!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Χελένικ Χόαξιζ: Παπατζίδικο ή σοβαρο σάιτ?

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Χελένικ Χόαξιζ: Παπατζίδικο ή σοβαρο σάιτ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Αρίστος έγραψε: 24 Ιουν 2020, 18:19 Εσυ μου ζητας να υπογραφω καθε δημοσιευση μου στο πχορουμ και να κανω ερευνα για οτι λεω ακομη και σε καφενειακες συζητησεις.
Όχι, σού ζητάω όταν κάνεις κριτική που αφορά το επάγγελμά σου να φέρεσαι σαν επαγγελματίας, αλλιώς πες μας ξεκάθαρα ότι οι απόψεις σου όσον αφορά το HH είναι καθαρά καφενειακές και δεν τους κρίνεις σαν δημοσιογράφους.

Το ξέρω ότι βλέπεις την αντίφαση και μην κάνεις την πάπια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

stavmanr έγραψε: 25 Ιουν 2020, 11:19 Δεν το καταλαβαίνεις από μόνος σου ότι ένα Σωματείο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στα πλαίσια της προώθησης των συμφερόντων των μελών του;
Οτιδήποτε κάνει δημόσια κρίνεται δημόσια. Δεν υπάρχει «λογοδοτεί μόνο στα μέλη του».-
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ασέβαστος έγραψε: 25 Ιουν 2020, 18:12 ας πουμε, οι γιατροι σαν ανθρωποι μπορει και να καπνιζουν. αμα η ενωση γιατρων ανεβαζει θεωριες οτι το καπνισμα κανει καλο, θα πεσουν σαπιες ντοματες.
Εκτός από ντομάτες, θα πέσουν και μηνύσεις. Το ίδιο θα συνέβαινε και με την ΕΕΦ, αλλά είναι λιγότερο πιθανό μια ψεκασμενιά που προωθούν να απειλεί την σωματική σου ακεραιότητα, άμεσα ή έμμεσα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2020, 23:19
stavmanr έγραψε: 25 Ιουν 2020, 11:19 Δεν το καταλαβαίνεις από μόνος σου ότι ένα Σωματείο μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στα πλαίσια της προώθησης των συμφερόντων των μελών του;
Οτιδήποτε κάνει δημόσια κρίνεται δημόσια. Δεν υπάρχει «λογοδοτεί μόνο στα μέλη του».-
Λογοδοτεί μόνο στα μέλη του.
Οι υπόλοιποι φυσικά μπορείτε να κουτσομπολεύετε, να φαντασιώνεστε διάφορα ή και να παριστάνετε τους ιεροδικαστές στα φόρα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Όχι, λογοδοτεί σε όλην την κοινωνία, όπως και οι μαλακίες που γράφεις εσύ είναι ανοιχτές προς δημόσια χλεύη. Οποιοσδήποτε μπορεί να τις κρίνει και να τις χλευάσει, εδώ ή αλλού.

Για το τι κάνει σε κλειστά συνέδρια ή συνεδριάσεις λογοδοτεί μόνο στα μέλη του. Για οτιδήποτε κάνει δημόσια κρίνεται δημόσια. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 26 Ιουν 2020, 00:27 Όχι, λογοδοτεί σε όλην την κοινωνία, όπως και οι μαλακίες που γράφεις εσύ είναι ανοιχτές προς δημόσια χλεύη. Οποιοσδήποτε μπορεί να τις κρίνει και να τις χλευάσει, εδώ ή αλλού.
Έπειτα από το ναυάγιο στη λέξη "σωματείο" περνάς στον ...Τιτανικό του όρου "λογοδοσία".
Από ναυάγιο σε ναυάγιο το πας. Έχεις ξηλώσει όλες τις λέξεις από την ελληνική γλώσσα.
Κανένα σωματείο δεν λογοδοτεί σε εσένα. Εσύ απλά έχεις το δικαίωμα να απλώνεις την θρασύτητά σου και την γενικότερη άγνοιά σου επάνω σε όλους και σε όλα, ως αναγκαίο κακό της ελευθερίας άποψης σε αυτή την κοινωνία.
Για το τι κάνει σε κλειστά συνέδρια ή συνεδριάσεις λογοδοτεί μόνο στα μέλη του. Για οτιδήποτε κάνει δημόσια κρίνεται δημόσια.
Σε έχει γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Το κάθε Σωματείο δεν λογοδοτεί σε κανέναν, παρά μόνο στα μέλη του και στην Πολιτεία, σε όσα αφορούν την τήρηση του Καταστατικού.
Εσύ διατηρείς φυσικά το δικαίωμα να συνεχίσεις να ρεζιλεύεσαι στα φόρα, αγνοώντας ακόμα και την έννοια του Σωματείου, το οποίο υποτίθεται ότι "κρίνεις".
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δεν ρεζιλεύομαι εγώ, η ΕΕΦ γίνεται ρεντίκολο, μιας και είναι ένωση ψεκασμένων ψευδεπιστημόνων. Όλος ο κόσμος γελάει μαζί τους και τους κράζει. Από τους φοιτητές φυσικής και της σχολές φυσικής της χώρας ως την τελευταία μπαργούμαν.

Εσύ πώς την είδες; Εκπρόσωπος τύπου της;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Ιουν 2020, 22:58 Το βρηκα Ασεβαστε, επειδη σου το είχα υποσχεθεί

Φυσική δημοτικού λοιπον :D
ε, τωρα. η ομαδα φυσικων που υπογραφει αυτο το βιβλιο, δε θελει τα γιαουρτια της; μη σου πω να τους παρουν πισω το πτυχιο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

hellegennes έγραψε: 26 Ιουν 2020, 00:45 Δεν ρεζιλεύομαι εγώ, η ΕΕΦ γίνεται ρεντίκολο, μιας και είναι ένωση ψεκασμένων ψευδεπιστημόνων.
Ψευδοεπιστήμονες οι έλληνες Φυσικοί;

Γενικά, το έχεις κάψει τελευταία. :g030:

Μου υπερασπίζεσαι ένα σάιτ σμηνία το οποίο κατηγορεί συλλήβδην το επιστημονικό προσωπικό της χώρας.
Κι έπειτα κατηγορείς τον Αρίστο για ψεκασμένες θεωρίες...
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

hellegennes έγραψε: 26 Ιουν 2020, 00:45 Δεν ρεζιλεύομαι εγώ, η ΕΕΦ γίνεται ρεντίκολο, μιας και είναι ένωση ψεκασμένων ψευδεπιστημόνων. Όλος ο κόσμος γελάει μαζί τους και τους κράζει. Από τους φοιτητές φυσικής και της σχολές φυσικής της χώρας ως την τελευταία μπαργούμαν.

Εσύ πώς την είδες; Εκπρόσωπος τύπου της;
ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙ ΣΙΓΑΝ ΤΟΥ ΠΣΕΚΑΣΜΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΑΔΙΚΟΥΜΕΝΟΥ
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Πριν εμπορευματοποιηθεί και ξεπουληθεί το HH επιτέλεσε ένα σημαντικό έργο: Εμαθε στους σκεπτικιστές να σκέφτονται και να διατυπώνουν γνώμη κατόπιν έρευνας.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας των 00s ήταν της μόδας στο ίντερνετ η συνωμοσιολογία. Κυκλοφορούσαν ακόμη και οι πιο ανορθόδοξες θεωρίες συνωμοσίας από τρολο-ρήτορες που θέλανε να ασκήσουν επιρροή.

Και ενώ θα ανέμενε κανείς η αντίθετη πλευρά (αυτή των ελληνων σκεπτικιστών) να τους ξεσκεπάσει και να τους τρομπονιάσει, αυτοί εμφάνιζαν ένα κάφρικο, ελληναράδικο και βλακώδες πρόσωπο.

Δεν αναφέρομαι στις ad hominem επιθέσεις, καθώς αυτές υπήρχαν ανέκαθεν. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι κάποια στιγμή τα πράγματα είχαν οδηγηθεί σε έναν τέτοιο παροξυσμό, που είχε καταλήξει οτισήποτε το "αντικανονικό", το "σκανδαλώδες" και το "διαφορετικό" να αντιμετωπίζεται ως συνωμοσιολογία και να πολεμάται ως τέτοια.

Οι ελληναράδες-σκεπτικιστές, δεν γνώριζαν καν ότι η αντικειμενικότητα μιας είδησης ορίζεται από την αντικειμενικότητα που φέρει το μέσο. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται σαν "συνωμοσιολογία" κάτι που αναφέρουν π.χ. επιστημονικά περιοδικά.

Δεν μπορεί ένα πολιτικό σκάνδαλο που αναφέρεται σε ένα συστημικό μέσο να αντιμετωπίζεται σαν θεωρία συνωμοσίας.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι προσωπικά -αν και ορθολογιστής- δεν μπόρεσα να ακολουθήσω τη λογική, το επίπεδο και τη μεθοδολογία των ελληνων σκεπτικιστών.

Τώρα πλέον -έπειτα από χρόνια εμπειρίας στο ιντερνέτ- ο μέσος σκεπτικιστής έλ, έχει μάθει να κάνει τουλάχιστον την έρευνά του πριν μιλήσει, πριν πει οτιδήποτε.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

stavmanr έγραψε: 26 Ιουν 2020, 09:19
hellegennes έγραψε: 26 Ιουν 2020, 00:45 Δεν ρεζιλεύομαι εγώ, η ΕΕΦ γίνεται ρεντίκολο, μιας και είναι ένωση ψεκασμένων ψευδεπιστημόνων.
Ψευδοεπιστήμονες οι έλληνες Φυσικοί;
Όχι οι Έλληνες φυσικοί, η ΕΕΦ. Μια χαρά επιστήμονες είναι οι φυσικοί της Ελλάδας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

@AlienWay
Δεν ήταν θέμα μόνον των Ελλήνων ή/και ξένων σκεπτικιστών.
Υπάρχει και άλλη μια παράμετρος όσον αφορά στις διάφορες "ειδήσεις" και "νέες επιστημονικές ανακαλύψεις", ή, αν προτιμάς, ψευδο-επιστημονικές θεωρίες που, με ρυθμό πολυβόλου, πλημμύριζαν το ίνερνετ τα χρόνια +/- 1995-2010 και την αντιμετώπισή τους.

Ήταν η εποχή όπου ένας κατακλυσμός δημοσιευμάτων από την κοίλη Γη, τις εισόδους στον Βόρειο Πόλο, την αόρατη πόλη-λωτό στη έρημο Τακλαμακάν, μέχρι τις πύλες των Νεφελίμ στις Ινδίες που σφράγισε ο Μέγας Αλέξανδρος, την επίπεδη Γη και τις δημιουργιστικές, δήθεν-επιστημονικές θεωρίες, φονταμενταλιστών προτεσταντών στις ΗΠΑ. Και πολλές άλλες αρλούμπες.

Η παράμετρος αυτή έχει να κάνει με την ίδια την επιστημονική κοινότητα.
Δυστυχώς δεν ήταν, ούτε και είναι δυνατόν, να απαντάει σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα στις εκατονάδες ψευδο-επιστημονικές "θεωρίες" που ανέβαζε ο κάθε πικραμένος blogger στο ίντερνετ. Και που, εν πολλοίς, ανεβάζει ακόμα.

Και τι να έκανε (ή να κάνει) δηλαδή η επιστημονική κοινότητα ή και μεμονωμένοι επιστήμονες;
Να διαψεύδουν τον κάθε πικραμένο που καταρρίπτει/κατέρριπτε τη σφαιρικότητα της Γής;
Να δείχνουν φωτογραφίες του Βορείου Πόλου που δεν υπάρχει "είσοδος" στην κοίλη Γη;
Ή να ανοίξουν διάλογο με τον κάθε ταλιμπάν που κατέρριπτε (με το "έτσι θέλω"), την εξελικτική θεωρία και προωθούσε δημιουργιστικά παραμύθια της Χαλιμάς;

Τότε δεν θα έκαναν άλλη δουλεια όλη την ημέρα πέραν από το να λογομαχούν με τον κάθε σαλταρισμένο του ίντερνετ.

Αυτά είναι αποτέλεσμα του μεγάλου ελλείμματος ισηγορίας που υπάρχει στην επιστήμη απέναντι στον κάθε ημιμαθή του ίντερνετ.
Για κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένο και δημοσιευμένο, σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, άρθρο που ανεβαίνει στο ίντερνετ, υπάρχουν άλλα εκατό blogs, sites και ψεκασμένα άρθρα που προσπαθούν να το διαψεύσουν.

Από ό,τι έχει δείξει μέχρι σήμερα, "η ψεκασμενιά εν τη ενώσει", είναι τεράστια δύναμη.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

κοίλη Γη, τις εισόδους στον Βόρειο Πόλο, την αόρατη πόλη-λωτό στη έρημο Τακλαμακάν, μέχρι τις πύλες των Νεφελίμ στις Ινδίες που σφράγισε ο Μέγας Αλέξανδρος, την επίπεδη Γη
ομορφες αναμνησεις ... το τηλεφωνο να χτυπα μεσημεριατικα και η πωλητρια του Λιακοπουλου να σε προεγγραφει για τη νεα τριλογια :003:
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

- Κάμερα σε μένα!
- Όσο εγώ μιλάω, εσείς παραγγέλνετε!
:lol: :lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”