!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ρατσισμος στα κινουμενα σχεδια ΤΕΛΟΣ. The Simpsons: Τέλος στα ντουμπλάζ λευκών σε μη λευκούς χαρακτήρες
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Re: Ρατσισμος στα κινουμενα σχεδια ΤΕΛΟΣ. The Simpsons: Τέλος στα ντουμπλάζ λευκών σε μη λευκούς χαρακτήρες
δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι στον Αστερίξ τον Καίσαρα δεν τον κάνει ντουπλάζ Ρωμαίος ή τους Αιγύπτιους δεν τους κάνουν ντουμπλάζ Αιγύπτιοι;;;
μα που πάει το cultural context επιτέλους;;;
μα που πάει το cultural context επιτέλους;;;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Re: Ρατσισμος στα κινουμενα σχεδια ΤΕΛΟΣ. The Simpsons: Τέλος στα ντουμπλάζ λευκών σε μη λευκούς χαρακτήρες
Δεν νομίζω να έγραψα ως κάποια αυθεντία. Ποιοι φίλοι γράφουν εδώ της και εργάζονται στην βιομηχανία του θεάματος;Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:46 Θα με ενδιέφερε να μου πεις τι σε κάνει να νιώθεις περισσότερο qualified να μιλήσεις για το θέμα από αυτούς που δουλεύουν στη βιομηχανία του θεάματος και έχουν όλο το κοντεξτ.
- NewModelArmy
Eπιμενω,ολοι εσεις που γκαριζετε τωρα τι γνωμη ειχατε για τον μαυρο Αχιλλεα στη σειρα του BBC;
- Dwarven Blacksmith
Ε, έχω βιβλία που θέλω να διαβάσω και δεν τα έχω διαβάσει, πόσο ελκυστικό ακούγεται να διαβάσω κάτι που εγγυάσαι ότι δε θα μου αρέσει;Otto Weininger έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:48 Τώρα που σε πέτυχα, σου είχα πει πριν ένα χρόνο να πάρεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο.
Είναι προφανές ότι δεν το έκανες και είναι κρίμα, γιατί σε περιγράφει άψογα.
Αυτό είναι ένα επιχείρημα για να συζητήσει κανείς. Όταν λοιπόν έγινε αυτή η αλλαγή, είχε προταθεί η απαίτηση να παίζουν μόνο γυναίκες και τους αντρικούς ρόλους; Είχε διεκδικηθεί μέσω κάποιας υπερβολής του στυλ ζητάμε 100 για να λάβουμε 10.Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:51 Αν θες να σου τα ταϊσω όλα, σκέψουν το ότι πετύχαμε στο θέατρο οι γυναίκες να παίζουν τους γυναικείους ρόλους δεν είναι κάτι που έγινε από μόνο του, αλλιώς είχε ξεκινήσει.
- Dwarven Blacksmith
Σόρρυ απλά δεν είδα πολύ επιφύλαξη στα ποστ σου, φαινόσουν σίγουρος ότι πρόκειται για ανοησία.ST48410 έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:55Δεν νομίζω να έγραψα ως κάποια αυθεντία. Ποιοι φίλοι γράφουν εδώ της και εργάζονται στην βιομηχανία του θεάματος;Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:46 Θα με ενδιέφερε να μου πεις τι σε κάνει να νιώθεις περισσότερο qualified να μιλήσεις για το θέμα από αυτούς που δουλεύουν στη βιομηχανία του θεάματος και έχουν όλο το κοντεξτ.
- Dwarven Blacksmith
Δε νομίζω. Γιατί, έχει προταθεί τώρα μόνο μη λευκοί να ντουμπλάρουν τους λευκούς;ST48410 έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:57Αυτό είναι ένα επιχείρημα για να συζητήσει κανείς. Όταν λοιπόν έγινε αυτή η αλλαγή, είχε προταθεί η απαίτηση να παίζουν μόνο γυναίκες και τους αντρικούς ρόλους; Είχε διεκδικηθεί μέσω κάποιας υπερβολής του στυλ ζητάμε 100 για να λάβουμε 10.Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:51 Αν θες να σου τα ταϊσω όλα, σκέψουν το ότι πετύχαμε στο θέατρο οι γυναίκες να παίζουν τους γυναικείους ρόλους δεν είναι κάτι που έγινε από μόνο του, αλλιώς είχε ξεκινήσει.
NewModelArmy έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:55 Eπιμενω,ολοι εσεις που γκαριζετε τωρα τι γνωμη ειχατε για τον μαυρο Αχιλλεα στη σειρα του BBC;
Εγώ δεν είχα πρόβλημα.
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
η διαφορα ειναι οτι στο παραδειγμα σου υπαρχει το προσθετο επιχειρημα οτι το να παιζουν γυναικες τους γυναικειους ρολους αυξανει τον ρεαλισμοDwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:51Η πολιτική εξ' ορισμού είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ασχολείσαι.alekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:49με αυτη την λογικη κανεις μας δεν πρεπει να εχει αποψη για την πολιτικη η για την οικονομια παρα μονο οσοι ειναι στον χωρο και εχουν ολο το κοντεξτDwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:46 Θα με ενδιέφερε να μου πεις τι σε κάνει να νιώθεις περισσότερο qualified να μιλήσεις για το θέμα από αυτούς που δουλεύουν στη βιομηχανία του θεάματος και έχουν όλο το κοντεξτ.
Για την οικονομία βασικά πριν λίγα χρόνια θα συμφωνούσα. Πλέον πιστεύω ότι είναι και αυτή πολιτική.
Αν θες να σου τα ταϊσω όλα, σκέψουν το ότι πετύχαμε στο θέατρο οι γυναίκες να παίζουν τους γυναικείους ρόλους δεν είναι κάτι που έγινε από μόνο του, αλλιώς είχε ξεκινήσει.
με την εδω φασαρια το μονο που αυξανεται ειναι το τιλτ της πολιτικης ορθοτητας
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
- Otto Weininger
Ελκυστικό δεν ξέρω, αλλά χρήσιμο σίγουρα. Άλλωστε κρίμα δεν είναι να έχεις έναν τρόπο σκέψης και να μην ξέρεις απο που προέρχεται;Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:56Ε, έχω βιβλία που θέλω να διαβάσω και δεν τα έχω διαβάσει, πόσο ελκυστικό ακούγεται να διαβάσω κάτι που εγγυάσαι ότι δε θα μου αρέσει;Otto Weininger έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:48 Τώρα που σε πέτυχα, σου είχα πει πριν ένα χρόνο να πάρεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο.
Είναι προφανές ότι δεν το έκανες και είναι κρίμα, γιατί σε περιγράφει άψογα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Όλοι κίτρινοι είναι, Κινέζους θα βάλουν τώρα ; 
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:51Η πολιτική εξ' ορισμού είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ασχολείσαι.alekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:49με αυτη την λογικη κανεις μας δεν πρεπει να εχει αποψη για την πολιτικη η για την οικονομια παρα μονο οσοι ειναι στον χωρο και εχουν ολο το κοντεξτDwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:46 Θα με ενδιέφερε να μου πεις τι σε κάνει να νιώθεις περισσότερο qualified να μιλήσεις για το θέμα από αυτούς που δουλεύουν στη βιομηχανία του θεάματος και έχουν όλο το κοντεξτ.
Για την οικονομία βασικά πριν λίγα χρόνια θα συμφωνούσα. Πλέον πιστεύω ότι είναι και αυτή πολιτική.
Αν θες να σου τα ταϊσω όλα, σκέψουν το ότι πετύχαμε στο θέατρο οι γυναίκες να παίζουν τους γυναικείους ρόλους δεν είναι κάτι που έγινε από μόνο του, αλλιώς είχε ξεκινήσει.
Mπαίνεις σε επικίνδυνα νερά.
Δηλαδή όχι,μερικές σαν αυτή στη διαφήμιση για τις σερβιέτες οχι,αλλά ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν.
Αντίθετα δεν προκύπτει ότι το χρώμα του δέρματος ενός ανθρώπου επηρεάζει τη φωνή του.Εάν θεωρήσεις ότι το κάνει,αυτό σημαίνει ότι οι φυλές (race) διακρίνονται και για άλλα πράγματα πέρα από τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά τους και αυτό είναι βήμα προς τις θεωρίες που ήσαν παλιά ρατσιστικές.
Διότι εάν η φωνή εξαρτάται από το δέρμα τότε μπορεί να εξαρτάται και το μυαλό.Ή όχι;
Ηθελα νάξερα όταν κάποιος θα ζητήσει να μη γίνεται μετάγγιση από μαύρο σε λευκό - είναι θέμα χρόνου - τι θα πει το progressive my ass πλήθος.
Ναι ρε παιδί μου, υπάρχουν τα equal opportunities που λένε "δεν κοιτάμε χρώμα, καταγωγή, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ.", αλλά και αυτό ένας τρόπος φασισμού είναι τώρα πια, που οδηγεί σε κλίκα, σε συγκεκριμένα άτομα να παίρνουν δουλειές και άλλα εξίσου ταλαντούχα να μένουν στην απ' έξω, και άρα να μην υπάρχει αντιπροσώπευση. Δηλαδή σε αμερικανικό σήριαλ ή voiceover δεν θα σου φαινόταν περίεργο να έβρισκαν έναν πολύ γνωστό Ινδό που δεν έχει πατήσει ποτέ στην Ελλάδα, να κάνει Έλληνα χαρακτήρα με προφορά, ενώ υπάρχουν τόσοι και τόσοι Έλληνες ηθοποιοί στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να κάνουν την δουλειά καλύτερα;alekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:44ναι αλλα για ποιον λογο να πεις "θελω μαυρο ηθοποιο για να ντουμπλαρει τον χ χαρακτηρα στο καρτουν"Λεγεών έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:39Η λογική είναι ότι οι μαύροι, καφέ, κίτρινοι ηθοποιοί, είναι ήδη πολύ λίγοι. Το να τους παίρνουν τις δουλειές οι λευκοί και να κάνουν τους μαύρους σε ταινίες εποχής ή σε voiceovers τέτοιων χαρακτήρων, δεν είναι ωραίο.alekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:09 για ποιον λογο να ενδιαφερει το χρωμα καποιου που κανει voiceover σε καρτουν και για ποιον λογο δεν ακουσε τα σχολιανα του ο καθε βλαμενος που επεκρινε αυτο το πραγμα?
Έχει χρόνια που συζητιέται αυτό, από την εποχή του Exodus.
![]()
και να βαλεις φυλετικη διασταση για μια δουλεια που δεν παιζει ρολο το χρωμα αλλα η φωνη αυτου που θα την παρει?![]()
Σου λέει ο Νάνος ότι παλιά οι άντρες έπαιζαν γυναικείους ρόλους, ενώ μέχρι και πριν μερικές δεκαετίες έβαζαν λευκούς βαμμένους με φούμο να παίξουν μαύρους ρόλους. Ε, αν θέλεις μαύρο ή καφέ ή οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα, κάνε την προσπάθεια και βρες ηθοποιό αυτού του χρώματος ή της καταγωγής. Δεν είναι κακό να παίρνει δουλειά και κάποιος άλλος. Και το ίδιο ισχύει και στα voiceovers, διότι ηθοποιΐα είναι, όχι ανέκδοτο από παιδικά του '80.
Τέλος πάντων, είναι μεγάλη κουβέντα, και δεν συμφωνώ εντελώς, αλλά κατανοώ την ανάγκη κάποιων μειοψηφιών για αντιπροσώπευση.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.
FUCK DONALD TRUMP
- Dwarven Blacksmith
Ναι ήταν κάτι ανάλογο με τα CGI, γι αυτό έγινεalekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 14:02η διαφορα ειναι οτι στο παραδειγμα σου υπαρχει το προσθετο επιχειρημα οτι το να παιζουν γυναικες τους γυναικειους ρολους αυξανει τον ρεαλισμοDwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:51Η πολιτική εξ' ορισμού είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ασχολείσαι.alekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:49
με αυτη την λογικη κανεις μας δεν πρεπει να εχει αποψη για την πολιτικη η για την οικονομια παρα μονο οσοι ειναι στον χωρο και εχουν ολο το κοντεξτ
με την εδω φασαρια το μονο που αυξανεται ειναι το τιλτ της πολιτικης ορθοτητας![]()
![]()
Όχι ότι υπήρχαν γυναίκες που ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί και δεν είχαν ευκαιρίες. Όχι ότι ενίσχυε στερεότυπα για τις γυναίκες από το αντρικό πρίσμα.
Εγώ δεν πιστεύω ότι δεν τα σκέφτηκες ποτέ αυτά. Αν όντως δεν τα σκέφτηκες ζητώ συγγνώμη.
Όμως αρχίζω να θεωρώ πιο πιθανό να μην είσαι καλοπροαίρετης συνομιλητής.
Δηλαδή το να κάνει ένας μαύρος φωνή μαύρου, μειώνει τον ρεαλισμό;alekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 14:02 η διαφορα ειναι οτι στο παραδειγμα σου υπαρχει το προσθετο επιχειρημα οτι το να παιζουν γυναικες τους γυναικειους ρολους αυξανει τον ρεαλισμο
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
FUCK DONALD TRUMP
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 103 Απαντήσεις
- 4300 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ
-