!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 23:38
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 21:07
stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:44

Δεν είναι ίδια τα κίνητρα. Το κίνητρο δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι μαύρος ή είναι λευκός αντίστοιχα. Το κίνητρο βρίσκεται στο γεγονός ότι "είμαι σε θέση ισχύος επειδή ανήκω στην κυρίαρχη κοινωνική ομάδα".
ρε σταβ δεν καταλαβαίνεις ότι το σκεπτικό αυτό καταλύει κάθε λογική έννοια;
δεν υπάρχει αόριστα "κυρίαρχη κοινωνική ομάδα", υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν σε κατηγορίες
Κάποιες κατηγορίες είναι επιβεβλημένες, κυρίαρχες μέσα στις κοινωνίες που ζούμε και κάποιες όχι.
ο Χ λευκός που είναι άστεγος και ζει κάτω από γέφυρα βρίσκεται σε θέση ισχύος απέναντι στον Ψ μάυρο που έχει δουλειά και μόρφωση και συνεπώς καλύτερη κοινωνική θέση; γιατί; επειδή έχει λευκό χρώμα δέρματος; σοβαρά;
Κανείς δεν θα ασχοληθεί ρατσιστικά με τον Χ λευκό που ζει στο πεζοδρόμιο. Θα ασχοληθεί όμως με τον Ψ μαύρο που μπορεί να έχει τα πάντα.
Έτσι λειτουργεί ο ρατσισμός.
και απάντησε στο ερώτημά μου σε παρακαλώ, ο θεωρητικός μαύρος στο παράδειγμα που έθεσα προέβη σε ρατσιστική επίθεση μίσους ναι ή όχι;
Όχι. Διότι, το χαρακτηριστικό το οποίο υποτίθεται ότι προωθεί δεν είναι κυρίαρχο στην κοινωνία. Αντίθετα, ο μαύρος αυτός πιθανότατα ζει σε καθεστώς ρατσισμού όλη του τη ζωή δεδομένου ότι προσπαθεί να επιτύχει σε μία "εχθρική" προς αυτόν κοινωνία.

Το να προσπαθείς να βρεις ρατσισμό από τον αδύναμο προς τον ισχυρό είναι σα να προσπαθείς να βρεις bullying από εσένα προς τον Μάικ Τάισον.

ειμαι σιριαλ κιλλερ, ρατσιστης. βρισκω μαυρους και τους σκοτωνω, γιατι ειναι μαυροι. πιο ρατσιστης δε γινεται.

αλλα επειδη εδω δεν εχει πολλους και δυσκολευομαι να βρισκω, φευγω για αφρικη, που εχει μπολικους, και ειναι φυσικα αυτοι κυριαρχοι. γω ειμαι ενας μοναχικος λυκος, σταγονα στον ωκεανο.
συνεχιζω να σκοτωνω μαυρους, επειδη ειναι μαυροι, αλλα πλεον δεν ειμαι ρατσιστης :fp: σταβμαρεια λογικη. :c020:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης 12χρονος από πατέρα συμμαθητή του–«Μου χτύπησε το κεφάλι στο έδαφος»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Ασέβαστος έγραψε: 24 Ιουν 2020, 09:25
stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 23:38
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 21:07

ρε σταβ δεν καταλαβαίνεις ότι το σκεπτικό αυτό καταλύει κάθε λογική έννοια;
δεν υπάρχει αόριστα "κυρίαρχη κοινωνική ομάδα", υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν σε κατηγορίες
Κάποιες κατηγορίες είναι επιβεβλημένες, κυρίαρχες μέσα στις κοινωνίες που ζούμε και κάποιες όχι.
ο Χ λευκός που είναι άστεγος και ζει κάτω από γέφυρα βρίσκεται σε θέση ισχύος απέναντι στον Ψ μάυρο που έχει δουλειά και μόρφωση και συνεπώς καλύτερη κοινωνική θέση; γιατί; επειδή έχει λευκό χρώμα δέρματος; σοβαρά;
Κανείς δεν θα ασχοληθεί ρατσιστικά με τον Χ λευκό που ζει στο πεζοδρόμιο. Θα ασχοληθεί όμως με τον Ψ μαύρο που μπορεί να έχει τα πάντα.
Έτσι λειτουργεί ο ρατσισμός.
και απάντησε στο ερώτημά μου σε παρακαλώ, ο θεωρητικός μαύρος στο παράδειγμα που έθεσα προέβη σε ρατσιστική επίθεση μίσους ναι ή όχι;
Όχι. Διότι, το χαρακτηριστικό το οποίο υποτίθεται ότι προωθεί δεν είναι κυρίαρχο στην κοινωνία. Αντίθετα, ο μαύρος αυτός πιθανότατα ζει σε καθεστώς ρατσισμού όλη του τη ζωή δεδομένου ότι προσπαθεί να επιτύχει σε μία "εχθρική" προς αυτόν κοινωνία.

Το να προσπαθείς να βρεις ρατσισμό από τον αδύναμο προς τον ισχυρό είναι σα να προσπαθείς να βρεις bullying από εσένα προς τον Μάικ Τάισον.

ειμαι σιριαλ κιλλερ, ρατσιστης. βρισκω μαυρους και τους σκοτωνω, γιατι ειναι μαυροι. πιο ρατσιστης δε γινεται.

αλλα επειδη εδω δεν εχει πολλους και δυσκολευομαι να βρισκω, φευγω για αφρικη, που εχει μπολικους, και ειναι φυσικα αυτοι κυριαρχοι. γω ειμαι ενας μοναχικος λυκος, σταγονα στον ωκεανο.
συνεχιζω να σκοτωνω μαυρους, επειδη ειναι μαυροι, αλλα πλεον δεν ειμαι ρατσιστης :fp: σταβμαρεια λογικη. :c020:
Επαναλαμβάνω ότι μιλάμε για το ελληνικό Δίκαιο και την εφαρμογή του στην ελληνική Επικράτεια. Στη Σομαλία μπορείς να αναφερθείς στο σομαλικό Δίκαιο.
Στο ελληνικό Δίκαιο, πχ. αν εγκληματίσεις εναντίον γυναίκας κινδυνεύεις να βρεθείς υπόλογος διακρίσεων φύλου. Αν γυναίκα εγκληματίσει εναντίον σου δεν θα βρεθεί ποτέ της υπόλογη διακρίσεων φύλου.
Αν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά στο ελληνικό Δίκαιο, και πώς η νομοθεσία αναγνωρίζει ότι από τις κρατούσες τάξεις, αντιλήψεις, φύλα εφαρμόζονται διακρίσεις προς τους αδύναμους, μειονότητες κλπ. καλώς.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Γάταρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 23:31
Αφού μόνος σου υπερηφανεύτηκες για παιδεραστές και βιαστές εγκληματίες. Η δημοσίευσή σου είναι λίγες σελίδες πίσω.
Δεν επιβραβευσα κανένα. Έκανα νύξη στις Γερμανίδες που απέκτησαν παιδιά με ρωσικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι αυτό επιβράβευση.

Επίσης τις μαλακίες για τον παιδεραστή Βελουχιώτη να τις συζητάτε με τους γεωργαλαδες να τη βρίσκετε.

Ο Άρης όπως τον ξέρει ο ελληνικός λαός, είναι στο ίδιο κάδρο με τους οπλαρχηγούς του 21. Και πέτυχε πράγματα που το πιο ικανό ναζίδιο από εσάς δεν θα κατάφερνε ούτε σε 500 ζωές.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Ρε ουστ με την βελουχιωταινα,αλλα έχεις δικιο πιο πολλους ελληνες σκοτωσρ απο τους ναζί.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Γάταρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 23:57
Namrail έγραψε: 23 Ιουν 2020, 20:57 Το ΕΑΜ ΕΛΑΣ ρε κατσαπλια, αριθμούσε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη
Μόνο και μόνο επειδή παρουσιαζόταν ως εθνικιστικό κι επειδή στρατολογούσε κόσμο διά της βίας.
Δεν "παρουσιαζοταν". Το ΕΑΜ ΗΤΑΝ αποτέλεσμα της θεωρίας περί συμμαχίας ευρύτερων δυνάμεων για τη συντριβή του ναζισμού.

Μιας λανθασμένης θεωρίας βέβαια.
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

Namrail έγραψε: 24 Ιουν 2020, 10:18 Ο Άρης όπως τον ξέρει ο ελληνικός λαός, είναι στο ίδιο κάδρο με τους οπλαρχηγούς του 21.
Είσαι από τους κομμουνιστές που συμπαθώ γιατί φαίνεται ότι έχεις και ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όμως άσε με ν' αγιάσω άνθρωπέ μου. Χθες με νευριάσατε, σήμερα ηρέμησα.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Γάταρος έγραψε: 24 Ιουν 2020, 10:34 . Χθες με νευριάσατε, σήμερα ηρέμησα.
Όταν νευριάζεις, πάρε μια βαθιά ανάσα και θυμήσου. Δεν ήμουν εγώ εκείνος που σε ένα νήμα για περιστατικό βίας, έκανα αναφορά στο Μελιγαλά, εκτροχιαζοντας την κουβέντα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Namrail έγραψε: 24 Ιουν 2020, 10:18
Γάταρος έγραψε: 23 Ιουν 2020, 23:31
Αφού μόνος σου υπερηφανεύτηκες για παιδεραστές και βιαστές εγκληματίες. Η δημοσίευσή σου είναι λίγες σελίδες πίσω.
Δεν επιβραβευσα κανένα. Έκανα νύξη στις Γερμανίδες που απέκτησαν παιδιά με ρωσικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι αυτό επιβράβευση.

Επίσης τις μαλακίες για τον παιδεραστή Βελουχιώτη να τις συζητάτε με τους γεωργαλαδες να τη βρίσκετε.

Ο Άρης όπως τον ξέρει ο ελληνικός λαός, είναι στο ίδιο κάδρο με τους οπλαρχηγούς του 21. Και πέτυχε πράγματα που το πιο ικανό ναζίδιο από εσάς δεν θα κατάφερνε ούτε σε 500 ζωές.
ε, καλα τωρα. καμαρι για τους ιδεολογικους προγονους που βιαζαν ειναι. δεν εχει νοημα να το κρυβεις.

οπλαρχηγοι και βελουχιωτης, καμμια σχεση. κανεις δε λεει κακο λογο για οπλαρχηγους, το 95% των ελ θεωρουν τον βελουχιωτη εγκληματια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Ασέβαστος έγραψε: 24 Ιουν 2020, 11:04
ε, καλα τωρα. καμαρι για τους ιδεολογικους προγονους που βιαζαν ειναι. δεν εχει νοημα να το κρυβεις.
Δεν θα το έλεγα καμάρι. Απλά δεν στεναχωριέμαι ιδιαίτερα που ένα τμήμα του γερμανικού λαού, έπαθε αυτά που έπαθε.

Όπως φαντάζομαι υπάρχουν πολλοί που δε δίνουν δεκάρα για τα αθώα θύματα και τα παιδάκια σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι που εξαυλωθηκαν γιατί έτσι αποφάσισαν οι Αμερικάνοι.
Ασέβαστος έγραψε: 24 Ιουν 2020, 11:04 οπλαρχηγοι και βελουχιωτης, καμμια σχεση. κανεις δε λεει κακο λογο για οπλαρχηγους,
Αν διαβάσεις τα βιογραφικά των οπλαρχηγών θα δεις ότι πολλοί από αυτούς (για να μην πω οι περισσότεροι) ήταν μέγιστοι κατσαπλιαδες.

Διάβασε λίγο απομνημονεύματα Μακρυγιάννη να δεις τι γράφει. Διάβασε λίγο για τους οπλαρχηγούς που πότε πήγαιναν με τον Τούρκο και πότε με την επανάσταση.

Διάβασε για οπλαρχηγούς που εγκατέλειπαν τη μάχη στην πρώτη στραβή γιατί ήταν δειλοί κατσαπλιαδες.

Το τι ακριβώς νομίζει ο μέσος ελλ ότι ήταν η επαναστα του 21 και τι πραγματικά ηταν, ειναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Ασέβαστος έγραψε: 24 Ιουν 2020, 11:04 το 95% των ελ θεωρουν τον βελουχιωτη εγκληματια.
Μαλακίες λες. Από το κέντρο και προς τα αριστερά οι περισσότεροι θαυμάζουν τον Άρη. Και σίγουρα αυτοί δεν αποτελούν το 5% .
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

stavmanr έγραψε: 24 Ιουν 2020, 10:03 {...}
Επαναλαμβάνω ότι μιλάμε για το ελληνικό Δίκαιο και την εφαρμογή του στην ελληνική Επικράτεια. Στη Σομαλία μπορείς να αναφερθείς στο σομαλικό Δίκαιο.
Στο ελληνικό Δίκαιο, πχ. αν εγκληματίσεις εναντίον γυναίκας κινδυνεύεις να βρεθείς υπόλογος διακρίσεων φύλου. Αν γυναίκα εγκληματίσει εναντίον σου δεν θα βρεθεί ποτέ της υπόλογη διακρίσεων φύλου.
Αν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά στο ελληνικό Δίκαιο, και πώς η νομοθεσία αναγνωρίζει ότι από τις κρατούσες τάξεις, αντιλήψεις, φύλα εφαρμόζονται διακρίσεις προς τους αδύναμους, μειονότητες κλπ. καλώς.
Ελληνικό Δίκαιο:
Άρθρο 81Α Ποινικός Κώδικας - Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά
Εάν από τις περιστάσεις προκύπτει ότι έχει τελεστεί έγκλημα κατά παθόντος, η επιλογή του οποίου έγινε λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου το πλαίσιο ποινής διαμορφώνεται ως εξής: (ακολουθουν οι ποινές)
Άρθρο 361Β - Ποινικός Κώδικας
1. Όποιος προμηθεύει αγαθά ή προσφέρει υπηρεσίες ή αναγγέλλει με δημόσια πρόσκληση την παροχή ή προμήθεια αυτών αποκλείοντας από καταφρόνηση πρόσωπα λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

2. Εάν στην πράξη της προηγούμενης παραγράφου συμμετείχαν δύο (2) ή περισσότεροι επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) έως είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ.
Πουθενά δεν γίνεται λόγος για μονοσήμαντη σύνδεση ρατσιστικού εγκλήματος από μια "κυρίαρχη" ή πλειοψηφική ομάδα προς μια μειονότητα.
Αντιθέτως, γίνεται απόλυτα σαφές ότι ρατσιστικό έγκλημα μπορεί να διαπράξει ο οποιοσδήποτε έναντι του οποιουδήποτε, ανεξάρτητα από το σε ποια ομάδα ανήκει. Χωρίς να έχει σημασία, αν ο ρατσιτικά επιτιθέμενος είναι Έλληνας, αλλοδαπός, πρόσφυγας, μετανάστης, ομοφυλόφυλος, ετεροφυλόφυλος, άντρας ή γυναίκα.
Αρκεί η "επίθεση" του, φραστική ή και έργω, να υποκινείται από ρατσιστικά κίνητρα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Λοξίας έγραψε: 24 Ιουν 2020, 11:49
stavmanr έγραψε: 24 Ιουν 2020, 10:03 {...}
Ελληνικό Δίκαιο:
Άρθρο 81Α Ποινικός Κώδικας - Έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά
Εάν από τις περιστάσεις προκύπτει ότι έχει τελεστεί έγκλημα κατά παθόντος, η επιλογή του οποίου έγινε λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου το πλαίσιο ποινής διαμορφώνεται ως εξής: (ακολουθουν οι ποινές)
Άρθρο 361Β - Ποινικός Κώδικας
1. Όποιος προμηθεύει αγαθά ή προσφέρει υπηρεσίες ή αναγγέλλει με δημόσια πρόσκληση την παροχή ή προμήθεια αυτών αποκλείοντας από καταφρόνηση πρόσωπα λόγω των χαρακτηριστικών φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκείας, αναπηρίας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και με χρηματική ποινή τουλάχιστον χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

2. Εάν στην πράξη της προηγούμενης παραγράφου συμμετείχαν δύο (2) ή περισσότεροι επιβάλλεται ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων (5.000) έως είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ.
Πουθενά δεν γίνεται λόγος για μονοσήμαντη σύνδεση ρατσιστικού εγκλήματος από μια "κυρίαρχη" ή πλειοψηφική ομάδα προς μια μειονότητα.
Αντιθέτως, γίνεται απόλυτα σαφές ότι ρατσιστικό έγκλημα μπορεί να διαπράξει ο οποιοσδήποτε έναντι του οποιουδήποτε, ανεξάρτητα από το σε ποια ομάδα ανήκει. Χωρίς να έχει σημασία, αν ο ρατσιτικά επιτιθέμενος είναι Έλληνας, αλλοδαπός, πρόσφυγας, μετανάστης, ομοφυλόφυλος, ετεροφυλόφυλος, άντρας ή γυναίκα.
Αρκεί η "επίθεση" του, φραστική ή και έργω, να υποκινείται από ρατσιστικά κίνητρα.
Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν στοιχειοθετείται ρατσισμός εναντίον κυρίαρχης κοινωνικής ομάδας.
Ξαναγράφω για να το καταλάβεις:
- αν αδικήσεις ομοσεξουαλικό/γυναίκα/ΑΜΕΑ κλπ επειδή είναι ομοσεξουαλικός/γυναίκα/ΑΜΕΑ κλπ, θα κατηγορηθείς επιβαρυντικά για διάκριση, ρατσισμό.
- αν σε αδικήσει ομοσεξουαλικός/γυναίκα/ΑΜΕΑ κλπ επειδή είσαι στρέιτ/άντρας, μη ΑΕΜΑ κλπ , θα κατηγορηθεί απλά για το αδίκημα που διέπραξε.

Ο ρατσισμός, η διάκριση, προϋποθέτουν κοινωνική περιθωριοποίηση.

Στο δικαστήριο, καταρχήν, θα είναι αδύνατο να πείσεις το δικαστή ότι ένας ΑΜΕΑ σε αδίκησε με ...ρατσιστικά κίνητρα.
Απεναντίας, το ίδιο δικαστήριο -σε περίπτωση που ένας ΑΜΕΑ σε κατηγορήσει για ρατσισμό σε κάποιο αδίκημα- θα σου ζητήσει να δείξεις εσύ ότι δεν συμπεριφέρθηκες με ρατσιστικό τρόπο. Θεωρείται αυτοδίκαια ότι ο ρατσισμός κατά των ευαίσθητων ομάδων υφίσταται σε κάθε πτυχή της ζωής.

Έτσι, πχ. παρότι μιλάμε για σεξισμό ως τη διάκριση φύλου, σεξισμός υφίσταται ουσιαστικά μόνο από τον άντρα προς τη γυναίκα. Θα βρεις χιλιάδες καταδίκες αντρών για σεξιστική συμπεριφορά και όχι το αντίστροφο.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Ξαναγράφω λοιπόν, για να το καταλάβεις και εσύ:

Αν μία ομάδα αλλοδαπών "στριμώξει" δυο τρεις Έλληνες και τους επιτεθεί φραστικά με εκφράσεις τύπου:
"οι Έλληνες είσαστε κατώτερη ράτσα και πρέπει να εκλείψετε από προσώπου Γης", "θα σας κάνουμε την ζωη δύσκολη επειδή είσαστε Έλληνες και η ράτσα σας πρέπει να αφανιστεί διότι είστε υπάνθρωποι", κ.λπ.
Τότε αυτή η ομάδα αλλοδαπών, αν καταλήξει στο δικαστήριο, θα καταδικαστεί για φυλετικό ρατσισμό με βάση το Ελληνικό Δίκαιο και το άρθρο 81Α του ποινικού κώδικα.

Αν μια ομάδα ομοφυλόφυλων συγκεντρωθεί σε μια πλατεία, και προσφέρει φαγητό ΜΟΝΟΝ σε αναξιοπαθούντες ομοφυλόφυλους, αποκλείοντας κάθε άλλη αναξιοπαθούσα ομάδα, αν τους πάνε στο δικαστήριο, θα καταδικαστούν με βάση Ελληνικό Δίκαιο και το άρθρο 361Β του ποινικού κώδικα για κοινωνικό ρατσισμό.

Αν έχεις κάποιο άρθρο ποινικού κώδικα του Ελληνικού Δικαίου, που να απαλλάσσει τον δρώντα ρατσιστικά επειδή ανήκει σε μειονοτική ομάδα, ευχαρίστως να το διαβάσω.

Με βάση το Ελληνικό Δίκαιο λοιπόν και όχι με συναισθηματικές ερμηνείες κατά το δοκούν για το τι συνσιτά ρατσιστική επίθεση.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Λοξίας έγραψε: 24 Ιουν 2020, 13:08 Ξαναγράφω λοιπόν, για να το καταλάβεις και εσύ:

Αν μία ομάδα αλλοδαπών "στριμώξει" δυο τρεις Έλληνες και τους επιτεθεί φραστικά με εκφράσεις τύπου:
"οι Έλληνες είσαστε κατώτερη ράτσα και πρέπει να εκλείψετε από προσώπου Γης", "θα σας κάνουμε την ζωη δύσκολη επειδή είσαστε Έλληνες και η ράτσα σας πρέπει να αφανιστεί διότι είστε υπάνθρωποι", κ.λπ.
Τότε αυτή η ομάδα αλλοδαπών, αν καταλήξει στο δικαστήριο, θα καταδικαστεί για φυλετικό ρατσισμό με βάση το Ελληνικό Δίκαιο και το άρθρο 81Α του ποινικού κώδικα.
:smt018
Δεν θα το δεις ποτέ.
Διότι δεν μπορεί να στηριχτεί "διάκριση" από μία μειονεκτική/μειονοτική ομάδα προς μέλος μίας κυρίαρχης. Θεωρείται αυτοδίκαια ότι η μειονεκτική/μειονοτική ομάδα βρίσκεται σε θέση διάκρισης η ίδια.
Σου έδωσα παραδείγματα αλλά ακόμα τα αποφεύγεις...
Πχ. προσπάθησε να αποδείξεις σε δικαστήριο ότι μία γυναίκα συμπεριφέρεται σεξιστικά απέναντί σου ως άντρα. Προσπάθησε να αποδείξεις σε δικαστήριο ότι ένας ΑΜΕΑ εφαρμόζει διάκριση εναντίον σου ως μη ΑΜΕΑ. Προσπάθησε να αποδείξεις σε δικαστήριο ότι τρανσέξουαλ εφάρμοσε διάκριση εναντίον σου.
Δεν θα το πετύχεις επειδή δεν υπάρχει κοινωνικό προηγούμενο/κατεστημένο/νοοτροπία που να διακρίνει υποτιμητικά τη δική σου ομάδα αναφοράς (άντρες).
Αν μια ομάδα ομοφυλόφυλων συγκεντρωθεί σε μια πλατεία, και προσφέρει φαγητό ΜΟΝΟΝ σε αναξιοπαθούντες ομοφυλόφυλους, αποκλείοντας κάθε άλλη αναξιοπαθούσα ομάδα, αν τους πάνε στο δικαστήριο, θα καταδικαστούν με βάση Ελληνικό Δίκαιο και το άρθρο 361Β του ποινικού κώδικα για κοινωνικό ρατσισμό.
:smt018
Δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ρατσισμός από μειονεκτική/μειονοτική ομάδα προς κυρίαρχη κοινωνική ομάδα. Δεν στέκει. Δεν παράγει κοινωνικό μειονέκτημα.

Εν τω μεταξύ μόλις θυμήθηκα ποιος είσαι και κόβω επί τόπου τη συζήτηση μαζί σου. :wave:
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Αναφέρθηκες στο Ελληνικό Δίκαιο, πήρες Ελληνικό Δίκαιο και δύο νόμους του ποινικού δικαίου.
Οι προσωπικές σου ερμηνείες του τι συνιστά ρατσιστική επίθεση, δεν ενδιαφέρουν τον νόμο.
Επίσης, δεν τον ενδιαφέρουν και οι προσωπικές σου απόψεις ως προς το τι μπορεί να στοιχειοθετηθεί ως ρατσιστική επίθεση, από ποιον και προς ποιους. Το ίδιο αδιάφορα είναι και τα δικαστήρια, καθώς αυτά εκδικάζουν σύμφωνα με τον νόμο και όχι ανάλογα με τις προσωπικές απόψεις του καθενός.

Τα παραδείγματά σου είναι κοπτοραπτόμενα για να στηρίξουν τις προσωπικές σου απόψεις που δεν συμβαδίζουν με τους νόμους.
Και ο νόμος είναι νόμος.
Τα άρθρα 81Α και 361Β του ποινικού κώδικα είναι σαφέστατα ως προς το τι συνιστά ρατσιστική επίθεση και από/προς ποιον/ποιους μπορεί να εκπορευθεί και να στοχεύσει.

Αν έχεις κάποιο άρθρο ποινικού κώδικα του Ελληνικού Δικαίου, που να απαλλάσσει τον δρώντα ρατσιστικά επειδή ανήκει σε μειονοτική ομάδα, μπορείς να το καταθέσεις ως επιχείρημα.

Όχι όμως συναισθηματικές προσωπικές απόψεις, που είναι αδιάφορες από νομικής πλευράς, αλλά νόμο.

ΥΓ.
Ναι το βρήκες, αυτός είμαι. Μα γιατί κόβεις;
Μη φοβάσαι. Δεν θα σε εγκαλέσω πάλι για το με ποια προσόντα, με ποιες σπουδές, με ποια ιδιότητα εσύ, ένας τοπογράφος, καταρρίπτεις με περισσό θράσος σε ένα φόρουμ την εξελικτική θεωρία! Ούτε θα σου προτείνω πάλι να παρευρεθείς σε ένα παγκόσμιο συνέδριο ώστε να σε προτείνουν για το Νόμπελ!
Έχω καταλάβει πλέον πως το είδος του νεο-Ελ παντογνώστη-πανεπιστήμονα ("που όλες του οι γνώσεις ειν' οι φήμες και οι διαδόσεις"), είναι ανίκητο.
Επί πλέον, από όσο έχω παρακολουθήσει στο νέο φόρουμ, σε έχουν στο "ντάμπα ντούμπα" παρά πολλοί και δεν θέλω να σε φορτώσω με άλλα βάσανα.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

αλυπητος ξυλοδαρμος :003:
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”