!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τζαμί η Αγία Σοφία

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Re: Τζαμί η Αγία Σοφία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:21
Maspoli έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 00:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 00:55

Οι ανεκτίμητες στιγμές που οι μούμιες του 5% παθαίνουν εξουσιαστικό ντελίριο, πριν ξαναπέσουν σε κώμα.
Εγώ μια φορά δε λέω να ισχύουν άλλα για τη Ροτοντα και άλλα για την Αγιά Σοφιά.
Η ροτόντα πού κολλάει;
Οι Ρωμαίοι ως γνωστόν έχτισαν τη Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν ανέκαθεν ρωμαϊκή πόλη, χτισμένη απ' τον Ρωμαίο βασιλιά Κάσσανδρο. Μετά οι Έλληνες κατάκτησαν τη Θεσσαλονίκη, υποδούλωσαν τους Ρωμαίους και τη μετέτρεψαν σε ορθόδοξο ναό.
Ολόιδια περίπτωση με την Αγιασοφιά, τι δεν καταλαβαίνεις;;;
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Gewponos90 έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:28
Gewponos90 έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:17
Δημοκράτης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 00:13 Πάντως είναι μια ακόμα αφορμή να θυμηθουμε την τρομερή ιδέα της ελληνοτουεκικης φιλίας, τις κουμπαριές του κουρασμένου, τα στεφάνια στον Κεμάλ, την προώθηση της Τουρκίας προς το ευρωπαϊκό όνειρο, το δεν έχουμε να χωρησουμε τίποτα με τους γείτονες
Ωραίες εποχές, γεμας έξυπνες ιδέες
Αποκυρηξε η ΝΔ τον κουρασμένο και δεν το.μαθαμε;

:003: :003:

Απλά είναι λίγο αστείο να ψηφίζεις και να υποστηρίζεις φανατικά εδώ μέσα ΝΔ και να κραζεις τον συμπαθεστατο κατά τα άλλα Κώστα Καραμανλή. Ειδικά από την στιγμή που είναι εν ενεργεία βουλευτής. Αν δεν σας αρέσει να τον διώξετε.

Σαν να βλέπεις Ζαιο να βρίζει τον Τσιπρα η τον Τσακαλώτο η φαση
Η διαφορά μας είναι ότι εσύ εισια οπαδός ενώ εγώ ψηφοφόρος. Εγώ πέρσι ψήφισα ΝΔ με βαριά καρδιά μη και ξανά βγουν οι ζαιοι. Ένα χρόνο μετά είμαι πολύ χαρούμενος που το έκαναν γιατί η διακυβέρνηση αυτού του χρόνου ήταν εξαιρετικά καλή. Αυτό είναι άσχετο με το ότι η κυβέρνηση κουρασμένου ήταν για πεταμα
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Νταρνάκας έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:29

Η ροτόντα πού κολλάει;
Οι Ρωμαίοι ως γνωστόν έχτισαν τη Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν ανέκαθεν ρωμαϊκή πόλη, χτισμένη απ' τον Ρωμαίο βασιλιά Κάσσανδρο. Μετά οι Έλληνες κατάκτησαν τη Θεσσαλονίκη, υποδούλωσαν τους Ρωμαίους και τη μετέτρεψαν σε ορθόδοξο ναό.
:lol: :lol:

απαλά :lol:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Στύγιος έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:24
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:14
Στύγιος έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:12 "Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω".
Οκ, Μωάμεθ.
Σε έφεδρο υποσμηναγό ΑΜΑΔ όχι, πάρε τον Μωάμεθ σπίτι σου.
Χλωμό.

Εικόνα
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δημοκράτης

Νταρνάκας έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:29

Η ροτόντα πού κολλάει;
:lol:
Έτσι, είναι απλά τα πράγματα
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Maspoli έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:27

Η ροτόντα πού κολλάει;
Μνημείο της UNESCO στο οποίο γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες διαφορετικής θρησκείας από αυτήν για την οποία κατασκευάστηκε.
Ως μαυσωλείο κατασκευάστηκε. Δεν λειτούργησε ως θρησκευτικός τόπος πριν γίνει χριστιανικός ναός.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Σύμφωνα με την ιστορική αλήθεια η αλλαγή λατρευτικής χρήση των διαφόρων ναών, αποτελεί διαχρονικά, μια σχεδόν συγκινητική προσπάθεια διάσωσής τους

Η ιστορική αλήθεια όμως είναι ότι, όσοι σώζονται από τους αρχαίους ναούς οι περισσότεροι το οφείλουν στο γεγονός ότι πέρασαν στη χρήση των Χριστιανών. Αν σώζεται σήμερα ο Παρθενώνας το σπουδαιότερο αρχαιοελληνικό μνημείο ο ναός του Ηφαίστου (Θησείο), το Ερεχθείο, το ωρολόγιο του Κυρρήστου και τόσοι άλλοι ναοί στον Ελλαδικό χώρο και έξω απ' αυτόν, αυτό οφείλεται στο ότι μετατράπηκαν σε χριστιανικούς ναούς.
https://www.impantokratoros.gr/arxaioi_ ... es.el.aspx
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Δημοκράτης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:30
Gewponos90 έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:17

Αποκυρηξε η ΝΔ τον κουρασμένο και δεν το.μαθαμε;

Απλά είναι λίγο αστείο να ψηφίζεις και να υποστηρίζεις φανατικά εδώ μέσα ΝΔ και να κραζεις τον συμπαθεστατο κατά τα άλλα Κώστα Καραμανλή. Ειδικά από την στιγμή που είναι εν ενεργεία βουλευτής. Αν δεν σας αρέσει να τον διώξετε.

Η διαφορά μας είναι ότι εσύ εισια οπαδός ενώ εγώ ψηφοφόρος. Εγώ πέρσι ψήφισα ΝΔ με βαριά καρδιά μη και ξανά βγουν οι ζαιοι. Ένα χρόνο μετά είμαι πολύ χαρούμενος που το έκαναν γιατί η διακυβέρνηση αυτού του χρόνου ήταν εξαιρετικά καλή. Αυτό είναι άσχετο με το ότι η κυβέρνηση κουρασμένου ήταν για πεταμα

Αχ και να γινόταν το σημερινό επί ζαιων. Έβλεπα τον under και τα αλλα παιδιά να φορανε τις ασπίδες τους και να πηγαίνουν να λεφτερωσουν την Αγια Σοφια αφού έπιναν και έναν καφέ στην κόκκινη μηλιά...
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

μεγάλο αστέρι ο μασπολι.δεν τον είχα προσέξει
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:32
Maspoli έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:27
Η ροτόντα πού κολλάει;
Μνημείο της UNESCO στο οποίο γίνονται θρησκευτικές λειτουργίες διαφορετικής θρησκείας από αυτήν για την οποία κατασκευάστηκε.
Ως μαυσωλείο κατασκευάστηκε. Δεν λειτούργησε ως θρησκευτικός τόπος πριν γίνει χριστιανικός ναός.
Και όλως τυχαίως δεν είναι σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης, σε πλήρη αντίθεση με την Αγία Σοφία για την Κωνσταντινούπολή.

Ινσταμπούλ, ξεϊστανμπούλ η Πόλη ήταν μία και η Αγία Σοφία το αξεπέραστο σύμβολο της.

Η όλη φάση θυμίζει τον μαύρο Αχιλλέα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δημοκράτης

Gewponos90 έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:34
Δημοκράτης έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:30

Αχ και να γινόταν το σημερινό επί ζαιων. Έβλεπα τον under και τα αλλα παιδιά να φορανε τις ασπίδες τους και να πηγαίνουν να λεφτερωσουν την Αγια Σοφια αφού έπιναν και έναν καφέ στην κόκκινη μηλιά...
Και τί με νοιάζει εμένα τι θα έκανε ο κάθε καμένος;
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας »

Στύγιος έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:24 Σε έφεδρο υποσμηναγό ΑΜΑΔ
Τι χρώμα έχει ο αετός;
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Maspoli έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:34 Σύμφωνα με την ιστορική αλήθεια η αλλαγή λατρευτικής χρήση των διαφόρων ναών, αποτελεί διαχρονικά, μια σχεδόν συγκινητική προσπάθεια διάσωσής τους

Η ιστορική αλήθεια όμως είναι ότι, όσοι σώζονται από τους αρχαίους ναούς οι περισσότεροι το οφείλουν στο γεγονός ότι πέρασαν στη χρήση των Χριστιανών. Αν σώζεται σήμερα ο Παρθενώνας το σπουδαιότερο αρχαιοελληνικό μνημείο ο ναός του Ηφαίστου (Θησείο), το Ερεχθείο, το ωρολόγιο του Κυρρήστου και τόσοι άλλοι ναοί στον Ελλαδικό χώρο και έξω απ' αυτόν, αυτό οφείλεται στο ότι μετατράπηκαν σε χριστιανικούς ναούς.
https://www.impantokratoros.gr/arxaioi_ ... es.el.aspx
Καλό το ανέκδοτο, αλλά η ιστορική αλήθεια είναι πως οι Οθωμανοί κατέστρεψαν την τέχνη και την αρχιτεκτονική στους χριστιανικούς ναούς που μετέτρεψαν σε τζαμιά. Συνέβη και στην Ροτόντα και στην Αγια Σοφιά.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Δημοκράτης

nowhere έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:36 μεγάλο αστέρι ο μασπολι.δεν τον είχα προσέξει
Έχει μεγάλα χιτ στο φόρουμ. Δες κάτι νηματαρες που έχει ανοίξει να φτιάξεις κοιλιακούς από τα γέλια
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιούλ 2020, 01:37 δεν είναι σήμα κατατεθέν της Θεσσαλονίκης
φυσικά και είναι
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”