ποια είναι η "λογική" και τι είναι αυτό που αμφισβητείς στο πλαίσιο που λέω; Έχεις εσύ κάποια ιστορικά στοιχεία πληρέστερα απο τους ανθρώπους που μελετάνε το θέμα για να μας δώσεις ένα σωστότερο πλαίσιο;ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:21Σαν τον Αθανάσιο Διάκο, έτσι;Σενέκας έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:09πάντως, σε πολλές απο τις ομολογίες, οι δολοφόνοι εμφανίζονται χαρούμενοι που επιτέλους θα πεθάνουν. Ορισμένοι τραγούδαγαν πριν την εκτέλεση.Stalker έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:03 Για να το θέσω διαφορετικά, η προσφυγή στην ανάγκη της πραγματικής μετάνοιας όπως τίθεται μου φαίνεται περισσότερο σαν να προσπαθεί να κλείσει το πρώτο παραθυράκι χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο, και αυτό όχι από θεολογική αναγκαιότητα αλλά για να ικανοποιηθεί η εκδικητική διάθεση απέναντι στον μετανοημένο παιδοκτόνο.
μετανόησε αλλά δεν το εννοούσε...
Μου κάνει ειλικρινή εντύπωση το πόσο εύκολα παρασύρεσαι από τη "λογική" του πλαισίου που θεωρείς ή προβάλλειςως λογική ερμηνεία.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πως η καταδίκη της αυτοκτονίας απο την εκκλησία οδηγούσε ανθρώπους στον φόνο
Re: Πως η καταδίκη της αυτοκτονίας απο την εκκλησία οδηγούσε ανθρώπους στον φόνο
Re: Πως η καταδίκη της αυτοκτονίας απο την εκκλησία οδηγούσε ανθρώπους στον φόνο
Μόνος σου το λες, μόνο η βλασφημία κατά του Άγιου Πνεύματος δεν συγχωρείται, όλα τα υπόλοιπα είναι συζητήσιμα.Δημοκράτης έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:06 Δεν βγάζει κανένα νόημα αυτό που λες. Δεν κάνεις εκ προμελέτης έγκλημα με σκοπό να πας στον παράδεισο. Η βλασφημία καρά του Αγίου πνεύματος δεν συγχωρείται καν
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Είναι αλήθεια ότι δεν διάβασα πέραν της πρώτης σελίδοςΣενέκας έγραψε: 22 Ιουν 2020, 12:44το είπανε και άλλοι παραπάνω, το ξέρω. Αλλά το κλειδί είναι ότι σ'αυτή την περίπτωση έβλεπαν τουλάχιστον την πιθανότητα να μην καούν αιωνίως στα καζάνια. Μπορεί να μην ήταν σίγουρο, αλλά ήταν καλύτερο απο την άμεση αυτοκτονία, που ήταν 100% χωρίς περιστροφές καταδίκη, είτε για τους καθολικούς της Αυστρίας που το θεωρούσαν θανάσιμο αμάρτημα είτε για τους προτεστάντες που de facto πίστευαν ότι είναι καταδικασμένοι γιατί αν αυτοκτονούσαν δεν θα είχαν ούτε καν τη δυνατότητα να εξομολογηθούν πριν πεθάνουνsharp έγραψε: 22 Ιουν 2020, 12:33Εάν εξομολογηθείς χωρίς πραγματικά να έχεις μετανοιώσει έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό. Δεν ισχύει, πηδάω όλο τον κόσμο για πάρτη μου και στο τέλος λέω "έλα μωρέ, μετάνοιωσα" και καθάρισα. Αμ δε!Σενέκας έγραψε: 20 Ιουν 2020, 23:06 Θα ήθελα και τη γνώμη ενός χριστιανού πάντως, γιατί μου φαίνεται ο τέλειος τρόπος να πηδήξει κανείς ολόκληρο το σύστημα. Δεν μπορώ να βρω κάποια τρύπα στο σχέδιο θέλω να πω, που ίσως να τους έστειλε στην κόλαση
-
Δημοκράτης
Έχεις ιδέα τι είναι η βλασφημία κατά του Αγίου πνεύματος;Stalker έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:48Μόνος σου το λες, μόνο η βλασφημία κατά του Άγιου Πνεύματος δεν συγχωρείται, όλα τα υπόλοιπα είναι συζητήσιμα.Δημοκράτης έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:06 Δεν βγάζει κανένα νόημα αυτό που λες. Δεν κάνεις εκ προμελέτης έγκλημα με σκοπό να πας στον παράδεισο. Η βλασφημία καρά του Αγίου πνεύματος δεν συγχωρείται καν
Αν το δούμε στο ιστορικό πλαίσιο, ίσως υπήρχε κάποια δικαιολογία αν το άτομο και κυρίως η γυναίκα βρισκόταν στην απόλυτη ένδεια. Πολύ πιθανό να λιμοκτονούσαν μάνα και παιδί ή να γίνονταν βορά σε άλλους.
Πάντως αυτά τα παγανιστικά, στα οποία όλοι αναφέρονται χλευαστικά, μας χάρισαν την Αναγέννηση και καλύτερο επίπεδο ζωής.
Πάντως αυτά τα παγανιστικά, στα οποία όλοι αναφέρονται χλευαστικά, μας χάρισαν την Αναγέννηση και καλύτερο επίπεδο ζωής.
Η αυτοκτονία πρώτα απ'όλα...είναι βλασφημία κατά του αγίου πνεύματος. Αυτό λέμε τόσες σελίδες τώραΔημοκράτης έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:54Έχεις ιδέα τι είναι η βλασφημία κατά του Αγίου πνεύματος;Stalker έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:48Μόνος σου το λες, μόνο η βλασφημία κατά του Άγιου Πνεύματος δεν συγχωρείται, όλα τα υπόλοιπα είναι συζητήσιμα.Δημοκράτης έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:06 Δεν βγάζει κανένα νόημα αυτό που λες. Δεν κάνεις εκ προμελέτης έγκλημα με σκοπό να πας στον παράδεισο. Η βλασφημία καρά του Αγίου πνεύματος δεν συγχωρείται καν
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Έχεις πηγή από Τούρκο ή Έλληνα παρόντα στο μαρτύριο;
Μάλλον δεν έχεις ακούσει για εθνικούς μύθους (λάβαρο Καλαβρύτων, Ζάλογγο, κρυφό σχολιό, κλπ)
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ποια παγανιστικά;Antares έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:54
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
...
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
Όταν γράφεις "ιστορικά στοιχεία" εννοείς στοιχεία τύπου "υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποιοι έδειχναν χαρούμενοι πριν την εκτέλεση" ή διασταυρωμένες πληροφορίες;Σενέκας έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:26ποια είναι η "λογική" και τι είναι αυτό που αμφισβητείς στο πλαίσιο που λέω; Έχεις εσύ κάποια ιστορικά στοιχεία πληρέστερα απο τους ανθρώπους που μελετάνε το θέμα για να μας δώσεις ένα σωστότερο πλαίσιο;ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:21Σαν τον Αθανάσιο Διάκο, έτσι;Σενέκας έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:09
πάντως, σε πολλές απο τις ομολογίες, οι δολοφόνοι εμφανίζονται χαρούμενοι που επιτέλους θα πεθάνουν. Ορισμένοι τραγούδαγαν πριν την εκτέλεση.
Μου κάνει ειλικρινή εντύπωση το πόσο εύκολα παρασύρεσαι από τη "λογική" του πλαισίου που θεωρείς ή προβάλλειςως λογική ερμηνεία.
Ποιοι είναι συγκεκριμένα οι μάρτυρες αυτών των γεγονότων; Γιατί το να αναφέρονται από κάποιους "στρατευμένους" ιστορικούς αφηγητές, δεν μου λέει κάτι. Σαφώς και δεν το αμφισβητώ αλλά επίσης σαφώς δεν το θεωρώ και ως υπαρκτό δεδομένο, χρειάζομαι και άλλες πληροφορίες για κάτι τέτοιο.
Η ιστορία γενικώς, δεν έχει και τεράστιες διαφορές από την τεκμηριωμένη ή φαντασιακή δημοσιογραφία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Όπως το φαντάστηκα. Δεν έχεις κάτι να αντιτάξεις αλλά είσαι "σκεπτική" γιατί φαντάζεσαι πάλι κομμουνιστικά φαντάσματα να σε κυνηγάνε. Δε θα το συνεχίσω.ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2020, 14:26Όταν γράφεις "ιστορικά στοιχεία" εννοείς στοιχεία τύπου "υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποιοι έδειχναν χαρούμενοι πριν την εκτέλεση" ή διασταυρωμένες πληροφορίες;Σενέκας έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:26ποια είναι η "λογική" και τι είναι αυτό που αμφισβητείς στο πλαίσιο που λέω; Έχεις εσύ κάποια ιστορικά στοιχεία πληρέστερα απο τους ανθρώπους που μελετάνε το θέμα για να μας δώσεις ένα σωστότερο πλαίσιο;ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:21
Σαν τον Αθανάσιο Διάκο, έτσι;
Ποιοι είναι συγκεκριμένα οι μάρτυρες αυτών των γεγονότων; Γιατί το να αναφέρονται από κάποιους "στρατευμένους" ιστορικούς αφηγητές, δεν μου λέει κάτι. Σαφώς και δεν το αμφισβητώ αλλά επίσης σαφώς δεν το θεωρώ και ως υπαρκτό δεδομένο, χρειάζομαι και άλλες πληροφορίες για κάτι τέτοιο.
Η ιστορία γενικώς, δεν έχει και τεράστιες διαφορές από την τεκμηριωμένη ή φαντασιακή δημοσιογραφία.
καλό μεσημέρι
- Dwarven Blacksmith
Αυτά που γράφονται ότι δεν γίνεται να μετανοήσεις για κάτι που είναι προσχεδιασμένο, και δεν μπορείς να έχεις σκεφτεί από πριν ότι θα μετανοήσεις, δεν ξέρω από που προκύπτουν.
Αυτό θα σήμαινε ότι υπάρχει ένα διάστημα από το έγκλημα ως το θάνατο όπου ο άνθρωπος έχει χάσει την ελεύθερη βούληση του και είναι αδύνατον να μετανοήσει ειλικρινά.
Εσύ, που διαβάζεις αυτό το ποστ, σκέψου γρήγορα μια αμαρτία σου και τώρα σκέψου αν θα μετανοήσεις γι αυτή. Το σκέφτηκες;
Ok you are now doomed to eternal suffering, enjoy.
Αυτό θα σήμαινε ότι υπάρχει ένα διάστημα από το έγκλημα ως το θάνατο όπου ο άνθρωπος έχει χάσει την ελεύθερη βούληση του και είναι αδύνατον να μετανοήσει ειλικρινά.
Εσύ, που διαβάζεις αυτό το ποστ, σκέψου γρήγορα μια αμαρτία σου και τώρα σκέψου αν θα μετανοήσεις γι αυτή. Το σκέφτηκες;
Παραδόξως, το μπολνταρισμένο είναι καλβινιστική θέση, την οποία έμμεσα υιοθέτησε και ο gdata, ο ίδιος που λίγες σελίδες πριν βρίζει τους νομικιστές καλβινιστέςDwarven Blacksmith έγραψε: 22 Ιουν 2020, 14:37 Αυτά που γράφονται ότι δεν γίνεται να μετανοήσεις για κάτι που είναι προσχεδιασμένο, και δεν μπορείς να έχεις σκεφτεί από πριν ότι θα μετανοήσεις, δεν ξέρω από που προκύπτουν.
Mα ήδη έγραψα το σκεπτικό μου. Θεωρώ κάπως απίθανο να έμπαιναν κάποιοι στη διαδικασία να υποστούν βασανιστήρια για να αυτοκτονήσουν. Όπως θεωρώ και πιο πιθανό να σκοτώσει μια μάνα το παιδί της, επειδή δεν έχει τα μέσα για να το αναθρέψει (γιατί τέτοιες περιπτώσεις περιέγραψες) για να το γλυτώσει από μια δυστυχισμένη ζωή ή έναν αργό θάνατο, παρά να το χρησιμοποιήσει ως εισιτήριο για τη δική της σωτηρία.Σενέκας έγραψε: 22 Ιουν 2020, 14:28Όπως το φαντάστηκα. Δεν έχεις κάτι να αντιτάξεις αλλά είσαι "σκεπτική" γιατί φαντάζεσαι πάλι κομμουνιστικά φαντάσματα να σε κυνηγάνε. Δε θα το συνεχίσω.ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Ιουν 2020, 14:26Όταν γράφεις "ιστορικά στοιχεία" εννοείς στοιχεία τύπου "υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποιοι έδειχναν χαρούμενοι πριν την εκτέλεση" ή διασταυρωμένες πληροφορίες;Σενέκας έγραψε: 22 Ιουν 2020, 13:26
ποια είναι η "λογική" και τι είναι αυτό που αμφισβητείς στο πλαίσιο που λέω; Έχεις εσύ κάποια ιστορικά στοιχεία πληρέστερα απο τους ανθρώπους που μελετάνε το θέμα για να μας δώσεις ένα σωστότερο πλαίσιο;
καλό μεσημέρι
...Ή απλώς επειδή άκουγε φωνές.
Η παιδοκτονία κάποιες φορές είναι κατάληξη ψυχολογικών διαταραχών. Οι σαλταρισμένοι με δολοφονικές τάσεις δεν είναι σύγχρονη υπόθεση. Ακόμη και ο μυθικός Ηρακλής σε μια τέτοια κρίση, σκότωσε τα παιδιά του.
Οπότε, αυτός που βλέπει κομμουνιστικά φαντάσματα στην εικόνα, μάλλον είσαι εσύ αγαπητέ μου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες τι εννοούσα με την αναφορά στον Διάκο;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 50 Απαντήσεις
- 1264 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από enaon