόν να μη θεωρείται Έλληνας κάποιος που γεννήθηκε εδώ, πήγε παιδικό σταθμό, σχολείο, πανεπιστήμιο, έλαβε την ελληνική παιδεία; Βγαίνω εκτός εαυτού τώρα. Όπου πηγαίνω, λέω ότι είμαι Έλληνας με καταγωγή από τη Νιγηρία. Εγώ ξέρω ποιος είμαι. Έλληνας είμαι.

Είμαι αλληλέγγυος στα παιδιά που μοχθούν ( σημ. για την υπηκοότητα και την ιθαγένεια) . Φεύγω για τις Η.Π.Α., αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ τελειώνουμε. Παρακολουθώ και προβληματίζομαι. Να το ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι, ότι είμαι εδώ. Στο πλευρό τους! Τους σκέφτομαι. Η χώρα μου δεν είναι η Αμερική, αλλά η Ελλάδα. Αισιοδοξώ ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Και δεν τα παρατάω ποτέ. Ποτέ. Ποτέ».
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Α ωραία, αφήνουμε στην άκρη τον Γιάννη και παραληρούμε με Θαναση
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Prepon έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 17:23 Α ωραία, αφήνουμε.στημ άκρη τον Γιάννη και παραληρούμε με Θαναση
οι γκρούπις παραληρούν
Κάθε είδους γκρουπις (συγκροτημάτων, πολιτικών, θεούσες κοκ)
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Beria έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 17:16 Είμαι ο Θανάσης ( σημ. αδερφός του Γιάννη) Αντετοκούνμπο και γεννήθηκα στο Αρεταίειο. Το λέω για να μη νομίζει κανείς ότι από κάπου μας έφεραν ή ότι ήρθαμε από το φεγγάρι. Εδώ γεννήθηκα, εδώ πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο.
---
Μα ακριβώς γι' αυτό έγραψα ότι συμπαθώ τον Αντετοκούνμπο και την οικογένεια του. Γιατί είχα διαβάσει και είχα δει συνεντεύξεις τους τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα είναι ότι και αυτή η συνέντευξη είναι περσινή. Και κάπου έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών που πρέπει ή δεν πρέπει να λέγονται και κυρίως να δημοσιεύονται στις συνεντεύξεις που δίνονται μετά το θάνατο του Φλοϋντ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 28 Ιούλ 2020, 17:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 17:25
Beria έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 17:16 Είμαι ο Θανάσης ( σημ. αδερφός του Γιάννη) Αντετοκούνμπο και γεννήθηκα στο Αρεταίειο. Το λέω για να μη νομίζει κανείς ότι από κάπου μας έφεραν ή ότι ήρθαμε από το φεγγάρι. Εδώ γεννήθηκα, εδώ πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο.
---
Μα ακριβώς γι' αυτό έγραψα ότι συμπαθώ τον Αντετοκούνμπο και την οικογένεια του. Γιατί είχα διαβάσει και είχα δει συνεντεύξεις του τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα είναι ότι και αυτή η συνέντευξη είναι περσινή. Και κάπου έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών που πρέπει ή δεν πρέπει να λέγονται και κυρίως να δημοσιεύονται στις συνεντεύξεις που δίνονται μετά το θάνατο του Φλοϋντ.
Ναι βρε ΓΑΛΗ. Στην Αμερική ζουν, στο σύμπαν που λέγεται NBA
Πρέπει να παίξουν το παιχνίδι
Άβαταρ μέλους
Γλαύκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γλαύκος »

Prepon έγραψε: 28 Ιούλ 2020, 17:23 Α ωραία, αφήνουμε στην άκρη τον Γιάννη και παραληρούμε με Θαναση
Παρέθεσε λόγια υπαρκτά από υπαρκτό πρόσωπο. Το παραλήρημα ποιο είναι; Ολόκληρο κείμενο και δεν αναφέρεσαι σε μία λέξη του παρά το χαρακτηρίζεις ως παραληρηματικό. Είδες που τελικά κάτι τρέχει; :003:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”