!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο «Μεγάλος Περίπατος» του Κώστα Μπακογιάννη : ευχή ή κατάρα ;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: Ο «Μεγάλος Περίπατος» του Κώστα Μπακογιάννη : ευχή ή κατάρα ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

under έγραψε: 15 Ιουν 2020, 12:35
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Ιουν 2020, 12:25 μιλάμε εκτός τόπου και χρόνου οι μακάκες
ποια μέσα; εν μέσω κορονοϊού;
και τι μέτρα πήραν οι αρμόδιοι στα μέσα για να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη αυξανόμενη κίνηση;
διαθέτει πιο συχνά συρμούς το Μετρό και ο ΗΣΑΠ;
ο ΟΑΣΑ έχει βγάλει περισσότερα λεωφορεία και τρόλλεϋ;
το κράτος έχει δρομολογήσει μεταφορά των υπουργείων και λοιπών υπηρεσιών από το κέντρο έτσι ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση;
ΑΡΧΙΔΙΑ
θα γελάσει ο κάθε πικραμένος με αυτό που έρχεται
κάνουν έργα χωρίς να έχουν σχεδιάσει τίποτα για να ανακουφίσουν τη κυκλοφορία
σάμπως ο Μπακογιάννης θα ταλαιπωρηθεί;
κλασσική Ελλάδα
Το νοημα των εργων ειναι οτι σε βολευουν τα ΜΜΜ και οχι το ΙΧ για να φτασεις και να μετακινηθεις στο κεντρο.
Αν επιμενεις να θες να πηγαινεις και να μετακινεισαι με το ΙΧ στο κεντρο,δεν σου φταιει κανεις.
Ειδικα το κεντρο ειναι φουλ συνδεδεμενο με το μετρο με σχεδον ολες τις περιοχες και δεν υπαρχει δικαιολογια να μην παρεις το μετρο για να πας εκει.
άντερ, τα μέσα μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν έναν μέσο αριθμό Α καθημερινά
από σήμερα, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις θα κληθούν να εξυπηρετήσουν έναν αριθμό Β
πες μου τι μέτρα έχουν πάρει
πώς θα κόψει το ΙΧ ο άλλος όταν τα μέσα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν (ήδη μέχρι τώρα υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία στα μέσα ειδικά σε αυτά του ΟΑΣΑ)
άσε να μαντέψω: τίποτα, όλα θα συνεχιστούν όπως πριν, απλά θα ακούμε τη λέξη-πανάκεια: "πάρε τα μέσα" (σα να λέμε, άντε πνίξου)
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

το αστείο είναι πως θα την πατήσουν κι αυτοί που έπαιρναν ούτως ή άλλως τα ΜΜΜ μέχρι τώρα γιατί θα αυξηθεί η κίνηση με τα μέσα και η ταλαιπωρία θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη απ'ότι ήταν ήδη
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Ιουν 2020, 12:44 άντερ, τα μέσα μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν έναν μέσο αριθμό Α καθημερινά
από σήμερα, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις θα κληθούν να εξυπηρετήσουν έναν αριθμό Β
πώς θα κόψει το ΙΧ ο άλλος όταν τα μέσα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν (ήδη μέχρι τώρα υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία στα μέσα ειδικά σε αυτά του ΟΑΣΑ)
άσε να μαντέψω: τίποτα, όλα θα συνεχιστούν όπως πριν, απλά θα ακούμε τη λέξη-πανάκεια: "πάρε τα μέσα" (σα να λέμε, άντε πνίξου)
Δεν ξερω να σου πω ποια θα ειναι η συχνοτητα των δρομολογιων του μετρο πχ αλλα το σιγουρο ειναι οτι ειναι προτιμοτερο να περιμενεις 5 λεπτα στο σταθμο του μετρο απο το να πηγαινεις με το αμαξι στο κεντρο.Καλυτερα δηλαδη να παρεις το αυτοκινητο σου μεχρι τον κοντινοτερο σταθμο του μετρο και να φτασεις απο εκει στο κεντρο με το μετρο.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Μάιος 2020, 16:26 θα πέσει πολύ γέλιο (και κυρίως κλάμα) με αυτές τις μαλακίες
οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου, πραγματικά
δεν έχουν ιδεά από την καθημερινότητα όσων εργαζόμαστε στο κέντρο
είχα διαβάσει τα πάντα για το σχέδιο και ήθελα να ανοίξω νήμα για να κράξω
με πρόλαβες
Κοψοχέρης, αγαπητέ μου γορίλα?
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

under έγραψε: 15 Ιουν 2020, 12:49
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Ιουν 2020, 12:44 άντερ, τα μέσα μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν έναν μέσο αριθμό Α καθημερινά
Δεν ξερω να σου πω ποια θα ειναι η συχνοτητα των δρομολογιων του μετρο πχ αλλα το σιγουρο ειναι οτι ειναι προτιμοτερο να περιμενεις 5 λεπτα στο σταθμο του μετρο απο το να πηγαινεις με το αμαξι στο κεντρο.Καλυτερα δηλαδη να παρεις το αυτοκινητο σου μεχρι τον κοντινοτερο σταθμο του μετρο και να φτασεις απο εκει στο κεντρο με το μετρο.
το θέμα δεν είναι η αναμονή, είναι ότι δεν θα χωράς να μπεις στα βαγόνια σε ώρα αιχμής με τη τωρινή συχνότητα αν αυξηθεί το κοινό
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Kauldron έγραψε: 15 Ιουν 2020, 12:49
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Μάιος 2020, 16:26 θα πέσει πολύ γέλιο (και κυρίως κλάμα) με αυτές τις μαλακίες
οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου, πραγματικά
δεν έχουν ιδεά από την καθημερινότητα όσων εργαζόμαστε στο κέντρο
είχα διαβάσει τα πάντα για το σχέδιο και ήθελα να ανοίξω νήμα για να κράξω
με πρόλαβες
Κοψοχέρης, αγαπητέ μου γορίλα?
όχι, ποτέ δεν ψήφισα Μπακο
Τζίμης Πανούσης
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Beria έγραψε: 15 Ιουν 2020, 12:29
Τις μισές ημέρες προ κορωνοϊού αυτή ήταν η κίνηση στην Αθήνα
Nope. Τέτοιες ουρές έβλεπες στις γύρω περιοχές μόνο όταν το κέντρο ήταν κλειστο
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

Μπακογιάννης από την Πανεπιστημίου: Κάντε υπομονή https://www.protagon.gr/epikairotita/ba ... 4342070053
Εικόνα

Εικόνα
Ο κ. Μπακογιάννης έσπευσε νωρίς το βράδυ της Κυριακής στην Πανεπιστημίου, όπου ήδη είχαν καταγραφεί προβλήματα στην κίνηση, φωτογραφήθηκε με πολίτες, επιθεώρησε τα έργα και έπειτα έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook: «Εδώ και περίπου 35 χρόνια συζητάμε τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου. Μας πήρε μια γενιά για να το δοκιμάσουμε, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνουμε.................... Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ.Αρεοπαγίτου, την Απ.Παύλου ή την Ερμού; Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν. Ανοιχτή για όλους». https://www.protagon.gr/apopseis/megalo ... 4342069985 Μεγάλος Περίπατος: Μια φωτεινή φέτα μιας ακόμα πιο γκρίζας πόλης. Ανδρέας Πετρουλάκης Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μεγάλος Περίπατος θα είναι όμορφος και οι χρήστες του ενθουσιασμένοι. Δυστυχώς, όμως, δεν θα τον περπατήσουμε όλοι μαζί, όπως επαναλαμβάνει συχνά ο Κώστας Μπακογιάννης, γιατί οι περισσότεροι θα έχουμε να πάμε στη δουλειά μας και δεν θα μπορούμε... Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι doer. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά ούτε απαραίτητα καλό. Και ο παλιός Καραμανλής ήταν doer. Ανοικοδόμησε τη χώρα ορμητικά, αλλά άφησε πληγή στην Αθήνα ένα δάσος πολυκατοικιών στη θέση όμορφων μικρών κτιρίων. Και όταν για έναν Καραμανλή δεν είναι αρκετό το γνώρισμα του doer για να εξασφαλίσει την πανθομολογούμενη υστεροφημία, σημαίνει ότι για τον καθένα μπορεί να γίνει και μπούμερανγκ ..................Εχουν υπολογίσει τον κυκλοφοριακό φόρτο που θα δεχτούν περιφερικοί της παρέμβασης δρόμοι, όπως η Αλεξάνδρας, ο άξονας της Πατησίων, η Βασιλέως Κωνσταντίνου, η Καλλιρρόης, η άνοδος της Συγγρού, η Πειραιώς, η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας κ.λπ.; Eχουν υπολογίσει τον φόρτο στην Ιπποκράτους, τη Σόλωνος και τις άλλες μικρές καθέτους και παραλλήλους Κολωνακίου και Εξαρχείων; Και αν ναι, γιατί δεν μας το λέει; Γιατί εμείς γνωρίζουμε ότι όλοι αυτοί οι δρόμοι είναι ήδη πολύ επιβαρυμένοι και φοβόμαστε ότι θα γίνουν αδιάβατοι. Μας λένε απλώς ότι υπολογίζουν ότι σε λίγους μήνες οι αυτοκινητιστές θα έχουν βρει άλλους δρόμους — δεν καταλαβαίνουν ότι είναι οι ίδιοι που πρέπει να υποδείξουν πού θα εκτραπούν οι ροές; Καταλαβαίνουν ότι η Αθήνα δεν είναι μητροπολιτικός δήμος; Δηλαδή η δημοτική αρχή δεν έχει τη δικαιοδοσία να υπαγορεύσει συνήθειες μετακίνησης στον δημότη Χολαργού, Χαλανδρίου, Φαλήρου; Διότι ως επιχείρημα χρησιμοποείται ότι το 70% των χρηστών του Κέντρου το διατρέχουν διαμπερώς. Μα αυτό είναι αντεπιχείρημα. Δεν περνούν από χόμπι από το Σύνταγμα δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα κάθε μέρα, στις δουλειές τους πάνε οι άνθρωποι και δεν έχουν συνήθως άλλον τρόπο να πάνε...................Και ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων. Δεν αντιλαμβάνονται ότι το ποδήλατο είναι πολύ ειδικού κοινού μέσο και ότι η Αθήνα έχει επτά λόφους ή νομίζουν ότι διοικούν το Αμστερνταμ; Τα πατίνια πάντως εξαφανίστηκαν για κάποιο λόγο.............Εχουν λάβει υπόψη τους ότι στην οδό Αθηνάς οι άνθρωποι, ιδιώτες και επαγγελματίες, αγοράζουν βαριά μηχανήματα και υλικά που δεν βρίσκουν αλλού ή νομίζουν ότι παίρνεις νιπτήρα με το ποδήλατο; ...............Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Μεγάλος Περίπατος θα είναι όμορφος και οι χρήστες του ενθουσιασμένοι. Δυστυχώς, όμως, δεν θα τον περπατήσουμε όλοι μαζί, όπως επαναλαμβάνει συχνά ο Κώστας Μπακογιάννης, γιατί οι περισσότεροι θα έχουμε να πάμε στη δουλειά μας και δεν θα μπορούμε. Θα είναι ένα μεγάλο αστικό πάρκο για τους τουρίστες, τους συνταξιούχους και όσους κινούνται μόνο στο Κέντρο και μια μεγάλη επιβάρυνση για όλους τους υπόλοιπους. Μία φωτεινή φέτα μιας ακόμα πιο γκρίζας πόλης.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander »

λελ
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Μάιος 2020, 19:13 είναι πολυτέλεια να μην θέλω να μπω στον ηλεκτρικό στις 8μιση το πρωί
εντάξει
εγώ και οι Άγγλοι CEO λοιπόν
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Highlander έγραψε: 15 Ιουν 2020, 13:07 λελ
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Μάιος 2020, 19:13 είναι πολυτέλεια να μην θέλω να μπω στον ηλεκτρικό στις 8μιση το πρωί
εντάξει
πήγαινε εσύ, παιδί του λαού
τα αθηναϊκά μέσα τα έχω φάει στη μάπα από την εφηβία μου μέχρι σήμερα, άσε να έχω δική μου άποψη αν μου το επιτρέπεις
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

under έγραψε: 15 Ιουν 2020, 12:35
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Ιουν 2020, 12:25 μιλάμε εκτός τόπου και χρόνου οι μακάκες
ποια μέσα; εν μέσω κορονοϊού;
και τι μέτρα πήραν οι αρμόδιοι στα μέσα για να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη αυξανόμενη κίνηση;
διαθέτει πιο συχνά συρμούς το Μετρό και ο ΗΣΑΠ;
ο ΟΑΣΑ έχει βγάλει περισσότερα λεωφορεία και τρόλλεϋ;
το κράτος έχει δρομολογήσει μεταφορά των υπουργείων και λοιπών υπηρεσιών από το κέντρο έτσι ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση;
ΑΡΧΙΔΙΑ
θα γελάσει ο κάθε πικραμένος με αυτό που έρχεται
κάνουν έργα χωρίς να έχουν σχεδιάσει τίποτα για να ανακουφίσουν τη κυκλοφορία
σάμπως ο Μπακογιάννης θα ταλαιπωρηθεί;
κλασσική Ελλάδα
Το νοημα των εργων ειναι οτι σε βολευουν τα ΜΜΜ και οχι το ΙΧ για να φτασεις και να μετακινηθεις στο κεντρο.
Αν επιμενεις να θες να πηγαινεις και να μετακινεισαι με το ΙΧ στο κεντρο,δεν σου φταιει κανεις.
Ειδικα το κεντρο ειναι φουλ συνδεδεμενο με το μετρο με σχεδον ολες τις περιοχες και δεν υπαρχει δικαιολογια να μην παρεις το μετρο για να πας εκει.
Είναι σωστή η αντίληψη ότιπρέπει να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις στο κέντρο με ΙΧ. Όμως πρέπει να υπάρχουν αξιόπιστες και άνετες εναλλακτικές.

Η Αθήνα έχει ένα ισχνότατο πλέγμα σταθμών μετρό, σε σύγκριση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις ενώ δεν υπάρχει υποδομή για στάθμευση σε κάποιους τερματικούς σταθμούς και ταυτόχρονα η χρήση άλλων ΜΜΜ για πρόσβαση από τα προάστια μέχρι τους τερματικούς σταθμούς δεν είναι και η καλύτερη.

Παράλληλα και για το τρέχον χρονικό διάστημα, υπάρχει η ενθάρρυνση από το κράτος της χρήσης ΙΧ για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, μάλιστα προς τούτο έχει σταματήσει και ο δακτύλιος. Η έναρξη των έργων τώρα δημιουργεί αντίφαση όπως γίνεται κατανοητό.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Ιουν 2020, 12:50
under έγραψε: 15 Ιουν 2020, 12:49
το θέμα δεν είναι η αναμονή, είναι ότι δεν θα χωράς να μπεις στα βαγόνια σε ώρα αιχμής με τη τωρινή συχνότητα αν αυξηθεί το κοινό
Πού το ξέρεις;

Ένας συρμός ακόμα και με τα μέτρα για αραιωμένες θέσεις χωράει πάνω από 500 άτομα. Επειδή πήζοντας αυτά τα 500 άτομα με τα αυτοκίνητά τους κάνουν 3 χιλιόμετρα ουρά δε σημαίνει ότι είναι και πολλοί. Λίγοι είναι. Εξαιρετικά λίγοι σε σχέση με το καυσαέριο, το χώρο στάθμευσης, την απειλή για τους πεζούς (και τους εαυτούς τους) και την όλη σκατίλα που χρειάζεται η μετακίνησή τους. That's the fucking point.
Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 15 Ιουν 2020, 13:12
Highlander έγραψε: 15 Ιουν 2020, 13:07 λελ
εντάξει
πήγαινε εσύ, παιδί του λαού
τα αθηναϊκά μέσα τα έχω φάει στη μάπα από την εφηβία μου μέχρι σήμερα, άσε να έχω δική μου άποψη αν μου το επιτρέπεις
Εγώ πηγαίνω και μια χαρά είναι, να πηγαίνετε κι εσείς να γίνει ανθρώπινο το κέντρο και να γλιτώσουμε και τα τζάμπα καυσαέρια του κάθε τύπου με το αμάξι του.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

για να τελειώνουμε:
σαν ιδέα είναι καλή
για να υλοποιηθεί πρέπει ΠΡΩΤΑ να παρθούν διάφορα μέτρα που θα ανακουφίσουν τις συνέπειες που θα προκύψουν από μία τέτοια μεγάλη ανάπλαση που αλλάζει όλα τα δεδομένα
παράδειγμα:
1. Βελτίωση των μέσων (συνχότερα δρομολόγια, περισσότερη ασφάλεια στον συνωστισμό)
2. Απομάκρυνση κάποιων υπουργείων και υπηρεσιών από το κέντρο
Τζίμης Πανούσης
Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos »

χοντρά χοντρά

Πεδίο Άρεως αδυναμία διαχείρισης
Παραλιακό Μέτωπο από ΤαεΚβοΝτο μέχρι ΕιρήνηςΦιλίας καγκελωμένο
Άγιος Κοσμάς το δώσαμε στο Λάτση
Πάρκο Τρίτση μπάζα και ερείπια
Κτήμα Τατοΐου στις καλένδες

αλλά πεζοδρομούμε Πανεπιστημίου !!!

Είναι φανερό ότι πρόκειται για καθαρά τουριστική παρέμβαση και όποιοι κατοικούν στην ακτίνα επιρροής να δώσουν τα σπίτια τους Airbnb και να πάνε μακριά.

Τα υπόλοιπα είναι παπαριές καμαρωτές
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”