Παλιά μουσλίμ μετανάστες είχε η Δυτική Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία). Αν εξαιρέσεις τις αεροπειρατίες και το Μόναχο, που είχαν σχέση με το Ισραήλ, δεν θυμάμαι οι μουσλίμ να πολυκουνιόνται.hellegennes έγραψε: 25 Ιουν 2018, 18:00Βρε καλό μου, ειπώθηκε κάτι για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Η Juno θεωρεί ότι η άνοδός της είναι απόρροια προβλημάτων που δημιουργούν οι μετανάστες, άλλο που η Ευρώπη ήταν ανέκαθεν τίγκα στους μετανάστες από τις πρώην αποικίες τους. Εγώ λέω ότι η άνοδος της ακροδεξιάς είναι απόρροια της κακής οικονομικής κατάστασης και έχει ως συνέπεια να αυξάνεται η κακή γνώμη και το μίσος απέναντι στους μετανάστες, γιατί είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και αυτό φαίνεται πολύ ωραία στην λίστα που παράθεσες.
Το τι κάνουν οι μετανάστες, πόσοι χωράνε και αν είναι θετικές ή αρνητικές οι συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία είναι θέμα άλλης συζήτησης.
Παράλληλα ο μπαμπούλας του κομμουνισμού στην διπλανή πόρτα (Αν.Μπλοκ) ανάγκαζε το κεφάλαιο να δίνει κάτι τις παραπάνω.
Έκτοτε πολλά άλλαξαν, έπεσε ο μπαμπούλας, εμφανίστηκε ο φονταμενταλισμός των αγιατολάδων.
Για τα σημερινά προβλήματα, αυτή είναι η άποψη μου:
.Nandros έγραψε: 24 Ιουν 2018, 21:28 Το άνοιγμα των αγορών στέλνει τον πλούτο της Δύσης στην Ασία.
Δεν γίνονται επενδύσεις, δουλειές χάνονται, υπάρχει ανεργία και το επίπεδο ζωής πέφτει.
Παράλληλα η επέλαση των λάθρο στην Ευρώπη άρχισε - επιτέλους - να ανησυχεί τους λαούς της, με το φόβο της επιπλέον ανεργίας και της πολιτισμικής διαφοράς των ανεπίδεκτων αφομοίωσης λάθρο.
Αυτά - δυστυχώς - βοηθούν στους λαϊκιστές ή ακροδεξιούς που υπόσχονται να τα καταπολεμήσουν.