!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σε ποιό πεδίο θα επιλέγατε να αριστεύσετε

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

διαλέξτε ένα πεδίο

πολιτική
5
13%
τεχνολογία
6
16%
επιστήμη
13
34%
τέχνες
7
18%
business
7
18%

Σύνολο ψήφων: 38

Άβαταρ μέλους
Σωκράτης

Re: Σε ποιό πεδίο θα επιλέγατε να αριστεύσετε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σωκράτης »

Prepon έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:19
Σωκράτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:11
Απ 'ο,τι φαίνεται όχι. δεν μπορείς να τη συνειδητοποιήσεις. Το επίπεδο της κακομοιριάς σου εσένα και των ομοίων σου σας οδηγεί να πιστεύετε ότι το να βρίζετε σας καθιστά άξιους. Ότι δεν μπορεί ο άλλος να σας βρίσει ή οι θα μείνει αναπάντητη η αλητεία σας. Μιλώ για σένα μαζί με τους ομοίους σου.
Διάβασε λίγο, κάνε ένα καλό στον εαυτό σου.
Κάτσε ρε φίλε, τώρα μας μπερδεψες.
Ποιος είμαι εγώ και ποιοι οι όμοιοι μου;

Εσύ δεν έλεγες πως ο καθένας είναι μοναδικός;
Μέσα σε τρεις σελίδες τα άλλαξες όλα.....

Και γιατί μιλάς για κακομοιριά και αλητεία απευθυνόμενος σε εμένα;

Αφενός δεν είναι ευγενικό.
Και αφετέρου έχεις υπόψιν σου την ανομοιορφία στην κάθε ανάπτυξη των ανθρωπων; Τη νευρογλωσσιική, τη νευρομυική, την οπτικο-αντιληπτική; Ότι υπάρχουν άλματα ανάπτυξης, ότι ακολουθείται διαφορετικός ρυθμός για το κάθε σύστημα κι ότι διαφορετικά συστήματα αναπτύσσει ο κάθε άνθρωπος;

Μπορεί δλδ να μην κακομοίρης , ούτε αλήτης. Απλά να έχω διαφορετικό Ρυθμό . Να μην έχω κάνει ακόμη το αναπτυξιακό άλμα. Μπορεί να είμαι ανομοιομορφος στην ανάπτυξη μου.

Αλλά, βέβαια....
Δάσκαλε που διδάσκες και νόμο δεν εκρατεις

Ανήκεις στο πλήθος των πλέον άκυρων να με κρίνεις κατά πόσο είμαι πιστός στις αρχές μου. Οι όμοιοί σου είναι αυτοί που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες διαθέσεις/ να ξεφτιλίσεις τη συζήτηση. Γιατί όμως; μήπως για να σου είναι φιλική και οικεία; μόνο το επίπεδο της ξεφτίλας μπορείς να ακολουθήσεις και να χειριστείς. Ντροπή σου να το παίζεις έξυπνος. όχι για την κακοήθεια δηλαδή την ίδια τη διάθεση για τους εξυπνακισμούς. Αλλά για την αυταπάτη σου ότι δεν γίνεσαι διακριτός κι ότι έχεις κάνει κάτι με ισχύ. δεν μπόρεσες ούτε να καταρρίψεις τις απόψεις ου ούτε καν να τις δεις.
Η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα των ανθρώπων στο χώρο των δικαιωμάτων και της κοινωνίας δεν έχει καμία σχέση ως θέμα με τη διαφορετικότητα των οργανισμών και της ανάπτυξής τους ως επιστημονική εξέταση.
Συνέχισε να είσαι διασκεδαστικός. Αλλά οφείλω να σε προειδοποιήσω. Το ηθικό τέλμα είναι κοντά. Μπορείς απλά να αγνοήσεις τη μιζέρια ως λύση και να δεις ουσιαστικά τους ανθρώπους. όχι να επιδεικνύεις σπασμωδικά στους ομοίους σου ότι είσαι πιστός και αξίζεις τη θέση στο κοπάδι.
Άβαταρ μέλους
Σωκράτης

sys3x έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:22 Αυτή τη φορά επέλεξες άριστο νικ.
:D
Δεν κατάλαβα τίποτα. Ποια φορά και ποιο νικ;
Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon »

Σωκράτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:30
Prepon έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:19
Σωκράτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:11
Απ 'ο,τι φαίνεται όχι. δεν μπορείς να τη συνειδητοποιήσεις. Το επίπεδο της κακομοιριάς σου εσένα και των ομοίων σου σας οδηγεί να πιστεύετε ότι το να βρίζετε σας καθιστά άξιους. Ότι δεν μπορεί ο άλλος να σας βρίσει ή οι θα μείνει αναπάντητη η αλητεία σας. Μιλώ για σένα μαζί με τους ομοίους σου.
Διάβασε λίγο, κάνε ένα καλό στον εαυτό σου.
Κάτσε ρε φίλε, τώρα μας μπερδεψες.
Ποιος είμαι εγώ και ποιοι οι όμοιοι μου;

Εσύ δεν έλεγες πως ο καθένας είναι μοναδικός;
Μέσα σε τρεις σελίδες τα άλλαξες όλα.....

Και γιατί μιλάς για κακομοιριά και αλητεία απευθυνόμενος σε εμένα;

Αφενός δεν είναι ευγενικό.
Και αφετέρου έχεις υπόψιν σου την ανομοιορφία στην κάθε ανάπτυξη των ανθρωπων; Τη νευρογλωσσιική, τη νευρομυική, την οπτικο-αντιληπτική; Ότι υπάρχουν άλματα ανάπτυξης, ότι ακολουθείται διαφορετικός ρυθμός για το κάθε σύστημα κι ότι διαφορετικά συστήματα αναπτύσσει ο κάθε άνθρωπος;

Μπορεί δλδ να μην κακομοίρης , ούτε αλήτης. Απλά να έχω διαφορετικό Ρυθμό . Να μην έχω κάνει ακόμη το αναπτυξιακό άλμα. Μπορεί να είμαι ανομοιομορφος στην ανάπτυξη μου.

Αλλά, βέβαια....
Δάσκαλε που διδάσκες και νόμο δεν εκρατεις

Ανήκεις στο πλήθος των πλέον άκυρων να με κρίνεις κατά πόσο είμαι πιστός στις αρχές μου. Οι όμοιοί σου είναι αυτοί που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και τις ίδιες διαθέσεις/ να ξεφτιλίσεις τη συζήτηση. Γιατί όμως; μήπως για να σου είναι φιλική και οικεία; μόνο το επίπεδο της ξεφτίλας μπορείς να ακολουθήσεις και να χειριστείς. Ντροπή σου να το παίζεις έξυπνος. όχι για την κακοήθεια δηλαδή την ίδια τη διάθεση για τους εξυπνακισμούς. Αλλά για την αυταπάτη σου ότι δεν γίνεσαι διακριτός κι ότι έχεις κάνει κάτι με ισχύ. δεν μπόρεσες ούτε να καταρρίψεις τις απόψεις ου ούτε καν να τις δεις.
Η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα των ανθρώπων στο χώρο των δικαιωμάτων και της κοινωνίας δεν έχει καμία σχέση ως θέμα με τη διαφορετικότητα των οργανισμών και της ανάπτυξής τους ως επιστημονική εξέταση.
Συνέχισε να είσαι διασκεδαστικός. Αλλά οφείλω να σε προειδοποιήσω. Το ηθικό τέλμα είναι κοντά. Μπορείς απλά να αγνοήσεις τη μιζέρια ως λύση και να δεις ουσιαστικά τους ανθρώπους. όχι να επιδεικνύεις σπασμωδικά στους ομοίους σου ότι είσαι πιστός και αξίζεις τη θέση στο κοπάδι.
Πςςςς
Μιλάς πολύ ψαρωτικα, φιλόλογος είσαι;

Δώσε μου μισή ώρα να καταλάβω αν είπες κατι
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Φιλικά παρακαλώ να μη χαλάσουμε το ωραίο αυτό νήμα.
Άβαταρ μέλους
Prepon

ST48410 έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:35 Φιλικά παρακαλώ να μη χαλάσουμε το ωραίο αυτό νήμα.
Με συγχωρείτε, έδειξα στους ομοίους μου αυτό που ήθελα να δείξω περί υποκρισίας και αποχωρώ από τη συζήτηση.

Καλή συνέχεια
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ST48410 έγραψε: 28 Ιουν 2020, 17:31
Κόκκορας έγραψε: 28 Ιουν 2020, 17:22 απαπα αυτοι ειναι οι περισσοτεροι επηρμενοι και μαλιστα διχως καμια δικαιολογια! :lol:
δεν εννοω βεβαιως πως ενας θεωρητικος φυσικος ή ενας χειρουργος εχει δικαιολογια να ειναι επηρμενος

αλλα και τραγουδιστης/τραγουδοποιος να εχει επαρση!παραπαει νομιζω...
Αριστεία στον τομέα των τεχνών δεν είναι ο Μάλαμας κι ο Χαριτοδιπλωμένος. Ας πούμε για Μπαχ, Φειδία, Μιχαήλ Άγγελο, τέτοια πράγματα. Μορφές που επεκτείνουν τα όρια της ανθρώπινης σκέψης. Εκεί έναν εγωισμό τον θέλεις είναι η αλήθεια αν και αρκετοί σπουδαίοι λέγεται πως υπήρξαν μετριόφρονες.
Ξέρεις τί γίνεται βρε ST;
Όλοι αυτοί είναι παράγωγα του πολιτισμού και της κοινωνίας. Δεν είναι ουρανοκατέβατοι.
Κανείς από αυτούς δεν θα μπορούσε να καλλιεργήσει έστω κι ένα μέτρο γης για να θρέψει κάποιον άλλο. Μεγάλωσαν και ανέπτυξαν ικανότητες μίας κατεύθυνσης, εκεί που η κοινωνία είχε υστέρηση. Υπήρχε συνήθως και το κατάλληλο υπόβαθρο για να γίνεις ένας Μπαχ: πχ. να σε ταΐζουν για να παίζεις πιάνο. Δούλευε μία ολόκληρη κοινωνία για να φτιαχτεί ένας Μπαχ. Δεν είναι ουρανοκατέβατος.

Πρόσφατα πήραν μια συνέντευξη από τον εδώ και 10ετία πρωταθλητή "φαινόμενο" στο σκάκι Μάγκνους Κάρλσεν. Στο ερώτημα πόσο εξασκείται και πόσο κουραστικό κι απαιτητικό είναι το παιχνίδι ξέρεις τί απάντησε;
"Κάνω την πιο εύκολη και διασκεδαστική δουλειά στον κόσμο. Ποιο δικαίωμα έχω να παραπονιέμαι;". Εννοώντας ότι για να τον πληρώσουν, άνθρωποι ματώνουν, ιδρώνουν, σκίζονται στο μεροκάματο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 28 Ιουν 2020, 18:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Prepon έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:42
ST48410 έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:35 Φιλικά παρακαλώ να μη χαλάσουμε το ωραίο αυτό νήμα.
Με συγχωρείτε, έδειξα στους ομοίους μου αυτό που ήθελα να δείξω περί υποκρισίας και αποχωρώ από τη συζήτηση.

Καλή συνέχεια
Δεν είναι δικό μου τα μαγαζί, ούτε καν το νήμα για να διώξω κάποιον, ούτε θέλω να φύγει κανείς. Απλά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον νήμα γιατί οι προτιμήσεις των χρηστών φανερώνουν και άλλες πτυχές του χαρακτήρα τους που μπορεί να μην είχαν συζητηθεί με άλλες ευκαιρίες.
Άβαταρ μέλους
Σωκράτης

Σε ποιον το λες αλήθεια;
Άβαταρ μέλους
Σωκράτης

stavmanr έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:48
ST48410 έγραψε: 28 Ιουν 2020, 17:31
Κόκκορας έγραψε: 28 Ιουν 2020, 17:22 απαπα αυτοι ειναι οι περισσοτεροι επηρμενοι και μαλιστα διχως καμια δικαιολογια! :lol:
δεν εννοω βεβαιως πως ενας θεωρητικος φυσικος ή ενας χειρουργος εχει δικαιολογια να ειναι επηρμενος

αλλα και τραγουδιστης/τραγουδοποιος να εχει επαρση!παραπαει νομιζω...
Αριστεία στον τομέα των τεχνών δεν είναι ο Μάλαμας κι ο Χαριτοδιπλωμένος. Ας πούμε για Μπαχ, Φειδία, Μιχαήλ Άγγελο, τέτοια πράγματα. Μορφές που επεκτείνουν τα όρια της ανθρώπινης σκέψης. Εκεί έναν εγωισμό τον θέλεις είναι η αλήθεια αν και αρκετοί σπουδαίοι λέγεται πως υπήρξαν μετριόφρονες.
Ξέρεις τί γίνεται βρε ST;
Όλοι αυτοί είναι παράγωγα του πολιτισμού και της κοινωνίας. Δεν είναι ουρανοκατέβατοι.
Κανείς από αυτούς δεν θα μπορούσε να καλλιεργήσει έστω κι ένα μέτρο γης για να θρέψει κάποιον άλλο. Μεγάλωσαν και ανέπτυξαν ικανότητες μίας κατεύθυνσης, εκεί που η κοινωνία είχε υστέρηση. Υπήρχε συνήθως και το κατάλληλο υπόβαθρο για να γίνεις ένας Μπαχ: πχ. να σε ταΐζουν για να παίζεις πιάνο. Δούλευε μία ολόκληρη κοινωνία για να φτιαχτεί ένας Μπαχ. Δεν είναι ουρανοκατέβατος.

Πρόσφατα πήραν μια συνέντευξη από τον εδώ και 10ετία πρωταθλητή "φαινόμενο" στο σκάκι Μάγκνους Κάρλσεν. Στο ερώτημα πόσο εξασκείται και πόσο κουραστικό κι απαιτητικό είναι το παιχνίδι ξέρεις τί απάντησε;
"Κάνω την πιο εύκολη και διασκεδαστική δουλειά στον κόσμο. Ποιο δικαίωμα έχω να παραπονιέμαι;". Εννοώντας ότι για να τον πληρώσουν, άνθρωποι ματώνουν, ιδρώνουν, σκίζονται στο μεροκάματο.
Σωστά όλα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

stavmanr έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:48 Ξέρεις τί γίνεται βρε ST;
Δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο μεγάλη επίδραση έχουν στην ανθρώπινη εξέλιξη τα επιτεύγματα που γίνονται σε ένα τομέα πχ στην τέχνη. Το βλέπεις πολύ αποσπασματικά ενώ δεν είναι έτσι. Ο ερευνητής γιατρός που θα κατανοήσει μία αρχή στην αρχιτεκτονική μπορεί να δει κάτι διαφορετικά και να σου βρει ένα φάρμακο. Με τη σειρά του ο σχεδιαστής αυτοκινήτων μπορεί να πάρε μια ιδέα από κάποιον που έδωσε μια λύση στο πότισμα των φυτών κοκ. Η επιστήμη, η τεχνολογία και η τέχνη είναι γεμάτες από τέτοια παραδείγματα. Το ανθρώπινο σκέπτεσθαι όπου και αν εκφράζεται είναι θαυμαστό. Μπορεί να θαυμάσω την στρατηγική σκέψη ενός σπουδαίου στρατηγού για τον τρόπο που κατέλαβε μια πόλη, ενώ ως άνθρωπος συχαίνομαι τον πόλεμο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

ΥΓ. Αυτά που γράφεις για τον Μπαχ ειδικά είναι λάθος. Είχε μια πολύ δύσκολη ζωή όπως κι αν το δεις και το μετρήσεις.
Άβαταρ μέλους
Prepon

ST48410 έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:48
Prepon έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:42

Καλή συνέχεια
Δεν είναι δικό μου τα μαγαζί, ούτε καν το νήμα για να διώξω κάποιον, ούτε θέλω να φύγει κανείς. Απλά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον νήμα γιατί οι προτιμήσεις των χρηστών φανερώνουν και άλλες πτυχές του χαρακτήρα τους που μπορεί να μην είχαν συζητηθεί με άλλες ευκαιρίες.
Μα δεν παρεξηγησα, δίκιο έχεις.
Δεν σταμάτησα επειδή μου το υπεδειξες , αλλά επειδή αυτό είναι το σωστό.

Δεν είναι πρέπον να γαμάμε τις συζητήσεις με προσωπικές αντεγκλήσεις.
Άλλο που καμιά φορά δεν κρατιέται με κάτι περιπτώσεις.

Κι αν θέλετε και την άποψη μου στο θέμα , θα επέλεγα να ήμουν κορυφαίος στην επιστήμη. Γιατί τα οφέλη της τα απολαμβάνουν όλοι, ειτε το συνειδητοποιούν είτε όχι.

Ενώ στην τέχνη που είπε η Γαλη , ένα μέρος μόνο του κόσμου, έστω και το μεγαλύτερο, απολαμβάνει πχ τα έργα του Πικάσο.

Η πολιτική από την άλλη, έχει και αυτή εξαιρετικό ενδιαφέρον στην μεγάλη εικόνα.. Αλλά έχει μια τεράστια λούμπα, από την οποία δεν μπορείς να διαφυγεις. Πρέπει να είσαι ευχάριστος σε ηλίθιους προκειμενου να εκλεγείς. Και μετά να ικανοποεις τις επιθυμίες των ηλίθιων. Πρέπει να μιλάς με ωραίες λέξεις, να είσαι κοινωνικός κλπ κλπ

Οι μπίζνες προϋποθέτουν κωλοφαρδυα, κληρονομιά, τομαρισμο.
Απορρίπτονται

Η τεχνολογία πάλι είναι δίκοπο μαχαίρι.
Να φτιάξεις όπλο; Κινητήρα που όμως μπαίνει σε τανκς;
Μεταλλαγμένα;
Θέλω να πω πως χωρίς την αρετή, η τεχνολογία είναι επικίνδυνη.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:56
stavmanr έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:48 Ξέρεις τί γίνεται βρε ST;
Δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο μεγάλη επίδραση έχουν στην ανθρώπινη εξέλιξη τα επιτεύγματα που γίνονται σε ένα τομέα πχ στην τέχνη.
Δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο μεγάλη επίδραση έχει το σύνολο της κοινωνίας στην εξέλιξη ενός καλλιτέχνη. Αρνητικά ή θετικά.
Πχ. αν δεν είχαμε τη χούντα πιθανότατα δεν θα είχαμε τα καλύτερα έργα του Θεοδωράκη. Το αρνητικό κοινωνικό υπόβαθρο, η αντίθεση, η ανάγκη να εκφραστεί ή άλλη μεριά είναι που έφτιαξε τον κάθε Θεοδωράκη.

Στον Παράδεισο δεν θα είχαμε ...καλλιτέχνες. :wink

Η εποχή ωθεί την κοινωνία. Και η κοινωνία παράγει τους καλλιτέχνες. Κοινωνία χωρίς προσανατολισμένες ανάγκες είναι κοινωνία χωρίς τέχνη.

Η φαυλότητα της "εμπορικοποιημένης" αρχαίας Ελλάδας ώθησε τη φιλοσοφία και την επιστήμη. Μην ξεχνάς ότι μέχρι κάποιο διάστημα τους εκλεκτούς τους έκαιγαν με τον ίδιο ρυθμό που τους παρήγαγαν.
Άβαταρ μέλους
ST48410

stavmanr έγραψε: 28 Ιουν 2020, 19:07 Δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο μεγάλη επίδραση έχει το σύνολο της κοινωνίας στην εξέλιξη ενός καλλιτέχνη. Αρνητικά ή θετικά.
Συμφωνώ ωστόσο οι ατομικές ικανότητες παίζουν τεράστιο ρόλο. Αλλιώς μια εποχή εκεί που έβγαλε ένα Φειδία θα έβγαζε 100. Δεν έγινε ποτέ.
stavmanr έγραψε: 28 Ιουν 2020, 19:07 Πχ. αν δεν είχαμε τη χούντα πιθανότατα δεν θα είχαμε τα καλύτερα έργα του Θεοδωράκη. Το αρνητικό κοινωνικό υπόβαθρο, η αντίθεση, η ανάγκη να εκφραστεί ή άλλη μεριά είναι που έφτιαξε τον κάθε Θεοδωράκη.
Δεν θα έσκαγα. Δε μιλάω για τέτοια τέχνη. Έχω εξηγήσει σε πολλά και διαφορετικά νήματα σε ποια τέχνη αναφέρομαι.

stavmanr έγραψε: 28 Ιουν 2020, 19:07 Η φαυλότητα της "εμπορικοποιημένης" αρχαίας Ελλάδας έφτιαξε τη φιλοσοφία και την επιστήμη.
Τι είναι τούτο πάλι;

ΥΓ. Πρέπει να αποχωρήσω. Χαλάω το νήμα του Κόκκορα με τόσα off topic. Άνοιξε κάτι σχετικό να τα πούμε.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 28 Ιουν 2020, 19:13 ΥΓ. Πρέπει να αποχωρήσω.
:wave:
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Σωκράτης έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:31
sys3x έγραψε: 28 Ιουν 2020, 18:22 Αυτή τη φορά επέλεξες άριστο νικ.
:D
Δεν κατάλαβα τίποτα. Ποια φορά και ποιο νικ;
Εγώ δε ξέρω τίποτα φίλε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”