!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πόσα κοινά έχουν οι Έλληνες με τους Τούρκους;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Re: Πόσα κοινά έχουν οι Έλληνες με τους Τούρκους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Juno έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:51
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:49
1451 έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:20 Δεν υπάρχει τίποτα κοινό μεταξύ των δυο λαών, οι Τούρκοι είναι Ασιάτες ενώ οι Έλληνες Ευρωπαίοι.
Να έγραφες Τούρκοι και Αζέροι να το καταλάβαινα αλλά Έλληνες με τίποτα.
Εμένα πάντως η μιλφοτουρκαλα μου έλεγε στο φβ πως είμαστε ο ίδιος λαός. Σύμφωνησα.

Εικόνα
Θες να σου γνωρίσει τη γιαγιά της; :hebit: :smt047
Aν είναι για την ελληνοτουρκικη φιλιά, κάνω εκπτώσεις.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
Myrsini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Myrsini »

Juno έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:45
Myrsini έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:31
1451 έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:20 Δεν υπάρχει τίποτα κοινό μεταξύ των δυο λαών, οι Τούρκοι είναι Ασιάτες ενώ οι Έλληνες Ευρωπαίοι.
Μάλλον δεν μιλάς Ελληνικά. :lol: Στα οποία οι μισές σχεδόν λέξεις είναι απο τους Τούρκους.(Προσοχή δεν γράφω ότι είναι γνήσια Τούρκικες , γράφω τις πήραμε απο τους Τούρκους)

Ούτε έχεις ακούσει ''ελληνική'' λαική μουσική.
Ούτε έχεις δει να χορεύουν τσιφτετέλι στα σκυλάδικα.
Ούτε έχεις δει να χορεύουμε ζειμπέκικο. :lol:
Ούτε έχεις φάει μπαγκλαβά.
Ούτε λουκούμια.
Ούτε σουτζουκάκια.
Ούτε κιοφτεδάκια.
Ούτε έχεις πιεί ''ελληνικό'' καφέ.
Ούτε ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Ούτε...ούτε...ούτε...
100.000 ούτε....

Έχεις δίκαιο.Κανένα κοινό δεν έχουμε με τους Τούρκους. :smt005:
Ό,τι πεις εσύ, Εσθήρ μου.

(Μη φάμε και ξύλο).
Άντε πάλι.Κοίτα...μπορώ να σε πω και γω πολλά.Αλλά δεν είναι του επιπέδου μου.

Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις απο μακρά και αγαπημένες. :D

Δεν νομίζω να απευθύνθηκα σε σένα ,ούτε σου έχω επιτεθεί ποτέ. :102:
Είναι πολύ ηλίθιο να λες ότι είμαι κάποια, επειδή απλά θες να με τσιγκλήσεις και δεν έχεις επιχειρήματα.Το έχω πει τόσες φορές δεν είμαι αυτή που λες.

Επιμένοντας δείχνεις την ανεπάρκεια σου στην επιχειρηματογία και κάνεις μόνο μπούλνιγκ. :102:
Λέω το απλό,πόσα κοινά έχουμε με τους Τούρκους,δεν λέω κάτι άλλο, σε αυτό έχεις να πεις κάτι;Που έχω άδικο; :102:
Άβαταρ μέλους
Myrsini

Chainis έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:46
Μάλλον δεν μιλάς Ελληνικά. :lol: Στα οποία οι μισές σχεδόν λέξεις είναι απο τους Τούρκους.(Προσοχή δεν γράφω ότι είναι γνήσια Τούρκικες , γράφω τις πήραμε απο τους Τούρκους)

Ούτε λουκούμια.
Ούτε σουτζουκάκια.
Ούτε κιοφτεδάκια.

Ούτε...ούτε...ούτε...
100.000 ούτε....

Είχες ποτέ επαφή με βυζαντινη μουσική;
Ο μπακλαβάς υπάρχει σήμερα σαν παραδοσιακό φαγητό στο Τουρκμενισταν;
Κι όλα τα άλλα βεβαίως.
Αν πρόσεξες είπα στο πρώτο μου μήνυμα ότι είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε ποιός πρωτοπήρε τι απο τον άλλον.

Δεν μπορώ να πω ποιός πήρε πρώτος κάτι.Δες το αρχικό μου μήνυμα.
Απλά απαντώ στο ότι ''ναι έχουμε πάρα πολλά κοινά.''

Ξέρεις να διαβάζεις; :D
Ο μπακλαβάς μοστράρεται στην Τουρκία σαν παραδοσιακότατο γλύκισμα,εννοείται.Αν δεν το ξέρεις θες επειγόντως φροντιστήριο. :003:
Όλα όσα έγραψα μοστράρονται ως Τούρκικα. :102:

Δεν έχω γνώση όμως ποιός πήρε πρώτος τι.

Και βασικά κανένας.Πολύ μπλεγμένη υπόθεση.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

ολο και γιγαντωνεται η αναγκαιοτητα για συγκροτηση της Αιγειακης :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Vini Vici
Phorum.gr user: Ko$tas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Vini Vici »

To βασικότερο λάθος που κάνουν σε τέτοιες συγκρίσεις είναι να θεωρούν οτι οτιδήποτε τούρκικο στην Ελλάδα είναι όντως τούρκικο.
αλασκα15++

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από αλασκα15++ »

Ούτε λουκούμια.
Ούτε σουτζουκάκια.
Ούτε κιοφτεδάκια.

Ούτε...ούτε...ούτε...
100.000 ούτε....

"Τσιφτετέλι " χορεύουν και οι Πέρσες , οι Άραβες , οι Κούρδοι , οι τσιγγάνοι .....
Μπαγκλαβά έχουν και οι Πέρσες
Κεφτεδάκια οι Πέρσες , οι Κούρδοι
Λουκούμια : οι Πέρσες

Αυτά αρέσουν σε πολλούς . Ποιος τα πρωτοανακάλυψε είναι δευτερεύον .
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Στη καθομιλουμένη χρησιμοποιούνται λέξεις από διάφορες γλώσσες κι όχι μόνο την τουρκική. Το ότι λέμε βόλτα και πόρτα δεν σημαίνει κάτι. Θα μπορούσαμε να λέμε περίπατος και θύρα.
Επίσης το ότι διάφοροι άλλοι λαοί λένε των ωκεανό, ωκεανό επίσης δεν σημαίνει κάτι.
Ας μην ψάχνουμε να βρούμε ομοιότητες εκεί που δεν υπάρχουν επειδή χρησιμοποιούνται οι ίδιες λέξεις από διαφορετικούς λαούς.

Τα περί ανατολίτικης μουσικής δεν θα έπρεπε να εκπλήσσουν, και παλαιότερα άλλωστε κάποιοι Έλληνες είχαν μηδίσει.
Άβαταρ μέλους
Myrsini

αλασκα15++ έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 23:16

Ούτε λουκούμια.
Ούτε σουτζουκάκια.
Ούτε κιοφτεδάκια.

Ούτε...ούτε...ούτε...
100.000 ούτε....

"Τσιφτετέλι " χορεύουν και οι Πέρσες , οι Άραβες , οι Κούρδοι , οι τσιγγάνοι .....
Μπαγκλαβά έχουν και οι Πέρσες
Κεφτεδάκια οι Πέρσες , οι Κούρδοι
Λουκούμια : οι Πέρσες

Αυτά αρέσουν σε πολλούς . Ποιος τα πρωτοανακάλυψε είναι δευτερεύον .
Δεν αντιλέγω για αυτό,δεν ξέρω βασικά, λέω ότι ''πήραμε απο τους Τούρκους.''Εμέις απο αυτούς τα πήραμε αυτά όμως, δεν χωράει αμφισβήτηση αυτό, έγραψα όμως ότι δεν λέω ότι αυτά είναι Τουρκικά , και λέω ότι δεν ξέρω ποιός πήρε πρώτος τι απο ποιόν.

Μα δεν διαβάζετε;Τι ρωτάει το θέμα; Για κοινά με τους Τούρκους και εκεί απαντώ και έχουμε πάρα πολλά κοινά.Αν δεν το παραδέχεστε έχετε κόμπλεξ.
Εμείς τα πήραμε απο τους Τούρκους.Απο πού προέρχονται,ποιός τα πρωτοπήρε ,ποιός τα πρωτοέφταξε δεν ξέρω και γενικά κανείς δεν ξέρει.
Όμως δεν λέω τίποτε περισσότερο. :102:
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Myrsini έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 23:00
Chainis έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:46

Ούτε λουκούμια.
Ούτε σουτζουκάκια.
Ούτε κιοφτεδάκια.

Ούτε...ούτε...ούτε...
100.000 ούτε....

Είχες ποτέ επαφή με βυζαντινη μουσική;
Ο μπακλαβάς υπάρχει σήμερα σαν παραδοσιακό φαγητό στο Τουρκμενισταν;
Κι όλα τα άλλα βεβαίως.
Αν πρόσεξες είπα στο πρώτο μου μήνυμα ότι είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε ποιός πρωτοπήρε τι απο τον άλλον.

Δεν μπορώ να πω ποιός πήρε πρώτος κάτι.Δες το αρχικό μου μήνυμα.
Απλά απαντώ στο ότι ''ναι έχουμε πάρα πολλά κοινά.''

Ξέρεις να διαβάζεις; :D
Ο μπακλαβάς μοστράρεται στην Τουρκία σαν παραδοσιακότατο γλύκισμα,εννοείται.Αν δεν το ξέρεις θες επειγόντως φροντιστήριο. :003:
Όλα όσα έγραψα μοστράρονται ως Τούρκικα. :102:

Δεν έχω γνώση όμως ποιός πήρε πρώτος τι.

Και βασικά κανένας.Πολύ μπλεγμένη υπόθεση.
Νομίζω ότι είναι αρκετά απλό.
Κάποιος που πάει σήμερα στην κεντρική Ασία (εγώ δεν έχω πάει) μπορεί να δει αν υπάρχει σαν παραδοσιακό τους γλυκό ο μπακλαβάς η το κατιφι η το λουκούμι.
Αν υπάρχουν σαφως είναι τουρκικά, αν δεν υπάρχουν τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Maejima

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maejima »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:49
Εμένα πάντως η μιλφοτουρκαλα μου έλεγε στο φβ πως είμαστε ο ίδιος λαός. Σύμφωνησα.
Δεν είμαστε ο ίδιος λαός γενετικά, αυτοί έχουν 5-20% καθαρόαιμο μογγολικό DNA, που δεν έχει κανένας ελληνικός πληθυσμός ούτε 1%. Πολλοί από αυτούς είναι όντως εκ-τουρκισμένοι Ρωμιοί, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Κούρδοι, κλπ., αλλά βασικό χαρακτηριστικό τους που τους καθιστά συμπαγή εθνοτική ομάδα είναι το Τουρανικό αίμα που έχουν και που δεν έχει κανένας άλλος λαός της Ανατ. Μεσογείου (Λεβάντ, Βόρεια Αφρική, εννοείται, κλπ).

Αυτοί που θέλουν να το παίξουν ότι είναι ίδιοι με μάς είναι αυτοί που ντρέπονται για το μογγολικό τους αίμα, αλλά "αρμαρτίες γονέων παιδεύωσεν τέκνα, το αίμα νερό δεν γίνεται, κλπ". Υπάρχουν, βέβαια, και οι Γκρίζοι Λύκοι and friends, που το τονίζουν και χαίρονται για την Τουρανική τους καταγωγή, προωθούν Παντουρανισμό, κλπ.

Όσο και να προσπαθείτε, τουρκόσποροι και λοιπά πρακτόρια, να μας πείσετε ότι "είμαστε ίδιοι, κλπ", όχι δεν είμαστε ίδιοι, και η γενετική το αποδεικνύει.

source: Eurogenes G25 open source database, 1000genomes academic samples.
Spoiler
Εικόνα

legend: Το RUS_Devils_gate_Cave είναι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΜΟΓΓΟΛΙΚΟ sample από τη νεολιθική περίοδο. Κανένας Έλληνας δεν το σκοράρει.

Edit: Ψέμματα είπα, κάποιοι "Έλληνες" το σκοράρουν, τα επικανθικά διπλώματα των Τουρανικών ματιών δεν κρύβονται εύκολα.
Spoiler
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

δηλαδη ενταξει χρειαζομαστε την...γενετικη για να καταλαβουμε οτι δεν ειμαστε ιδιος λαος?
η γλωσσα κ η θρησκεια,η διαφορετικη κοινωνια/κρατος δεν αρκουν; :smt017

ασφαλως κοινα υπαρχουν,αλλα η ολησυζητηση περι..ιδιου λαου ειναι τουλαχιστον ασκοπη!
Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 »

Juno έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 22:43
Jimmy81 έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 16:24 Λεφτέρ, ο Έλληνας που έγινε θρύλος στο τουρκικό ποδόσφαιρο

Εικόνα

«Ο Πελέ της Τουρκίας»
Λεφτέρ, Λευτέρης Αντωνιάδης ή Κιουτσουκαντωνιάδης, «Καθηγητής» ή στα τούρκικα «Ordinaryüs». Έτσι ήταν γνωστός ο μικρόσωμος Έλληνας ποδοσφαιριστής (κιουτσούκ σημαίνει μικρός) που μεσουράνησε στο τουρκικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του '50....
Στα Σεπτεμβριανά, στο πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 καταστράφηκε το σπίτι του, παρόλο που ο ίδιος ήταν τότε ο αδιαμφισβήτος σταρ της Φενέρμπαχτσε. Αυτό ήταν κάτι που τον βασάνιζε μέχρι τέλους, όπως λένε μαρτυρίες φίλων και συγγενών. Από την άλλη πλευρά, επειδή υπηρέτησε στον τουρκικό στρατό σε μια εποχή που ακόμη ήταν νωπές οι μνήμες της μικρασιατικής καταστροφής, φοβόταν ίσως να εκτίθεται στην Ελλάδα, επειδή πολλοί μπορεί να τον αποκαλούσαν προδότη. Και πολύ καλά θα έκαναν

Το διαδικτυακό ντοκιμαντέρ του ελληνικού και τουρκικού προγράμματος της DW θέλησε να αφηγηθεί σε ένα ευρύτερο κοινό την ιστορία του Λεφτέρ, να παρουσιάσει πτυχές του ποδοσφαιρικού θρύλου μέσα από τις μνήμες και τις εξιστορήσεις συγγενών, δημοσιογράφων, αθλητών, Ελλήνων της Πόλης. Όλοι αυτοί αφηγούνται προσωπικές ιστορίες εστιάζοντας στο ήθος του αθλητή ραγιά και φωτίζοντας το ιστορικοπολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε.
.......
Γεννώνται ερωτήματα.
Τι έγινε στο πογκρόμ των Σεπτεβριανών εκτός από το σπίτι του; Σκότωσαν και βίασαν μέλη της οικογένειάς του όπως έκαναν με τους άλλους;

Συνέχισε να παίζει στην μεμετομάδα μετά από αυτό;

Ως ελίτ έβαλε το χεράκι στην τσέπη για να ταφεί η εξάχρονη που βιάστηκε μέχρι θανάτου από εκείνον τον χαμάλη σε δημόσιο χώρο, με κοινό, σαν παράσταση και ενώ οι πολιτισμένοι Γαλοπούλιοι χειροκροτούσαν;

Jimmy81 έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 16:24αι ο Έλληνας μπασκετμπολίστας που αγωνίζεται σήμερα με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, Κώστας Σλούκας.
Δεν είδα το video, μην ξεράσω. Φορά κουκούλα;
Κάνε στην άκρη γυναίκα. Μιλάμε για μπάλα τώρα.
Maejima

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maejima »

Κόκκορας έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 23:42 δηλαδη ενταξει χρειαζομαστε την...γενετικη για να καταλαβουμε οτι δεν ειμαστε ιδιος λαος?
η γλωσσα κ η θρησκεια,η διαφορετικη κοινωνια/κρατος δεν αρκουν; :smt017
Δεν τη χρειαζόμαστε, απλά είναι η σφραγίδα που επιβεβαιώνει το προφανές.

Και για τα 'ντολμαδάκια γιαλαντζί" που λέει το άλλο νούμερο πιο πάνω, είχαν και αμπέλια και αμπελόφυλα οι μογγόλοι στο χωριό τους πάνω στα υψίπεδα του Τουράν και μας τα μάθαν κιόλας;
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios »

Οι Έλληνες ή αλλιώς Ρωμιοί είχαν και έχουν μια ομοιογένεια στην αντίληψη του έθνους.
Οι Τούρκοι μέχρι τον Κεμάλ δεν ήταν ποτέ μια χώρα ένα έθνος, ΠΟΤΕ!
Τα τελευταία 100 χρόνια πετύχανε κάτι ουσιαστικό.
Στη Τουρκία μιλάγανε σε αρκετές περιοχές ελληνικά ή και άλλες γλώσσες, μέχρι να έρθει κυρίως ο Κεμάλ και η ανταλλαγή των πληθυσμών ύστερα.
Είναι γνωστό ότι επιβλήθηκε η τουρκική γλώσσα σταδιακά και ένα από τα παραδείγματα είναι οι «Καραμανλήδες» οι οποίοι έπρεπε να επιλέξουν τι θα κρατήσουν, θρησκεία ή γλώσσα.
Επέλεξαν την θρησκεία κάτι που αποδείχτηκε ιστορικά ότι πάντα διέσωζε την εθνικότητα.
Λίγο που έψαξα για τους «Καραμανλήδες» πέτυχα ένα άρθρο σχετικά με τον ελληνισμό του Δυτικού Πόντου:
http://www.kotsari.com/istoria/172-bafr ... kou-pontou
Σε μια παράγραφο γίνεται λόγος για έναν ερευνητή Γεώργιο Αντωνιάδη ο οποίος σε όλη του τη ζωή έκανε έρευνα για την ιστορία και τις παραδόσεις των τουρκόφωνων Ποντίων.
Εξιστορείται ότι οι Τούρκοι επιχείρησαν να κάνουν βίαιο εκτουρκισμό συνήθως υποχρεώνοντας την επιλογή ή την θρησκεία ή τη γλώσσα με το σκεπτικό ότι ότι και να ήταν η επιλογή στο τέλος θα οδηγούσε στο ίδιο αποτέλεσμα, τον εκτουρκισμό δηλαδή.
Αποδείχθηκε όπως παντού ότι οι Ρωμιοί του ανατολικού Πόντου που προτίμησαν τη γλώσσα έναντι της θρησκείας εκτουρκίστηκαν, ενώ του δυτικού Πόντου που επέλεξαν το αντίθετο κράτησαν την εθνική συνείδηση τους (όπως οι Καραμανλήδες και άλλοι).
Θυμάμαι σε παλιές εκπομπές τον Νεοκλή Σαρρή στο High Tv να περιγράφει ότι την θάλλασα του Μαρμαρά την ονόμαζαν νομίζω λίμνη ρωμιών (Rum Deniz) ή κάπως έτσι σχετικά και αυτό λόγο του ότι μιλάγανε ελληνικά κυρίως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποια απομακρυσμένα μέρη της Τουρκίας, μερικοί δεν ξέρανε να μιλάνε τούρκικα.
Δεν παρακολουθούσα γενικά τον Νεοκλή Σαρρή απλά θυμάμαι αυτή την κουβέντα.

Έγινε λόγος για το DNA και σχετικά, όλοι οι λαοί, οι φυλές έχουν ανακατευθεί λίγο, πολύ από την αρχαιότητα.
Ότι DNA και να είχαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, είχαν ιδιαίτερη κουλτούρα και φιλοσοφία ζωής.
Κανείς δεν μπορούσε να είναι πρακτικά Ρωμαίος αν δεν είχε αυτά τα δύο μαζί.
Αυτό που δημιουργεί ένα έθνος, είναι η κοινή κουλτούρα - αντίληψη και η κοινή ιστορία.
Από εκεί και πέρα οι Τούρκοι δεν ήταν ένα έθνος αλλά μια μικρή ισλαμική ομάδα της ανατολής η οποία κατέλαβε την Πόλη.
Την κατέλαβε και με ελληνική βοήθεια αρκετών προδοτών οι οποίοι αλλαξοπίστησαν βέβαια.
Τι πρέσβευε η τούρκικη συνείδηση πριν τον Κεμάλ, ισλάμ, μερικές φορές αποτρόπαιο και γενικά τις γνωστές ανατολίτικες αντιλήψεις κοσμοθεωρίας.
Καμία σχέση με Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, με Βυζάντιο, με αρχαία Ελλάδα και αρχαία φιλοσοφία, ούτε με Δύση βέβναια.
Μιλάμε για Σουνίτες μουσουλμάνους και ο νοών νοείτο...
Πλέον με την Κεμάλ εποχή όπου το κοσμικό κράτος ντρεπόταν (κατ΄αυτό) για την οπισθοδρομική ισλαμική αντίληψη και επιβλήθηκε εκδυτικισμός και μοντέρνο παρουσιαστικό σε όλες τις δομές, άλλαξε κάπως η κατάσταση έστω επιφανειακά.
Εκεί βρήκε αφορμή μεγάλο μέρος του τούρκικου πληθυσμού να γράψει στα παλιά του τα παπούτσια όποια θρησκεία υπήρχε από το 1453 και μετά.
Τώρα οι Αλεβίτες υποστηρίζεται από πολλούς ότι είναι βυζαντινοί πληθυσμοί οι οποίοι αναγκάστηκαν μετά την εκτόπισή τους στα βάθυ της Τουρκίας, δηλαδή στην ανατολική Τουρκία δίπλα στους Κούρδους να προσποιηθούν ότι είναι μουσουλμάνοι αναδεικνύοντας τον Αλεβιτισμό.
Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι Τούρκοι ΔΕΝ είναι ένα πράγμα και ακόμα και αν ήταν ΔΕΝ έχουν την ίδια κοσμοθεωρία και αντίληψη με τους Έλληνες οι οποίοι είναι σχετικά ένα πράγμα.
Το πράγμα όμως μπερδεύει γιατί οι Τούρκοι έχουν διάφορες αποχρώσεις οπότε ναι μοιραζόμαστε αρκετά (όχι πάντα και με όλους) το ίδιο DNA αλλά κοιρίως και την ίδια κουλτούρα, αλλά... δεν είναι όλοι οι Τούρκοι το ίδιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Befaios την 25 Ιούλ 2020, 00:02, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”