Από το 1 μέχρι το 10, πόσο γκαιμπελισμός είναι να ξεπλένεις τις ξεδιάντροπες ψευτιές και την προώθηση σε βίαιες πράξεις από τον POTUS σαν «μη αρεστό λόγο»;foscilis έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:13εντάξει μιλάμε για εντελώς οργουελική κατάσταση, να θεωρείται αποθάρρυνση της λογοκρισίας η δυνατότητα μιας πλατφόρμας να σβήνει μη αρεστό λόγο. Αυτό είναι που μου τη σπάει πιο πολύ με όλο αυτό το καθεστώς. Δεν αρκούνται στην καφρίλα, πρέπει να σου γαμάνε και το μυαλό.alekhine έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:05
αυτο ακριβως ειπε και ο τραμπ στο twitter οταν του εσβησε ενα ποσταρισμα και εγινε το κακο συστριγγλο οτι "ο τραμπ ενθαρρυνει την λογοκρισια"
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Χελένικ Χόαξιζ: Παπατζίδικο ή σοβαρο σάιτ?
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Χελένικ Χόαξιζ: Παπατζίδικο ή σοβαρο σάιτ?
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Θες να πεις ότι σου είναι αρεστός λόγος;
Thought so.
Κάνε μας τη χάρη λοιπόν.
Κάνε μας τη χάρη λοιπόν.
- EKPLIKTIKOS
Γιατι ειναι ενα site που εμπιστεύονται, και ειχε και την ερμηνεια του νομου in hand, για την περίπτωση που καποιος μου πει ότι δεν έχω καταλάβει σωστα το νομοstavmanr έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:08
Όμως, γιατί να παραθέτεις άρθρα των ΗΗ όταν έχεις εύκολο το άρθρο του ΠΚ;
EKPLIKTIKOS έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:23Γιατι ειναι ενα site που εμπιστεύονται, και ειχε και την ερμηνεια του νομου in hand, για την περίπτωση που καποιος μου πει ότι δεν έχω καταλάβει σωστα το νομοstavmanr έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:08
Όμως, γιατί να παραθέτεις άρθρα των ΗΗ όταν έχεις εύκολο το άρθρο του ΠΚ;
![]()
Η κάθε άποψη οφείλει να είναι ελεύθερη, αλλά
η κάθε ΕΙΔΗΣΗ οφείλει να ελέγχεται ως προς την αντικειμενικότητά της και να είναι αληθής.
η κάθε ΕΙΔΗΣΗ οφείλει να ελέγχεται ως προς την αντικειμενικότητά της και να είναι αληθής.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Ο έλεγχος αυτός δε μπορεί να είναι δουλειά αυτοδιορισμένου fact checker που όπως στην περίπτωση της χοντροκώλας είναι συνήθως τόσο βλάκας που να μην καταλαβαίνει πότε κάτι είναι σατιρικό και όπως στην περίπτωση των HH έχει σαφή πολιτική προτίμηση. Αναγκαστικά τον κάνουν οι άλλοι δημοσιογράφοι (μεταδίδοντας γεγονότα που διαψεύδουν την είδηση) και φυσικά το ίδιο το κοινό.
Όχι, ευχαριστούμε.AlienWay έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:25 Η κάθε άποψη οφείλει να είναι ελεύθερη, αλλά
Το αληθές ή ψευδές μίας είδησης κρίνεται πλέον από τον αναγνώστη.
Όταν υπήρχαν μόνο η ΥΕΝΝΕΔ και δύο κρατικοδίαιτες εφημερίδες, τότε ναι, η λογοκρισία ήταν αναμενόμενη.
Σήμερα, διαβάζεις μία είδηση σε ένα σάιτ, και διαβάζεις 100 διαψεύσεις σε άλλα σάιτς. Αξιολογείς, κρίνεις και εν τέλει σημειώνεις την αξιοπιστία των πηγών σου.
Η ύπαρξη ελεύθερης πληροφορίας είναι η πεμπτουσία της ελευθερίας του λόγου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 19 Ιουν 2020, 13:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- hellegennes
Έχεις την γελοία εντύπωση ότι μου δείχνεις κάτι, λέγοντας ανείπωτες μπούρδες προς διάφορες κατευθύνσεις, που άλλοτε δεν σχετίζονται καθόλου μ' αυτό που συζητάμε και άλλοτε είναι απλώς λάθος.stavmanr έγραψε: 19 Ιουν 2020, 12:51Spoiler
Αστικός Κώδικας ονομάζεται. Σου δείχνει τί είναι Ένωση, Σωματείο και ποια τα χαρακτηριστικά τους.
Εσύ φυσικά μπορείς να συνεχίσεις να βγάζεις νόμους και ορισμούς από το μυαλό σου και να φτιάχνεις σενάρια με ...Κλίνγκον.
Σαφώς και όχι. Δεν μπορείς να αρνηθείς σε κάποιον την ιδιότητα που του δίνει το πτυχίο του. Με τον τρόπο αυτό προσβάλλεις τον ίδιο και το Πανεπιστήμιο που τον πιστοποίησε ως επιστήμονα.Μπορείς να αποκαλείς ψευδοεπιστήμονα οποιονδήποτε προάγει ψευδοεπιστήμη, ας έχει πάρει και νόμπελ στο παρελθόν.
Αρμόδια για να κρίνει τις δραστηριότητές του και μόνον είναι η εκάστοτε επιστημονική επιτροπή.
Αλίμονο αν μπορεί κάθε χασάπης ή μπακάλης (με συμπάθειο στα επαγγέλματα) να αφαιρεί πτυχία ή ιδιότητες όποτε κι όπως γουστάρει.
Δεν διαφωνούμε για το σπίτι σου.Σε πανεπιστήμιο δεν αναφέρθηκε κανείς. Μπορείς να διώξεις όποιον θέλεις από το σπίτι σου ή οποιονδήποτε ιδιωτικό χώρο που δεν είναι διά νόμου δημόσιος και ανοιχτός στο κοινό (όπως καταστήματα).
Στα καταστήματα σαφώς και όχι. Σου έχουν παρατεθεί στο αντίστοιχο νήμα καταδίκες επιχειρηματιών για διακριτική μεταχείριση πελατών.
Τη χάρη σου κάνω. Θα μπορούσα απλά να σε αφήσω να ζεις μέσα στις ιδεοληψίες σου.Γενικά, κάνε μας την χάρη (...)
Εννοείται ότι μπορώ να λέω ψευδοεπιστήμονα όποιον ψευδοεπιστήμονα θέλω. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να μου το απαγορεύει ούτε καν να θεωρείται μεμπτό, έστω και ηθικά. Τουναντίον, επιβάλλεται να κράζεις τους απατεώνες δημόσια. Το πού σπούδασαν και τι σπούδασαν είναι 100% αδιάφορο. Οι σπουδές δεν καθιστούν τις απόψεις αυτόματα έγκυρες. Η εγκυρότητα των απόψεών σου ορίζεται από επιστημονικά κριτήρια, όχι σπουδές.
Το τι νομίζεις εσύ ότι ισχύει δεν αφορά την πραγματικότητα.
Γενικά, προσπάθησε να γίνεσαι λιγότερο ρεζίλι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Τα άρθρα που ξεσκεπάζουν οι HH συνεχίζουν να είναι ελεύθερα προς ανάγνωση. Κανείς δεν τα λογοκρίνει. Μπορείς να πας και να τα διαβάσεις. Ελεύθερα είναι.stavmanr έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:34Όχι, ευχαριστούμε.AlienWay έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:25 Η κάθε άποψη οφείλει να είναι ελεύθερη, αλλά
η κάθε ΕΙΔΗΣΗ οφείλει να ελέγχεται ως προς την αντικειμενικότητά της και να είναι αληθής.![]()
Όταν υπήρχαν μόνο η ΥΕΝΝΕΔ και δύο κρατικοδίαιτες εφημερίδες, τότε ναι, η λογοκρισία ήταν αναμενόμενη.
Σήμερα, διαβάζεις μία είδηση σε ένα σάιτ, και διαβάζεις 100 διαψεύσεις σε άλλα σάιτς. Αξιολογείς, κρίνεις και εν τέλει σημειώνεις την αξιοπιστία των πηγών σου.
Φυσικά είναι και γελοιοποιημένα από το HH, αλλά αυτά έχει η ζωή. Όταν λες ψέματα και προωθείς ψευδοεπιστήμη και είσαι απατεώνας, κάποιος αργά ή γρήγορα θα σε ξεσκεπάσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Γιατί;AlienWay έγραψε: 19 Ιουν 2020, 12:52 Το facebook όμως και το twitter, έχουν ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΤΕΙ. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να φτιάξει παρόμοιες πλατφόρμες, "αλλά για δεξιούς".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι. Ονομάζεται Αστικός Κώδικας.hellegennes έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:36Έχεις την γελοία εντύπωση ότι μου δείχνεις κάτι (...)stavmanr έγραψε: 19 Ιουν 2020, 12:51Αστικός Κώδικας ονομάζεται. Σου δείχνει τί είναι Ένωση, Σωματείο και ποια τα χαρακτηριστικά τους.
Εσύ φυσικά μπορείς να συνεχίσεις να βγάζεις νόμους και ορισμούς από το μυαλό σου και να φτιάχνεις σενάρια με ...Κλίνγκον.
Σαφώς και όχι. Δεν μπορείς να αρνηθείς σε κάποιον την ιδιότητα που του δίνει το πτυχίο του. Με τον τρόπο αυτό προσβάλλεις τον ίδιο και το Πανεπιστήμιο που τον πιστοποίησε ως επιστήμονα.Μπορείς να αποκαλείς ψευδοεπιστήμονα οποιονδήποτε προάγει ψευδοεπιστήμη, ας έχει πάρει και νόμπελ στο παρελθόν.
Αρμόδια για να κρίνει τις δραστηριότητές του και μόνον είναι η εκάστοτε επιστημονική επιτροπή.
Αλίμονο αν μπορεί κάθε χασάπης ή μπακάλης (με συμπάθειο στα επαγγέλματα) να αφαιρεί πτυχία ή ιδιότητες όποτε κι όπως γουστάρει.
Δεν διαφωνούμε για το σπίτι σου.Σε πανεπιστήμιο δεν αναφέρθηκε κανείς. Μπορείς να διώξεις όποιον θέλεις από το σπίτι σου ή οποιονδήποτε ιδιωτικό χώρο που δεν είναι διά νόμου δημόσιος και ανοιχτός στο κοινό (όπως καταστήματα).
Στα καταστήματα σαφώς και όχι. Σου έχουν παρατεθεί στο αντίστοιχο νήμα καταδίκες επιχειρηματιών για διακριτική μεταχείριση πελατών.
Τη χάρη σου κάνω. Θα μπορούσα απλά να σε αφήσω να ζεις μέσα στις ιδεοληψίες σου.Γενικά, κάνε μας την χάρη (...)
Όταν έλθεις με τηλεμεταφορά από το παράλληλο σύμπαν που ζεις στο δικό μας, θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε.Εννοείται ότι μπορώ να λέω ψευδοεπιστήμονα όποιον ψευδοεπιστήμονα θέλω. Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να μου το απαγορεύει ούτε καν να θεωρείται μεμπτό, έστω και ηθικά.
Μέχρι τότε η άρνηση της επιστημονικής ιδιότητας από πτυχιούχο επιστήμονα συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση.
Γι' αυτό κι έγινε χαμός με τα ΗΗ στο Facebook όταν έβγαλαν ψευδή την είδηση πως καταργούνται τα καλλιτεχνικά από τη 2ο βάθμια εκπαίδευση, κάτι που πήραν πίσω έπειτα από την κατακραυγή;Τουναντίον, επιβάλλεται να κράζεις τους απατεώνες δημόσια.
Επομένως, αυτό που μπορείς να κρίνεις είναι η απόψεις κι όχι η ιδιότητα.Το πού σπούδασαν και τι σπούδασαν είναι 100% αδιάφορο. Οι σπουδές δεν καθιστούν τις απόψεις αυτόματα έγκυρες. Η εγκυρότητα των απόψεών σου ορίζεται από επιστημονικά κριτήρια, όχι σπουδές.
Αλλά, πού να σου εξηγώ. Είσαι και μακριά. Κάτι ...σύμπαντα παραπέρα.
Η διασπορά ψευδών ειδήσεων στην χώρα μας διώκεται ποινικά (στις ΗΠΑ δεν συμβαίνει αυτό και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε)stavmanr έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:34Όχι, ευχαριστούμε.AlienWay έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:25 Η κάθε άποψη οφείλει να είναι ελεύθερη, αλλά
η κάθε ΕΙΔΗΣΗ οφείλει να ελέγχεται ως προς την αντικειμενικότητά της και να είναι αληθής.![]()
Το πρόβλημα με τα fake news στις ΗΠΑ, είναι ότι τα ίδια ακριβώς μέσα που προειδοποίησαν για την ύπαρξή τους, ήταν που τα επινόησαν και τα διέδωσαν.
Είναι σαν να λέω εγώ "προσέξτε γιατί κυκλοφορούν προδότες ανάμεσά μας" και στο καπάκι να πάω, να προδώσω.
ΤΩΡΑ, στο δια ταύτα: Η ψευδής είδηση δεν πρέπει να απαγορεύεται και να αποσιωπάται, αλλά να σταμπάρεται ως ψευδής. Να τη διαβάζει δηλαδή ο αναγνώστης και να υπάρχει το δεδομένο ότι κάποια ΑΡΧΗ τη θεωρεί ψευδή, ώστε να κρίνει ο ίδιος αν η είδηση είναι ψευδής ή η αρχή είναι πουλημένη.
Διότι ο διασπορέας ψευδών ειδήσεων διώκεται αλλά όχι η είδηση καθεαυτή.
Οσον αφορά τα γκρικ χόαξις, το έχω ξαναπεί, ότι έχασαν το παιχνίδι από τότε που άρχισαν να εκφράζουν άποψη και όχι διάψευση.
Παράδειγμα από το άρθρο του αρίστου: Ο Αρίστος υποστήριξε ότι η επιτροπή Β που εξέτασε τα εμβόλια του Γκέητς ήταν σωστή ενώ η επιτροπή Α ήταν λάθος.
Τα χόαξις υποστήριξαν ότι η επιτροπή Α ήταν σωστή και η Β ήταν λάθος.
Ε, αυτό δεν είναι διάψευση. Αυτό είναι υποκειμενική άποψη. Εκεί το έχασαν το παιχνίδι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlienWay την 19 Ιουν 2020, 13:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Διασπορά ψευδών ειδήσεων λέγεται, ΧΟΑΞάκια, FAKEατζή!stavmanr έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:05 Ποιος σας είπε ότι απαγορεύονται γενικά οι "ψευδείς ειδήσεις";
Καθένας βγάζει κι από ένα νόμο σε αυτή τη χώρα...
Ψευδής είδηση είναι ότι απαγορεύονται οι ψευδείς ειδήσεις.
Από Hoax σε Hoax πάτε οι υπερασπιστές των Hoax-busters.
Άρθρο 191 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Διασπορά ψευδών ειδήσεων
Και μας το παίζει δικηγόρος!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Μα δεν έγραψα ποτέ ότι τα ΗΗ δεν πρέπει να είναι ελεύθερα να γράφουν τις απόψεις τους. Το αντίθετο.hellegennes έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:39Τα άρθρα που ξεσκεπάζουν οι HH συνεχίζουν να είναι ελεύθερα προς ανάγνωση. Κανείς δεν τα λογοκρίνει. Μπορείς να πας και να τα διαβάσεις. Ελεύθερα είναι.stavmanr έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:34Όχι, ευχαριστούμε.AlienWay έγραψε: 19 Ιουν 2020, 13:25 Η κάθε άποψη οφείλει να είναι ελεύθερη, αλλά
Απλά δεν έχω τη δική σου ιδεοληψία να τα αναγάγω σε πιστοποιητές αλήθειας και λογοκριτές του διαδικτύου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 277 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-
- 28 Απαντήσεις