!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ρατσισμος στα κινουμενα σχεδια ΤΕΛΟΣ. The Simpsons: Τέλος στα ντουμπλάζ λευκών σε μη λευκούς χαρακτήρες

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Ρατσισμος στα κινουμενα σχεδια ΤΕΛΟΣ. The Simpsons: Τέλος στα ντουμπλάζ λευκών σε μη λευκούς χαρακτήρες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι στον Αστερίξ τον Καίσαρα δεν τον κάνει ντουπλάζ Ρωμαίος ή τους Αιγύπτιους δεν τους κάνουν ντουμπλάζ Αιγύπτιοι;;;
μα που πάει το cultural context επιτέλους;;;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Ρατσισμος στα κινουμενα σχεδια ΤΕΛΟΣ. The Simpsons: Τέλος στα ντουμπλάζ λευκών σε μη λευκούς χαρακτήρες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:46 Θα με ενδιέφερε να μου πεις τι σε κάνει να νιώθεις περισσότερο qualified να μιλήσεις για το θέμα από αυτούς που δουλεύουν στη βιομηχανία του θεάματος και έχουν όλο το κοντεξτ.
Δεν νομίζω να έγραψα ως κάποια αυθεντία. Ποιοι φίλοι γράφουν εδώ της και εργάζονται στην βιομηχανία του θεάματος;
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

Eπιμενω,ολοι εσεις που γκαριζετε τωρα τι γνωμη ειχατε για τον μαυρο Αχιλλεα στη σειρα του BBC;
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Otto Weininger έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:48 Τώρα που σε πέτυχα, σου είχα πει πριν ένα χρόνο να πάρεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο.
Είναι προφανές ότι δεν το έκανες και είναι κρίμα, γιατί σε περιγράφει άψογα.
Ε, έχω βιβλία που θέλω να διαβάσω και δεν τα έχω διαβάσει, πόσο ελκυστικό ακούγεται να διαβάσω κάτι που εγγυάσαι ότι δε θα μου αρέσει;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:51 Αν θες να σου τα ταϊσω όλα, σκέψουν το ότι πετύχαμε στο θέατρο οι γυναίκες να παίζουν τους γυναικείους ρόλους δεν είναι κάτι που έγινε από μόνο του, αλλιώς είχε ξεκινήσει.
Αυτό είναι ένα επιχείρημα για να συζητήσει κανείς. Όταν λοιπόν έγινε αυτή η αλλαγή, είχε προταθεί η απαίτηση να παίζουν μόνο γυναίκες και τους αντρικούς ρόλους; Είχε διεκδικηθεί μέσω κάποιας υπερβολής του στυλ ζητάμε 100 για να λάβουμε 10.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

ST48410 έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:55
Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:46 Θα με ενδιέφερε να μου πεις τι σε κάνει να νιώθεις περισσότερο qualified να μιλήσεις για το θέμα από αυτούς που δουλεύουν στη βιομηχανία του θεάματος και έχουν όλο το κοντεξτ.
Δεν νομίζω να έγραψα ως κάποια αυθεντία. Ποιοι φίλοι γράφουν εδώ της και εργάζονται στην βιομηχανία του θεάματος;
Σόρρυ απλά δεν είδα πολύ επιφύλαξη στα ποστ σου, φαινόσουν σίγουρος ότι πρόκειται για ανοησία.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

ST48410 έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:57
Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:51 Αν θες να σου τα ταϊσω όλα, σκέψουν το ότι πετύχαμε στο θέατρο οι γυναίκες να παίζουν τους γυναικείους ρόλους δεν είναι κάτι που έγινε από μόνο του, αλλιώς είχε ξεκινήσει.
Αυτό είναι ένα επιχείρημα για να συζητήσει κανείς. Όταν λοιπόν έγινε αυτή η αλλαγή, είχε προταθεί η απαίτηση να παίζουν μόνο γυναίκες και τους αντρικούς ρόλους; Είχε διεκδικηθεί μέσω κάποιας υπερβολής του στυλ ζητάμε 100 για να λάβουμε 10.
Δε νομίζω. Γιατί, έχει προταθεί τώρα μόνο μη λευκοί να ντουμπλάρουν τους λευκούς;
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

NewModelArmy έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:55 Eπιμενω,ολοι εσεις που γκαριζετε τωρα τι γνωμη ειχατε για τον μαυρο Αχιλλεα στη σειρα του BBC;

Εγώ δεν είχα πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:51
alekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:49
με αυτη την λογικη κανεις μας δεν πρεπει να εχει αποψη για την πολιτικη η για την οικονομια παρα μονο οσοι ειναι στον χωρο και εχουν ολο το κοντεξτ
Η πολιτική εξ' ορισμού είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ασχολείσαι.
Για την οικονομία βασικά πριν λίγα χρόνια θα συμφωνούσα. Πλέον πιστεύω ότι είναι και αυτή πολιτική.

Αν θες να σου τα ταϊσω όλα, σκέψουν το ότι πετύχαμε στο θέατρο οι γυναίκες να παίζουν τους γυναικείους ρόλους δεν είναι κάτι που έγινε από μόνο του, αλλιώς είχε ξεκινήσει.
η διαφορα ειναι οτι στο παραδειγμα σου υπαρχει το προσθετο επιχειρημα οτι το να παιζουν γυναικες τους γυναικειους ρολους αυξανει τον ρεαλισμο

με την εδω φασαρια το μονο που αυξανεται ειναι το τιλτ της πολιτικης ορθοτητας :102: :102:
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:56
Otto Weininger έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:48 Τώρα που σε πέτυχα, σου είχα πει πριν ένα χρόνο να πάρεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο.
Είναι προφανές ότι δεν το έκανες και είναι κρίμα, γιατί σε περιγράφει άψογα.
Ε, έχω βιβλία που θέλω να διαβάσω και δεν τα έχω διαβάσει, πόσο ελκυστικό ακούγεται να διαβάσω κάτι που εγγυάσαι ότι δε θα μου αρέσει;
Ελκυστικό δεν ξέρω, αλλά χρήσιμο σίγουρα. Άλλωστε κρίμα δεν είναι να έχεις έναν τρόπο σκέψης και να μην ξέρεις απο που προέρχεται;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Όλοι κίτρινοι είναι, Κινέζους θα βάλουν τώρα ; 😁
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

με αυτη την λογικη κανεις μας δεν πρεπει να εχει αποψη για την πολιτικη η για την οικονομια παρα μονο οσοι ειναι στον χωρο και εχουν ολο το κοντεξτ
Για την οικονομία βασικά πριν λίγα χρόνια θα συμφωνούσα. Πλέον πιστεύω ότι είναι και αυτή πολιτική.

Αν θες να σου τα ταϊσω όλα, σκέψουν το ότι πετύχαμε στο θέατρο οι γυναίκες να παίζουν τους γυναικείους ρόλους δεν είναι κάτι που έγινε από μόνο του, αλλιώς είχε ξεκινήσει.

Mπαίνεις σε επικίνδυνα νερά. :D Οι γυναίκες έχουν πραγματικά διαφορετικές φωνές από τους άντρες.
Δηλαδή όχι,μερικές σαν αυτή στη διαφήμιση για τις σερβιέτες οχι,αλλά ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν.
Αντίθετα δεν προκύπτει ότι το χρώμα του δέρματος ενός ανθρώπου επηρεάζει τη φωνή του.Εάν θεωρήσεις ότι το κάνει,αυτό σημαίνει ότι οι φυλές (race) διακρίνονται και για άλλα πράγματα πέρα από τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά τους και αυτό είναι βήμα προς τις θεωρίες που ήσαν παλιά ρατσιστικές.
Διότι εάν η φωνή εξαρτάται από το δέρμα τότε μπορεί να εξαρτάται και το μυαλό.Ή όχι; :D
Ηθελα νάξερα όταν κάποιος θα ζητήσει να μη γίνεται μετάγγιση από μαύρο σε λευκό - είναι θέμα χρόνου - τι θα πει το progressive my ass πλήθος.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

alekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:44
Λεγεών έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:39
alekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 13:09 για ποιον λογο να ενδιαφερει το χρωμα καποιου που κανει voiceover σε καρτουν και για ποιον λογο δεν ακουσε τα σχολιανα του ο καθε βλαμενος που επεκρινε αυτο το πραγμα?
Η λογική είναι ότι οι μαύροι, καφέ, κίτρινοι ηθοποιοί, είναι ήδη πολύ λίγοι. Το να τους παίρνουν τις δουλειές οι λευκοί και να κάνουν τους μαύρους σε ταινίες εποχής ή σε voiceovers τέτοιων χαρακτήρων, δεν είναι ωραίο.

Έχει χρόνια που συζητιέται αυτό, από την εποχή του Exodus.

Εικόνα
ναι αλλα για ποιον λογο να πεις "θελω μαυρο ηθοποιο για να ντουμπλαρει τον χ χαρακτηρα στο καρτουν"
και να βαλεις φυλετικη διασταση για μια δουλεια που δεν παιζει ρολο το χρωμα αλλα η φωνη αυτου που θα την παρει? :smt017
Ναι ρε παιδί μου, υπάρχουν τα equal opportunities που λένε "δεν κοιτάμε χρώμα, καταγωγή, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ.", αλλά και αυτό ένας τρόπος φασισμού είναι τώρα πια, που οδηγεί σε κλίκα, σε συγκεκριμένα άτομα να παίρνουν δουλειές και άλλα εξίσου ταλαντούχα να μένουν στην απ' έξω, και άρα να μην υπάρχει αντιπροσώπευση. Δηλαδή σε αμερικανικό σήριαλ ή voiceover δεν θα σου φαινόταν περίεργο να έβρισκαν έναν πολύ γνωστό Ινδό που δεν έχει πατήσει ποτέ στην Ελλάδα, να κάνει Έλληνα χαρακτήρα με προφορά, ενώ υπάρχουν τόσοι και τόσοι Έλληνες ηθοποιοί στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να κάνουν την δουλειά καλύτερα;

Σου λέει ο Νάνος ότι παλιά οι άντρες έπαιζαν γυναικείους ρόλους, ενώ μέχρι και πριν μερικές δεκαετίες έβαζαν λευκούς βαμμένους με φούμο να παίξουν μαύρους ρόλους. Ε, αν θέλεις μαύρο ή καφέ ή οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα, κάνε την προσπάθεια και βρες ηθοποιό αυτού του χρώματος ή της καταγωγής. Δεν είναι κακό να παίρνει δουλειά και κάποιος άλλος. Και το ίδιο ισχύει και στα voiceovers, διότι ηθοποιΐα είναι, όχι ανέκδοτο από παιδικά του '80.

Τέλος πάντων, είναι μεγάλη κουβέντα, και δεν συμφωνώ εντελώς, αλλά κατανοώ την ανάγκη κάποιων μειοψηφιών για αντιπροσώπευση.
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

alekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 14:02

η διαφορα ειναι οτι στο παραδειγμα σου υπαρχει το προσθετο επιχειρημα οτι το να παιζουν γυναικες τους γυναικειους ρολους αυξανει τον ρεαλισμο

με την εδω φασαρια το μονο που αυξανεται ειναι το τιλτ της πολιτικης ορθοτητας :102: :102:
Ναι ήταν κάτι ανάλογο με τα CGI, γι αυτό έγινε :fp:
Όχι ότι υπήρχαν γυναίκες που ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί και δεν είχαν ευκαιρίες. Όχι ότι ενίσχυε στερεότυπα για τις γυναίκες από το αντρικό πρίσμα.
Εγώ δεν πιστεύω ότι δεν τα σκέφτηκες ποτέ αυτά. Αν όντως δεν τα σκέφτηκες ζητώ συγγνώμη.
Όμως αρχίζω να θεωρώ πιο πιθανό να μην είσαι καλοπροαίρετης συνομιλητής.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

alekhine έγραψε: 28 Ιουν 2020, 14:02 η διαφορα ειναι οτι στο παραδειγμα σου υπαρχει το προσθετο επιχειρημα οτι το να παιζουν γυναικες τους γυναικειους ρολους αυξανει τον ρεαλισμο
Δηλαδή το να κάνει ένας μαύρος φωνή μαύρου, μειώνει τον ρεαλισμό; :D
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”