Ξέρεις πως το λένε αυτό;axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:32Πηρες νεα δανεια για να ξεπληρωσεις τα παλια.likosmokeses έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:41Αυτός αρκεί.Αρίστος έγραψε: 29 Ιουν 2020, 16:00
Πολλους λογους:
α) Αυξησανε ΚΑΘΕΤΑ το χρεος αντι να το μειωσουνε.
.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.
Re: Πες τε μου ΕΝΑ (1) συγκεκριμένο λόγο που τα μνημόνια είναι κακό πράγμα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Χρεοκοπία για ιδιώτες, πτώχευση για τα κράτη.
Παρακαλώ.
.
.
Πως ακριβως ειναι πτωχευση; μπορει στο ενδιαμεσο, στον χρονο που σου δινει, να αποφυγεις την χρεοκοπια/πτωχευση.
Καλά.
.
.
Τι καλα...επιχειρημα δεν εχεις;
Όχι βέβαια.
.
.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Διαφορετικες ηταν , εμείς δεν είχαμε 950% εξωτερικο χρεος οπως οι ισλανδοι.axilmar έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 13:19Να χρησιμοποιησουμε δλδ την Ισλανδια σαν παραδειγμα λυσης του ελληνικου προβληματος; μεσα.
Επειδη οι δυο κρισεις ηταν εντελως διαφορετικες, σε αφηνω να ξεκινησεις, καθοτι προσωπικα δεν μπορω να φανταστω πως η λυση που δοθηκε για την Ισλανδια θα μπορουσε να εφαρμοστει στην Ελλαδα. Στην Ισλανδια οι πτωχευμενες τραπεζες διαχωριστηκαν σε καλες και κακες και οι καλες πηραν κρατικη υποστηριξη. Αυτο πως θα εφαρμοζονταν στην περιπτωση της Ελλαδας, οπου ηταν το Ελληνικο κρατος το οποιο πτωχευσε; δεν θα μπορουσε να διαχωριστει σε καλο και κακο.
Για περισσοτερες πληροφοριες περι του Ισλανδικου μοντελου: https://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%8 ... ial_crisis.
Πόσοι ισλανδοι πεθαναν απο την πεινα ?
- perseus
Με εθνικο νομισμα οι νεοδημοκρατες και αλλα λαμογια θα ηταν φυλακη,τωρα ειναι κυβερνηση.BlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 14:42 Βασικά και οι δύο πλευρές λέτε κλασικά ανοησίες, οι μεν ότι με εθνικο νόμισμα θα μαζεύανε τους νεκρούς τα κάρα, οι δε ότι με εθνικό νόμισμα θα κάναμε πάρτυ.
Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα ήταν ακριβώς το ίδιο και το βιοτικό επίπεδο θα το καθόριζε το επίπεδο της παραγωγικότητας και τα αποδεκτά ποσοστά κέρδους. Πράγματα αντικειμενικά και ανεξάρτητα του νομίσματος.
Πόσο αστείοι γίνεστε όσοι παρουσιάζετε τα μνημόνια σαν μαγική λύση που μας έσωσαν όταν 10 χρόνια μετά τη διάσωση οι μισθοί είναι εκεί που είναι και η ανεργία προ κορονοϊού ήταν ακόμα στο 18%; Ακριβώς όσο αστείοι γίνονται όσοι πιστεύουν πως με εθνικό νόμισμα και χωρίς τους κακούς Γερμανούς θα σε προσλάμβαναν με αξιοπρεπή μισθό και η χώρα θα γνώριζε νέες δόξες.
-
BlastFromThePast
Το νόμισμα εμπόδισε τους Τσιπροκαμμένους να τους βάλουν φυλακή ή που κι εκείνοι είναι ίδιοι;perseus έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 18:43 Με εθνικο νομισμα οι νεοδημοκρατες και αλλα λαμογια θα ηταν φυλακη,τωρα ειναι κυβερνηση.
- perseus
Ιδιοι ειναι κανουν χαρες ο ενας στον αλλονBlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 19:49Το νόμισμα εμπόδισε τους Τσιπροκαμμένους να τους βάλουν φυλακή ή που κι εκείνοι είναι ίδιοι;perseus έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 18:43 Με εθνικο νομισμα οι νεοδημοκρατες και αλλα λαμογια θα ηταν φυλακη,τωρα ειναι κυβερνηση.
-
BlastFromThePast
Άρα από τη στιγμή που αντίστοιχα σούργελα θα βάζατε να διαχειριστούν το εθνικό νόμισμα πάλι έξω θα ήταν τα λαμόγια και πάλι θα βασίλευε η μάσα.perseus έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 20:00Ιδιοι ειναι κανουν χαρες ο ενας στον αλλονBlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 19:49Το νόμισμα εμπόδισε τους Τσιπροκαμμένους να τους βάλουν φυλακή ή που κι εκείνοι είναι ίδιοι;perseus έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 18:43 Με εθνικο νομισμα οι νεοδημοκρατες και αλλα λαμογια θα ηταν φυλακη,τωρα ειναι κυβερνηση.
- perseus
Θα ειχε γινει ομως μια αρχή,τωρα τιποτε.BlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 20:02Άρα από τη στιγμή που αντίστοιχα σούργελα θα βάζατε να διαχειριστούν το εθνικό νόμισμα πάλι έξω θα ήταν τα λαμόγια και πάλι θα βασίλευε η μάσα.perseus έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 20:00Ιδιοι ειναι κανουν χαρες ο ενας στον αλλονBlastFromThePast έγραψε: 01 Ιούλ 2020, 19:49
Το νόμισμα εμπόδισε τους Τσιπροκαμμένους να τους βάλουν φυλακή ή που κι εκείνοι είναι ίδιοι;
Το μήνυμα ειναι φάτε ,καντε οτι θελετε ,δεν υπάρχει πρόβλημα
-
BlastFromThePast
Δε θα είχε γίνει καμία αρχή.
- perseus
Να εισαι σιγουρος οτι εαν η μιση νδ και το μισο πασοκ ηταν φυλακη θα ειχε γινει καλή αρχη.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 307 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 24 Απαντήσεις