!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πόσα κοινά έχουν οι Έλληνες με τους Τούρκους;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Πόσα κοινά έχουν οι Έλληνες με τους Τούρκους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Yochanan έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 00:45 επισης με τους τουρκους μας ενωνει το μισος απεναντι στους εβραιους. να λεμε και τα καλα
ελα ρε ποιο μισος εχει ο ελ απεναντι στους εβραιους;
σιγα!

για τον τουρκο δεν ξερω,αλλα μισος ο ελληνας για τον εβραιο; με την καμια!

καταρχην πως να μισησει καποιον που δεν εχει καν συναντησει; ελαχιστοι ειναι οι εβραιοι στην χωρα!κ για ποιο λογο;

αλλο αν θα πει α εχουν τραπεζες,μα κυβερνουν και αλλες σαχλμερες!αυτο δεν ειναι μισος,καφενειακη κουβεντα ειναι(που πραγματι εδω που τα λεμε πολλοι εβραιοι εχουν προκοψει,αλλα οκ οχι κ κυβερνουν τον κοσμο :lol: )
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Gewponos90 έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 00:34
Δημοκράτης έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 15:55
dotcom έγραψε: 24 Ιούλ 2020, 15:53 Ακούστε την ψαλμωδία σήμερα στην Αγιά Σοφιά

Δεν νομίζετε ότι είστε σε εκκλησία και ακούτε στην λειτουργία σε άλλη γλώσσα;

Θες να μας ανεβάσεις πίεση μεσημεριατικα;
Γιατί να σου ανεβάσουν πίεση συνελληνα;
Και χαπάκια έχω :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Κόκκορας έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 00:47
Yochanan έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 00:45 επισης με τους τουρκους μας ενωνει το μισος απεναντι στους εβραιους. να λεμε και τα καλα
ελα ρε ποιο μισος εχει ο ελ απεναντι στους εβραιους;
σιγα!

για τον τουρκο δεν ξερω,αλλα μισος ο ελληνας για τον εβραιο; με την καμια!

καταρχην πως να μισησει καποιον που δεν εχει καν συναντησει; ελαχιστοι ειναι οι εβραιοι στην χωρα!
o αιλλινας ναζι εννοεί μάλλον ο φίλτατος. Γιατί ο αντισημιτισμός στους νεοέλληνες είναι πρακτικά ανύπαρκτος.
Maejima

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maejima »

Σπύρος έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 00:44 snip
Σπύρο, μου πετάς συνέχεια posts με haplogroups αλλά δεν καταλαβαίνεις, ή δεν θές να καταλάβεις, ότι οι γενικές ομάδες που αναφέρεσαι αφορούν Παλαιολιθικά-Μεσολιθικά clades και όχι πρόσφατα clades.

Και το post μου δεν ανέφερε καθόλου haplogroups που αφορούν μόνο το 2% του ανδρικού DNA (και βεβαίως είναι χρήσιμα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις για την ακολουθία της γενεολογίας). Το post μου εξετάζει την αυτοσωμική (autosomal) δομή των Τούρκων σε σχέση με αυτήν των samples της αρχαιο-γενετικής γιατί εκείνα τα samples της Νεολιθικής είναι τα περισσότερο "καθαρά" και λιγότερα "αναμιγμένα".
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Πέρα από τη γλώσσα και το φαγητό, έχουμε δυστυχώς πολλά ακόμα κοινά. Τα ρουσφέτια, την κλάψα, τη λαμογιά, την σχιζοφρενοειδή προσκόλληση στην οικογένεια.
Απλά πολλοί από τους Τουρκαλάδες έχουν μείνει καμία 30ετία πίσω.
Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios »

Εξαρτάται τι εννοείς με την λέξη Μογγολικό. Από μελέτη Cinnioğlu et al. (2004) φαίνεται ότι οι Τούρκοι έχουν 5,2% Ινδο-πακιστανικές απλοομάδες (L, R2). Έχουν 1,3% από την Μογγολική ομάδα C, λιγότερο από 1% από τις ομάδες Ο(Κινέζικη), και Η(Ινδική). Ουσιαστικά η όλη συζήτηση για Μογγολικότητα σχετίζεται με τα ποσοστά της Τουρκίας στην ομάδα Q που είναι 1,9%. Η Μογγολία έχει ποσοστό Q 4,5%. Όμως η Q είναι ομάδα στην ουσία που σχετίζεται με την ευρύτερη Σιβηρία, την Βόρεια Ασία και όχι την Κεντρική ή Ανατολικό-Κεντρική Ασία. Εξάλλου ένα μεγάλο μέρος των Ινδιάνων της Αμερικής έχουν ομάδα Q διότι ξεκίνησαν από την Σιβηρία και πέρασαν τον Βερίγγειο πορθμό. Στην Τουρκία βρίσκουμε επίσης την ομάδα Ν σε ποσοστό 3,8%,
Όσοι ανήκουν στις C, Q, N, Ο έχουν σχιστά μάτια και με την μύξη με λευκούς πληθυσμούς παρουσιάζουν μια μογγόλικη εικόνα.
Η μογγολική εικόνα έγκειται στο ότι τα σχιστά χαρακτηριστικά στα μάτια είναι πιο απαλά από τους κινέζους πχ. οπότε θεωρούνται διαφορετικά από τα κινέζικα.
Ήρθε η γενετική και έδειξε τι έχει συμβεί.
Σύμφωνα με όσα έδωσες η Τουρκία έχει:
5,2 (L, R2)
1,3 C
1 O
1,9 Q
3,8 N
Σύνολο: 13,2% διαφορετικές ομάδες DNA από την Ελλάδα και αν οιπολογίσεις και J1 που στην Ελλάδα είναι πολύ λίγη, υπάρχει αρκετή διαφοροποίηση.
Θα πρέπει όμως να ξέρεις ότι αυτά όλα είναι στον ανδρικό πληθυσμό, ο γυναικείος έχει άλλες τιμές.
Στην ουσία ανέφερες μόνο το 50%.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Befaios την 25 Ιούλ 2020, 01:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 00:45 Στις αστικές περιοχές, μοιάζουμε πολυ.
η κωνσταντινουπολη μια και αυτη εχεις κατα νου κυριως ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ,εχει συνοικιες ποσες δεν μπορεις να φανταστεις
τα δε μεταναστευτικα ρευματα απο την ανατολη την καναν τοσο γιγαντιαια.

συνεπως μονο εν μερει ισχυει αυτο που λες.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

εγω θα διαφωνησω με το ρευμα(που νομιζω ξεκινησε απο αυτους μαλιστα απεναντι ,ιδιως οσους ειναι στα παραλια,μια και εχουν μια ετσι ταση να κοιτουν προς δυτικα και να αποθεωνουν οτιδηποτε σχετικο με την δυση,να ενα κοινο (λολ)ενω παραδοσιακα ο ελληνας στην οθωμανια ειχε την εικονα του μορφωμενου,του ευρωπαιου κ.λπ κ.λπ εχει περασει αυτο στην κουλτουρα τους,ενας θαυμασμος,)
οι διαφορες μας ειναι τεραστιες με τους τουρκους(Σαφως περισσοτερες απο τους νοτιοιταλους),το βλεπεις ισως και στην θρακη σε καποιο βαθμο
μονο την γλωσσα και την θρησκεια να παρεις,παρα πολυ βασικα δομικα στοιχεια μιας κουλτουρας που επηρεαζουν τα παντα..αρκει
και φυσικα σαν διαμορφωση κοινωνιας ειναι διαφορετικη..σουλτανος,ισλαμ,στρατηγοι τυπου κεμαλ που επισκιαζουν τα παντα..
ειναι βιοι αντιθετοι με την κουλτουρα την αριστερη που εχει κυριαρχησει ως ατζεντα μεταπολιτευτικα στα πανεπιστημια και γενικα στην ζωη μας επηρεαζοντας και την δεξια.
αλλα εχουμε και αρκετα κοινα,σαφως,που οσο περναν τα χρονια λιγοστευουν.η γλωσσα μας π.χ παλια ειχε περισσοτερες επιρροες απο την τουρκικη συνυπαρξη.

πιο σωστο ειναι να λεμε εχουμε καμποσα κοινα με καποιους τουρκους.αυτο ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα ναι,αλλα αν συγκρινουμε μεσο τουρκο με μεσο ελληνα
μπα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 25 Ιούλ 2020, 01:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Φιλαράκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φιλαράκι »

Οι Έλληνες έχουν διαπρέψει σε πολλούς τομείς στο εξωτερικό. Οι επιστήμες είναι ένας. Για Τούρκους δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Η μουσική πάλι που βρίσκεται ότι είναι ίδια; Πάρτε έναν που προσέγγισε και αρχαιοελληνικό στυλ.

https://i.ytimg.com/vi/LAdZjAu2dlQ/maxresdefault.jpg

Τα φαγητά καμία σχέση. Οι επιρροές μας ήταν από Άραβες πιο πολύ παρά από Τούρκους. Το DNA που λέτε σε ποιο βαθμό αναφέρεστε; Δεν ξέρω καν το κριτήριο κι έχω ακούσει ότι πάνω από 99% είναι ίδιο του homo sapiens με του χιμπατζή. Αν θυμάμαι καλά. Πόσο περισσότερη ομοιότητα έχει λοιπόν το DNA του Τούρκου από του Ιταλού με το δικό μας;
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Φιλαράκι έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 01:12 Οι Έλληνες έχουν διαπρέψει σε πολλούς τομείς στο εξωτερικό. Οι επιστήμες είναι ένας. Για Τούρκους δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Η μουσική πάλι που βρίσκεται ότι είναι ίδια; Πάρτε έναν που προσέγγισε και αρχαιοελληνικό στυλ.

Τα φαγητά καμία σχέση. Οι επιρροές μας ήταν από Άραβες πιο πολύ παρά από Τούρκους. Το DNA που λέτε σε ποιο βαθμό αναφέρεστε; Δεν ξέρω καν το κριτήριο κι έχω ακούσει ότι πάνω από 99% είναι ίδιο του homo sapiens με του χιμπατζή. Αν θυμάμαι καλά. Πόσο περισσότερη ομοιότητα έχει λοιπόν το DNA του Τούρκου από του Ιταλού με το δικό μας;
Ορχάν Παμούκ ,νόμπελ λογοτεχνίας το 2006.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας

τωρα για φαγητα που λετε

σορρυ αλλα εγω αρνισιο γυρο γιαουρτλου κεμπαμ(μια φορα δοκιμασα εκανα μια ωρα να συνελθω)
βουτυρα αντι για ελαιολαδο στα φαγητα
λαχματζουν,ισκεντερ κεμπαμπ και ξερω γω μαχλεμπια,κιουνεφε αριανια κ.λπ
δεν τα τρωω ακριβως καθε μερα(αν τα τρωω και καθολου!)

δεν ξερω εσεις τι τρωτε αλλα εγω εχω ταραξει την χωριατικη με μπολικο λαδακι!ψαρι ,κρεας χωρις πολλα φρουφρου
πρωτες υλες απλα και ομορφα χωρις πολυ μπλαμπλα και μπαχαρι(προφανως οι κωνσταντινουπολιτες ελληνες ειναι αλλιως)

και μαλιστα εχω και καταγωγη απο παραλια απεναντι
Άβαταρ μέλους
Φιλαράκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Φιλαράκι »

Στύγιος έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 01:16
Φιλαράκι έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 01:12 Οι Έλληνες έχουν διαπρέψει σε πολλούς τομείς στο εξωτερικό. Οι επιστήμες είναι ένας. Για Τούρκους δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Η μουσική πάλι που βρίσκεται ότι είναι ίδια; Πάρτε έναν που προσέγγισε και αρχαιοελληνικό στυλ.

Ορχάν Παμούκ ,νόμπελ λογοτεχνίας το 2006.
:D

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Κόκκορας έγραψε: 25 Ιούλ 2020, 01:26 τωρα για φαγητα που λετε

σορρυ αλλα εγω αρνισιο γυρο γιαουρτλου κεμπαμ(μια φορα δοκιμασα εκανα μια ωρα να συνελθω)
βουτυρα αντι για ελαιολαδο στα φαγητα
λαχματζουν,ισκεντερ κεμπαμπ και ξερω γω μαχλεμπια,κιουνεφε αριανια κ.λπ
δεν τα τρωω ακριβως καθε μερα(αν τα τρωω και καθολου!)

δεν ξερω εσεις τι τρωτε αλλα εγω εχω ταραξει την χωριατικη με μπολικο λαδακι!ψαρι ,κρεας χωρις πολλα φρουφρου
πρωτες υλες απλα και ομορφα χωρις πολυ μπλαμπλα και μπαχαρι(προφανως οι κωνσταντινουπολιτες ελληνες ειναι αλλιως)

και μαλιστα εχω και καταγωγη απο παραλια απεναντι
Ντολμάδες και γεμιστά, κεφτέδες, μπουρέκια, σουτζουκάκια, τουρλού, ιμάμ, κοκορέτσι, κουλούρι Θεσσαλονίκης ή σιμίτ, σαλέπι για το κρύο, πιλάφι ατζέμ, πεϊνιρλί, ντονέρ, πίτα, μπακλαβάς και κανταΐφι, καφές ελληνικός (αμ πώς), ρακί, λουκούμια, πείνασα.
Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios »

Πολύ ωραία αλλά να διευκρινιστεί ότι όλα αυτά δεν φτιάχνουν ένα έθνος.
Δηλαδή αν έδινες να φάει όλα αυτά ο Αλ Γκόρ δεν θα γινόταν Έλληνας ή Τούρκος.
Επίσης ο καφές ήρθε σε όλο τον κόσμο από την Αμερική όπως οι πατάτες, ο καπνός, η ζάχαρη.
Δεν θα γίνουμε Απάτσι τρώγοντας, καπνίζοντας και πίνοντας...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”