Ήταν Οθωμανοί υπήκοοι. Η Τουρκιά σαν κράτος εμφανίζεται αργότερα.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 12:03Δηλαδη πριν ενταχθεί ήταν Τούρκοι;John Brown Gun Club έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 05:10Αφου απο το 1912 η Θεσσαλονικη εντασσεται στον κορμο του Ελληνικου Κρατους. Ειχαν αλλο στατους οι σαλονικιοι σεφαραδιτες; Και ποιο ηταν αυτο;Λίνο Βεντούρα έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 03:47
Το 1920, που έγινε η αγορά, μια φορά όχι. Από πού κι ως πού;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οταν οι Ελληνες μετέτρεψαν το πρώτο Τζαμί της Θεσσαλονίκης σε τσοντοσινεμά
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Re: Οταν οι Ελληνες μετέτρεψαν το πρώτο Τζαμί της Θεσσαλονίκης σε τσοντοσινεμά
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Nandros
Σε ποιο εδάφιο αναφέρει ότι πρέπει να χτίζονται ναοί;Δημοκράτης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 11:15Από την καινή διαθήκη
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
-
Von Mackensen
Σε ταινία του 75 ήσουν 11 χρόνων; Για πιο μικρό σε είχα.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 15:34Για τον έσπερο δεν κάνεις λάθος. Όταν ήμουν εκτη δημοτικού είχα τρυπώσει τσάμπα και είδα το rocky horror show. Γύρισα στο σπίτι χαράματα και περίμενα να φάω ξύλο αλλά κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι έλειπα.Στύγιος έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 14:49Δε θυμάμαι ωρέ ,μάλλον κάνω λάθος. Πέρασαν και 33 χρόνιαΛίνο Βεντούρα έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 14:44
Η Βακούρα δεν έπαιζε τσόντες. Καμία κουλτουριάρικη ταινία θα είδες και το συγχέεις.
Κι έναν "ΕΣΠΕΡΟ" θυμάμαι με καλτ μεταμεσονύκτιες προβολές ή κάνω λάθος;
Εντιτ:Οκ προφανώς δεν την είδες σε πρώτη προβολή.
- Nandros
Μην είσαι απόλυτος.Marios έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 12:23Νατος ο απολογητής του Ερντογάν.Οι έλληνες ορθόδοξοι ουδέποτε προέβησαν σε οργανωμένη γενοκτονία Τουρκικών ή μουσουλμανικών(τουρκαλβανικών) πληθυσμών.Αντίθετα με τους Τούρκους που την περίοδο 1914-1922 ξεκλήρισαν 2 εκατομύρια χριστιανούς μονοφυσίτες,ορθοδόξους και νεστοριανούς(Αρμένιους,Πόντιους,Ασσύριους).Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που τυφλωμένος απο τον ανθελληνισμό σου προσπαθείς να τα εξισώσεις(όπως θα έπρεπε να ντρέπεται και ο συγγραφέας αυτού του ποστ).axilmar έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 10:50 Η όλη φάση με την Αγία Σοφία και το περιεχόμενο του αρχικού ποστ του νήματος αυτού αποδεικνύουν πόσο κακό κάνουν οι θρησκειες στην ανθρωπότητα.
Το μίσος και από τις δύο πλευρές φουντώνει με βάση φανταστικά πράγματα που δεν υπάρχουν.
Δεν θα ήταν γελοία η όλη φάση αν αντί για χριστιανισμό/ισλαμισμό είχαμε οπαδούς του Χάρι Πότερ από την μια και οπαδούς του Τόλκιν από την άλλη; Εξαιρετικά γελοία θα ητανε!!!
Ε τόσο γελοία είναι και στην πραγματικότητα...μαλώνουμε για πράγματα που δεν υπάρχουνε...
Η σφαγή της Τριπολιτσάς δεν άφησε τούρκικο ρουθούνι, για την οποία πράξη προσωπικά λέω: Άγια τα χεράκια των Ελλήνων.
Στην πρώτη απογραφή του Καποδίστρια, στην Πελοπόννησο οι Τούρκοι ήταν 0.
Ο Ζέρβας - καλώς - έδιωξε τους Τσάμηδες.
.
- Nandros
Αιώνες πριν το Ισλάμ οι χριστιανοί προώθησαν το μίσος κατά των παλαιόθρησκων ή όσους θεωρούσαν αιρετικούς.ζιτανιτα έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 12:46Την Αγία Σοφία την βεβηλώνουν οι φανατικοί Ισλαμιστές. Το αρχικό ποστ ανήκει σε έναν τελειωμένο ζαίο. Δεν νομίζω πως είναι σωστό να τσουβαλιάζουμε όλες τις θρησκείες επειδή δύο από αυτές, το Ισλάμ και ο κομμουνισμός προωθούν το μίσος και τη βλακεία.axilmar έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 10:50 Η όλη φάση με την Αγία Σοφία και το περιεχόμενο του αρχικού ποστ του νήματος αυτού αποδεικνύουν πόσο κακό κάνουν οι θρησκειες στην ανθρωπότητα.
Το μίσος και από τις δύο πλευρές φουντώνει με βάση φανταστικά πράγματα που δεν υπάρχουν.
.
- relativer777
- Phorum.gr user: relativer777
Μπαρδόν ? Μήν δίνεις σημασία Χονδρομαλακίες !
Άλλο είναι το θέμα του νήματος και για άλλα θέματα
Συζητάμε !
Ο καθένας ότι του καπνίσει, αρκεί να βγάλει απωθημένα.
Έμ... τί νόμισες ?
Είμαστε πολιτισμένοι εμείς !!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος relativer777 την 11 Ιούλ 2020, 16:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Αυτό το νήμα μπορεί να έχει πρόθεσηνα κοντράρει τη δεξιά ιδεολογία αλλά παγιδεύεται στης ανησία όσον αφορά την ιδεολογική τοποθέτηση.
ή
1. Δεν ασπάζεσαι τίποτα από καμία θρησκεία και δεν σου καίγεται καρφί για κανένα θρησκευτικό σύμβολο.
ή
2. Σέβεσαι όλες τις θρησκείες οπότε καταδικάζεις όποια ενέργεια τις προσβάλει και δεν υπερασπίζεσαι μία προσβολή όπως αυτή της Αγιάς Σοφιάς έχοντας ως όπλο μία άλλη προσβολή όπως αυτή που αναφέρεται στο ΟΡ. Η τελευταία μάλιστα δεν έχει επίσημο κριτικό χαρακτήρα παρά είναι ενέργεια
ή
3. Τοποθετείσαι ανοιχτά και υπεύθυνα υπέρ μίας θρησκείας έναντι της άλλης. Καλώς χαίρεσαι τότε με το γεγονός ότι προστατεύεται ήδη σου και καλώς προσβάλλεται η άλλη που λογικά είναι λάθος για σένα και θα πρέπει να εκλείψει.
Το μεταπηδάς όμως από το ένα στο άλλο, όσων ανέφερα είναι φαιδρό.
ή
1. Δεν ασπάζεσαι τίποτα από καμία θρησκεία και δεν σου καίγεται καρφί για κανένα θρησκευτικό σύμβολο.
ή
2. Σέβεσαι όλες τις θρησκείες οπότε καταδικάζεις όποια ενέργεια τις προσβάλει και δεν υπερασπίζεσαι μία προσβολή όπως αυτή της Αγιάς Σοφιάς έχοντας ως όπλο μία άλλη προσβολή όπως αυτή που αναφέρεται στο ΟΡ. Η τελευταία μάλιστα δεν έχει επίσημο κριτικό χαρακτήρα παρά είναι ενέργεια
ή
3. Τοποθετείσαι ανοιχτά και υπεύθυνα υπέρ μίας θρησκείας έναντι της άλλης. Καλώς χαίρεσαι τότε με το γεγονός ότι προστατεύεται ήδη σου και καλώς προσβάλλεται η άλλη που λογικά είναι λάθος για σένα και θα πρέπει να εκλείψει.
Το μεταπηδάς όμως από το ένα στο άλλο, όσων ανέφερα είναι φαιδρό.
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Στις Σέρρες υπάρχουν ακόμα τρία τζαμιά. Στο ένα μάλιστα έγιναν και εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης πριν λίγα χρόνια.Leporello έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 09:36Ανεξαρτήτως του τι κάνουν οι Τούρκοι, η Ελλάδα έπρεπε να συντηρεί τα μνημεία αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.Δημοκράτης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 02:14 Πέρα από το ότι η ιστορία είναι ψέμα, οι μουσουλμανοι δεν ήρθαν εδώ ειρωνικά συνυπηρχαν με τους Έλληνες έφτιαξαν τα τζάμια τους και μια μέρα οι Έλληνες είπαν να τα ξηλωσουν. Οι Οθωμανοί ήρθαν εδώ, κατέκτησαν τους Ελληνες. Επι 3 αιώνες έκλεβαν μέχρι και τα παιδιά τους για να τα κάνουν γενιτσαρους, τους έβαζαν φόρους ανοχής, εσφαζαν και γενικώς δεν δημιούργησαν την πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά του κάνω τζάμι την μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία, τη πρώτη βασιλική με τρουλο και την κάνω σύμβολο του ότι επί 6 αιώνες επεινα το αίμα των χριστιανών με το απελευθερωμςνος λαός καταστρέφει τους ναούς του κατακτητής είναι γιατί απλά 3ιααι ζαιος
https://www.serreslife.gr/%CF%80%CE%BF% ... CE%BF.html
Το άλλο είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, τουλάχιστον εξωτερικά (είχαν γίνει στο παρελθόν κάποιες εργασίες συντήρησης αλλά όχι στον ίδιο βαθμό με το προηγούμενο).
http://old.serres.gr/index.php?option=c ... Itemid=561
Και τέλος υπάρχει κι ένα τρίτο, αλλά σε όχι καλή κατάσταση, το οποίο μάλιστα στο παρελθόν είχε περιέλθει σε ιδιώτη ο οποίος το είχε μετατρέψει σε
...ξυλουργείο.
https://www.tripadvisor.com.gr/Attracti ... donia.html
Αυτά είναι τα μοναδικά τζαμιά που διασώθηκαν στις Σέρρες (πρέπει να υπήρχαν πάνω από 30 στις αρχές του 20ου αιώνα).
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- Nandros
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 14:34 Μα ούτε το Αλκαζάρ ήταν τσοντάδικο. Σε λέω είδα εκεί το Octopussy.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Μικρός είμαι. 48. Πιτσιρικάς είχα το προνόμιο να έχω θείο που δούλευε στις προβολές. Ανεβαίναμε με τον αδελφό μου και βλέπαμε mad max και excalibur από ένα μικρό τζαμάκι. Σε κάποια φάση, δε θυμάμαι σε ποια ταινία, με πήρε ο ύπνος και γέρνωντας έκλεισα τη μηχανή προβολής.Von Mackensen έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 16:10Σε ταινία του 75 ήσουν 11 χρόνων; Για πιο μικρό σε είχα.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 15:34Για τον έσπερο δεν κάνεις λάθος. Όταν ήμουν εκτη δημοτικού είχα τρυπώσει τσάμπα και είδα το rocky horror show. Γύρισα στο σπίτι χαράματα και περίμενα να φάω ξύλο αλλά κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι έλειπα.Στύγιος έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 14:49
Δε θυμάμαι ωρέ ,μάλλον κάνω λάθος. Πέρασαν και 33 χρόνια
Κι έναν "ΕΣΠΕΡΟ" θυμάμαι με καλτ μεταμεσονύκτιες προβολές ή κάνω λάθος;
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Δεν το γραψα σωστά θαλασσόλυκε; Θυμάμαι πως ο πρωταγωνιστής γαμούσε αβέρτα πάντως.Nandros έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 16:33Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 14:34 Μα ούτε το Αλκαζάρ ήταν τσοντάδικο. Σε λέω είδα εκεί το Octopussy.:
- Nandros
https://www.google.com/search?client=fi ... =OctopussyΠορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 16:38Δεν το γραψα σωστά θαλασσόλυκε; Θυμάμαι πως ο πρωταγωνιστής γαμούσε αβέρτα πάντως.Nandros έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 16:33Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 14:34 Μα ούτε το Αλκαζάρ ήταν τσοντάδικο. Σε λέω είδα εκεί το Octopussy.:
Σωστά το έγραψες. Απλά επισήμανα την σύμπτωση της τσόντας με το μουνί!
.
-
Von Mackensen
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 16:37Μικρός είμαι. 48. Πιτσιρικάς είχα το προνόμιο να έχω θείο που δούλευε στις προβολές. Ανεβαίναμε με τον αδελφό μου και βλέπαμε mad max και excalibur από ένα μικρό τζαμάκι. Σε κάποια φάση, δε θυμάμαι σε ποια ταινία, με πήρε ο ύπνος και γέρνωντας έκλεισα τη μηχανή προβολής.Von Mackensen έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 16:10Σε ταινία του 75 ήσουν 11 χρόνων; Για πιο μικρό σε είχα.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 15:34
Για τον έσπερο δεν κάνεις λάθος. Όταν ήμουν εκτη δημοτικού είχα τρυπώσει τσάμπα και είδα το rocky horror show. Γύρισα στο σπίτι χαράματα και περίμενα να φάω ξύλο αλλά κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι έλειπα.
Εγω δεν είχα θείο στις προβολές, είχα όμως την τύχη στην επαρχιακή πόλη που ζούσα να έχω 2 κινηματογράφους σε απόσταση έως 100 μέτρα από το σπίτι μου. Ο ένας ήταν απέναντι και ο δεύτερος 4 οικοδομές παραδίπλα. Το δε εισητηριο ήταν πολύ φτηνό καμία σχέση με Αθήνα - Θεσσαλονίκη, οπότε που με έχανες που με έβρισκες ήμουν εκεί, άλλοτε με τον μεγαλύτερο αδερφό μου άλλοτε μόνος μου.
-
Δημοκράτης
Δεν είσαι Χριστιανός. Δεν έχεις ιδέα, για ποιο λόγο ρωτάς;Nandros έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 16:08Σε ποιο εδάφιο αναφέρει ότι πρέπει να χτίζονται ναοί;
Δε θα 'ταν καλή η ταινία για να σε πήρε ο ύπνος.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 16:37Μικρός είμαι. 48. Πιτσιρικάς είχα το προνόμιο να έχω θείο που δούλευε στις προβολές. Ανεβαίναμε με τον αδελφό μου και βλέπαμε mad max και excalibur από ένα μικρό τζαμάκι. Σε κάποια φάση, δε θυμάμαι σε ποια ταινία, με πήρε ο ύπνος και γέρνωντας έκλεισα τη μηχανή προβολής.Von Mackensen έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 16:10Σε ταινία του 75 ήσουν 11 χρόνων; Για πιο μικρό σε είχα.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 15:34
Για τον έσπερο δεν κάνεις λάθος. Όταν ήμουν εκτη δημοτικού είχα τρυπώσει τσάμπα και είδα το rocky horror show. Γύρισα στο σπίτι χαράματα και περίμενα να φάω ξύλο αλλά κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι έλειπα.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 14 Απαντήσεις
- 852 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rakomelofronas
-