Hector Buas έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 10:00 Η παρακάτω εικόνα δείχνει μία ανάρτηση μιας οπαδού του ΣΥΡΙΖΑ στο twitter σχετική με την επέτειο του δημοψηφίσματος.
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
5 χρόνια από το δημοψήφισμα...
- Πρετεντέρης
- Phorum.gr user: Φωτιά στα τόπια
Re: 5 χρόνια από το δημοψήφισμα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πρετεντέρης την 06 Ιούλ 2020, 11:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζήτω ο Μπαρτζωκισμός!
Ωραια! Αλλα αυτο δεν αλλαζει τιποτα ως προς το ερωτημα σου σχετικα με την Συνταγματικοτητα του δημοψηφισματος. Εσυ μου εκθετεις τους λογους της στασης της εκτελεστικης εξουσιας που ανηγαγε το θεμα σε εθνικο. Παραδειγμα απο την καθημερινη ζωη. Μπορει να τσακωθεις με την κοπελα σου για κατι που ειναι ασημαντο υπο νορμαλ συνθηκες και εξαιτιας προηγουμενων που εχετε να πεισμωσετε γυρω απο αυτο το θεμα μετατρεπωντας το σε λατι κατστροφικο.Αυτο το "κατι" που αλλοτε ηταν ασημαντο, τωρα αποκτα αξια μπορει πχ να ειναι ποιανου σειρα ειναι να καθαρισει τα πιατα.Το θεμα των πιατων ανεβαινει σε επιπεφο κρισημοτητας.Hector Buas έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 09:15Τα πράγματα ίσως να μην είναι έτσι ακριβώς. Για χρόνια, πριν από το καλοκαίρι του 2015, με μερική ευθύνη φυσικά και εκείνων που κυβέρνησαν πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκε σε πάρα πολλούς η (λανθασμένη) εντύπωση πως εμείς, ως Έλληνες, τα είχαμε κάνει όλα σωστά, ενώ οι ξένοι τα είχαν κάνει όλα λάθος. Μπορεί κανείς να δεί μια ακραία εκφραση αυτής της λαναθαμένης εντύπωσης στο φιλοκυβερνητικό πρωτοσέλιδο που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, ακριβώς την παραμονή της ημέρας του δημοψηφίσματος.paul25 έγραψε: 05 Ιούλ 2020, 18:48Δεν χρειαζεται το ψηφοδελτιο να γραφει κατι τετοιο. Βασικα θα μπορουσε το συγκεκριμενο θεμα να μην γινοταν καν δημοψηφισμα αλλα η τοτε σταση της εκτελεστικης εξουσιας και των ξενων εταιρων το μετετρεψαν το θεμα σε πολιτικο κινδυνο.Hector Buas έγραψε: 05 Ιούλ 2020, 18:32
Σε ποιό σημείο ακριβώς έγραφε το ψηφοδέλτιο για τις σχέσεις της χώρας μας με την Ευρώπη; Γιατί το ψηφοδέλτιο μόνο για τις οικονομικές συμφωνίες έγραφε.
Αυτό το "κύμα οργής" που φαίνεται στο παραπάνω πρωτοσέλιδο ήταν που έφερε έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αλλά ταυτόχρονα τον εγκλώβισε στις επιλογές του, αφού δεν είχε ποτέ και κανένα σοβαρό σχέδιο, πέρα από την μπλόφα πως εμείς θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Όταν όμως έχεις ανεβει στην εξουσία με την υπόσχεση πως θα τα αλλάξεις όλα, πως θα διαπραγματευτείς καλύτερα από τους προηγούμενους, πως θα σκίσεις τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο, και όλα τα ωραία που ακούστηκαν τότε και στην συνέχεια διαπιστώνεις πως οι άλλοι δεν "τσιμπάνε" στην μπλόφα σου, βρίσκεσαι σε αδιέξοδο. Και για να ξεφύγεις από αυτό το αδιέξοδο παίζεις και το χαρτί του δημοψηφίσματος ως τελευταία μπλόφα.
Έπαιξαν την χώρα στα ζάρια. Πολιτική αλητεία...
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Ακριβως. Με βαση τα στατιστικα αυτος που λεει παπαριες εισαι εσυ.Δημοκράτης έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 10:47 Ξαναλέω το πόσοι είχαν πρόβλημα μετά την χρεοκοπία είναι Στατιστικών καταγεγραμμενο. Δεν είναι για να λέει ο καθένας την παπαρια του
Σε σχεση με τον γενικο πληθυσμο, αυτοι που εμφανιστηκαν στα συσσιτια ειναι στατιστικως ασημαντοι ή ελαχιστοι. Και τωρα να εβγαιναν συσσιτια παλι θα γεμιζαν οι ουρες.
Που ειπα οτι ειναι οκ, για δειξε μου.Δημοκράτης έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 10:49 Το ότι θεωρείς οκ να μένει ο άλλος με την μάνα του μέχρι τα 30 και να τρώει εκεί δεν το σχολιάζω καν
-
Δημοκράτης
δεν θέλω να σε προβληματίσω αλλά σισίτιρα έχει και τώρα, είχε και πριν την πτώχευση και θα έχει για πάντα γιατί είναι μια από τις βασικές δράσεις της εκκλησίας. Από εκεί και πέρα αν εσύ δεν θεωρείς εξαιρετικά προβληματικά στατιστικά το ότι η ανεργία πήγε 26%, το ΑΕΠ έπεσε 30%, ότι ο μέσος μισθός πήγε από τα 1500ε στα 900ε, αν θεωρείς ότι είνσαι αμελητέο το ότι οι άστεγοι πήγαν από τις 11000 στις 40000. Οκ μαγκιά σου είσαι παλιάνθρωποςaxilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 11:47Ακριβως. Με βαση τα στατιστικα αυτος που λεει παπαριες εισαι εσυ.Δημοκράτης έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 10:47 Ξαναλέω το πόσοι είχαν πρόβλημα μετά την χρεοκοπία είναι Στατιστικών καταγεγραμμενο. Δεν είναι για να λέει ο καθένας την παπαρια του
Σε σχεση με τον γενικο πληθυσμο, αυτοι που εμφανιστηκαν στα συσσιτια ειναι στατιστικως ασημαντοι ή ελαχιστοι. Και τωρα να εβγαιναν συσσιτια παλι θα γεμιζαν οι ουρες.
Δεν ειπα εγω οτι δεν εχει και τωρα συσσιτια και δεν εχει απο παντα.Δημοκράτης έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 11:59 δεν θέλω να σε προβληματίσω αλλά σισίτιρα έχει και τώρα, είχε και πριν την πτώχευση και θα έχει για πάντα γιατί είναι μια από τις βασικές δράσεις της εκκλησίας.
Δεν ειπα εγω οτι δεν ειναι προβληματα αυτα, απλα ειπα οτι η κριση δεν ηταν και τοσο μεγαλη.Δημοκράτης έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 11:59 Από εκεί και πέρα αν εσύ δεν θεωρείς εξαιρετικά προβληματικά στατιστικά το ότι η ανεργία πήγε 26%, το ΑΕΠ έπεσε 30%, ότι ο μέσος μισθός πήγε από τα 1500ε στα 900ε, αν θεωρείς ότι είνσαι αμελητέο το ότι οι άστεγοι πήγαν από τις 11000 στις 40000.
Και πραγματι, 40000 αστεγοι δεν ειναι και τοσο μεγαλη η κριση. Να μου ελεγες 400 χιλιαδες να πω οκ.
Παλιανθρωπος γιατι; αυτο που ειπα, οτι η κριση δεν ηταν τελικα και τοσο μεγαλη δεν σημαινει οτι δεν αναγνωριζω τα προβληματα.
Ειδικα οταν και εγω ειχα προβληματα στην κριση αυτη.
-
BlastFromThePast
axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:03 Δεν ειπα εγω οτι δεν ειναι προβληματα αυτα, απλα ειπα οτι η κριση δεν ηταν και τοσο μεγαλη.
Και πραγματι, 40000 αστεγοι δεν ειναι και τοσο μεγαλη η κριση. Να μου ελεγες 400 χιλιαδες να πω οκ.
-
Δημοκράτης
άνθρωπε μου τέτοια στατιστικά μόνο χώρα που βγήκε από πόλεμο έχει δει, τι παπαριές μας λες ότι η κρίση δεν ήταν και τόσο μεγάλη; Δηλαδή τι ήθελες για να πεις ότι ήταν μεγάλοι, τα καρα να μαζεύουν νεκρούς κάθε μέρα σαν την κατοχή;axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:03Δεν ειπα εγω οτι δεν εχει και τωρα συσσιτια και δεν εχει απο παντα.Δημοκράτης έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 11:59 δεν θέλω να σε προβληματίσω αλλά σισίτιρα έχει και τώρα, είχε και πριν την πτώχευση και θα έχει για πάντα γιατί είναι μια από τις βασικές δράσεις της εκκλησίας.
Δεν ειπα εγω οτι δεν ειναι προβληματα αυτα, απλα ειπα οτι η κριση δεν ηταν και τοσο μεγαλη.Δημοκράτης έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 11:59 Από εκεί και πέρα αν εσύ δεν θεωρείς εξαιρετικά προβληματικά στατιστικά το ότι η ανεργία πήγε 26%, το ΑΕΠ έπεσε 30%, ότι ο μέσος μισθός πήγε από τα 1500ε στα 900ε, αν θεωρείς ότι είνσαι αμελητέο το ότι οι άστεγοι πήγαν από τις 11000 στις 40000.
Παλιανθρωπος γιατι; αυτο που ειπα, οτι η κριση δεν ηταν τελικα και τοσο μεγαλη δεν σημαινει οτι δεν αναγνωριζω τα προβληματα.
Ειδικα οταν και εγω ειχα προβληματα στην κριση αυτη.
Αν είχαμε φτάσει να έχουμε 400000 αστέγους δεν θα υπήρχε κράτος. Θα είχαμε γίνει είτε χούντα, ούτε κομμουνιστική χούντα πολύ πιο πριν. Δεν έχεις επαφή με την πραγματικότητα, καμία όμως
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκράτης την 06 Ιούλ 2020, 12:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τι προσφερει στην κουβεντα το γελακι; γιατι δεν γραφεις καποιο επιχειρημα; βαριεσαι;BlastFromThePast έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:05axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:03 Δεν ειπα εγω οτι δεν ειναι προβληματα αυτα, απλα ειπα οτι η κριση δεν ηταν και τοσο μεγαλη.
![]()
![]()
![]()
Τι ναι πάλι αφτό το ψηλό iq;axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 10:32Σε καθημερινή βάση ποτέ δεν γεμιζανε και ούτε ισχυριστηκα εγώ ποτέ τέτοιο πράγμα.sys3x έγραψε: 05 Ιούλ 2020, 13:04Δε ξέρω, μπορεί να είναι καθαρά λειτουργικό το πρόβλημα σου, εγώ δε βλέπω πουθενά να γεμίζουν τα μαγαζιά σε καθημερινή βάση και πάντως σίγουρα ένας καφές δε σημαίνει ότι ανήκεις στην μεσαία τάξη.axilmar έγραψε: 05 Ιούλ 2020, 10:54
Πώς γίνεται να έχει ο περισσότερος κόσμος οικονομικό πρόβλημα και από την άλλη οι καφετέριες, οι ταβέρνες, τα κέντρα διασκέδασης και οι προορισμοί διακοπών να ήτανε φισκα; Με την απορία θα μείνουμε...
Αλλά τι σε λέω και σένα τώρα, άσε καλύτερα.
Το ότι ένας καφές δεν είναι ένδειξη ότι ανήκει κάποιος στην μεσαία τάξη δεν είναι και ένδειξη ότι δεν ανήκει.
Επίσης για καφέ δεν πάει μόνο η μεσαία τάξη.
Χαίρομαι που μου απαντησες πάντως γιατί χάρη στο πολυ πιο υψηλό iq σου ξεκαθαρίστηκαν κάποια πράγματα...
Τέσπα, αν νομίζεις ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών σου την περνάει ζάχαρη ψιλή κόψε τα βαριά ή τουλάχιστον μη τα παίρνεις με το κιλό και μη βαράς κατευθείαν στο κεφάλι (σου), πόσο νομίζεις ότι θα αντέξει;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Μπορεί να σε πέρασε για μπρόκολο.axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:07Τι προσφερει στην κουβεντα το γελακι; γιατι δεν γραφεις καποιο επιχειρημα; βαριεσαι;BlastFromThePast έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:05axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:03 Δεν ειπα εγω οτι δεν ειναι προβληματα αυτα, απλα ειπα οτι η κριση δεν ηταν και τοσο μεγαλη.
![]()
![]()
![]()
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
BlastFromThePast
Νομίζω έγινα κατανοητός κι έτσι.axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:07Τι προσφερει στην κουβεντα το γελακι; γιατι δεν γραφεις καποιο επιχειρημα; βαριεσαι;BlastFromThePast έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:05axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:03 Δεν ειπα εγω οτι δεν ειναι προβληματα αυτα, απλα ειπα οτι η κριση δεν ηταν και τοσο μεγαλη.
![]()
![]()
![]()
Το μονο που κατανοησαμε ειναι οτι δεν συμφωνεις. Το γιατι δεν συμφωνεις, παραμενει αγνωστο.BlastFromThePast έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:11Νομίζω έγινα κατανοητός κι έτσι.axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:07Τι προσφερει στην κουβεντα το γελακι; γιατι δεν γραφεις καποιο επιχειρημα; βαριεσαι;
Αν νομιζεις οτι η πλειοψηφια των συμπολιτων μας εχει προβληματα επιβιωσης να κοψεις την πρωινη, την μεσημεριανη και την βραδυνη.sys3x έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:09Τι ναι πάλι αφτό το ψηλό iq;axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 10:32Σε καθημερινή βάση ποτέ δεν γεμιζανε και ούτε ισχυριστηκα εγώ ποτέ τέτοιο πράγμα.sys3x έγραψε: 05 Ιούλ 2020, 13:04
Δε ξέρω, μπορεί να είναι καθαρά λειτουργικό το πρόβλημα σου, εγώ δε βλέπω πουθενά να γεμίζουν τα μαγαζιά σε καθημερινή βάση και πάντως σίγουρα ένας καφές δε σημαίνει ότι ανήκεις στην μεσαία τάξη.
Αλλά τι σε λέω και σένα τώρα, άσε καλύτερα.
Το ότι ένας καφές δεν είναι ένδειξη ότι ανήκει κάποιος στην μεσαία τάξη δεν είναι και ένδειξη ότι δεν ανήκει.
Επίσης για καφέ δεν πάει μόνο η μεσαία τάξη.
Χαίρομαι που μου απαντησες πάντως γιατί χάρη στο πολυ πιο υψηλό iq σου ξεκαθαρίστηκαν κάποια πράγματα...
Τέσπα, αν νομίζεις ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών σου την περνάει ζάχαρη ψιλή κόψε τα βαριά ή τουλάχιστον μη τα παίρνεις με το κιλό και μη βαράς κατευθείαν στο κεφάλι (σου), πόσο νομίζεις ότι θα αντέξει;
![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 724 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
-