!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί αυτοκτόνησε ο 22χρονος φαντάρος από την Κρήτη ;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Γιατί αυτοκτόνησε ο 22χρονος φαντάρος από την Κρήτη ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Νταρνάκας έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 02:14
Σουβλίτσα έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 01:44 Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι που δεν γνωρίζω:

το πόσο σκληρή ή ποιάς μορφής θα είναι η εκάστοτε εκπαίδευση (για τους απλούς φαντάρους βασικά αναφέρομαι, οι Ειδικές Δυνάμεις κατανοητό να έχουν ιδιαίτερα των ιδιαιτέρων στανταρτς), ορίζεται βάσει κάποιων κανόνων και παραμέτρων?
'Ωχου μωρέ, σκληρή εκπαίδευση και κολοκύθια! Σκληρή εκπαίδευση είναι να ανεβάζεις 50κιλα τσουβάλια τσιμέντο στον πέμπτο, να ανεβάζεις πηλοφόρι στην σκαλωσιά ή να κουβαλάς καρότσια γεμάτα μπετό επί οχτάωρο ή να φορτώνεις μπάλες άχυρο μες στο λιοπύρι, να έχουν ανάψει τα πάντα στο χωράφι και να μην μπορείς να βγάλεις την μπλούζα/πουκάμισο που κολλάει πάνω σου απ' τον ιδρώτα επειδή τα άγανα από τα στάχυα θα σου γ@μήσουν τον σβέρκο και τους ώμους.
Αυτα ειναι απλα κουραστικη εργασια.

Αμα καποιος σου πηδαει τη γκομενα μπροστα στα ματια σου ενω τα κανεις και σε κοιτανε και οι δυο χαμογελωντας και λεγοντας σου οτι εισαι θλιβερος κερατας (αλλα το μονο που επιτρεπεται να πεις ειναι "Μαλιστα κ. Γαμια της Γκομενας μου" συνεχιζοντας να ανεβαζεις ζωηρα το πηλοφορι κλπ) τοτε αρχιζει να μοιαζει με σκληρη εκπαιδευση.

Η στρατιωτικη εκπαιδευση εχει ρητο σκοπο να καταργησει την ατομικοτητα σου προκειμενου να πειθαρχεις απολυτα. Η δουλεια συνηθως οχι.
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

Οι πιο επιτυχημένοι στρατοί ήταν πάντα αυτοί στους οποίους οι στρατιώτες πειθαρχούσαν απόλυτα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 02:01
nik_killthemall έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 01:57
ο λόγος για να πας δεν είναι το τρόπαιο του λεβεντομαλάκα, έτσι κι αλλιώς πατρίδα, έθνος, κλπ είναι έννοιες πλαστές που προσπαθουν να κρύψουν πως στη πραγματικότητα δεν υπάρχει κοινή συνείδηση κανενός με κανέναν, ο λόγος για να πας είναι πως ακριβώς όπως είναι εντός στρατού στην πραγματικότητα είναι και εκτός και μάλιστα εκτός είναι και αρκετά χειρότερα. Μια πούστικη ζούγκλα.

Η άποψή μου είναι πως αν μένεις και σχεδιάζεις να παραμείνεις ελλάδα, καλό είναι να πας, γιατί θα σε βοηθήσει να εγκληματιστείς στο μπουρδέλο πιο εύκολα.
Τι είπες τώρα; Είπες αυτό που νιώθω. Και που είναι αλήθεια.

Σεβαστό το σκεπτικό σου.
Νομίζω μαν πως πολλοί το έχουν αντιληφθεί αυτό ... δεν είναι εργολαβική μας οπτική.

Ενα άλλο παράδοξο (που δεν είναι στάνταρ όμως σε όλους) ειδικά αν έχεις κρατήσει 1-2 επαφές απτη θητεία (ούτε αυτό είναι στάνταρ), είναι πως μετά από χρόνια θυμάσαι κάμποσα από αυτά και τα αναπολείς ως γελοία και ασήμαντα, παρότι εκείνη τη περίοδο αισθανόσουν σα να σε έχουν χώσει με τα μούτρα στα σκατά, πράγμα που δείχνει πως τίποτα στη ζωή δεν πρέπει να το παίρνεις τοις μετρητοίς πέραν της υγείας.

Ο ελληνικός στρατός είναι γελοία δομημένος εκ θεμελίων με ιερές αρχές την πουστιά, την υποκρισία και την δειλία, οπότε πέραν της θλιβερής σκατίλας του η οποία βγάζει κάμποσα αντικειμενικά άσχημα σκηνικά στη θητεία του καθενός, ευνοεί απ'την άλλη και σκηνικά αστρονομικής συγκέντρωσης κωμικής γελοιότητας που σε κάναν και κάνουν να ξεκαρδίζεσαι.

Μετά από όλα αυτά δεν σου κρύβω πως δεν μετάνοιωσα που πήγα, θα το ξανάκανα :o
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 01 Ιούλ 2018, 02:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιωάννης Ειρηναίος »

Chainis έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 02:34
Είμαι βέβαιος ότι θα πας τελικά φαντάρος κι αν κάτσει η στραβή και σε καλέσουν δεν θα λιποτακτήσεις και θα πολεμήσεις όπως όλοι.
Τι πόλεμο ρε; Εγώ μπαίνω σε νοσοκομείο και λιποθυμάω. :D
Ο παλαιός των ημερών...
Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Chainis έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 02:37 Οι πιο επιτυχημένοι στρατοί ήταν πάντα αυτοί στους οποίους οι στρατιώτες πειθαρχούσαν απόλυτα.
Ξέρω ξέρω. Στις λεγεώνες τους οι Ρωμαίοι έπρεπε να σε είχαν εσένα.
Ο παλαιός των ημερών...
Άβαταρ μέλους
Chainis

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 02:38
Chainis έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 02:34
Είμαι βέβαιος ότι θα πας τελικά φαντάρος κι αν κάτσει η στραβή και σε καλέσουν δεν θα λιποτακτήσεις και θα πολεμήσεις όπως όλοι.
Τι πόλεμο ρε; Εγώ μπαίνω σε νοσοκομείο και λιποθυμάω. :D
Κι άλλοι το παθαίνουν.

Δες αυτό από κάτω αν θέλεις, κυρίως δώσε βάση στις περιγραφές αυτών που πολέμησαν, αξίζει τον κόπο.

Όλοι αυτοί δεν είναι διαφορετικοί από εμάς.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Τι μου βάζεις τώρα 3 η ώρα για την Κύπρο;;;;

Άστα αυτά, έγιναν. Δεν συγκινούμαι.

Δεν πιστεύω στον πόλεμο. Η ανθρωπότητα οφείλει να πορευθεί πέρα από στρατούς και πολέμους.

Για σένα ο Μ.Αλέξανδρος είναι εθνικός ήρωας. Για μένα είναι ένας ακόμη στρατηγός που έκανε τη δουλειά του. Δηλαδή σκότωνε.

Κατάλαβες την διαφορά;
Ο παλαιός των ημερών...
Άβαταρ μέλους
Chainis

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 02:40
Chainis έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 02:37 Οι πιο επιτυχημένοι στρατοί ήταν πάντα αυτοί στους οποίους οι στρατιώτες πειθαρχούσαν απόλυτα.
Ξέρω ξέρω. Στις λεγεώνες τους οι Ρωμαίοι έπρεπε να σε είχαν εσένα.
Είχαν επαγγελματίες, εγώ δεν είμαι.

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

foscilis έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 02:34
Η στρατιωτικη εκπαιδευση εχει ρητο σκοπο να καταργησει την ατομικοτητα σου προκειμενου να πειθαρχεις απολυτα.
παπάρια χνουδωτά (εφόσον μιλάμε για την ελληνική στρατιωτική εκπαίδευση πάντα)

Η στρατιωτική εκπαίδευση ρητό σκοπό έχει να παράξει ανδρίκελα πλεημομπιλ σκιάχτρα ντυμένα με παραλλαγή στα οποία ακόμα και αν κάποιος τους πυροβολήσει στη σκοπιά θα πρέπει να καλέσουν από το τηλέφωνο της σκοπιας που δεν δουλεύει ή από το κινητό τους που απαγορεύεται να έχουν, τον ΑΥΔΜ (αξ. υπηρεσίας), αυτός να τους δώσει οδηγία να περιμένουν όσο δέχονται επίθεση, για να επικοινωνήσει με τον Επόπτη του Στρατοπέδου, με τη σειρά του αυτός να επικοινωνήσει με τον επόπτη της Ταξιαρχίας και αντίστροφα, για να λάβει οδηγίες άμυνας ...

Ρητός σκοπός της στρατιωτικής θητείας είναι να γνωρίσει και να συνεργαστεί ο κάθε αρρένας πολίτης με το χειρότερο και απεχθέστερο είδος δημοσίων υπαλλήλων, τους στρατιωτικούς, γνωριμία κατά την οποία κάθε σκατοφάνταρο θα διαπιστώσει πως οποιοδήποτε μόνιμο στέλεχος του στρατού εμπιστεύεται σε ικανότητες και εντιμότητα οποιοδήποτε υφιστάμενο κληρωτό σκατοφάνταρο παρά οποιονδήποτε ανώτερο ή ισόβαθμο ή υφιστάμενο συνάδελφό του μόνιμο στέλεχος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 01 Ιούλ 2018, 02:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Chainis

Ιωάννης Ειρηναίος έγραψε: 01 Ιούλ 2018, 02:50 Τι μου βάζεις τώρα 3 η ώρα για την Κύπρο;;;;

Άστα αυτά, έγιναν. Δεν συγκινούμαι.

Δεν πιστεύω στον πόλεμο. Η ανθρωπότητα οφείλει να πορευθεί πέρα από στρατούς και πολέμους.

Για σένα ο Μ.Αλέξανδρος είναι εθνικός ήρωας. Για μένα είναι ένας ακόμη στρατηγός που έκανε τη δουλειά του. Δηλαδή σκότωνε.

Κατάλαβες την διαφορά;
Δεν στο έβαλα για την ιστορία αλλά γιατί έχει περιγραφές ανθρώπων που πολέμησαν πρώτη φορά, συναισθήματα. φόβους, βλέπεις πως ξεπερνιέται ο φόβος, τέτοια.
Πράγματι όποτε έχεις λίγο χρόνο δες το, αξίζει άσχετα πως βλέπεις τον πόλεμο ή τον Μ.Αλέξανδρο ή τι γνώμη έχεις για τον στρατό.
(που για μένα ο Μ.Α. είναι και τα δυο και εθνικός ήρωας και μεγάλος στρατηγός).

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

Αν ήταν μισθοφορικός ίσως θα πήγαινα.

π.χ. 9 επί 500 ας πούμε = 4.500

Θες θητεία; Δώσε 4.500 χιλιάρικα και θα την έχεις.
Ο παλαιός των ημερών...
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μα σου δίνει ! 900 ευρώ νομιζω !
απλά τα 892 από αυτά περίπου είναι το κόστος της διαμονής σου, ενδυσής σου, φαγητού σου κλπ οπότε μένουν περίπου 8 ευρώ το μήνα που στα δίνει όλα φίλε μέχρι τελευταίου σεντ !
Άβαταρ μέλους
Ιωάννης Ειρηναίος

εντάξει με έπεισες χαχα
Ο παλαιός των ημερών...
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

κάθε νύχτα σκοπιά 2-4
αυτη η σκοπια ειναι καλη κοιμασαι πριν και μετα.

Υπάρχει κανείς άλλος εκτός από μένα που το 2-4 σκοπετο το θεωρούσε το καλύτερο σκοπέτο έβερ (αφού κοιμόσουν και 3 ώρες πριν, αλλά και 2 ώρες μετά το σκοπέτο)

εγω εγω
Η στρατιωτικη εκπαιδευση εχει ρητο σκοπο να καταργησει την ατομικοτητα σου προκειμενου να πειθαρχεις απολυτα.
Χοαξ
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Namrail έγραψε: 30 Ιουν 2018, 23:10
Athina__P έγραψε: 30 Ιουν 2018, 08:18 [Τέλος πάντων δίνονται εργασίες τέτοιες αλλά με ΠΟΛΥ μέτρο πια! :p2:
Ξέρει και από λεπτομέρειες του στρατού η Αθήνα, δεν υπάρχει θέμα που να μην έχει γνώση.
Δεν θα με δεις στη μαγειρική, στις μηχανές, στις μασαμπούκες, στο λάιφ στάιλ, στα αθλητικά... Υπάρχει άλλος χρήστης που καταγράφεις τα ενδιαφέροντά του αλήθεια και σου κάνει τόσο κλικ ώστε να γράψεις δημόσια σχόλιο σαν αυτό που έγραψες για μένα; :102: Ξέρεις, δεν ειμαι ο μόνος χρήστης που έχει μερικές δεκαετίες πάνω του που δεν τις πέρασε σπίτι - δουλειά...

Αυτό που έγραψα δεν βρέθηκε άλλος χρήστες τόσες σελίδες να του κάνει κλικ για να το διαψεύσει. Είχα φίλους στο στρατό ως 20χρονη και είχα μου εξήγησε καραβανάς πρόσφατα ως 45χρονη σχετικά με κάτι που παλιά ήταν δουλειά φαντάρου και τώρα δεν είναι. Και ξαναλέω, το περιστατικό αφορά μονάδα βυσμάτων στην Αττική, για να μη μπερδευτεί κανείς. Δεν μπορώ να φανταστώ τι γίνεται στην Κω αυτή τη στιγμή. Απλά για να πω ότι οι σημερινοί καραβανάδες βάζουν αρκετά πιο πάνω την ψυχολογία του φαντάρου σε σχέση με παλιά, εφόσον έχουν συμβεί και τόσα περιστατικά. :p2:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 01 Ιούλ 2018, 08:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”