stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 23:38Κάποιες κατηγορίες είναι επιβεβλημένες, κυρίαρχες μέσα στις κοινωνίες που ζούμε και κάποιες όχι.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Ιουν 2020, 21:07ρε σταβ δεν καταλαβαίνεις ότι το σκεπτικό αυτό καταλύει κάθε λογική έννοια;stavmanr έγραψε: 23 Ιουν 2020, 19:44
Δεν είναι ίδια τα κίνητρα. Το κίνητρο δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι μαύρος ή είναι λευκός αντίστοιχα. Το κίνητρο βρίσκεται στο γεγονός ότι "είμαι σε θέση ισχύος επειδή ανήκω στην κυρίαρχη κοινωνική ομάδα".
δεν υπάρχει αόριστα "κυρίαρχη κοινωνική ομάδα", υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν σε κατηγορίες
Κανείς δεν θα ασχοληθεί ρατσιστικά με τον Χ λευκό που ζει στο πεζοδρόμιο. Θα ασχοληθεί όμως με τον Ψ μαύρο που μπορεί να έχει τα πάντα.ο Χ λευκός που είναι άστεγος και ζει κάτω από γέφυρα βρίσκεται σε θέση ισχύος απέναντι στον Ψ μάυρο που έχει δουλειά και μόρφωση και συνεπώς καλύτερη κοινωνική θέση; γιατί; επειδή έχει λευκό χρώμα δέρματος; σοβαρά;
Έτσι λειτουργεί ο ρατσισμός.
Όχι. Διότι, το χαρακτηριστικό το οποίο υποτίθεται ότι προωθεί δεν είναι κυρίαρχο στην κοινωνία. Αντίθετα, ο μαύρος αυτός πιθανότατα ζει σε καθεστώς ρατσισμού όλη του τη ζωή δεδομένου ότι προσπαθεί να επιτύχει σε μία "εχθρική" προς αυτόν κοινωνία.και απάντησε στο ερώτημά μου σε παρακαλώ, ο θεωρητικός μαύρος στο παράδειγμα που έθεσα προέβη σε ρατσιστική επίθεση μίσους ναι ή όχι;
Το να προσπαθείς να βρεις ρατσισμό από τον αδύναμο προς τον ισχυρό είναι σα να προσπαθείς να βρεις bullying από εσένα προς τον Μάικ Τάισον.
ειμαι σιριαλ κιλλερ, ρατσιστης. βρισκω μαυρους και τους σκοτωνω, γιατι ειναι μαυροι. πιο ρατσιστης δε γινεται.
αλλα επειδη εδω δεν εχει πολλους και δυσκολευομαι να βρισκω, φευγω για αφρικη, που εχει μπολικους, και ειναι φυσικα αυτοι κυριαρχοι. γω ειμαι ενας μοναχικος λυκος, σταγονα στον ωκεανο.
συνεχιζω να σκοτωνω μαυρους, επειδη ειναι μαυροι, αλλα πλεον δεν ειμαι ρατσιστης