!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πόσα κοινά έχουν οι Έλληνες με τους Τούρκους;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Myrsini

Re: Πόσα κοινά έχουν οι Έλληνες με τους Τούρκους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Myrsini »

hellegennes έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 04:49
Myrsini έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:31
1451 έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:20 Δεν υπάρχει τίποτα κοινό μεταξύ των δυο λαών, οι Τούρκοι είναι Ασιάτες ενώ οι Έλληνες Ευρωπαίοι.
Να έγραφες Τούρκοι και Αζέροι να το καταλάβαινα αλλά Έλληνες με τίποτα.
Μάλλον δεν μιλάς Ελληνικά. :lol: Στα οποία οι μισές σχεδόν λέξεις είναι απο τους Τούρκους.(Προσοχή δεν γράφω ότι είναι γνήσια Τούρκικες , γράφω τις πήραμε απο τους Τούρκους)
Υπάρχουν περίπου 900 τούρκικες λέξεις στα ελληνικά, σύμφωνα με το ΛΚΝ, σε λημματολόγιο περίπου 50.000 λέξεων. Δεν ξέρω τι μαθηματικά έκανες στο σχολείο αλλά το 900 δεν είναι το «σχεδόν μισό» του 50.000.
Σχήμα λόγου το ''μισές''. Δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σχήμα λόγου; :)
Άβαταρ μέλους
Myrsini

Chainis έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 23:31
Myrsini έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 23:00
Chainis έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:46

Είχες ποτέ επαφή με βυζαντινη μουσική;
Ο μπακλαβάς υπάρχει σήμερα σαν παραδοσιακό φαγητό στο Τουρκμενισταν;
Κι όλα τα άλλα βεβαίως.
Αν πρόσεξες είπα στο πρώτο μου μήνυμα ότι είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε ποιός πρωτοπήρε τι απο τον άλλον.

Δεν μπορώ να πω ποιός πήρε πρώτος κάτι.Δες το αρχικό μου μήνυμα.
Απλά απαντώ στο ότι ''ναι έχουμε πάρα πολλά κοινά.''

Ξέρεις να διαβάζεις; :D
Ο μπακλαβάς μοστράρεται στην Τουρκία σαν παραδοσιακότατο γλύκισμα,εννοείται.Αν δεν το ξέρεις θες επειγόντως φροντιστήριο. :003:
Όλα όσα έγραψα μοστράρονται ως Τούρκικα. :102:

Δεν έχω γνώση όμως ποιός πήρε πρώτος τι.

Και βασικά κανένας.Πολύ μπλεγμένη υπόθεση.
Νομίζω ότι είναι αρκετά απλό.
Κάποιος που πάει σήμερα στην κεντρική Ασία (εγώ δεν έχω πάει) μπορεί να δει αν υπάρχει σαν παραδοσιακό τους γλυκό ο μπακλαβάς η το κατιφι η το λουκούμι.
Αν υπάρχουν σαφως είναι τουρκικά, αν δεν υπάρχουν τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε;
Μα αυτό σου λέω, στην Τουρκία υπάρχουν σαν παραδοσιακά αυτά τα γλυκά, και πολυδιαφημισμένα. Μα καλά, τούρκικο λουκούμι δεν έχεις φάει; Όποιος Έλληνας πάει Κων/λη ή λουκούμια θα φέρει απο εκεί ή μπακλαβά με πράσινο φυστίκι. :102:
Άβαταρ μέλους
Myrsini

Jimmy81 έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 00:05 Υπενθύμιση: το αρχικό μήνυμα δεν εξετάζει την προέλευση ή το ποιος προηγείται σε ένα έθιμο ή σε ένα φαγητό. Το τόπικ διερευνά τα κοινά των δύο λαών. Επομένως το να φέρνουμε αρχαία αγάλματα να χορεύουν Σφακιανάκη ή να αναρωτιώμαστε αν είχαν το τάδε φαγητό στις στέπες οι Τούρκοι είναι άσχετο. Η κοινή χρήση έχει σημασία εδώ στο βαθμό που έχει καταστεί παραδοσιακή κουλτούρα πλέον.
Μα ακριβώς σε αυτό απάντησα και γω.Είπα ότι δεν γνωρίζω ποιός πρωτοπήρε τι απο ποιόν.Αλλά μερικοί είναι τόσο καβλιάρηδες στο να την πούν στον άλλον που δεν μπορούν να διαβάσουν.:102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Myrsini την 25 Ιούλ 2020, 13:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Yochanan έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 07:31
Myrsini έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:31

Μάλλον δεν μιλάς Ελληνικά. :lol: Στα οποία οι μισές σχεδόν λέξεις είναι απο τους Τούρκους.(Προσοχή δεν γράφω ότι είναι γνήσια Τούρκικες , γράφω τις πήραμε απο τους Τούρκους)
Υπάρχουν περίπου 900 τούρκικες λέξεις στα ελληνικά, σύμφωνα με το ΛΚΝ, σε λημματολόγιο περίπου 50.000 λέξεων. Δεν ξέρω τι μαθηματικά έκανες στο σχολείο αλλά το 900 δεν είναι το «σχεδόν μισό» του 50.000.
υπηρξε συντονισμενη προσπαθεια απο πλευρας εθνικιστων να καθαρασιτει η γλωσσα τοσο σε ελλαδα οσο και σε τουρκια. αυτο που δεν ξερω ειναι το % των 900 και των 50Κ που ειναι σε συχνη χρηση. δηλαδη αν πιασουμε τις πρωτες 1Κ απο πλευρας συχνοτητας λεξεις τι % ειναι τουρκ. εκει μπορει να αλλαζει αλλα και παλι ουτε καν για 50%
Ναι, αναφέρθηκα πιο πίσω σ' αυτό. Έχει κάποιες λίγες, ίσως καμμιά 100στη, που είναι σχετικά συχνές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Myrsini

Juno έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 23:56
Και δεν φταίω εγώ που γράφεις σαν την Εσθήρ μετά από μαθήματα διαχείρισης θυμού.
Και δεν είναι μόνον ο τρόπος γραφής, οι λέξεις, η αναβλύζουσα λαχτάρα για αποδοχή, αλλά πλέον και οι προτιμήσεις: και αυτή υποστηρίζει τα μεμέτια.
:smt005:
Ωραία,άσε τα άλλα,δεν θα λέω τα ίδια, αλλά για πες μου.Που υποστήριξα γω τους Τούρκους;Ένα μηνυματάκι δείξε μου.

Ούτε καν δεν τους συμπαθώ.Αλλά δυστυχώς έχουμε πολλά κοινά,αυτό εξηγώ.Μάλιστα δες τα μηνύματα μου σε εκείνον τον οθωμανολάγνο . :102: Antigeist.

Αν δεν λέω σε κάθε μήνυμα ''σφάξτε τους Τούρκους'' σημαίνει ότι τους υποστηρίζω; :smt005:
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

hellegennes έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 11:26
Yochanan έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 07:31

υπηρξε συντονισμενη προσπαθεια απο πλευρας εθνικιστων να καθαρασιτει η γλωσσα τοσο σε ελλαδα οσο και σε τουρκια. αυτο που δεν ξερω ειναι το % των 900 και των 50Κ που ειναι σε συχνη χρηση. δηλαδη αν πιασουμε τις πρωτες 1Κ απο πλευρας συχνοτητας λεξεις τι % ειναι τουρκ. εκει μπορει να αλλαζει αλλα και παλι ουτε καν για 50%
Ναι, αναφέρθηκα πιο πίσω σ' αυτό. Έχει κάποιες λίγες, ίσως καμμιά 100στη, που είναι σχετικά συχνές.
και ποσες απο αυτες εχουν αραβικη προελευση;για να επιστρεψουμε στο αρχικο μηνυμα μου :lol:
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

Maejima έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 23:35
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:49
Εμένα πάντως η μιλφοτουρκαλα μου έλεγε στο φβ πως είμαστε ο ίδιος λαός. Σύμφωνησα.
Δεν είμαστε ο ίδιος λαός γενετικά, αυτοί έχουν 5-20% καθαρόαιμο μογγολικό DNA, που δεν έχει κανένας ελληνικός πληθυσμός ούτε 1%. Πολλοί από αυτούς είναι όντως εκ-τουρκισμένοι Ρωμιοί, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Κούρδοι, κλπ., αλλά βασικό χαρακτηριστικό τους που τους καθιστά συμπαγή εθνοτική ομάδα είναι το Τουρανικό αίμα που έχουν και που δεν έχει κανένας άλλος λαός της Ανατ. Μεσογείου (Λεβάντ, Βόρεια Αφρική, εννοείται, κλπ).

Αυτοί που θέλουν να το παίξουν ότι είναι ίδιοι με μάς είναι αυτοί που ντρέπονται για το μογγολικό τους αίμα, αλλά "αρμαρτίες γονέων παιδεύωσεν τέκνα, το αίμα νερό δεν γίνεται, κλπ". Υπάρχουν, βέβαια, και οι Γκρίζοι Λύκοι and friends, που το τονίζουν και χαίρονται για την Τουρανική τους καταγωγή, προωθούν Παντουρανισμό, κλπ.

Όσο και να προσπαθείτε, τουρκόσποροι και λοιπά πρακτόρια, να μας πείσετε ότι "είμαστε ίδιοι, κλπ", όχι δεν είμαστε ίδιοι, και η γενετική το αποδεικνύει.

source: Eurogenes G25 open source database, 1000genomes academic samples.
Spoiler
Εικόνα

legend: Το RUS_Devils_gate_Cave είναι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟ sample από τη νεολιθική περίοδο. Κανένας Έλληνας δεν το σκοράρει.

Edit: Ψέμματα είπα, κάποιοι "Έλληνες" το σκοράρουν, τα επικανθικά διπλώματα των Τουρανικών ματιών δεν κρύβονται εύκολα.
Spoiler
Εικόνα
Συμφωνώ οι ομοιότητες, είναι όντως επιφανειακές. Μουσακάδες, χρώμα δέρματος και τριχών. Υπάρχουν βαθιές τομές που χωρίζουν το Αιγαίο, από την γλώσσα που ανήκει σε εντελώς άλλες ομάδες, πιο κοντά είμαστε στα ισπανικά που είναι στην άλλη άκρη της Μεσογείου παρά στην γείτονα. Γενετικά 10-22% σημαίνει ότι είναι σωστά τουρανική φυλή, πρεπει να έπεσε πολύ μαχαίρι στην Μικρά Ασία. Η θρησκεία αν και υποτίθεται αβρααμική άρα αποτελεί τα ματωμένα σύνορα του ισλάμ, από τις μεγαλύτερες αντιθέσεις παγκοσμίως. Από την άλλη δεν βλέπω τον λόγο να τους υποτιμούμε, ως Μογγόλους κοκ. Ήταν μία ισχυρή πολεμική φυλή που χωρίς κρατικές δομές κατέκτησαν τεράστιες εκτάσεις και νίκησαν παραδοσιακές δυνάμεις χιλιετιών στην περιοχή. Μετά από μία περίοδο παρακμής και υστέρησης ως προς την Ευρώπη, αναπροσαρμόστηκαν, έφτιαξαν ένα μεγάλο ισχυρό εθνικό κράτος, χωρίς να εγκαταλείψουν την παράδοσή τους όπως οι γραικύλοι της Γραικίας. Σήμερα είναι τοπική υπερδύναμη, έχοντας εμέσει μαρξιστές, λιμπεραλισμους, και δυτικά φαινόμενα τύπου blm lbqt φεμινισμοί κλπ είναι ανύπαρκτα. Η αντίθεση με την δικιά μας χρεοκοπημένη προοδευτική μαρξιστικοφιλελεύθερη χαβούζα που μαζεύει ότι ξεβραστεί από την Αφροασία, γιατί δεν μπορεί ούτε να αναπαραχθεί είναι καταθλιπτική.
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
Antipnevma

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antipnevma »

Dorian έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 13:17
Ήταν μία ισχυρή πολεμική φυλή που χωρίς κρατικές δομές κατέκτησαν τεράστιες εκτάσεις και νίκησαν παραδοσιακές δυνάμεις χιλιετιών στην περιοχή.
Οι Μογγόλοι δεν είναι Τούρκοι. Μιλάνε μια εντελώς διαφορετική γλώσσα. Περισσότερο συγγενεύει η ελληνική με την πακιστανική που ανήκουν στην ίδια οικογένεια γλωσσών πάρα η τουρκική με την μογγολική.

Επίσης δεν ισχύει ότι οι αυτοκρατορίες της κεντρικής Ασίας δεν είχαν κρατικές δομές.

Η Τουρκία είναι και θα παραμείνει πανίσχυρο κράτος και έθνος συγκρινόμενη με κάτι πορδές όπως εμείς, οι Σύριοι και οι Κούρδοι. Δεν είναι όμως μεγάλη δύναμη ούτε και πρόκειται να γίνει. Με αυτά που κάνει ο Ερντογάν ίσα ίσα την αποδυναμώνει.
νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη
Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios »

Η Τουρκία είναι και θα παραμείνει πανίσχυρο κράτος και έθνος συγκρινόμενη με κάτι πορδές όπως εμείς
Η Τουρκία ούτε είναι, ούτε θα γίνει πανίσχυρο κράτος.
Τα πανίσχυρα κράτη όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία διαλύθηκαν μετά από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ιστορία έχει δείξει ότι από το μηδέν μπορούν κράτη να γίνουν πανίσχυρα και από την δόξα να καταντήσουν τίποτα.
Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios »

ο καφες προερχεται απο την αφρικη και συγκεκριμενα την αιθιοπια. Απο κει περασε στους αραβες και απο αυτους στους οθωμανους. Στην ευρωπη εγινε γνωστος απο τους Βενετους εμπορους και απο τις προμηθειες που αφησαν πισω τους τα οθωμανικα στρατευματα μετα την αποτυχια της πολιορκιας της Βιεννης. Οι Ολλανδοι ηταν οι πρωτοι που αρχισαν να καλλιεργουν το φυτο στην Ινδονησια.
Στην Αμερικη ο καφες εφτασε πολυ πιο αργα, στα τελη του 18ου αιωνα.
Όντως λάθος νόμιζα, απολογούμαι.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

Fluffy έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 09:33 Το ιμάμ μπαϊλντί πως το λέγατε;
αν δεν γινόταν η άλωση απο τους γκουρμέδες μέλανα ζωμό με ξηρό άρτο θα τρώγαμε,πέστα
Άβαταρ μέλους
Rocco Siffredi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rocco Siffredi »

Κόκκορας έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 00:20 αυτο που λες συμβαινει με τους ιταλους(και βασικα με τους νοτιοιταλους περισσοτερο)
μενω σε ακρως τουριστικο μερος για αυτο σου το λεω,δεν το αναφερω κουτουρου ..με σταματανε διαρκως και μου μιλανε ιταλικα νομιζοντας ειμαι απο καποιο γκρουπ και εγω :lol:

με τους τουρκους υπαρχουν διακυμανσεις με αλλους μοιαζουμε φατσικα αλλα με αλλους καθολου,μοιαζουν με αραβες ή οτι αλλο
Εικόνα
το 8 μοιαζει σε φετφατζιδη :lol:
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Πολλά από τα φαγητά δε πρέπει να είναι ούτε τουρκικά, ούτε ελληνικά αλλά ινδικά/περσικά/αραβικά.
Παραδείγματος χάριν τα σουβλάκια συναντώνται στην Ινδία, τουλάχιστον στο Παντζάμπ απ'όπου κατάγονται
οι περισσότεροι Ινδοπακιστανοί μετανάστες. Ο χαλβάς επίσης. Οι κεφτέδες πιθανόν να είναι αραβικοί ή περσικοί,
έχω φάει διάφορες παραλλαγές τους σε αραβικά, στα ινδικά δεν έχω δει. Ο γύρος νόμιζα ότι είναι αραβικός 100% αλλά
έχω δει και Ινδούς να φτιάχνουν. Το τζατζίκι αποτελεί μία παραλλαγή του εδέσματος που είναι διαδεδομένο στη
Μέση Ανατολή, το γιαούρτι είχα διαβάσει πως το έφτιαξαν οι Πέρσες πρώτη φορά, το ίδιο και τους ντολμάδες.
Για τη μουσική έχω να πω ότι η mainstream ελληνική λαική έχει πολλές επιρροές από Ινδία και είναι ολόιδια με την
αραβική.Κάθε φορά που ακούω Άραβες να τραγουδούν στα δορυφορικά μου έρχονται στο μυαλό οι δικοί μας.΄
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Rocco Siffredi οντως!

και για ισπανος θα μπορουσε να περασει

θα ανεβει και το κασε του :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 25 Ιούλ 2020, 15:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”