!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η χοντροφοβία ειναι παντου...ακομα και στο σποτ της Βίκυς Σταυροπούλου ....

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Η χοντροφοβία ειναι παντου...ακομα και στο σποτ της Βίκυς Σταυροπούλου ....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Uppercut έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 14:15
Άρα, είναι προφανές ότι αυτά τα κινήματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά κατά βάση κομπλεξικές χοντρές (γιατί οι άντρες δεν ασχολούνται με φατ αξέπτανς πέρα από 5 σόι μπόυζ) που ιδεολογικοποιούν το κόμπλεξ τους.
οι γυναίκες είναι ικανές να ξενερώνουν που έχουν μεγάλα βυζιά. Δηλαδή αν έχεις το θεό σου.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 13:33 Γενικά στην Ελλάδα υπάρχει η λέξη "καφρίλα", που γενικά κάλυπτει όλα αυτά τα slut/fat/short/bald etc shaming.
Σωστα.
Υπάρχει κ το πιο απλο κ πατροπαράδοτο, να μην εισαι κ να μη φερεσαι σα μαλακας.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

.
georgebi

Ζώρζ μου δέν σε πιάνω..... :p2:

Τό τί συνέπειες έχει στόν Πλανήτη στήν Οικονομία

καί στούς αλλους σνθρώπους η Γουρουνώδη Παχυσαρκία είναι ασύληπτο.....

Φαντάσου οτι αν ενα Γουρούνι κάτσει σέ μέρος μέ χόρτα.....τού χρόνου.....

τό μέρος αυτό δέν θα βγάλει ψηλά χόρτα.....ο Πλανήτης αντιδρά..... :102:

Τό να τρώει κάποιος 2 κ 3 κ 4 φορές τό φαγητό που τρώει

ενας κανονικός ανθρωπος είναι Υβρις....

Μιά οικογένεια Γουρουνιών χρειάζεται τά 2-3πλάσια χρήματα συντήρησης.....

Χέζουν 3πλάσια.....χαλάνε ότι κάθονται γρηγορότερα....κάνουμε 3πλάσιες εισαγωγές....

σκοτώνουμε 3πλάσια ζώα γιά νά φάνε....δίνουν τζάμπα λεφτά στά Bodyline.....

χρειάζονται 3πλάσιο υφασμα ρούχων.....3πλάσια σκουπίδια.....

3πλάσια υγεινομικά κόστη.....ατέλειωτος ο κατάλογος ζημιών..... :102:

Υβρις γιά τόν Πλανήτη.....Υβρις γιά τή φτώχεια τού 3ου κόσμου.....

Ενα υγιές κράτος δεν θά αφηνε ποτέ νά γίνουν οι πολίτες του Γουρούνια..... :kthnaki:

Μή μιλήσουμε καί γιά Αισθητική..... :011:

Παρεπιπτώντος οι 2 πιο καλοί μου φίλοι είναι ανω τών 120 κιλών..... :011:

.
Monica-Riley.jpg

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

.
.
woman-musta.jpg
woman-musta.jpg (14.78 KiB) Προβλήθηκε 451 φορές

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

foscilis έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 14:58
Uppercut έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 14:15
Άρα, είναι προφανές ότι αυτά τα κινήματα δεν είναι τίποτε άλλο παρά κατά βάση κομπλεξικές χοντρές (γιατί οι άντρες δεν ασχολούνται με φατ αξέπτανς πέρα από 5 σόι μπόυζ) που ιδεολογικοποιούν το κόμπλεξ τους.
οι γυναίκες είναι ικανές να ξενερώνουν που έχουν μεγάλα βυζιά. Δηλαδή αν έχεις το θεό σου.
Δεν ξενερώνουμε για πολύ.

Ωστόσο, προσπάθησε να τρέξεις με D cup. Άσε που όλα τα ωραία πρεταπορτέ ρούχα είναι για μικρό έως μέτριο στήθος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

AlienWay έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 14:03
Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 13:57 Γενικά το να είσαι χοντρός είναι ανθυγιεινό. Συμφωνώ με το fat acceptance του στυλ "όχι στην καφρίλα" που λέει ο Ένοπλος.
Διαφωνώ με το "healthy at any size" που είναι απλά ψέμα.
Κι αυτό ακόμη λειτουργεί ως αποπροσανατολισμός.

Γιατί συνήθως βλέπουμε μια Plus size γυναίκα και η συζήτηση γίνεται για το αν είναι ανθυγιεινό (που είναι) και όχι για το ότι είναι το απειροστό plus size μοντέλο γένους θηλυκού που βλέπουμε.

Είναι σαν να σου λένε ότι μπορείς να πεις ότι είναι ανθυγιεινό, αρκεί να μην το πεις για γυναίκα. Γιατί... δικαιωματισμός. Γι' αυτό.
Ρε σεις, ξεχνάτε κάτι σημαντικό. Το θέμα δεν είναι τα επιπλέον κιλά αλλά το πως είναι κατανεμημένα. Μια όμορφη υπέρβαρη γυναίκα, σαφώς και μπορεί να είναι ερωτικό αντικείμενο πόθου για πολλούς αρσενικούς. Αυτό που απωθεί είναι η πλαδαρότητα. Τα κιλά, είναι όπως τα ρούχα. Τα φοράς ή σε φοράνε. Αν σε φοράνε, το ρίχνεις στη χοντροφοβία.

Ισχύει για άντρες και γυναίκες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 16:47 .
georgebi

Ζώρζ μου δέν σε πιάνω..... :p2:

.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=356 έχεις γράψει πολλές φορές στα νήματα μου- και σε ευχαριστώ για αυτό- και πολλές φορές μου έχεις απευθύνεις το λόγο, όπως τώρα... και εγώ ποτέ δεν σου έχω απαντήσει... που είναι μεγάλη αγένεια. Αλλά ρε αδελφέ δεν το πιάνω το χιούμορ σου.. γιατί χιούμορ κάνεις.. αλλά εγώ δεν ... είναι πολύ αλλού... δεν είμαι αγενής και να με συγχωρείς.....
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

zoltan έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 14:28 δεν διάβασα τι γράφτηκε αλλά επί του θέματος θα πω ένα: οι στοιχειώδης ευγένεια όπως τη μάθαμε στα σπίτια μας μεγαλώνοντας στην Ελλάδα είχε μερικούς κανόνες, όπως για παράδειγμα δεν ρωτάς τον άλλον τι ψηφίζει, πόσα χρήματα βγάζει κοκ. και μεταξύ αυτών, ότι δεν λες στο άλλον οτι είναι χοντρός, γιατί δεν είναι ευγενικό.

Το αποτέλεσμα είναι να είμαστε ένα πλαδαρό παχύσαρκο έθνος, και μάλιστα να μην το καταλαβαίνουμε και να το θεωρούμε φυσιολογικό. Δεν υπάρχει θέμα "χοντροφοβίας" στην Ελλάδα, θέμα "χοντροφιλίας" υπάρχει.
Και το γράφω αυτό έχοντας ο ίδιος παραπανήσια κιλά.

Πρσοσωπικά σε δύο περιπτώσεις βίωσα ο ίδιος ποσο στρεβλή εικόνα έχουμε για το τι είναι φυσιολογικό βάρος στην Ελλάδα. Μία στο στρατό, όπου κληθήκαμε να εξαντλήσουμε τις σωματικές αντοχές μας, και μία όταν ήρθα στο εξωτερικό, στην Ολλανδία, και διαπίστωσα πόσο καταθλιπτική είναι η σύγκριση του μέσου Ολλανδού με το μέσο Έλληνα (και ιδίως της μέσης Ολλανδέζας με τη μέση Ελληνίδα).
Χμ...ιδίως για τις ελληνίδες δεν θα έλεγα ότι ισχύει αυτό.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
georgebi

https://naieisaimisogynis.com/2020/07/0 ... eisai-esy/
Εικόνα
To χειρότερο Θοδωρή μου είναι όλα αυτά τα χοντροφοβικά, σκατόψυχα μπάζα που προσπαθούν να αντλήσουν υπεραξία κοροιδεύοντας τις χοντρές νομίζοντας οτι αυτό θα ανυψώσει τους ίδιους και την ανύπαρκτη προσωπικότητά τους.
Το χειρότερο Θοδωρή μου είναι όλα αυτά τα χοντροφοβικά, σκατόψυχα σκουπίδια που δεν αντιλαμβάνονται οτι ο κόσμος αλλάζει :g030: και συνεχίζουν να προπαθούν να φανούν cool και edgy περιπαίζοντας τους άλλους δείχνοντας μηδενική ενσυναίσθηση και καταλήγουν να γελοιοποιούν μόνο τον εαυτό τους και να ξεφτιλίζονται για μια χούφτα like.
To χειρότερο Θοδωρή μου είναι όλα αυτά τα χοντροφοβικά, σκατόψυχα απόβλητα που επειδή περνάνε την μέρα τους στο γυμναστήριο αποκτούν εκτός από ωραίο σώμα και ένα κόμπλεξ ανωτερότητας και νομίζουν οτι οφείλουν να τιμωρήσουν όποιον δεν το κάνει γιατί αν το ωραίο σώμα δεν είναι το Α και το Ω στον κόσμο, τότε δεν ξέρουν τι αξία έχουν οι ίδιοι και δε θέλουν να κάτσουν να το σκεφτούν ούτε να καλλιεργήσουν το χαρακτήρα τους.
Το χειρότερο Θοδωρή μου είναι όλοι αυτοί οι γονείς που μεγάλωσαν παιδιά χωρίς να τους διδάξουν την στοιχειώδη, ανθρώπινη ενσυναίσθηση και τον σεβασμό προς τους άλλους κι έτσι they fucking look disgusting.
Τώρα που clearly people outside δεν αποδείχτηκαν το status σου, μήπως είναι ώρα να σταματήσεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και να αναλογιστείς μήπως ο χειρότερος είσαι εσύ? :smt023
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

georgebi έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 17:23 https://naieisaimisogynis.com/2020/07/0 ... eisai-esy/
[img]https://i.postimg.cc/rsvyjL5z/ceb8 ... .png[/img]
To χειρότερο Θοδωρή μου είναι όλα αυτά τα χοντροφοβικά, σκατόψυχα μπάζα που προσπαθούν να αντλήσουν υπεραξία κοροιδεύοντας τις χοντρές νομίζοντας οτι αυτό θα ανυψώσει τους ίδιους και την ανύπαρκτη προσωπικότητά τους.
Το χειρότερο Θοδωρή μου είναι όλα αυτά τα χοντροφοβικά, σκατόψυχα σκουπίδια που δεν αντιλαμβάνονται οτι ο κόσμος αλλάζει :g030: και συνεχίζουν να προπαθούν να φανούν cool και edgy περιπαίζοντας τους άλλους δείχνοντας μηδενική ενσυναίσθηση και καταλήγουν να γελοιοποιούν μόνο τον εαυτό τους και να ξεφτιλίζονται για μια χούφτα like.
To χειρότερο Θοδωρή μου είναι όλα αυτά τα χοντροφοβικά, σκατόψυχα απόβλητα που επειδή περνάνε την μέρα τους στο γυμναστήριο αποκτούν εκτός από ωραίο σώμα και ένα κόμπλεξ ανωτερότητας και νομίζουν οτι οφείλουν να τιμωρήσουν όποιον δεν το κάνει γιατί αν το ωραίο σώμα δεν είναι το Α και το Ω στον κόσμο, τότε δεν ξέρουν τι αξία έχουν οι ίδιοι και δε θέλουν να κάτσουν να το σκεφτούν ούτε να καλλιεργήσουν το χαρακτήρα τους.
Το χειρότερο Θοδωρή μου είναι όλοι αυτοί οι γονείς που μεγάλωσαν παιδιά χωρίς να τους διδάξουν την στοιχειώδη, ανθρώπινη ενσυναίσθηση και τον σεβασμό προς τους άλλους κι έτσι they fucking look disgusting.
Τώρα που clearly people outside δεν αποδείχτηκαν το status σου, μήπως είναι ώρα να σταματήσεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου και να αναλογιστείς μήπως ο χειρότερος είσαι εσύ? :smt023
Παπαριές μαρίτσαμ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Ένα μη ψύχραιμο κείμενο για το bodyshaming και την χοντροφοβία https://ampa.lifo.gr/koinotita/ena-mi-p ... ntrofovia/
Εικόνα
Μπορεί εμείς να θεωρούμε τα κιλά μας το μεγαλό μας μείον :smt018 (που συνήθως δεν είναι εκεί το πρόβλημα όμως αυτό είναι θέμα για άλλη ανάρτηση). ΑΛΛΑ αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να μας προσβάλλει ή να έχει λόγο για αυτά. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! :g030: Αισθάνομαι ακόμα πολύ χάλια με το σώμα μου. Αλλά στα σχόλια για τα κιλά μου βγάζω νύχια και αυτοπεποίθηση σαν να είμαι Beyonce.Εικόνα

Αυτό μαθαίνεται με τα χρόνια. Και είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Γιατί έχουμε μάθει ότι αφού είμαστε “χοντρές” όταν οι άλλοι μας λένε “χοντρές” ή δίνουν συμβουλές για το πόσο να τρώμε, να σκύβουμε το κεφάλι.

Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε.

Γιατί μας αξίζει να τα ακούμε καθότι μας έχουνε μάθει ότι τα κιλά μας λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα της αξίας μας.

Δεν μας αξίζει να φοράμε ωραια ρούχα/να έχουμε τον σούπερ τέλειο γκόμενο/ να είμαστε χαρούμενες ακόμα και το απλό να βγούμε στην παραλία. :smt018

Και κυρίως δεν μας αξίζει να έχουμε φωνή και να απαντάμε. Μας κόβουν τη φωνή επειδή έχουμε κιλά. Το συνειδητοποιείτε; Σκύβουμε το κεφάλι και κλαίμε αντί να απαντήσουμε. Στη σχέση μας, στην φιλή μας, στην πωλήτρια, στον περαστικό. Λες και κάναμε κακό σε κάποιον. Βασικά κάνουμε κακό σε κάποιον. Σε εμάς τις ίδιες που δεν απαντάμε, που τα δεχόμαστε ως κάτι φυσιολογικό, που θεωρούμε μας αξίζει να πονάμε γιατί έχουμε κιλά.

Πήρε πολλά χρόνια να το μάθω. Να απαντάω σε αυτά τα σχόλια. Και το έμαθα κυρίως όταν αδυνάτισα και μου έλεγαν πάλι σχόλια για τα κιλά μου “σταμάτα τώρα τη δίαιτα, είσαι μία χαρά”. Τότε ήταν που άρχισα να απαντάω. Ότι το σώμα μου είναι δικό μου. Δικό μου. Και πρέπει να υπερασπίζομαι το δικαίωμα μου στο σώμα μου ενάντια στην κοινωνία.

Και τώρα που άλλαξα χώρα και ξαναπήρα τα χαμένα κιλά :bravo:
συνεχίζω και απαντάω. Πιο πολύ από πριν.

Και δεν επιτρέπω και σε εμένα να τα σχολιάζω σε άλλους. Ακούω μόνο την διατροφολόγο μου και μόνο εκεί μιλάω. Γιατί ακόμα και άτομα με καλές προθέσεις δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται στο κεφάλι σου. Και αν τους μιλήσεις για το ότι στεναχωριέσαι, θα σου πούνε χάσε κιλά ή μήπως δεν προσπαθείς αρκετά. Οπότε το κόβουμε και στα άτομα με καλές προθέσεις. :g030:

Πλέον σε όλους στα σχόλια για το φαγητό και τα κιλά ξεσπαθώνω. Ακόμα και όταν γίνονται σε συνάδελφο. Η οποία τα δέχεται γιατί πιστεύει όπως μου είπε ότι επειδή είμαστε πολλά κιλά δεν μπορούμε να έχουμε ίσες ευκαιρίες στους καλούς άντρες. :smt018 Και της τη λένε οι άντρες του γράφειου “τόσο ωραίο πρόσωπο αν ήσουν αδύνατη θα ήσουν γκομενάρα”. :lol: Αυτή σκύβει το κεφάλι και εγώ απαντάω. Για εμένα απαντάω. Και για όποια ακούσει.

ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΤΟ ΦΑΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!

Τα σχόλια όταν άρχισα να μην τα δέχομαι, ελλατώθηκαν. :p2: Ή μπορεί να μην τους δίνω και εγώ σημασία πια. Δεν ξέρω. Οχυρωθείτε και καλή δύναμη. Βρείτε τη δύναμη να σας υπερασπιστείτε γιατί κανένας άλλος δεν θα το κάνει για εσάς.

Με αφορμή αυτό γιατί ταυτίζομαι και λυπάμαι που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που υποφέρουν.
Spoiler
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

georgebi έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 12:49 Ο κάζουαλ σεξισμός της ημέρας: Χοντροφοβία https://ampa.lifo.gr/koinotita/o-kazoya ... ntrofovia/
Mόλις είδα τη διαφήμιση της Ελληνικής Κυβέρνησης για το Μένουμε Ασφαλείς, όπου η γνωστή ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου μας δείχνει πώς να φτιάξουμε μια μάσκα :smt023 χρησιμοποιώντας ύφασμα από ένα μπλουζάκι. Ξεκινάει να εξηγεί κ φτάνει στο σημείο που λέει πως πάιρνουμε ένα ύφασμα βαμβακερό, για παράδειγμα από μία παλιά μπλούζα / κ δείχει ένα μωβ τ σερτ που έχει, με το σχόλιο “και ναι καλά βλέπετε, αυτό είναι η μπλούζα μου κ όχι σεντόνι”, με το γνωστό αυτοσαρκαστικό της ύφος. Μου χτύπησε πολύ άσχημα :011: , απτην μια την έχουμε συνηθίσει να αυτοσαρκάζεται έτσι, από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό θεωρείται αστείο :smt018 , γιατί πρέπε σώνει κ ντε να ειπωθεί η ατάκα αυτή από μια γυναίκα στην τηλεόραση; Θεωρώ πως θα μπορούσε να πει κάτι χιουμοριστικό γενικά, κ όχι ειδικά για το βάρος της πχ. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά αν μιλάμε για θέμα αντιπροσώπευσης της γυναίκας στην τηλεόραση (κ γενικά στα μίντια), το μήνυμα του ότι είτε πρέπει να σαι (λεπτή) σέξι είτε εύσωμη αυτοσαρκαζόμενη που δεν διστάζεις να κοροιδέψεις τον ίδιο σου τον εαυτό, για να σε πουν κ κουλ, δεν μου αρέσει. :+1:

Για μένα και κάζουαλ σεξισμός και κάζουαλ χοντροφοβία φυσικά. :+1:

ΥΓ. Πολλοί θα πείτε πως ίσως ήταν κ ατάκα της ίδιας της ηθοποιού ή πως γενικά έτσι αυτοσαρκάζεται η συγκεκριμένη, ειδικά μετα τον ρόλο της στο Είσαι το ταίρι μου. Εγώ κοιτάω το αποτέλεσμα όμως και το μήνυμα που περναει.
Είμαστε συνηθισμένοι σε καφρίλες της τηλεόρασης. Υπάρχει όμως μία απόσταση ανάμεσα σε αυτό και σε διαφημίσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης που πληρώνουμε από την τσέπη μας ως φορολογούμενοι.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
georgebi

Το γράμμα μιας γυναίκας «μεγάλου μεγέθους» προς τα τρολ του ίντερνετ https://www.womantoc.gr/life/article/to ... ou-idernet

Εικόνα
Το παρακάτω είναι μετάφραση του άρθρου που έγραψε η Courtney Mina για το Βustle. Η Courtney είναι μοντέλο μεγάλου μεγέθους, μπλόγκερ και αρθρογράφος.

Το γράμμα μιας γυναίκας «μεγάλου μεγέθους» προς τα τρολλ του ίντερνετ, τ@ς χέητερς και όλ@ όσ@ έχουν κάτι να πουν για τα χοντρά σώματα.

«Με πονάει το ότι παρά το γεγονός πως το κίνημα για τη θετική αντιμετώπιση των σωμάτων [body positive movement] συνεχίζει να μεγαλώνει, να διευρύνεται και να δυναμώνει, υπάρχουν ακόμα πολλ@ άνθρωποι που εκφράζουν χοντροφοβία, ή sizeism και νιώθουν την ανάγκη να συνεχίζουν να τραμπουκίζουν και να παρενοχλούν όσ@ plus-size ανθρώπους αρνούνται πλέον να κρύβουν τ@ς εαυτ@ς τους.............

.............Ας ξεκινήσουμε με τη μεγαλύτερή σας ανησυχία: Πως είμαστε όλ@ μας άρρωστ@ και πως προωθούμε έναν μη-υγιή τρόπο ζωής. Γιατί φυσικά απλά νοιάζεστε για εμάς, έτσι; Κάνετε στροφές ξάγρυπν@ τη νύχτα στο κρεβάτι σας, μην μπορώντας να κλείσετε μάτι από την αγωνία σας πως εμείς οι χοντρ@ άγνωστ@ είμαστε όλ@ στα πρόθυρα της ασθένειας και κάποτε θα κάνουμε όλο τον κόσμο χοντρό με την «χοντρή περηφάνια μας» μέχρι να πεθάνουμε όλ@ στα κρεβάτια μας από διαβήτη. Ω, η ανθρωπότης!..............

.................Τέλος (επίτρεψέ μου όμως να στο κάνω νιανιά), το να είσαι υπέρβαρ@ δε σημαίνει αυτομάτως ότι δεν είσαι υγιής, όπως και το ότι είσαι αδύνατ@ δε σημαίνει αυτομάτως πως είσαι υγιής. Σίγουρα, το να είσαι υπέρβαρ@ μπορεί να σημαίνει ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις είσαι λιγότερο υγιής, αλλά η υγεία είναι ένα πολύπλοκο φάσμα, και όλ@ μας ζούμε σε διαφορετικά σημεία του φάσματος αυτού, τα οποία αλλάζουν και μετακινούνται καθ’ όλη τη ζωή μας.
Εικόνα
.............Άκου: Όταν ένα χοντρό άτομο ανεβάζει μια φωτογραφία τ@ με μπικίνι, εσώρουχα, ή φορώντας οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει και ένα αδύνατο άτομο, δεν σημαίνει πως προσπαθεί να πει σε όλους «Εμπρός ορμίστε, από εδώ και πέρα όλοι θα τρώτε απαίσια και δε θα ξανακάνετε γυμναστική ποτέ!». Όχι. Όπως και ούτε όλ@ όσ@ πίνουν, καπνίζουν ένα τσιγάρο, ή γεύονται φαγητά που δεν είναι ακριβώς υγιεινά δεν σημαίνει πως κάνουν ανάλογες δηλώσεις. Αυτό όμως που όντως λέμε, είναι ότι αξίζουμε την ίδια ισότητα. Αξίζουμε να έχουμε αυτοπεποίθηση, να αγαπάμε τ@ς εαυτ@ς μας, να φοράμε μπικίνι ή σέξι εσώρουχα, όπως όλος ο κόσμος............... :smt038

..............Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα που έχετε αρκετ@ από εσάς και χαρακτηρίζετε «φθηνές» τις χοντρές γυναίκες που ανεβάζουν φωτογραφίες τους με εσώρουχα. Ένα από τα σχόλια που έλαβα ως απάντηση για το προηγούμενό μου άρθρο ήταν πως «το να ανεβάζεις φωτογραφίες σου με σέξι εσώρουχα είναι φθηνό ό,τι μέγεθος και να είσαι και δεν είναι κάτι που σου δίνει αυτοπεποίθηση». Συγγνώμη γλύκες που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτό είναι μια οικτρά αντι-φεμινιστική τοποθέτηση.
Εικόνα
Spoiler
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

georgebi έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 17:36

Ε, και τα σώματα των άλλων, δικά τους είναι.

Και έχουν σαφώς το ίδιο αναφαίρετο δικαίωμα για το που γουστάρουν να τα διαθέσουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

georgebi έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 17:36 Ένα μη ψύχραιμο κείμενο για το bodyshaming και την χοντροφοβία https://ampa.lifo.gr/koinotita/ena-mi-p ... ntrofovia/
[img]https://i.postimg.cc/t4f0VztC/9fc2 ... .jpg[/img]
Μπορεί εμείς να θεωρούμε τα κιλά μας το μεγαλό μας μείον :smt018 (που συνήθως δεν είναι εκεί το πρόβλημα όμως αυτό είναι θέμα για άλλη ανάρτηση). ΑΛΛΑ αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να μας προσβάλλει ή να έχει λόγο για αυτά. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ! :g030: Αισθάνομαι ακόμα πολύ χάλια με το σώμα μου. Αλλά στα σχόλια για τα κιλά μου βγάζω νύχια και αυτοπεποίθηση σαν να είμαι Beyonce.Εικόνα

Αυτό μαθαίνεται με τα χρόνια. Και είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Γιατί έχουμε μάθει ότι αφού είμαστε “χοντρές” όταν οι άλλοι μας λένε “χοντρές” ή δίνουν συμβουλές για το πόσο να τρώμε, να σκύβουμε το κεφάλι.

Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να απαντήσουμε.

Γιατί μας αξίζει να τα ακούμε καθότι μας έχουνε μάθει ότι τα κιλά μας λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα της αξίας μας.

Δεν μας αξίζει να φοράμε ωραια ρούχα/να έχουμε τον σούπερ τέλειο γκόμενο/ να είμαστε χαρούμενες ακόμα και το απλό να βγούμε στην παραλία. :smt018

Και κυρίως δεν μας αξίζει να έχουμε φωνή και να απαντάμε. Μας κόβουν τη φωνή επειδή έχουμε κιλά. Το συνειδητοποιείτε; Σκύβουμε το κεφάλι και κλαίμε αντί να απαντήσουμε. Στη σχέση μας, στην φιλή μας, στην πωλήτρια, στον περαστικό. Λες και κάναμε κακό σε κάποιον. Βασικά κάνουμε κακό σε κάποιον. Σε εμάς τις ίδιες που δεν απαντάμε, που τα δεχόμαστε ως κάτι φυσιολογικό, που θεωρούμε μας αξίζει να πονάμε γιατί έχουμε κιλά.

Πήρε πολλά χρόνια να το μάθω. Να απαντάω σε αυτά τα σχόλια. Και το έμαθα κυρίως όταν αδυνάτισα και μου έλεγαν πάλι σχόλια για τα κιλά μου “σταμάτα τώρα τη δίαιτα, είσαι μία χαρά”. Τότε ήταν που άρχισα να απαντάω. Ότι το σώμα μου είναι δικό μου. Δικό μου. Και πρέπει να υπερασπίζομαι το δικαίωμα μου στο σώμα μου ενάντια στην κοινωνία.

Και τώρα που άλλαξα χώρα και ξαναπήρα τα χαμένα κιλά :bravo:
συνεχίζω και απαντάω. Πιο πολύ από πριν.

Και δεν επιτρέπω και σε εμένα να τα σχολιάζω σε άλλους. Ακούω μόνο την διατροφολόγο μου και μόνο εκεί μιλάω. Γιατί ακόμα και άτομα με καλές προθέσεις δεν μπορούν να καταλάβουν τι γίνεται στο κεφάλι σου. Και αν τους μιλήσεις για το ότι στεναχωριέσαι, θα σου πούνε χάσε κιλά ή μήπως δεν προσπαθείς αρκετά. Οπότε το κόβουμε και στα άτομα με καλές προθέσεις. :g030:

Πλέον σε όλους στα σχόλια για το φαγητό και τα κιλά ξεσπαθώνω. Ακόμα και όταν γίνονται σε συνάδελφο. Η οποία τα δέχεται γιατί πιστεύει όπως μου είπε ότι επειδή είμαστε πολλά κιλά δεν μπορούμε να έχουμε ίσες ευκαιρίες στους καλούς άντρες. :smt018 Και της τη λένε οι άντρες του γράφειου “τόσο ωραίο πρόσωπο αν ήσουν αδύνατη θα ήσουν γκομενάρα”. :lol: Αυτή σκύβει το κεφάλι και εγώ απαντάω. Για εμένα απαντάω. Και για όποια ακούσει.

Τα σχόλια όταν άρχισα να μην τα δέχομαι, ελλατώθηκαν. :p2: Ή μπορεί να μην τους δίνω και εγώ σημασία πια. Δεν ξέρω. Οχυρωθείτε και καλή δύναμη. Βρείτε τη δύναμη να σας υπερασπιστείτε γιατί κανένας άλλος δεν θα το κάνει για εσάς.

Με αφορμή αυτό γιατί ταυτίζομαι και λυπάμαι που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που υποφέρουν.
Και τι να κάνουμε ρε τύπισσα; Αυτά είναι τα πρότυπα ομορφιάς στο 2020. Κανείς δεν σε αποκλείει από το να αγαπηθείτε με κάποιον σαν τον Μπέκαμ στην ομορφιά, αλλά οι πιθανότητες να σε γουστάρει κάποιος τέτοιος, είναι μικρότερες αν είσαι αρκετά παχύσαρκη, όχι όμως και μηδενικές.

Εντάξει, σε ενοχλεί που είσαι χοντρή, αλλά η λύση δεν είναι να κλείνουμε τα μάτια μας, ούτε όμως να ανέχεσαι και προσβολές από αγενή άτομα.

Το μη φυσιολογικό/συνηθισμένο πάντα θα τραβάει τα σχόλια και την κριτική του κόσμου. Ακόμα και σαν τον Ronnie Coleman στα καλύτερά του να είναι κάποιος, πάλι θα δέχεται σχόλια, όπως κτήνος, μικροτσούτσουνος, παίρνει ναρκωτικά, δεν του σηκώνεται, έχει ψυχολογικά, όλη την ώρα τρώει, δεν είναι ζωή αυτή όλο γυμναστήριο και φαγητό, δεν μπορεί να σκουπίσει τον κώλο του κι ας μένουν όλοι με το στόμα ανοιχτό από τον θαυμασμό όταν τον βλέπουν στην σκηνή.

Στην τελική, είναι και θέμα υγείας. Οπότε ξεκίνα πρώτα εσύ να σέβεσαι τον εαυτό σου, την ζωή σου και αυτούς που αγαπάς, για να μην τους στεναχωρείς με τα προβλήματα υγείας σου και κάποιον πιθανό θάνατό σου σε νεαρή ηλικία και μετά μίλα για τον σεβασμό τον άλλων.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”